Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Günaydın herkese. Bu sabah ilk defa bebeğimi hissettim. Sabah uyanır uyanmaz çikolata yiyince heyecan yaptı sanırım :KK48: baya göbeğimde toplandı resmen bi anda sonra bağırsak hareketi gibi hissettim muhtemelen oydu çünkü gazım falan yoktu :) ama toplandığı an çok netti

Bizde bebek odasi yapacağımız icin oturma odasini boşaltmaya basladik yavas yavas. Etrafimda bikac ay once dogum yapan arkadaslarim var sagolsunlar onlar cok yardimci oluyorlar alisveris listesi konusunda. Kiyafet konusunda bende bekleme taraftarıyım simdiden arkadaşlarımdan gelen birsuru kiyafet var. bebekler cok hizli buyuyo fazla bisey alma diyip duruyolar. Ozellikle yenidogan pek bisey alma 40 günlük olunca 3-6 ay giymeye basliyo dediler. Bebek odasını da gri -beyaz-pudra yapmayi dusunuyorum. Bebek arabasini da gri yada siyah almayi dusunuyorum. Cok pembeci bir anne olmicam sanırım :anneadayı:

Sıcaklar istanbulda da iyice bunaltıcı oldu. Sokaga çıkıp iki adım atınca nefes nefese kaliyorum çarpıntım oluyo. Sizlerden de aynı sikayetleri duyunca rahatladim biraz yoksa bi kalp doktoruna mi gorunsem acaba diyodum. Bide tansiyonum genelde hep cok düşük. Doktorum düşük tansiyonun daha iyi olduğunu söylüyor ama oda bende halsizlik yapıyo sanırım. Iyiki kış annesi olacağız kızlar. Kuzenim eylulde dogum yapicak evden çıkamıyo klima altında oturuyo bütün gün. Sürekli
sen çok şanslısın diyo
Alışverişlere başladınız mı yavaş yavaş? Burda aldığımız seyleri de birbirimizle paylassak cok yararli olur hepimiz için
ben daha bir çöp almadım cnm oda yapmayı düşünmüyorum ama gereklileri listeleyip almayı planlıyorum. hayırlısı bakalım.çokta kışa bırakmamalı diyorum ama bebeğimin ayrıntılıda cinsiyeti netleşince daha rahat olur sanırım

Cinsiyeti öğrenince bir hatıra kalsın dedik :KK66: ama 6 aylık aldık bebeğin cinsiyeti değişirse hediye veririz birine :) başka sayfalarda görüyorum bebek arabaları beşikler şimdiden alanlar odalar yapanlar var ama bence çoookk erken. Kıyafeti ağırlıklı olarak doğduktan sonra alacağım. Bebek kaç kilo dogacak ona gore alırım. Hem bir sürü hediye de geliyor. Beşiği son ay alacağım. bebek arabası ana kucağı taşıma koltuğu kanguru vb... doğduktan sonra arkadaşların kullandıklarını denedikten sonra alırım. Bunları alıp da hiç kullanmayan arkadaşlar var. Bazı bebekler bu tip araçlarda durmayabiliyor. Çok hevesleniyorum ama mantık ağır basıyor :KK70:
Bende oda yapmayacağım cnm bizim odamızda park yatak tarzı birşey düşünüyorum ilk etapta tayinciyiz sonuçta.. biraz büyüynce çocuklar çok beğenmiyor odalarını sanırım o zamanda ona göre birşeyler alırım ama eşyalarını koyacak birde gardrop yada şifonyer tarzı birşey lazım .. kıyafet olarak en gereklileri alıp gerisini lazım oldukça alayım diyorum memlekette olmayınca çok hediye gelmez sanırım bize. memlekette olsa genelde herkes kıyafet getiriyor.ateş ölçer vs gibi gerekli şeyleri de doğuma yakın almayı düşünüyorum hem garantileri bitmemiş olur.

aslında en gereklileri bilsek daha iyi mesela arabayı ne zaman almalı bizim kış olacağı ve küçük olacağı için nisana kadar pek çıkılmaz sanırım burası karlı oluyor genelde...
tecrübeli anneler bir liste yapsa ne iyi olur..
aynen tecrübeli anneler bi güzellik yapsa bize liste hazırlasa :KK49: bazen bişey beğeniyorum internette hangi ay alsam derken vazgeçiyorum

Bizde bebek odasi yapacağımız icin oturma odasini boşaltmaya basladik yavas yavas. Etrafimda bikac ay once dogum yapan arkadaslarim var sagolsunlar onlar cok yardimci oluyorlar alisveris listesi konusunda. Kiyafet konusunda bende bekleme taraftarıyım simdiden arkadaşlarımdan gelen birsuru kiyafet var. bebekler cok hizli buyuyo fazla bisey alma diyip duruyolar. Ozellikle yenidogan pek bisey alma 40 günlük olunca 3-6 ay giymeye basliyo dediler. Bebek odasını da gri -beyaz-pudra yapmayi dusunuyorum. Bebek arabasini da gri yada siyah almayi dusunuyorum. Cok pembeci bir anne olmicam sanırım :anneadayı:
canım bir liste yaparsan bizimle paylaş arkadaşlarının tecrübeli olması iyi bir avantaj olmuş

Bende oda yapmayacağım cnm bizim odamızda park yatak tarzı birşey düşünüyorum ilk etapta tayinciyiz sonuçta.. biraz büyüynce çocuklar çok beğenmiyor odalarını sanırım o zamanda ona göre birşeyler alırım ama eşyalarını koyacak birde gardrop yada şifonyer tarzı birşey lazım .. kıyafet olarak en gereklileri alıp gerisini lazım oldukça alayım diyorum memlekette olmayınca çok hediye gelmez sanırım bize. memlekette olsa genelde herkes kıyafet getiriyor.ateş ölçer vs gibi gerekli şeyleri de doğuma yakın almayı düşünüyorum hem garantileri bitmemiş olur.

Aynen bizde tayin olmuyor ama eşim doktoraya başlayınca daha merkeze görevlendirme alırız sanırım. Biz de odamıza park yatak almayı düşünüyoruz bir de ikea gibi magazalarda satılan tek kapaklı dolaplardan yeterli olur. Doğduğunda bir tek taşımak için ana kucağı alacağız. Bebek arabasını kullanana kadar yaz olacak büyüyecek dediğin gibi garantisi yeni olur hem bebek içinde durmazsa iade şansın olur..

Donanımı tecrübesi yerinde ama sorularımı soramıyorm odasında 5 dk fazla durmak imkansız sormaya basladıgımda geciştirici cevaplar ayrıntılı olmuyor içim rahat etmiyor ve geriliyorum bende
Benimde aynı şekilde doktorum vardı bilgili dendiği için gidiyordum sonra kurumdan normal doğum yapmayı bekleyen birini sezeryan olduğunu öğrendim.. bu konuda çokta yardımcı olmadığını da.. ultrason vs tüm muayenem 2 dk sürüyordu ben ağzımı açmadan diğer hastayı çağırıyordu bende değiştirdim özel bir muayeneye gidiyorum ama hala ben bunla doğururum diyemiyorum Rabbim yardımcımız olsun inşallah..

Benimde aynı şekilde doktorum vardı bilgili dendiği için gidiyordum sonra kurumdan normal doğum yapmayı bekleyen birini sezeryan olduğunu öğrendim.. bu konuda çokta yardımcı olmadığını da.. ultrason vs tüm muayenem 2 dk sürüyordu ben ağzımı açmadan diğer hastayı çağırıyordu bende değiştirdim özel bir muayeneye gidiyorum ama hala ben bunla doğururum diyemiyorum Rabbim yardımcımız olsun inşallah..
Aynen öyle bi tereddütün varsaa sende baska bi tane bakk bende sadece tecrübesi ve donanımı var diye katlandım bu zamana kadar .ama içim hiç rahat değil bakalım rabbim yardımcımız olsun .işini bilen iyi yapan iyi insanlarla krsılastırsın

Kızlar iyi akşamlar doktorundan memnun olmayanlar değiştirenler değiştirmeyi düşünenler sizden ricam lütfen memnun olmadığınız doktoru şikayet edin. Şikayet edilen doktor hemşire takip ediliyor arastırılıyor uyarılıyor yeterli değilse soruşturma açılıyor. En azından bizden sonraki anneler için bir faydamız olabilir. Devlet özel farketmez. Bizden önceki anneler hastalar şikayet etmediği için biz bu muameleyi görüyoruz...

Kızlar iyi akşamlar doktorundan memnun olmayanlar değiştirenler değiştirmeyi düşünenler sizden ricam lütfen memnun olmadığınız doktoru şikayet edin. Şikayet edilen doktor hemşire takip ediliyor arastırılıyor uyarılıyor yeterli değilse soruşturma açılıyor. En azından bizden sonraki anneler için bir faydamız olabilir. Devlet özel farketmez. Bizden önceki anneler hastalar şikayet etmediği için biz bu muameleyi görüyoruz...
Canım nasıl ve nereye şikayet etmemiz gerekiyor

X