Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

sen de benim gibi erken öğrenmişsin. ben 16.38 hcg ile öğrendim. sana da 3 haftalık diyebilirler. bana ultrasonla bile bakmadı doktor. iki hafta sonra gel kese ancak görünür o zaman demişti.
Evet ya Normal insanlar adeti geçince test yapar psikopat mıyım neyim 4 gün önceden koşturdum :) Şimdi de finallerim var 3 gün sonra mezun olacağım ama zerre çalışamıyorum. Ne değişik duygularmış bunlar :)

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Hurma, emziren kadınlar için de çok faydalı bir meyvedir,hurma, emziren annelerin de sütünü artırıyor.

Keçi boynuzu ;Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir

Evet ya Normal insanlar adeti geçince test yapar psikopat mıyım neyim 4 gün önceden koşturdum :) Şimdi de finallerim var 3 gün sonra mezun olacağım ama zerre çalışamıyorum. Ne değişik duygularmış bunlar :)
SINAVLARI ÇOK STRES YAPMA CNM SAKİN OL BENDE SINAVA hazırlanırken düşük yapmıştım nedense sakin olamadım

:KK48: benim de sınavlarıma bir hafta kaldı. hiç bakamıyorum ama zaten aöf bi şekilde biter.beklemek çok zor. bi de insan korkuyor acaba değerim düştü mü diye o yüzden bugün test yaptırdım tekrar. benim adetimi 10 gün geçmişti ama ben geç yumurtlamışım

ANNE ADAYLARI VE LOHUSALARA MÜJDELER ...

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

* '' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

* '' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

* '' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

* '' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

* ''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.

2 2306

AYVA VE HAMİLELİK ...

Peygamberimiz (s.a.v.) Ashab"dan bir cemaatle oturmuşlardı, mübarek ellerinde ayva vardı. Talha ibni Abdullah; ben oturunca ayvayı bana yuvarladı ve sonra dedi ki:
“Al bu ayvayı, ayva kalbe kuvvet verir, nefsi güzel eyler (insanı güzelleştirir), göğüs ağırlığını giderir.”

Peygamberimiz (s.a.v.) diğer bir hadis-i şeriflerinde
“Hamile olan hatunlarınıza ayva yediriniz, zira ayva kalbe kuvvet verir. Sıkıntıyı giderir, doğan çocuk güzel olur.” demiştir.

Ayvanın yaprağını kül olmadan siyah iken söndürüp, iyice döğdükten sonra göze çekseler çok faydalıdır. Çiçeği yenirse mideye kuvvet verir, bal ile pişirip emziren kadına verilirse sütü artar. Hamileliğin üçüncü ayında ayva yiyen kadının çocuğu güzel olur.

Ayva insandaki harareti keser. Sütten dolayı meme şişip sancı yaparsa ayva, bal ile pişirilerek lapa haline getirilir ve memenin üzerine konursa ağrısını alır ve şişliğini de indirir.

SINAVLARI ÇOK STRES YAPMA CNM SAKİN OL BENDE SINAVA hazırlanırken düşük yapmıştım nedense sakin olamadım
:KK48: benim de sınavlarıma bir hafta kaldı. hiç bakamıyorum ama zaten aöf bi şekilde biter.beklemek çok zor. bi de insan korkuyor acaba değerim düştü mü diye o yüzden bugün test yaptırdım tekrar. benim adetimi 10 gün geçmişti ama ben geç yumurtlamışım

Ya bölümüm epey zorladı beni okul+ evlilik bunalttı. İnşAllah atlatırım.. Kafam rahat eder. Stres yapmamaya çalışıyorum ama işte elimde olmuyor. Yarın değerim artmış olursa biraz daha rahat olurum :)

Hurma, emziren kadınlar için de çok faydalı bir meyvedir,hurma, emziren annelerin de sütünü artırıyor.

Keçi boynuzu ;Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir

ben eşim için keçiboynuzu almıştım. yumurtlama dönemim bittikten sonra ağzına sürmedi. evde bir sürü var. ben kokusunu ve tadını hiç sevmiyorum. kaynatıp suyunu içsem işe yarar mı acaba?

Ya bölümüm epey zorladı beni okul+ evlilik bunalttı. İnşAllah atlatırım.. Kafam rahat eder. Stres yapmamaya çalışıyorum ama işte elimde olmuyor. Yarın değerim artmış olursa biraz daha rahat olurum :)

hangi bölümdü? biz kadınız her zaman stresliyiz ona çözüm yok :KK17::KK17:

İlahiyat. Son 3.sınıfta evlendim geldim gurbet ellere.. Sonra gelsin bunalımlar :))

ilahiyat zormuş duyuyorum hep. hayırlısı olsun. senin o bunalımlarını ben de çok yaşadım ama şimdi tatlı anılar oldular. ne kadar zorsa o kadar değerli. herşeyden önemlisi sağlık ve huzur. insallah ikisine de sahip olursunuz.

İlahiyat. Son 3.sınıfta evlendim geldim gurbet ellere.. Sonra gelsin bunalımlar :))

Ben de oğluma hamileyken aöf ilahiyat bitirdim. Karnım burnumda çok sınava girdim. Hatta lohusayken bile. Rahat olmaya çalış. Allah yardım ediyor. Hoşgeldin bu arada :)

ben eşim için keçiboynuzu almıştım. yumurtlama dönemim bittikten sonra ağzına sürmedi. evde bir sürü var. ben kokusunu ve tadını hiç sevmiyorum. kaynatıp suyunu içsem işe yarar mı acaba?
Ben keçiboynuzu pekmezi aldım cnm bazen tahinle karıştırıp 1-2 kaşık alıyorum kahvaltıda tatlı yerine.. pekmezinin tadı güzel bence.. keçiboynuzunu da severim ama sert olunca dişlerim acıyor

kızlar arkadaşım hamileyken doktoru market tavuğu yeme demiş. hormonlu olduğu için bebeğin gelişimini geriletiyormuş. köy tavuğu ye demiş.
ben artık köy tavuğu ve yumurtası bulacağım. burası taşra olduğu için bulması zor olmaz sanırım.

bi de deniz balıklarında civa tehlikesi varmış. çok şukur alabalık da çok oluyor buradaki yaylalarda.

_myth_ _myth_ biz şanslıyız senin için de sorun olmaz sanırım.

ilahiyat zormuş duyuyorum hep. hayırlısı olsun. senin o bunalımlarını ben de çok yaşadım ama şimdi tatlı anılar oldular. ne kadar zorsa o kadar değerli. herşeyden önemlisi sağlık ve huzur. insallah ikisine de sahip olursunuz.

Ne güzel umarım benimkiler de tatlı anılar olur :) Amiin hepimiz inşAllah :)
Ben de oğluma hamileyken aöf ilahiyat bitirdim. Karnım burnumda çok sınava girdim. Hatta lohusayken bile. Rahat olmaya çalış. Allah yardım ediyor. Hoşgeldin bu arada :)

Hoş buldumm :) ne güzel atlatmışsınız :) evet ben de okul bitsin sonra bebiş düşüneyim diyordum. :) Rabbim yardımcımız olsun hayırlısını versin :dua:

X