Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Prolaktin birazcık yüksek. Hafif pko var ya da pko görünümü var. E2 değerin de çok düşük değil ama yükselse iyi olur. FT4'ü bilmiyorum.
Evet ulturasondada var pko görünümü. Bakalım ne diyecek ne yapıcaz. Teşekkür ederim cevabınız için. Ft4 dü bende hiç bilmiyorum

LH 10.59
FSH 7.37
E2 35.82
PROLAKTİN 30.40
FT4 1.78
Anlayanları bekliyorum nasıl sizce sonuçlar doktor arayacak öğleden sonra konuşucaz

ben de bi tek prolaktinin o kadar yüksek olmaması gerektiğini biliyorum, ilaçla düzenliyorlar sanırım.
inşallah hemencecik düzelir

Evet 10. Aydaki kontrolümde 22 civarıydı yükselmiş TSH yüksekti o zaman bu seferde çok düşük ilacın dozunu azaltmak lazım sanırım, onunla bağlantılı olabilir
Canım ben prolaktinden çok çektiğim için şöyle diyim prolaktin en çok stresten ve üzüntüden yükseliyor.

Canım ben prolaktinden çok çektiğim için şöyle diyim prolaktin en çok stresten ve üzüntüden yükseliyor.
Yaaa stresten mi diyosunuz çok dikkat ediyorum aslında stresten uzak durmaya elhamdulillah bi sıkıntımda yok aslında ama hassassa demekki ufacık şeyler etkiliyordur. Teşekkür ederim

Kızlar benimde adetimin 3. Gunu kan verdim bakar misiniz pko var
Lh 14,99
Fsh 6.73
Estradiol 20
Prolaktin 19

Kızlar benimde adetimin 3. Gunu kan verdim bakar misiniz pko var
Lh 14,99
Fsh 6.73
Estradiol 20
Prolaktin 19
Evet canım e2 düşük. Ama sende ileri düzeyde pko var dimi. Prolaktin iyi. TSH'a bakmadılar mı? O da önemli.

Bende kontrol oldum adetin 3. Günündeyim kan verdim sonçları yazarım sizede. Polikistik over görüntüsü var tabi hala o değişmiyor :110: her ay adet gördüğüm içinde bişey uygulamıyolar. Ama adete tahmini bir hafta kala gel progrsteron testi bakıcam dedi
Pko gorunumu var duzenli adet goruyosun peki yumurta gelisimi duzenli oluyormu. Buna bakmak icin ilac baslamasi gerekir doktorunun. Bende ayni durumdaydim ve pko oldugunu yumurta olusmasi icin ilac verdiginde anladi doktor. Duzenli adette olsan pkoda ilaca baslarlar nasil bise uygulamiyor doktorun anlamadim?

Pko gorunumu var duzenli adet goruyosun peki yumurta gelisimi duzenli oluyormu. Buna bakmak icin ilac baslamasi gerekir doktorunun. Bende ayni durumdaydim ve pko oldugunu yumurta olusmasi icin ilac verdiginde anladi doktor. Duzenli adette olsan pkoda ilaca baslarlar nasil bise uygulamiyor doktorun anlamadim?
Valla bende anlamadım bu gittiğim 3. Doktor gerçi sonuçlar için arayacak o zaman bi ilaç gerekmiyor mu olmuyor gebelik diye konuşurum iyice. Bu doktor daha ilgiliydi umarım çare olur

Canım yazışmalarınızı görünce dikkatimi çekti bende geçen cmt fahim filmi çektirmiştim onu göstermek için pazartesi günü gittim doktora ultrason ile bakalım yumurtlama dönemin tam dedi fakat bakınca yumurtan geriden geliyor pko başlangıcı var acil zayıflaman lazım diyerek bana insülin direnci için kullanılan bir ilaç verdi cuma gününe kadar gelişmesi lazım cuma günü tekrar gel dedi ama benim adetlerim ara ara bir kaç günlük sapmalar dışında düzenlidir öyle tüylenmem felanda yok nasıl olur ki canım çok sıkıldı pko diyince

Evet canım e2 düşük. Ama sende ileri düzeyde pko var dimi. Prolaktin iyi. TSH'a bakmadılar mı? O da önemli.
Tsh yuksekti ama bundan once ona baktilar ilac kullaniyorum 2 olmus degerim e2 icin ne yapabilirim peki klomene basladim bugun

Canım yazışmalarınızı görünce dikkatimi çekti bende geçen cmt fahim filmi çektirmiştim onu göstermek için pazartesi günü gittim doktora ultrason ile bakalım yumurtlama dönemin tam dedi fakat bakınca yumurtan geriden geliyor pko başlangıcı var acil zayıflaman lazım diyerek bana insülin direnci için kullanılan bir ilaç verdi cuma gününe kadar gelişmesi lazım cuma günü tekrar gel dedi ama benim adetlerim ara ara bir kaç günlük sapmalar dışında düzenlidir öyle tüylenmem felanda yok nasıl olur ki canım çok sıkıldı pko diyince
Benimde sizin gibi adetlerim bi kaç gün sapmayla her ay olur. Hormonlarında sıkıntınyok pko görüntüsü var her ay yumurtlamıyorum. Ama her ay gebe kalma ihtimalimde var o yüzden insan sıkılıyor. Adetten bi hafta önce progesteron bakıcak işte yumurtlama olmuşmu diye eğer oluyorsa yumurta takibi yapıcak olmuyorsa ona göre yumurtlatan bir ilaç verecekmiş

Valla bende anlamadım bu gittiğim 3. Doktor gerçi sonuçlar için arayacak o zaman bi ilaç gerekmiyor mu olmuyor gebelik diye konuşurum iyice. Bu doktor daha ilgiliydi umarım çare olur
Insallah canim ama genelde pko olanlara klomen yada benzeri ilaclarla yumurta takibi yapilip yeterince olgunlasinca catlatma ignesi veriliyor senin ne kadar oldu isteyeli cocuk ?

Bendede adet duzenli tuylenme yok oyle kilo fazlam yok ama bunlar olunca pko oluyor diye biseyde yok canim. Pko ultrasondada gorulubilen bisey bendeki yumurtlama duzenli degildi o sekilde goruldu. Ilac igne tedavisi verdi ama olmadi filmden sonra hamile kaldim ben. Ama sana dogru bi ilac vermis onunlada yumurtasi yeterli duzeye gelen duymustum

Bende cuma günü gideceğim işte yumurta gelişmiş mi bakacak şimdi şu tohumları kürleri araştırıyorum hangisi daha uygunsa öyle birşeye başlayacağım ilacın yanısıra umarın en kısa sürede hayırlı haberler alırız

X