• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sabretmek gerek. Ilk cocugumdan once kontrole gitmistik esimle, doktor sperm sayimizin 0 oldugunu soylemisti, 0. En az 6 ay surecek toparlamasi dedi. Tamamen saldik, inan stres bile yapmadik. Ve 6,5 ay sonra gercektende hamile kaldim ♥️ Yaptigimiz tek sey iki gunde bir birliktelik, birliktelikten sonra hemen kalkmamak yumurtladigimi sandigimiz zaman bacak dikmek 🤪 kocam keciboynuzu pekmezi yerdi bide aktif olarak, gayet eglenceli zamanlardi. Allaha cok sukur sonunda bebegimize saglikla kavustuk. Simdi ise bir yildir aktif istiyoruz, ama bir turlu tutmadi (duzenli birliktelik zor cocukla). Yinede stres hic yapmadik. Esime ara ara sakayla karisik ‘kardes gelmezse bi cinli kiz bebisimiz olsun mu’ dedim (evlatlik). Yani kafan rahat olsun. Soylemesi kolay diyebilirsin ama kendimden ornek verdim iste, mumkun. Hem yolculuk daha eglenceli oluyor, hemde uzerimize bos yere baski almiyoruz. Bu arada iki kardesimde ikinciser kez bebis sahibi oldular, bu bile disardan ekstra bi baski saglamadi. Insallah meleginize kavusursunuz ama bu yolculuk eglenceli olsun ki bebis dogdugundada daha rahat daha eglenceli daha ozguvenli birer anne olalim ♥️
Ne güzel bir hikaye maşallah ya 😍🧿🐣
Bizimde sperm sorunu vardı şuan baya düzeldi inanıyorum gelecek minnakim yakındır ♥️🤲

Ne güzel bir hikaye maşallah ya 😍🧿🐣
Bizimde sperm sorunu vardı şuan baya düzeldi inanıyorum gelecek minnakim yakındır ♥️🤲
Tabiki gelecek 😍♥️ Hamilelikle bambaska kaygilar, dogumla daha bi baska, buyuturken hepten baska ♥️ Bu gunler unutulacak..Az once yorucu bi gunden sonra koltuga uzandim, kosarak uzerime cikmak icin saldirdi. Sizinde tam o anda ‘Haaaayir annecim, biraz dinlenicem artik’ diyeceginiz gunler cok yakin insallah 😍

Tabiki gelecek 😍♥️ Hamilelikle bambaska kaygilar, dogumla daha bi baska, buyuturken hepten baska ♥️ Bu gunler unutulacak..Az once yorucu bi gunden sonra koltuga uzandim, kosarak uzerime cikmak icin saldirdi. Sizinde tam o anda ‘Haaaayir annecim, biraz dinlenicem artik’ diyeceginiz gunler cok yakin insallah 😍
Kesinlikle öyle 🥰 hayat her an farklı bir heyecan kaygı. İnşallah canimm Rabbim bizede o duyguyu tatirsin ❤️

Benimde 3 ocak veya 5 ocak adet gunum aslinda duzensizim pkos var 2 3 ayda bir olurum bikac aydir tiroit hapi omega3 folik asit vs iciyorum 29 aralikta da kan vermistim tiroitim dusmus ay olarak adete 5 gun felan kalmis oluyor duzenli diye hesaplarsak gebelikte baktirdim ama cikmadi sonradan cikma ihtimali var mi birde benim gibi olup tiroiti dusurunce hamile kalanlar var mi acaba ??

Arkadaşlar bugün adetimin 10. Günü dünden Berli kahverengi sefaf sünen akıntım var ilk defa böyle oldu ovulasyon testine başlayayım mi yada yumurtlama yakın mi o yüzden mi böyle oldu yada reglim sonu diye mi böyle oluyor ilk defa böyle oldu o yüzden sorman istedim
Adetin 4. Gününden itibaren ovulasyon testine başlanması gerekiyor diye duymuştum araştırma yaparken.

Sabretmek gerek. Ilk cocugumdan once kontrole gitmistik esimle, doktor sperm sayimizin 0 oldugunu soylemisti, 0. En az 6 ay surecek toparlamasi dedi. Tamamen saldik, inan stres bile yapmadik. Ve 6,5 ay sonra gercektende hamile kaldim ♥️ Yaptigimiz tek sey iki gunde bir birliktelik, birliktelikten sonra hemen kalkmamak yumurtladigimi sandigimiz zaman bacak dikmek 🤪 kocam keciboynuzu pekmezi yerdi bide aktif olarak, gayet eglenceli zamanlardi. Allaha cok sukur sonunda bebegimize saglikla kavustuk. Simdi ise bir yildir aktif istiyoruz, ama bir turlu tutmadi (duzenli birliktelik zor cocukla). Yinede stres hic yapmadik. Esime ara ara sakayla karisik ‘kardes gelmezse bi cinli kiz bebisimiz olsun mu’ dedim (evlatlik). Yani kafan rahat olsun. Soylemesi kolay diyebilirsin ama kendimden ornek verdim iste, mumkun. Hem yolculuk daha eglenceli oluyor, hemde uzerimize bos yere baski almiyoruz. Bu arada iki kardesimde ikinciser kez bebis sahibi oldular, bu bile disardan ekstra bi baski saglamadi. Insallah meleginize kavusursunuz ama bu yolculuk eglenceli olsun ki bebis dogdugundada daha rahat daha eglenceli daha ozguvenli birer anne olalim ♥️
Vallahi ben yıkıldım ya, birbirimizi yiyoruz evde. Siz ne güzel kolay atlatmissiniz ben zaten normalde de takan birisiyim. Evlenir evlenmez doktora gittim çikolata kistin var zor olur çabuk büyür vs. bi dedi benim dünyam karardı zaten. Ondan önce 2 ay falan kendimiz dememiştik çokta rahattım. Doktora da ağrım çok var diye gittim olmuyo diye değil. Öyle olunca da tedavi erken başladı bir sürü şey denedik. 2 hsg 1 aşılama 5 ilaç denemesi. Bi kere bile tutmadı. Eşimde askeri personel git gel yapiyor sürekli o zaten iş gereği sinir üstüne Bi de böyle olunca öyle bi yıprandık ki. Aşılama yaptırmak isteriz hop akşama göreve gidiyorsun derler bütün planlar yarım kalır. Yani bizim hayatımız başlı başına stres. Ama artık yoruldum ya nasipte varsa olur zaten ne diyebilirim ki

Ben aşılama için 3 4 ay beklediğim için birde üstüne hadi üzülmeyeyim iyi degerlendireyim dedim takviyeler falan kullandım aşılama zamanına kadar.
Olmayınca da çok yıkıldım işte çok umutlanmistim cunku
Ama inşallah seninki sürpriz olur güzel haber alırsın adet olmazsan yarın test yap istersen ❤
Bugün gecikmenin 2.gunu olucak doktor kontrolüm var 4 gibi bakalım ne cikicak ilaç gecikme yapmış da olabilir

adet oldun mu canım son durum ne . dün benim lekelenme sabaha karşı bi yoğunlaştı yok böyle şiddetli ağrı bayılacam sandım yürüyemedim. en son böyle ağrı bekarken 4 5 yıl önce olmuştu .mide bulantısı tansiyon düşmesi göz kararması karın ağrısı ne ararsan . 4 de bi kalktım 7 gibi azaldı sıcak su torması çok iyi geldi
Oldum ama bi tuhaf bi ilk gün kan şeklinde geldi 2. Gün biraz kan biraz kahve geldi beni de gece 5 de uyandırdı ağrı kesici içtim sıcak su torbası yaptım geçti

Düşün düşün belki stresten geciktiriyoruz, sonra bunu da düşünüyorum streste olsa o kadar ilaç denemesi, aşılama oldu biri de mi tutmaz. Ağustos ayında ilaç kullanıyordum olmazsa diğer ay aşılama demişti doktor. Olmayacağından o kadar emindim ki en saldigim ay o oldu. Hemen adet olsam da aşılama olsam diye düşünüyordum aşılamadan çok ümidim vardı. Sonra adetime 1 2 gün kala eşim göreve gidince o kadar üzüldüm ki aşılama olmayacak diye. Sonuç saldigim ay kafamdan attığım ay bile olmadı
Ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum artık
Yok cnm yaa kafadan atma olayı bazılarında tutuyo ama kesinlikle bende ve bazı kişilerde ise yaramiyo ben ilk aylar hiç takilmiyodum oğlum 4 yaşında artık zamanı kardeşi olsun diye istedim ama 1 seneye yaklaşınca istemsiz artık takmaya başladım hatta buraya da tekrar üye oldum. Çünkü oğlumda da 5 ayda kalmıştım 2015 yılında burda kızlarla dertlesiyoduk gene çoğu şeyi burdan öğrenmiştim o zmn da çok takiyodum 5 ay bana 5 yıl gibi gelmişti sürekli test yapıyodum olmasa o zaman da olmazdı. Bizim kesinlikle bu kiste çare bulmamız lazım

Vallahi ben yıkıldım ya, birbirimizi yiyoruz evde. Siz ne güzel kolay atlatmissiniz ben zaten normalde de takan birisiyim. Evlenir evlenmez doktora gittim çikolata kistin var zor olur çabuk büyür vs. bi dedi benim dünyam karardı zaten. Ondan önce 2 ay falan kendimiz dememiştik çokta rahattım. Doktora da ağrım çok var diye gittim olmuyo diye değil. Öyle olunca da tedavi erken başladı bir sürü şey denedik. 2 hsg 1 aşılama 5 ilaç denemesi. Bi kere bile tutmadı. Eşimde askeri personel git gel yapiyor sürekli o zaten iş gereği sinir üstüne Bi de böyle olunca öyle bi yıprandık ki. Aşılama yaptırmak isteriz hop akşama göreve gidiyorsun derler bütün planlar yarım kalır. Yani bizim hayatımız başlı başına stres. Ama artık yoruldum ya nasipte varsa olur zaten ne diyebilirim ki
Kac yillik evlisiniz? Her sebebten kavga edin ama bu mucadele sebebiyle etmeyin. Zaten zor olan bu sureci dahada zorlastirmayin. Gerekiyosa bu yuzden biraz suyuna git kocanin? Baskiyi anlayabiliyorum. Ama umitsizlige kapilma, olmayacak dememis ki doktor??

Şu adeti gecikene kadar test yapmayıp gecikince öyle aklına gelenlere mest oluyorum ya. Hep adetim geçerse yapıcam diyip diyip bata 6 gün kala bi delleniyorum kendimi eczanelerde erken gebelik testi alırken buluyorum😂işin kötü tarafı şurdan almıştım burdan almıştım bi de şu eczaneden alayım diye eczane araştırıyorum bi de😂😂😂sizde de öyle mi kızlar😂bugün bata 6 gün var bi dellenmeler başladı yine bende test test diye😇😇

Kac yillik evlisiniz? Her sebebten kavga edin ama bu mucadele sebebiyle etmeyin. Zaten zor olan bu sureci dahada zorlastirmayin. Gerekiyosa bu yuzden biraz suyuna git kocanin? Baskiyi anlayabiliyorum. Ama umitsizlige kapilma, olmayacak dememis ki doktor??
1 bucuk yıldır o zamandır da deniyoruz. Birbirimizi yiyoruz derken stresliyiz yani o yüzden dedim. Bi an da hersey üst üste geldi evlendik normal düğün borçlarımız varken bunu öğrendik 6. Aydan sonra biseyler denemeye başladık kısa sürede baya para verdik hastanelere doktor nereye savurursa biz oraya. Sonra tam rahim filmi cekilicem mesela görevi çıktı 3 aylık hop ben memlekete geldim o göreve gitti. Hadi bekledik geldim tam deneyeceğiz rahim filminin 3. Ayı olacaktı aşılama yapılacaktı bi kaç gün kala topla eşyanı göreve gidiyorsun dediler. Hadi yine bekledik geldi asilamayi denedik hop yine gidiyorsun. Yani bizim hayat zaten stresli o da ona sinir oluyor bana degil. Zamanda yok denemeye, artık maddi olarakta sıkıştık
Stres o yüzden. Aslında deneyeli tabi yıllardır bekleyenlere göre çok olmadı ama zaten bu engeller olduğu için sinirler bozuldu. Bi de doktor ilk kistin büyür vs. Bütün ihtimali anlattı doğruydu dedikleri ama Allahtan büyümedi, buyuseydi denemek için zaman gerçekten kısıtlıydı bi de kist küçültmek için uğraşırdık o yüzden de acele ettik

Son düzenleme:
Yok cnm yaa kafadan atma olayı bazılarında tutuyo ama kesinlikle bende ve bazı kişilerde ise yaramiyo ben ilk aylar hiç takilmiyodum oğlum 4 yaşında artık zamanı kardeşi olsun diye istedim ama 1 seneye yaklaşınca istemsiz artık takmaya başladım hatta buraya da tekrar üye oldum. Çünkü oğlumda da 5 ayda kalmıştım 2015 yılında burda kızlarla dertlesiyoduk gene çoğu şeyi burdan öğrenmiştim o zmn da çok takiyodum 5 ay bana 5 yıl gibi gelmişti sürekli test yapıyodum olmasa o zaman da olmazdı. Bizim kesinlikle bu kiste çare bulmamız lazım
Dediğim gibi benimde takmadığım zamanlar oldu ama yok yani olmayınca olmuyor. Nasip meselesi tabi biz ne kadar cabalasakta. O yüzden tüp bebeğe gitmek istiyorum işte en azından daha çok araştırma vs. yapılıyor. Mesela yumurta kaliteli mi değil mi veya çikolata kisti için baskılama yöntemi yapılıyormuş veya kistin ici boşaltılıyor vs.
Normal kadın doğumda bi yere kadar oluyor ama tüp bebekte hersey görülebiliyor

Şu adeti gecikene kadar test yapmayıp gecikince öyle aklına gelenlere mest oluyorum ya. Hep adetim geçerse yapıcam diyip diyip bata 6 gün kala bi delleniyorum kendimi eczanelerde erken gebelik testi alırken buluyorum😂işin kötü tarafı şurdan almıştım burdan almıştım bi de şu eczaneden alayım diye eczane araştırıyorum bi de😂😂😂sizde de öyle mi kızlar😂bugün bata 6 gün var bi dellenmeler başladı yine bende test test diye😇😇
Gezin dolasin, kitap okuyun, film izleyin, isiniz varsa ona odaklanin. Burasi insani ister istemez gaza getiriyor. Gerekirse buradan uzaklasin 2-3gun. Bi sessizlik var zaten burada da. Ne kadar bu aydan umudum yok desek de dongunun ilk yarisindan sonra ya varsa diye dusunur insan, normal yani. Benim bat 9 ocak. 8inde bakacagim. O bile erken aslinda gecikince yapmak lazim ama burada cok erken ogrenenleri okuyunca anca bu kadar sabrediliyor 😄 igne nedeniyle bat12 ocaga kaymis olabilir. 9unu gecersem 3 gun sonra bi daha yaparim. Ilk hamileligimde gecikince suphelenip yapmistim. O zaman kabak gibi cikiyor zaten saniyesinde, hayalet cizgiler aramaya ugrasmiyor insan. Gecen ay bulanti vardi (folik fazlaligindanmis), regli belirtilerim ise ilk kez ortada yoktu, gaza gelip ben de 3 test heba ettim, bu ay bekleyecegim 😆

Back