Gebeliğe Hazırlık Ocak 2019da aşılama yaptıranlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben zaten umutsuzdum, 2,5 yıldır deniyoruz ve aşılamada başarı oranı yok denecek kadar düşük. Yani zaten olmayacaktı. Cok sükür 1 evladım var allah bagıslarsa ama eşim çok istiyor. Belki mart nisan gibi psikolojik olarak hazır hissedersem tüp bebege geceriz
Sorun ne ki canim

Ben geçen ay 75'lik dozla başladım. 9 gün kullandım hiç etki etmedi. Sonra doktorum dozu 100'e çıkardı.6 gün sonra çatlatma iğnesi yaptım.
Şimdi ikinci aşılamam için yine 75'lik dozla başladık. 7. günde yine etki etmediği için 100'e çıkardık. Cuma kontrolüm var. Benim amh yüksek ama fsh lh normal. Fazla kilom var 110 kiloyum. O yüzden 75'lik yetersiz geliyo bence. Senin dozun benimkinden de yüksek. Problemin mi var ?
Hayir canim bende anlamadim vallahi direk 112.5 la başlatti doktorum.7 gun kullandim.Kilom normal (52) hormonlar normal, pko da degilim. 4 yumurta olustu ama kac mm deyken asilama oldum bilmiyorum. Asilamadan sonra 2.ci gunum bugun.

Ben zaten umutsuzdum, 2,5 yıldır deniyoruz ve aşılamada başarı oranı yok denecek kadar düşük. Yani zaten olmayacaktı. Cok sükür 1 evladım var allah bagıslarsa ama eşim çok istiyor. Belki mart nisan gibi psikolojik olarak hazır hissedersem tüp bebege geceriz
İlk aşılaman mıydı ? Tüpe kadar aşılamaya devam mı bekleme sürecı mı ? Sızın sorununuz ne ,sebepsiz infertılıte mi

Hayir canim bende anlamadim vallahi direk 112.5 la başlatti doktorum.7 gun kullandim.Kilom normal (52) hormonlar normal, pko da degilim. 4 yumurta olustu ama kac mm deyken asilama oldum bilmiyorum. Asilamadan sonra 2.ci gunum bugun.
4 yumurta mı ? 2 den fazla olusmasını istemıyorlar ama dr un ıhtımalı artırmak istemıs olabılır , çogul gebelık pek istemıyorlar

3.aşılama mı yapsam yoksa beklesem mi biraZ( dr um beklemenın de bir tedavı yontemı oldugunu soyledı ) ,yoksa yumurta gelıstırme catlatma tedavılerını gorup aşılama degıl de ilişki mi denesem bu ay bılemıyorum kararsızım

Hayırlısı olsun. Normalde 3den fazla yumurta olunca aşılama yapmıyolar. Ama gebelik şansın artmış tabi 4 yumurtayla. Güzel haberlerini alırız inşallah.

Evet, belki de bosu bosuna vakit kaybediyoruz aşılamayla falan. Aslında benim dr direkt tüp bebek yapalım demişti bana ama ben hazır degilim o fikre. Kimse tedavi oldugumu bilsin istemiyorum annem bile. O yuzden sıcak bakamıyorum şuanda
Ben de bu zamana kadar bir sebep olmadığı dusuncesiyle tup bebek yontemine hep kapaliydim. Hic hayal etmezdm bu duruma kadar gelecegimizi. Ama nasip işi bunlar. Demek ki son care bu yöntem. Bende kimse bilmesin ugrasindaym. Hala daha soylemeyin derim. Tup bebek surecini de gizleyebilirsinz.

Hayırlısı olsun. Normalde 3den fazla yumurta olunca aşılama yapmıyolar. Ama gebelik şansın artmış tabi 4 yumurtayla. Güzel haberlerini alırız inşallah.
Aslinda gonal f nin 4.cu gununde 4 yumurta dedi 7,11,12,13 mm. 3 gun daha igne kullanip catlatma oldum. Catlatmadan 44 saat sonrada asilama. Yani catlatmada ve asilamadaki yumurta sayisini ve mm bilmiyorum. Belki 7 mm olan daha gelismemistir o zamana kadar. M Manolya15 sanki asilama icin biraz gec kalindi diye dusunuyorum. Ayrica asilamadan hemen oncede catlamis mi diye bakilmadi :(

Aslinda gonal f nin 4.cu gununde 4 yumurta dedi 7,11,12,13 mm. 3 gun daha igne kullanip catlatma oldum. Catlatmadan 44 saat sonrada asilama. Yani catlatmada ve asilamadaki yumurta sayisini ve mm bilmiyorum. Belki 7 mm olan daha gelismemistir o zamana kadar. M Manolya15 sanki asilama icin biraz gec kalindi diye dusunuyorum. Ayrica asilamadan hemen oncede catlamis mi diye bakilmadi :KK43:
44saat sonra mı olmalı dedi dr un ? Neden 44 diye sordunmu,benim de 41-42 saat sonraydı . Hergun yaklasık2 mm buyuyor yumurta yani 3 gunde 6 mm falan buyumuslerdir. Bence en buyuk ıkı yumurtayı catlatmak olabılır düşüncesi . Benimde geriden gelen biraz daha kucuk yumurta vardı ,onu baz almıcaz amacımız buyugu catlatmak demıstı .

44saat sonra mı olmalı dedi dr un ? Neden 44 diye sordunmu,benim de 41-42 saat sonraydı . Hergun yaklasık2 mm buyuyor yumurta yani 3 gunde 6 mm falan buyumuslerdir. Bence en buyuk ıkı yumurtayı catlatmak olabılır düşüncesi . Benimde geriden gelen biraz daha kucuk yumurta vardı ,onu baz almıcaz amacımız buyugu catlatmak demıstı .
Ozellikle 44 saat demedi canim, cumartesi oglen 13.30 da catlatma ignesini yapti. Pazartesi 7 de gel dedi.Asilamayi yapmasi 9 bucugu buldu. Herkesinki genelde 36 saat civarinda olmus o yuzden endiseliyim canim yani pazar gunu sabah catlasa zaten asilama bastan negatif yani.

Ozellikle 44 saat demedi canim, cumartesi oglen 13.30 da catlatma ignesini yapti. Pazartesi 7 de gel dedi.Asilamayi yapmasi 9 bucugu buldu. Herkesinki genelde 36 saat civarinda olmus o yuzden endiseliyim canim yani pazar gunu sabah catlasa zaten asilama bastan negatif yani.
Ben de bu konuyu baya taktım aslında ama işte birsey de dıyemıyosun ,hatta catlatma iğnesını dr un dedıgı saatten gec mı vurulsam kı dıye dusundum ,cunku o bılmes kaçta vurundugumu . Ama yumurta 21 mm olumca korktum gecıkırsem bu seferde catlamaz da kist olursa dıye

Sonra nasip olduguna inandım .Allah ol dedıkten sonra saatın cok ta onemının olmadıgını düşündum . venus- venus- belki de bolesı hayırlıdır dedim .
Bende cok taktim canim dr a birseyde diyemiyosun benden daha mi iyi bileceksine getiriyor. Sen ne zaman oldun asilamayi? Ilk mi seninde?

Bende cok taktim canim dr a birseyde diyemiyosun benden daha mi iyi bileceksine getiriyor. Sen ne zaman oldun asilamayi? Ilk mi seninde?
İlkinde de 42 saat sonra olmustu asılama .tutmadı .asılamanın 12.gunu regl oldum . Bu ıkıncı asılamam 4 ocakta oldum .idrar testı yaptım sabah negatıf :(

İlkinde de 42 saat sonra olmustu asılama .tutmadı .asılamanın 12.gunu regl oldum . Bu ıkıncı asılamam 4 ocakta oldum .idrar testı yaptım sabah negatıf :KK43:
Idrarda hemen cikmayabilir tatlim bence 14.cu gune kadar adet olmazsan bi kan ver bakalim.Insallah tutmustur hemen uzulme..

Back