Biz Fransa’ya gidiyoruz yerleşicez oraya kısmetse.Benim de orda doğurmam lazımNereye gidiyorsunuz canım. Bbenim eşimde sınava girecek bende gitmek istiyorm bizimki temelli değil 2 sene sadece. 2 senede olsa yeni bir ülke görmek isterim içimden almanya geçiyor ama eşim Özbekistani tercih edeceğim diyor şartlar dan dolayı.
Nyse benum de hayalim 3.bebegu orda yapmak şuan 2.icin çalışmaktayim
Genelde yumurtalamadsn sonra 7.gün bakılıyor kandan, yumurtalama olmuş mu diye,değer 5ve üzeri ise yumurtlama olmuş anlamına geliyormuş. Bu şekilde biliyorum yanlış varsa duzeltin kızlarBen onu bilmiyorum açıklayabilir misiniz
Yani baya baya avokado olduğunu bilmeden limon yiyormuş gibi hissetmemiz lazımOlgunken yemeye çalışın gerçekten farkediyor eğer tam olgunlaşmadan yemeye kalkarsanız tadı çok fena geliyoben doğrayıp direkt limon sıkıyorum ama çok limon sıkıyorum öyle yiyorum
Ya neler biliyorsunuz böyle deliricemprogesteron yumurtlamanın 7.gunu bakılyor 5 uzerı ıse yumurtlamıssın ama 10 uzerınde eger degerlendırme olmussa ve esınızde bır saglık sıkıntısı yoksa dolleme olusmus olması belırtısı bıle olabılıyor tabı kesın yargı degıl ama 5 uzerı cıkınca yumurtlama olmus olması kesın bılgı
Peki ovulasyon testi kullanmayanlar mı yaptırıyor bunu.Ben takip ettim pik gördüm silikleşmesini de gördüm yine de yumurtlama olmamış olabilir mi baktırmak lazım mı bunaGenelde yumurtalamadsn sonra 7.gün bakılıyor kandan, yumurtalama olmuş mu diye,değer 5ve üzeri ise yumurtlama olmuş anlamına geliyormuş. Bu şekilde biliyorum yanlış varsa duzeltin kızlar
Anladım canım, inşallah her şey gönlüne göre olsun. Hep diyorum bu istek bambaşka bir duygu, hep anne olmak hayalimdi bi de mesleğim gereği hep bebeklerle çocuklarlayım, 14 aydır evliyim ama eşimle ayrı şehirde olduğumuz için erteliyorduk, ama ben ilaç vs kullanmadım eşim korunuyordu. Bir araya gelmemize daha 1 sene var ama ben anne olmak istediğime karar verdim, hamileliğin bir kısmını eşim yanımda olmadan geçirmeyi göze alarak. Bi gün anne olmak istediğimde bunun zor olmasından içten içe endise ediyordum çok istediğim için ama şu anda olumsuz düşünceleri hiç çağırmak istemiyorum. Zamanı belli ve kavuşucaz inşallah, siz de öyleBizim süreç biraz farklı ilerledi aslında.Yurtdışına yerleşmeye karar verdik kısa zaman kaldı gitmemize.Ordaki sağlık prosedürlerini bilmediğimiz için genel kontrollerden geçiyoduk.Sıra üremeye geldi çocuk da istiyoruz aslında.Ben muayene oldum sonra hormonlarıma bakıldı bişey yok.Eşim de sayıma girdi sıkıntılı çıktı yaşı da 35.Doktor da dedi ki yaş ilerledikçe düşer bu sayılar doğal yoldan olma ihtimalini arttıralım önce derken hsg çekildi.Orda da perde olunca dış gebelik ihtimali doğdu.Sonra konu buralara kadar geldi işte.Bi baktık çocuk yapmaya çalışıyoruzKorkudan yani biraz.Ya olmazsa tedirginliği çocuk isteğimizi gün yüzüne çıkardı.Diğer denemelerimiz de başarısız malum aslında yumurtlama zamanlarına denk gelmişti ama hiç olmayınca biz de dedik ki heralde biz kendi çabamızla rutin akışta bunu başaramicaz bari ekstra gayret gösterelim.İşte takviyelere başladık bacakları havalara diktik vs vs…
Şuan ne durumdasin cnm kistin içi boşaltılacak diyodunİyi yapmışsın canım kullan ins etkisi olur seninde küçük kistin iki ayda erir. Benim 7_8cm civarıydı 5 ay bitmişti. Ama tabi hemen geri gelmiş.
AhahahhaYa neler biliyorsunuz böyle deliricemAnnem daha yumurtlama günü nedir benden öğreniyo 2 çocuğum var benim diyo aklımı kaçırıcam
En kısa zamanda sağlıkla kavuşucaz inşallah dur bakalım halledicez bi şekildeAnladım canım, inşallah her şey gönlüne göre olsun. Hep diyorum bu istek bambaşka bir duygu, hep anne olmak hayalimdi bi de mesleğim gereği hep bebeklerle çocuklarlayım, 14 aydır evliyim ama eşimle ayrı şehirde olduğumuz için erteliyorduk, ama ben ilaç vs kullanmadım eşim korunuyordu. Bir araya gelmemize daha 1 sene var ama ben anne olmak istediğime karar verdim, hamileliğin bir kısmını eşim yanımda olmadan geçirmeyi göze alarak. Bi gün anne olmak istediğimde bunun zor olmasından içten içe endise ediyordum çok istediğim için ama şu anda olumsuz düşünceleri hiç çağırmak istemiyorum. Zamanı belli ve kavuşucaz inşallah, siz de öyle
Bu zamana kadar gördüm ki pozitif düşünen insanların işleri hep daha kolay ilerliyor, inşallah biz de böyle olabiliriz
Düzelicez inşallahEn kısa zamanda sağlıkla kavuşucaz inşallah dur bakalım halledicez bi şekilde
Bence rutin bakılması gerekli değil ama doktorun daha iyi bilir tabikiPeki ovulasyon testi kullanmayanlar mı yaptırıyor bunu.Ben takip ettim pik gördüm silikleşmesini de gördüm yine de yumurtlama olmamış olabilir mi baktırmak lazım mı buna
Canim isteyen herkes baktirabiliyor ben hiç baktırmadimPeki ovulasyon testi kullanmayanlar mı yaptırıyor bunu.Ben takip ettim pik gördüm silikleşmesini de gördüm yine de yumurtlama olmamış olabilir mi baktırmak lazım mı buna
Hahah çok tatlıAhahahhaben de ilk denediğim ay yumurtlama akıntısı vs hiç haberim yokmuş meğer. Ben ovulasyon günü sandığım günleri değerlendirdim sonra 1 hafta geçti bi akıntı oldu yumurtlama akıntısıymış meğer, ben gebelik belirtisi mi bu acaba diye modlara girmiştim
Reglimin 3.günü hormonlarıma bakıldı geçen ay.O da var mıdır acabaBence rutin bakılması gerekli değil ama doktorun daha iyi bilir tabiki
Eşinin yanındaysan o hafta gün aşırı ilişki benceHahah çok tatlıBen 2 gün öncesine kadar hala öyle biliyordum hatta bazı şeyler hala net değil bende Mesela o yumurta akı gibi akıntıyı görünce ne düşünmek gerekiyo o mu yumurtlama yani o gün mü yapıcaz bu işi ?Ve ondan sonraki gün de yapmak gerekiyor mu mesela ?Pik gördüm silindi vs ama bişey değişmedi hayatımızda biz her gün bildiğimizi yaptık sonunda da bacakları diktik yattık tek fark o oldu
Hormonlara adetin 2 ya da 3.günü bakılma nedeni, ay içinde hormonlar dalgalanıyor ama ayın başında yani döngünün başında hepsi bazal seviyede oluyor, o bazal seviyeyi görmek amaç. Mesela fsh /lh oranın nasıl vsTeslimin 3.günü hormonlarıma bakıldı geçen ay.O da var mıdır acaba
Canım neden açıklama gereği duyuyosun. Cocuk istemenin veya kafaya takmanın yaşla ne ilgisi var böyle düşünenleri anlamıyorum gerçekten. Senin şuan üzülmen kafana takman gayet normal 30 yaşında da olsan uzulecektin 25 yaşında da olsan üzülürsün sonuçta içerde bı evlat hasreti var ve her ay aynı sonuç insanı yıkıyo istemsiz. Sonra geçiyo tekrar bı umutla sarılıyoruz bu herkeste böyle yaşı küçük büyük farketmez. Birde bizim sorunumuz var yani uzulmeyip napalim aman ya yaşımız küçük nasılsa olur diyemiyo insan. Rabbim bu ay evladını nasip eder İnşallah hayırlı sağlıklıBu arada siz söylediniz diye kendimi açıklamak istedim. Ben 12 yaşında adet gördüm ve o yaştan beridir sayısız kez kadın doğuma gittim. Sayısız kez kistlerim oluştu, ayda iki kere adet olurdum bayılacak durumlara gelirdim. Çok kananam olurdu dışarı adım atamazdim bazen o kadar halsizlik ağrı vs. Yani bu iş küçüklüğümden beri geliyor
Bir keresinde kistim o kadar büyüktü ki yine her zamanki gibi doktora gittim, doktor inşallah kötü huylu değildir yoksa yumurtaligin alınır çok yazık olur dediğinde 17 yaşındaydım. Yani bu korku bana cokk önceden geliyor.
Artı bu hastalıklar genelde genetiktir annemde yıllarca çok çekti 40 yaşında bile değildi yumurtaliklari alındığında.
Tam rahatım 2 yildir bi sorunum yok diyordum evlendim, evlenir evlenmez aşırı ağrı ve kanamayla doktora gittim yine kistimi öğrendim ama bu sefer ki farklıydı adetle veya ilaçla geçen bisey değildi ve hızla büyüme riski vardı. Şimdi benim korkmam normal değil mi? Yanlış anlamayın ben gerçekten kendimi açıklamak istedim.
25 yaşındayım evet ama 3 aydır deneyip of niye olmuyor diyip burda üzülmedim ki? Öyle olsa çok haklisiniz derdim, tabi ki yine haklısınız o kadar şeye rağmen Yaşım genç ama neden stres yaptığımı şimdi daha iyi anlarsınız diye söylemek istedim
Ve son olarakta insanların 3 4 yılda denediği şeyleri ben doktor yönlendirmesiyle 13 14 ayda denedim, haliyle bu da aşırı yordu
Umarım anlatabilmisimdir
Benim o yumurta akı kıvamındaki akıntıyı gördükten sonra akıntım kesildi desem yeridir.O akşam yaptık yani dün.Alışkanlık olmuş eşim geldi yanıma malum sebepten.Dükkanı kapattık dedimEşinin yanındaysan o hafta gün aşırı ilişki bence
Ben bu ay yollarda pert oldum günü kaçırmiyim diye, tam önemli günler şehir dışında başka bir işim çıktı nasip işte
Şöyle oldu bende, akıntıyı en fazla gördüğüm akşamdan sonraki gün sabah pik gördüm. Yani o akıntıyı gördüysen 1-2 gün içinde çatlama oluyor bence. Folikül çatlayacak dereceye kadar büyüdüğünde oluyor diye anladım ben. Çatlama olduğu gün de kasık ağrımın en yoğun olduğu gündü benim. Çatladıktan sonra ağrı kayboldu neredeyse
Bence gün aşırı devam et ovulasyon testi yapmadıysanBenim o yumurta akı kıvamındaki akıntıyı gördükten sonra akıntım kesildi desem yeridir.O akşam yaptık yani dün.Alışkanlık olmuş eşim geldi yanıma malum sebepten.Dükkanı kapattık dedimBi durum varsa söyleyin geç olmadan Bugün gerekli mi değil mi acil dönün bana
Şöyle söyliyim ben en son o akıntının olduğu akşamı değerlendirebildim yani 20 Aralık, baya fazlaydı akıntı. Sonra 21 sabah pik gördüm baya koyu şekilde. 22si gün boyu kasık ağrım oldu, akşam çizgi biraz silikleşti, 23ü sabah tamamen silinmişti. 22si akşam çatladı büyük ihtimal. Yani akıntıdan 2 gün sonra.. Belki de o yüzden olmadı benimBenim o yumurta akı kıvamındaki akıntıyı gördükten sonra akıntım kesildi desem yeridir.O akşam yaptık yani dün.Alışkanlık olmuş eşim geldi yanıma malum sebepten.Dükkanı kapattık dedimBi durum varsa söyleyin geç olmadan Bugün gerekli mi değil mi acil dönün bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?