Merhabalar kızlar biliyosunuz ben İngiltere'de yaşıyorum sağlıkta dünyanın en gelişmiş ülkesi ve folik asitle ilgili aklına takılanlar olmuş, burada da kullanılıyor, doktorlar günde 400 microgram yani ihtiyacımız olduğu kadarını veriyorlar. Fazlasını bilemem ama eksikliğinde ortaya çıkabilecek riskler kanıtlanmş olduğu için bu uygulama yapılıyor, kullandırmaktan kaçınmak bana saçma geldi. Tabi ki her şeyin gerektiği kadar olmasından yanayım fazla fazla içilmemeli. Vitamin konusunda daha önce de fikrimi söylemiştim ben kullanmıyorum, ilk hamileliğimde de kullanmadım. Bazı doktorların tahlil olmaksızın sadece hamile olduğumuz için vitamin vermesini mantıklı bulmuyorum. Tahlilde bir şeyin eksikliği söz konusuysa o başka tabi ki. Benim doktorum şunu söylerdi; iyi beslen! gereksiz şişmek istiyorsan vitamin kullan sen bilirsin! Sonuç olarak kullandırmadı ve ben hamileliğim boyunca 10 kilo aldım, Allah'ın izniyle sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdim. Hamilelik boyunca ilk üç ay folik asit, ikinci trimesterin ortalarında kan ilacına başladım, son trimesterde de kalsiyum kullanmıştım bu kadar. Alacağımız vitaminler şunlar bunlar zaten çocuğun kilosuna falan yansımıyor böyle yanlış bi algı var, bunlar bizim sağlığımız için. O tatlışlar her şekilde bizi sömürüyorlar:) Ama depolarda kalmayınca biz sıkıntıya giriyoruz işte. Son zamanlarda bacaklarda kramplar oluyor mesela, bebiş kalsiyum ve magnezyumumuzu tükettiği için. Doğumdan sonra da herkes inşallah emzirerek eski fit haline dönecek hiç takmayın kafanıza
Ben anne olmadan önce XS'dum şu an yine XS'um. Uyuma konusu da tamamen emzirmeye bağlı bence, emzirme bittikten sonra geceleri kesintisiz uyumaya başlayabiliyosunuz. Emerken gecede 3-5 Allah ne verdiyse:)