• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ocak Ayında Tüp Bebeğe Başlayacaklar Gelin Toplanalım

Canim ben Almanyada yasiyorum. Saglik sektörü burda cok berbat. Uzun sürmesinin hikayesi de uzun. ameliyattan hemen sonra doktoru randevu icin aradik, ekimden önce devletten sigortalilari kabul etmiyormus, devlet sigortasiyla sorun varmis falan filan. neyse mecbur bekledik ekime kadar sonra gene aradik, bu sefer de kasim sonuna kadar bekleyin dediler, haydaaa. Neyse baska doktor aradik, randevu gününe kadar bi ay da öyle bekledik. oldu sana kasim zaten. Simdiki doktor da esimin özel sigortasi masrafi karsilasin diye esimde kabahat buldu, sperm yavasligi var dedi, onun ispati icin bir ay arayla iki kez sperm verdi esim. Simdi de ben gögsümde bi sertlik kesfettim, rahatsiz ediyor beni, doktor ultrasonda bakacakmis pazartesi günü.
Bu arada esim bu kadar baskiya dayanamiyor vazgecmek üzere. Görümcem sagolsun gözünü korkutmus. yok cabuk büyüyorlar yok sorumluluk bimemne, kendi sorumluluklarini bilmeden yapmis cocuklarini heralde

canım allah kolaylık versin gerçekten çok uğraştırıyolar keşke tr gelme gibi bir imkanınız olsa bu kadar uzun sürmezdi valla :( görümcende çocuk var ya korkutur tabi olmasaymış görürdüm onu :bicak:

canım allah kolaylık versin gerçekten çok uğraştırıyolar keşke tr gelme gibi bir imkanınız olsa bu kadar uzun sürmezdi valla :KK43: görümcende çocuk var ya korkutur tabi olmasaymış görürdüm onu :bicak:
Türkiyeye gittigimizde uzun süre kalamiyoruz canim. Ben haftaya gidecem mesela ama 5 günlügüne.
Görümce burda ögretmen, yasalara göre cocuk 2 yasina gelene kadar annenin calisma zorunlulugu yok, devlet maasin %70ini karsiliyor. Bizim görümce beklememis tabi iki yasini, iki cocugu da bir yasinda gelmeden atmis krese, calismaya baslamis.

Türkiyeye gittigimizde uzun süre kalamiyoruz canim. Ben haftaya gidecem mesela ama 5 günlügüne.
Görümce burda ögretmen, yasalara göre cocuk 2 yasina gelene kadar annenin calisma zorunlulugu yok, devlet maasin %70ini karsiliyor. Bizim görümce beklememis tabi iki yasini, iki cocugu da bir yasinda gelmeden atmis krese, calismaya baslamis.

demek ki kemdisi bu işin altından kakamıyor bide milletin aklını karıştırıyor :(
siz neden uzun süre kalamıyorsunuz iş için mi

orası kısmet canım ama çokta ertelememek lazım artık :KK200:
Ben ertelemiyorum ki. Bana kalsa gecen sene baslamistik. Lanet prosedürler ve randevu sirasi yüzünden bu kadar sürdü. Türkiyede olsam simdiye rahat 5 kez falan denemistim. Sadece ameliyat sirasini 3 ay bekledim. Ameliyattan sonrasini yazmistim zaten. Ve heran esime fazla gelecek, vazgececek korkusuyla gecirdim bunca zamani

Ben ertelemiyorum ki. Bana kalsa gecen sene baslamistik. Lanet prosedürler ve randevu sirasi yüzünden bu kadar sürdü. Türkiyede olsam simdiye rahat 5 kez falan denemistim. Sadece ameliyat sirasini 3 ay bekledim. Ameliyattan sonrasini yazmistim zaten. Ve heran esime fazla gelecek, vazgececek korkusuyla gecirdim bunca zamani

valla canım haklısın inşallah ocak adetinle ilaçlarını kullanmaya başlarsın allahım erteliyorsa inşallah doğru zamanı bekliyordur.
yada olmazsa yıllık izninizi tr de tüp bebeğe ayırcaksınız

Ocak adetiyle ben de başlıycam. Ilk defa deniyorum. Yaşım 36. Doktorum erbil yagmur.
Ilk defa tup bebek deneyeceğim için ignelerle ilgili bir bilgim yok.
Öncesinde başlamadan önce doktorum generesis max 30 ve krilom haplarını verdi.
Eşim de sperm azlığı var. Bende de amh düşüklüğü var 1.88 amh im

Ocak adetiyle ben de başlıycam. Ilk defa deniyorum. Yaşım 36. Doktorum erbil yagmur.
Ilk defa tup bebek deneyeceğim için ignelerle ilgili bir bilgim yok.
Öncesinde başlamadan önce doktorum generesis max 30 ve krilom haplarını verdi.
Eşim de sperm azlığı var. Bende de amh düşüklüğü var 1.88 amh im
İnşallah ilk denemede gebe kalırsın. 1.88 amh düşük değil ki ona çok takılıp stres faktörü yapma. Önemli olan sayı değil kalite. Sonuçta sana bir tanesi bebek olacak

çok az kaldı yaaa. heyecanlanmamak elde değil. sanki ilki olmayacak gibi geliyor içimden.
Bende zaman zaman bu düşünceye kapılıyorum ama lütfen böyle düşünme bende çabalıyorum böyle şeyleri aklıma getirmemek için çünkü tedavi için sağlam psikoloji çok önemli olmayacak diye başlarsak doğru olmaz. Rabbim hayırlısını versin🙏

Back