• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OCAK 2025 TRANSFER OLACAKLAR🙏🏻

Belirtilerin çoğu ilaçlardan dolayı da oluyor ilaç kullandınız mı bu süreçte inan ki doktorlarda söylüyor transfer sonrası belirti aramayın bazen hiçbirşey hissetmezsin ama tutunmuştur daha gebeliğin çok erken haftaları olduğu için belli olmaz genelde 6 haftadan sonra başlar tabi kişiden kişiye değişir herkesin vücudu farklı tepki gösterir ama ne olursa olsun sakın pes etmeyin bu ilk tedaviniz galiba dondurulmuş embriyonuz var mı geride varsa sakın canınızı sıkmayın belki şimdi olmaması sizin hayrınızadır Rabbim hayırlı vakitte sağlıklı bir şekilde nasip etsin gönlünü ferah tut daha hiçbirşey bitmiş değil 🤲❤️
İlk değil, 3. Transferimdi. başka embriyom da yok maalesef. Yaş 42 ve başka yumurta da yok. Embriyom olsa bu kadar üzülmem.

Kendinizi suçlu hissetmeyin şu an duygu ve düşünceleriniz çok normal şeyler şu an duygu patlaması yaşıyorsunuz onun için içinizi boşaltın rahatlayın yoksa insan içine atarsa çatlar ama sonra güçlü bir şekilde ayağa kalkın olacağına inanın bu sefer olmadı diğerinde olacak diye odaklanın birde tedaviye başlarken hep pozitif düşün pozitif olsun inşallah Rabbim yüzüne baksın dilerim Rabbim kalbine gönlüne göre hayırlı bir evlat nasip eylesin inşallah 🤲 sakın pes etme lütfen 💕
Çok teşekkür ederim olumlu yorumlarınız ve empatik düşünceleriniz için. Çok iyisiniz. İnşallah bir gün olur. 🙏🏼 Allah size de sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum yaşatsın, varsa çocuğunuz sağlıkla büyüsün inşallah.

İlk değil, 3. Transferimdi. başka embriyom da yok maalesef. Yaş 42 ve başka yumurta da yok. Embriyom olsa bu kadar üzülmem.
Yine de üzülmeyin ben de üç tüp bebek yaptım inan ki yaşım 36 ne bir embriyo dondurabildim ne bir adım ilerledik her bir tüp bebekte baştan iğne vurdum sonuç hep aynı oldu nasip dedim zamanı değil dedim bekliyorum zor 😞 beklemek çok sancılı ama yapacak hiçbir şey elden birşey gelmiyor yaşa hiç takılmayın nasipte varsa olur inşallah 🤲

Yine de üzülmeyin ben de üç tüp bebek yaptım inan ki yaşım 36 ne bir embriyo dondurabildim ne bir adım ilerledik her bir tüp bebekte baştan iğne vurdum sonuç hep aynı oldu nasip dedim zamanı değil dedim bekliyorum zor 😞 beklemek çok sancılı ama yapacak hiçbir şey elden birşey gelmiyor yaşa hiç takılmayın nasipte varsa olur inşallah 🤲
Evet inşallah ikimiz de ve bekleyen diğerleri de nasibine ulaşır. Geçen Tv de 51 yaşında hamile kalmış bir kadın gördüm. Gerçi kendisi de kadın doğum doktoru imiş.. Çağla şıkel’in programına konuk olmuş.

Çok teşekkür ederim olumlu yorumlarınız ve empatik düşünceleriniz için. Çok iyisiniz. İnşallah bir gün olur. 🙏🏼 Allah size de sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum yaşatsın, varsa çocuğunuz sağlıkla büyüsün inşallah.
Amin cümlemize nasip eylesin inşallah 🤲 rica ederim ben sizi çok iyi anlıyorum olucak inşallah Allah’ın izniyle olumlu düşünün olumlu olsun benim doğal yolla olan bir kızım var 9 yaşında ama o da hemen olmadı çok uğraşlar verdik evliliğimin 4. Yılından sonra oldu ondan sonra hiçbir şekilde gebelik oluşmadı ama hiç kafayada takmamıştım yine de olmadı kızım anaokulu başladı tekrar önceki doktoruma gittim yine baya muayeneler tektikler yapıldı hiçbirşey yok gebelik olmuyor ne yazık ki ve kızım çok istiyor kardeşi olmasını bizde yaş çok ilerlemeden denemek istedik bu süreçte 2 aşılma üç tüp bebek yaptım daha bir sonuç alamadık ikinci tüp bebekte gebe kaldım o da kötü sonuçlandı şimdi 4. Tüp bebek için adım atacağız yine de pes etmiyorum nasibimizde varsa gelip bizi bulacaktır darısı sizin başınıza inşallah Rabbim kucağınızı boş bırakmasın 🤲🥰

Evet inşallah ikimiz de ve bekleyen diğerleri de nasibine ulaşır. Geçen Tv de 51 yaşında hamile kalmış bir kadın gördüm. Gerçi kendisi de kadın doğum doktoru imiş.. Çağla şıkel’in programına konuk olmuş.
Ya Rabbim yeter ki ol desin inan ki insan bilmez ne zaman nasıl olucak Rabbim çok yormadan nasip etsin ben sizin üzüntünüzü inan ki buradan hissettim Rabbimden canı gönülden diliyorum tez zamanda kucağınız sağlıklı hayırlı evlatlarla dolsun inşallah 🤲🥹

Evlat edinmeyi düşündün mü? Ben hazır hissettiğimde istiyorum. Aslında bir evladım olsa bile 2. si için hep aklımdaydı. Sevabını düşünsene. Bir bebeğe verdiğin hayatı. Onun şansı olduğunu.

Evlat edinmeyi düşündün mü? Ben hazır hissettiğimde istiyorum. Aslında bir evladım olsa bile 2. si için hep aklımdaydı. Sevabını düşünsene. Bir bebeğe verdiğin hayatı. Onun şansı olduğunu.
Eşim istemiyor. Çocuksuz olmayı tercih ediyor evlat edinmektense. Yalnız evlat edinme sürecini az çok biliyorum. Çok sıra var ve evlat edinilecek çocuk çok çok az. Genelde koruyucu aile olmamız öneriliyor. Ben bu tür kurumlarda bir süre çalıştım. Yaşınız ilerledikçe evlat edineceğiniz çocuğun yaşı büyüyor. Yani şöyle diyeyim: yaş 42 ise en küçük atıyorum 8 yaşında çocuk evlat edinebilirsiniz. Bebek olmaz bu kısaca. Çünkü ömrümüzle orantılı kanunda çocuk yaşı büyüyor.

Ya Rabbim yeter ki ol desin inan ki insan bilmez ne zaman nasıl olucak Rabbim çok yormadan nasip etsin ben sizin üzüntünüzü inan ki buradan hissettim Rabbimden canı gönülden diliyorum tez zamanda kucağınız sağlıklı hayırlı evlatlarla dolsun inşallah 🤲🥹
Çok çok teşekkür ederim psikolojik desteğin için. O kadar iyi geldi ki mesajlarınız, daha iyi hisssettim kendimi. Çok iyi kalplisiniz :KK200:. Evet inşallah olacak, amin dualarınıza.. kabul olsun dualarınız 🤲🏼

Canım bu şekilde bakma. Her şey bizim için. Rabbime sordun mu? Neden benim uzuvlarım tam diye? Neden kör değilim diye. Bak deprem oldu. Bir sürü insan ampute edildi. Ama senin elin, kolun, bacağın var. O insan da o zaman niye onun var benim yok mu desin. Rabbim nasip etmezse etmiyor. Doğumda vefat eden var. Yavrusunu koklayamadan ölen. Belki rabbim sana nasip edecek, farklı bir acısını yaşatacak. Şükret bu daha az bir acı. Ya 7 aylık kaybetsen. Ya doğsa sonra kaybetsen. Gerçekten rabbimin var bildiği. Bak inan. Vermiyorsa var bir bildiği.
Arkadaşım bu acı yarıştırmaktır, başkasının acısına bakıp kendi haline şükretmek
Niye onun var benim yok demiyorum. Çocuğu olan bazıları kıymet bilmiyor demek istedim. Büyük bir nimet sağlıklı bir evlata sahip olmak değerini bilmeli insanlar. Ama haklısın birçok insan depremde bütün ailesini kaybetti, uzuvlarını kaybetti. Çok ağlıyordum bunları yazarken çok sağlıklı düşünmemiş olabilirim..
tabii ki ağlayıp üzülüp acını yaşayacaksın. Bu bizim yaşadığımızda büyük bir kayıp, eksiklik, travma. Üzüntümüzü doya doya yaşayıp yasımızı tutmazsak bir daha kendimizin en iyi haline ulaşamayız. Başkalarıyla acı yarıştırma örnekleri verenlere bakma hiç. İşte o sağlıklı bir düşünce yapısı değil. Hem ayıp hem de günah. Herkesin acısı kendine büyüktür. Herkesin acısı tekelinde özeldir…

Arkadaşım bu acı yarıştırmaktır, başkasının acısına bakıp kendi haline şükretmek

tabii ki ağlayıp üzülüp acını yaşayacaksın. Bu bizim yaşadığımızda büyük bir kayıp, eksiklik, travma. Üzüntümüzü doya doya yaşayıp yasımızı tutmazsak bir daha kendimizin en iyi haline ulaşamayız. Başkalarıyla acı yarıştırma örnekleri verenlere bakma hiç. İşte o sağlıklı bir düşünce yapısı değil. Hem ayıp hem de günah. Herkesin acısı kendine büyüktür. Herkesin acısı tekelinde özeldir…
Çok doğru söyledin. Acımızı yaşamamız gerekiyor ki yol alabilelim. Herkesin acısı kendine özeldir. Yanlış hissettiğimi düşünüp utandım hatta.

Çok çok teşekkür ederim psikolojik desteğin için. O kadar iyi geldi ki mesajlarınız, daha iyi hisssettim kendimi. Çok iyi kalplisiniz :KK200:. Evet inşallah olacak, amin dualarınıza.. kabul olsun dualarınız 🤲🏼
Merhaba inanın sizi çok iyi anlıyorum bebeğim tutundu kese gördük kalp atışını da duyduk derken 9.haftada rutin kontrole gitmiştim kalbi durdu apar topar kürtaja alındım günlerce ağladım ama doktorum %90kromozomsal sorun vardır sağlıksızdır dedi yaşanacakmış demekki vardır Bir hayır böyle taktir edilmiş tevekkül etmek lazım bazen acı tecrübeleri de paylaşmak lazım bence hayat bu acısıyla tatlısıyla her şey bizim için umarım bebeğinizi sağlıklıca kucağınıza alacağınız günler çok yakındır ❤️🤲

Çok doğru söyledin. Acımızı yaşamamız gerekiyor ki yol alabilelim. Herkesin acısı kendine özeldir. Yanlış hissettiğimi düşünüp utandım hatta.
Sana özelden yazdıklarımı buradan da yazmak istiyorum. Biliyorum sessizce burayı takip eden bizi okuyan/ okuyacak olanlar var.

Olur mu hiç… İnfertilite psikolojisi aynı bir yakınını kaybettiğin zaman yaşadığın acıları duyguları yaşatır insana. Bütün gücümüzü maddi manevi buna bağlıyoruz. Her ay yeniden ayağa kalkıp güçlenip test yapıyoruz deneme yapıyoruz. Sonuç hüsran olunca yaşadığımız hayal kırıklığı, kayıp, çevre baskısı insanların sana acıyan gözle bakması, hatta bazılarının senden gebe olduğunu saklaması ve hatta çocuğunu göstermemesi kıskanır nazar edersin diye. Eşinle yaşadığın gerginlikler huzursuzluklar, öfkeni ona yansıtman…hepsi başlı başına çok ağır. Acını doya doya yaşa. Ama rabbimden asla ümidini kesme. Bu da bizim sınavımız, kabul edelim buna da şükredelim. İsyan etmeden sınavımızı verelim inşallah♥️

Sana özelden yazdıklarımı buradan da yazmak istiyorum. Biliyorum sessizce burayı takip eden bizi okuyan/ okuyacak olanlar var.

Olur mu hiç… İnfertilite psikolojisi aynı bir yakınını kaybettiğin zaman yaşadığın acıları duyguları yaşatır insana. Bütün gücümüzü maddi manevi buna bağlıyoruz. Her ay yeniden ayağa kalkıp güçlenip test yapıyoruz deneme yapıyoruz. Sonuç hüsran olunca yaşadığımız hayal kırıklığı, kayıp, çevre baskısı insanların sana acıyan gözle bakması, hatta bazılarının senden gebe olduğunu saklaması ve hatta çocuğunu göstermemesi kıskanır nazar edersin diye. Eşinle yaşadığın gerginlikler huzursuzluklar, öfkeni ona yansıtman…hepsi başlı başına çok ağır. Acını doya doya yaşa. Ama rabbimden asla ümidini kesme. Bu da bizim sınavımız, kabul edelim buna da şükredelim. İsyan etmeden sınavımızı verelim inşallah♥️
O kadar güzel yansıttınız ki yaşanan psikolojiyi...Herkesin okuması rahatlatacaktır insanları...Çok teşekkür ederim desteğiniz için..Destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız, bunu bütün kalbimle diliyorum...:KK200:

Eşim istemiyor. Çocuksuz olmayı tercih ediyor evlat edinmektense. Yalnız evlat edinme sürecini az çok biliyorum. Çok sıra var ve evlat edinilecek çocuk çok çok az. Genelde koruyucu aile olmamız öneriliyor. Ben bu tür kurumlarda bir süre çalıştım. Yaşınız ilerledikçe evlat edineceğiniz çocuğun yaşı büyüyor. Yani şöyle diyeyim: yaş 42 ise en küçük atıyorum 8 yaşında çocuk evlat edinebilirsiniz. Bebek olmaz bu kısaca. Çünkü ömrümüzle orantılı kanunda çocuk yaşı büyüyor.
Ben bilmiyordum böyle bir yaş sınırı olduğunu. Üzüldüm şimdi. Biz olmazsa evlat ediniriz diye düşünmüştük :(

Ben acınızı yaşamayın demedim. Kendi istediğiniz yöne çekmeniz çok yanlış. Bu da büyük günah. Tabi ki ağlayacağız, üzüleceğiz. Benim kastettiğim şey rabbimizden geleni kabul etmek. Dua etmek ve istemek. Rabbim ol demeyince olmayacak. Başımıza her kötü bir şey geldiğinde neden, niye diyemeyiz. Kastettiğim şey acı yarıştırmak değil. Rabbimin vermediği acıya da şükretmek. Siz dua ederken sadece rabbimin verdiklerine mi şükrediyorsunuz. Genelleme yapıyorum. Başımıza iyi bir şey gelince çoğu zaman neden demiyoruz.

Ben bilmiyordum böyle bir yaş sınırı olduğunu. Üzüldüm şimdi. Biz olmazsa evlat ediniriz diye düşünmüştük :(
Kanunla belirtilmiş bir yaş sınırı var...Ama ne olduğunu tam bilmiyorum bu yaşı farazi yazdım..Bu yaş 8'de olabilir, örneğin 6 da olabilir ama asla bir bebek ya da küçük ççocuk değil. Devlet kanunları bizlerin yaşının o çocuğu yetiştirmeye ne kadar yetip yetmeyeceğini bile hesap etmişler (elbette Allah bilir, ancak olasılık üzerinden konuşulur) .Çalıştığım dönemde 50 li yaşlara yakın, 40 lı yaşlarında bir çift 7 ve 10 yaşlarında bir kız ve bir erkek çocuk evlat edinmişlerdi (kardeşleri beraber evlatlık verirler, ayırmazlar). Oradan da hatırlıyorum.

Bazen kavuşamadığımız bebeklerimiz bir şeylerin habercisi olurmuş. İlk doğal gebeliğimde 8 haftalıkken kaybettim. Kalbini duyduktan sonra kaybetmek o kadar zor ki. O güne kadar 3 doktorun görmediği 16cm miyom kürtajda ortaya çıktı. O kadar büyükmüş ki arka fon gibi duruyormuş karartı. Bağırsağıma, rahmime ve idrar keseme yapışmış. Kürtaj sonrası acil ameliyata alındım. Doktorum dediki şükür ki bebeğinin kalbi durdu. Çünkü patlama noktasına gelmiş. Seni bile kaybedebilirdik dedi. Bebeğim doğmadan annesinin hayatını kurtardı.

Bilmiyorum canım adet ağrılarım var bugun baya çok canım sıkıldı tutmadı adet mi olcam diye idrar testide yapmak istemiyorum daha çok üzülüyorum çünkü dahada stres olurum diye napıcam bilmiyorum kan testini bekliycem dua et bana🤲❤️
Ama adet ağrısı yaşayıp pozitif alan çok içini ferah tut inşallah Rabbim hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah pozitif sonuç alırsın bizide mutlu edersin❤️🤲

Ben acınızı yaşamayın demedim. Kendi istediğiniz yöne çekmeniz çok yanlış. Bu da büyük günah. Tabi ki ağlayacağız, üzüleceğiz. Benim kastettiğim şey rabbimizden geleni kabul etmek. Dua etmek ve istemek. Rabbim ol demeyince olmayacak. Başımıza her kötü bir şey geldiğinde neden, niye diyemeyiz. Kastettiğim şey acı yarıştırmak değil. Rabbimin vermediği acıya da şükretmek. Siz dua ederken sadece rabbimin verdiklerine mi şükrediyorsunuz. Genelleme yapıyorum. Başımıza iyi bir şey gelince çoğu zaman neden demiyoruz.
Rabbimin iyi olarak verdiği ve vermediği şeyleri görüp onlara şükrediyorum. Diğer verdiği acılara ya da vermediği nasip etmediği için yaşayamadığımız güzel duygulara hamdolsun diyorum. Doydum yani bu imtihana, devamı gelmesin yüzümüzü güldür rabbim diyorum. Olumsuza şükredersen şükrettiğin için onu yaşamaya devam ediyorsun maalesef… yine de önemli olan niyet, niyet esastır. İyi akşamlar dilerim size♥️

Back