Ocak 2022 Tüp Bebek Başlayanlar

Kızlar selam
Çatlatma iğnesini doktorlar yumurta kaç mm iken veriyorlar?
Sizin yumurta sayınıza ve boyutlarınıza göre değişiyor. Ama genelde 17-20 mm arası olunca vuruyorlar.

Benin en büyük yumurtam 21 mm iken çok fazla 15 mm yumurtam vardı. 1 gün daha ilaç verip sonra çatlatma iğnesi vurdum. Herhalde onlarda 17 mm oldular. Yumurta toplama günüde 18.5-20 mm arası olmuştur. En büyüğüne göre düşünmeyin yani...
Doktorun yumurtalardan sayı olarak hedefi de değişebiliyor. Benim sağ yumurtalığım yavaş geliştiği için 12 gün gonal-f kullandım. 13.gün çatlatma iğnesi 15.gün opu oldum.
Bu kadar uzun kullanan okumadım. Ama doktorunuz biliyordur en iyisini :)

Benim bugünkü kontrolde yumurtalar 20 mm idi, direk çatlatma iğnesi verildi
Çatlatmama iğnesi verilmedi
O yüzden sormak istedim

Benim bugünkü kontrolde yumurtalar 20 mm idi, direk çatlatma iğnesi verildi
Çatlatmama iğnesi verilmedi
O yüzden sormak istedim
Bende yumurtalar çatlamasın diye iğne kullanmadım. Onun yerine tarlusal verdi hoca..
Doktorun tecrübesine ve hastanın durumuna kalıyor bence...
Bende pko yoktu... Yumurtalar zaten kontrolden çıkamazdı..
Önemli olan kalite..
Bende 22 tane toplandı. 16 tanesi olgun çıktı..

Bana da vermedi şaşırdım biraz
Klomen kullandım bugün sabah son klomeni iç dedi
Dün akşama kadar da iğnelerim devam ediyordu fostimon ve merional
Bu akşam da gonapeptly ve ovitrelle yapacağım
Pazartesi de toplama
Sizin kaç mm idi toplamadan önce ?

Benim doktor bakmadı..
Cumartesi 8-9 tane 15 mm saydı. Öyle olunca cumartesi de gonal-f vurdum.
Pazar 10 da gonapeptyl vuruldum 2 tane, Salı sabah 10 da opu oldu.
Bana doktor gonapeptyl biri sağda biri solda yumurtalıklara yakın vurul demişti..
Benim için yan etkim ağrım sızım olmadı.
Sadece opu günü artık sağlı sollu sanki top var gibi olmuştu. Oturamıyrdum otursam kalkamıyordum..
Opuden sonraki adette de doktor ultrasonda 5 tane gelişen yumurta saydı. Yumurtalığın geri kalanı bomboştu Bak bunları biz topladık boşlar. ama bunlar gelişmeye başlamış dedi.
Vucudumu tebrik ettim
Siz niye klomen kullandınız... Amh düşük mü?

Benim amh değerim düşük evet
0.5
Klomeni o yüzdenmi vermiş olabilir sizce ?

Benim amh değerim düşük evet
0.5
Klomeni o yüzdenmi vermiş olabilir sizce ?
Aynen.. Amh düşük olunca yumurta zaten az oldugu için sayısal olarak fazla oluşmasını değil. Oluşanın kaliteli oluşması önemli oluyor. Onun içinde düşük dozda mümkünse klomen ile tedavi başlanıyor.
Yüksek dozda yumurta oluşuyor ama kalitesiz oluyor...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler gerçekten kıymetli
Geçmiş tedavimde yüksek doz gonalf kullandım ve toplanan yumurtaların sadece 1 tanesi ilerleyebilmişti haklısınız
Bir de bu çatlatma iğnesi yapıyoruzya insan bi acaba diyor ya erken çatlarsa diye
Anne olmadan başlıyoruz düşünmeye bizler

Genelde öyle yapılıyor. Burada okuduğum kadarıyla düşük amh olanların böyle yüksek doz maduriyetleri çok oluyor. Ama benim anladığım doktorlarında aslında yumurtanın üretim kapasitesini bi görmek istiyorlar.. Tabi bu bizim için zaman kaybından ziyade ciddi maliyet yapıyor.. Ama ne yapacaksınız..

Yok yok merak etmeyin. Zamanlaması ona göre ayarlanıyor zaten... Zaten amacı yumurtayı büyütmek değil olgunlaşmasını sağlamak... O yüzden yumurtayı hissediyor olmanız normal. Yumurtayı hissedince insan çatlamasından korkuyor..
Ama ben kendimden tecrübe ettiğim çatlama olmadı...
Ben normal döngümde çatlamayı hissedebiliyorum. Yumurtamın büyüdüğünü de hissedebliyorum..
O bildiğim çok keskin ağrı girmedi..

Çok teşekkür ederim
Siz ne zaman transfer olacaksınız
İnşallah hemen pozitifi alırsınız dondurdunuzmu?

Merhaba kizlar 2.kez tedaviye başladım bende Perşembe günü ilaçları o kadar zor bulddukki nerdeyse tedaviye baslayamiycaktik sizlerde de bu durum yaşandı mı herkes hayirlisiyla bebegini kucağına almasi nasip olsun inşallah

Tedaviniz hayırlı olsun İnşallah çektiğiniz bu zorlukların mükafatını alırsınız
İğneleri ben merkezin oradaki eczaneden aldığım için kolay buldum ama bulamayan bir çok arkadaş oldu , siz hangi şehirdesiniz

Evet doğru diyorsun rabbim ne eylerse güzel eğler inşallah hepimizin için hayırlara vesile olur senin içinde dualarım yürekten ben cok istedim olmadı inşallah senin olur problemsiz

Hayırlı olsun tedavin evet ilaçlar bulunmuyor

_Mayra_ aynı anda gidiyoruz canım, bende bugün ovitrelle yapıcam p tesi inşallah opu
Hastanenin anlaşmalı olduğu eczanelerden aldım ben, hatta onlar getirdi yani her seferinde...hiç sorun yaşamadım hemde indirimli aldım(galiba) :)))) bu arada hayırlı olsun yeni tedavin , sonucunda inşallah bebeğini alırsın kucağına, çok amin....
Evet doğru diyorsun rabbim ne eylerse güzel eğler inşallah hepimizin için hayırlara vesile olur senin içinde dualarım yürekten ben cok istedim olmadı inşallah senin olur problemsiz
Allah razı olsun canım, inşallahhhhhh en kısa zamanda sen de bebeğini alırsın kucağına, hepimizin inşallahhhh,
.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…