Herkese günaydın. Okuyanlarınız olmuştur, 39 yaşındayım ve 2. gebelik planlıyoruz geçen aydan beri. Adetimin 2. günü 17 Aralıkta üni.hastanesine gitmiştim ve beni bir sonraki adetimin 2. günü için infertilite poliklinigine göndermiş, aşılama ya da tüp bebek, orada sizi bilgilendirirler demişti. Tahlil sonuçlarımı internette araştırırken 0,63 olan amh değerimin düşük, 11 olan fsh değerimin çok olmasa da bir miktar yüksek olduğunu anladım. Bu arada amh'nin yükseltilemeyeceği fakat fsh'nin bitkisel kürlerle düşürülebildiğini okudum. Geç kaldığım için çok üzüldüm, çünkü oğlum hergün kardeş soruyor. Neyse buradan bana görüşleriyle yardımcı olan arkadaşlar da oldular. (Bu arada eylül ayında özel hastaneye gitmiş, smear testim ve vajinal muayenem temiz çıkmış, hormon testlerini yapmaya gerek duymamışlardı).
Dün tekrar özel hastaneye farklı bir doktora gidip, geç mi kaldım diye tahlil sonuçlarımı götürdüm. Enteresan olan amh değerime hiç takılmadı. Fsh biraz yükselmiş dedi. Ve ultrason muayenesine geçti. Karnımdan baktığı ultrasonda iki yumurtan var dedi. Boyutlarını söyledi fakat hatırlamıyorum, kulağım hiç duymadı bile o an. Bu yumurta dediği folikül mü onu da bilmiyorum. Çünkü dün adetimin 5. günüydü hemen yumurtlama oluyor mu anlayamadım. Dediki şimdi bu yumurtaların gelişip gelişmediğine bakacağız. Onları çalışmaları için uyaracağız dedi. Ben de cuma günü bana aşılama/tüp bebek dediklerini söyledim. Henüz böyle bir karar veremeyiz dedi. Amh'yi sordum doğal gebelik oluşmayacak kadar düşük seviyede değil dedi. Cuma 0,6 çıkmış yarın 0,9 çıkar. Çok önemli değil dedi. Anladığım kadarıyla aralık değer olarak değerlendiriyorlar ve benim değerim köprüden önceki son çıkıştaki aralık dahilinde. İnşallah öyledir. Anladığım kadarıyla pek vaktim yok, eşim için de test yaptırsak dedim ve ürolojide yaptırabileceğimizi söyledi. Eşim bugün gitti, önümüzdeki haftaya randevu vermişler. Bana hormon ilacı verdi. Sabah akşam 1 tane içmemi söyledi. Bir de vitamin takviye verdi, eşin de kullanabilir dedi. Haftaya pztsi salı gel, gelişip gelişmediklerine bakalım dedi. Takvime göre tam yumurtlama günü oluyor. Ovulasyon testi aldım ama eve geldiğimde 5 adet olduğunu gördüm. Bugün çoklulardan aldım, deneyeceğim, tecrübe etmiş olmak için. Benim gibi kafasındaki sorulara cvp arayan olursa diye uzun uzun yazdım. Sağlıklı günler dilerim.