Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Biz Fransa’ya gidiyoruz yerleşicez oraya kısmetse.Benim de orda doğurmam lazım

Ya neler biliyorsunuz böyle deliricem Annem daha yumurtlama günü nedir benden öğreniyo 2 çocuğum var benim diyo aklımı kaçırıcam

Genelde yumurtalamadsn sonra 7.gün bakılıyor kandan, yumurtalama olmuş mu diye,değer 5ve üzeri ise yumurtlama olmuş anlamına geliyormuş. Bu şekilde biliyorum yanlış varsa duzeltin kızlar
Peki ovulasyon testi kullanmayanlar mı yaptırıyor bunu.Ben takip ettim pik gördüm silikleşmesini de gördüm yine de yumurtlama olmamış olabilir mi baktırmak lazım mı buna

Anladım canım, inşallah her şey gönlüne göre olsun. Hep diyorum bu istek bambaşka bir duygu, hep anne olmak hayalimdi bi de mesleğim gereği hep bebeklerle çocuklarlayım, 14 aydır evliyim ama eşimle ayrı şehirde olduğumuz için erteliyorduk, ama ben ilaç vs kullanmadım eşim korunuyordu. Bir araya gelmemize daha 1 sene var ama ben anne olmak istediğime karar verdim, hamileliğin bir kısmını eşim yanımda olmadan geçirmeyi göze alarak. Bi gün anne olmak istediğimde bunun zor olmasından içten içe endise ediyordum çok istediğim için ama şu anda olumsuz düşünceleri hiç çağırmak istemiyorum. Zamanı belli ve kavuşucaz inşallah, siz de öyle
Bu zamana kadar gördüm ki pozitif düşünen insanların işleri hep daha kolay ilerliyor, inşallah biz de böyle olabiliriz

Ya neler biliyorsunuz böyle deliricem Annem daha yumurtlama günü nedir benden öğreniyo 2 çocuğum var benim diyo aklımı kaçırıcam
Ahahahha ben de ilk denediğim ay yumurtlama akıntısı vs hiç haberim yokmuş meğer. Ben ovulasyon günü sandığım günleri değerlendirdim sonra 1 hafta geçti bi akıntı oldu yumurtlama akıntısıymış meğer, ben gebelik belirtisi mi bu acaba diye modlara girmiştim

En kısa zamanda sağlıkla kavuşucaz inşallah dur bakalım halledicez bi şekilde

Hahah çok tatlı Ben 2 gün öncesine kadar hala öyle biliyordum hatta bazı şeyler hala net değil bende Mesela o yumurta akı gibi akıntıyı görünce ne düşünmek gerekiyo o mu yumurtlama yani o gün mü yapıcaz bu işi ?Ve ondan sonraki gün de yapmak gerekiyor mu mesela ?Pik gördüm silindi vs ama bişey değişmedi hayatımızda biz her gün bildiğimizi yaptık sonunda da bacakları diktik yattık tek fark o oldu

Eşinin yanındaysan o hafta gün aşırı ilişki bence
Ben bu ay yollarda pert oldum günü kaçırmiyim diye, tam önemli günler şehir dışında başka bir işim çıktı nasip işte
Şöyle oldu bende, akıntıyı en fazla gördüğüm akşamdan sonraki gün sabah pik gördüm. Yani o akıntıyı gördüysen 1-2 gün içinde çatlama oluyor bence. Folikül çatlayacak dereceye kadar büyüdüğünde oluyor diye anladım ben. Çatlama olduğu gün de kasık ağrımın en yoğun olduğu gündü benim. Çatladıktan sonra ağrı kayboldu neredeyse

Teslimin 3.günü hormonlarıma bakıldı geçen ay.O da var mıdır acaba
Hormonlara adetin 2 ya da 3.günü bakılma nedeni, ay içinde hormonlar dalgalanıyor ama ayın başında yani döngünün başında hepsi bazal seviyede oluyor, o bazal seviyeyi görmek amaç. Mesela fsh /lh oranın nasıl vs
Bende 3.gün progesteron bakmamışlardı bakılsa da ovulasyon açısından anlamı yok
Ben bu ay meraktan baktım, 21.gün progesteronum 0,2 geldi demek ki hala yumurtlamamışım dedim doktora gittim..
Sonra çatlama olduğunu düşündüğüm günün ertesi günü yine meraktan kan verdim, 2 çıktı. Ama pik değeri görmek için ovulasyondan 7 gün sonra bakılması gerekiyor, ben sadece artık çatladığından emin olmak istemiştim illa yükseliyor çünkü çatlama olur olmaz
Ama kesinlikle benim yaptığım doğru değil, verilecekse 7 gün sonra verilmeliymiş

Canım neden açıklama gereği duyuyosun. Cocuk istemenin veya kafaya takmanın yaşla ne ilgisi var böyle düşünenleri anlamıyorum gerçekten. Senin şuan üzülmen kafana takman gayet normal 30 yaşında da olsan uzulecektin 25 yaşında da olsan üzülürsün sonuçta içerde bı evlat hasreti var ve her ay aynı sonuç insanı yıkıyo istemsiz. Sonra geçiyo tekrar bı umutla sarılıyoruz bu herkeste böyle yaşı küçük büyük farketmez. Birde bizim sorunumuz var yani uzulmeyip napalim aman ya yaşımız küçük nasılsa olur diyemiyo insan. Rabbim bu ay evladını nasip eder İnşallah hayırlı sağlıklı

Benim o yumurta akı kıvamındaki akıntıyı gördükten sonra akıntım kesildi desem yeridir.O akşam yaptık yani dün.Alışkanlık olmuş eşim geldi yanıma malum sebepten.Dükkanı kapattık dedim Bi durum varsa söyleyin geç olmadan Bugün gerekli mi değil mi acil dönün bana

Bence gün aşırı devam et ovulasyon testi yapmadıysan ben olsam öyle yapardım. Çünkü benim çatlama olduğu gün pek akıntım olmadı. Kasık ağrın ne durumda?

Şöyle söyliyim ben en son o akıntının olduğu akşamı değerlendirebildim yani 20 Aralık, baya fazlaydı akıntı. Sonra 21 sabah pik gördüm baya koyu şekilde. 22si gün boyu kasık ağrım oldu, akşam çizgi biraz silikleşti, 23ü sabah tamamen silinmişti. 22si akşam çatladı büyük ihtimal. Yani akıntıdan 2 gün sonra.. Belki de o yüzden olmadı benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…