Ocağınıza Düştüm 😋

Arastrdim 4 video izledim cok cok kolay bi yemsk eristeyi pisiriyosun sonra o puserken bir cay bardagi suyundan al pisince süzuyosun iyice so ra tereyag eritiyoz o ayirdigin suyu o yagin icine koyuyoz sobra tabagin altina toz halindeki ceviz seriliyo uzerine tereyagli eriste uzerine tekrar ceviz vekalan yagi döktü cok basitmis :-) 🥰
Bende baktım netten:KK66:

Nişanlımın canı cevizli erişte çekmiş, küçükken anneannesi yaparmış da sen de yapar mısın dedi. Ben de hiç yapmadım, var mı aranızda nasıl yapılacağını bilen? Birkaç tarife baktım gerçi. Bir de yanına ne yapılır, ne yakışır? Yardımcı olabilir misiniz? :)
burdan bak canim cok guzwl anlatti

Yardımcı olurlarsa sevinirim tabi :)
  • 4 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
Oldukça besleyici, damaklarınızı şenlendirecek nefis bir erişte tarifi…
  1. Erişteyi haşlayıp, sudan geçirin ve süzdürün.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alıp tereyağı ve sıvıyağını koyup karemelize olmasını sağlayın.
  3. Erişteyi ilave edip tuzunu ekleyin ve bir kaç tur karıştırıp ocaktan alın.
  4. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz peyniri ve cevizi ilave edip harmanlayın.
  5. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek hemen servis edin.
Beyaz peynir yerine istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.

• 4 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
Oldukça besleyici, damaklarınızı şenlendirecek nefis bir erişte tarifi…
  1. Erişteyi haşlayıp, sudan geçirin ve süzdürün.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alıp tereyağı ve sıvıyağını koyup karemelize olmasını sağlayın.
  3. Erişteyi ilave edip tuzunu ekleyin ve bir kaç tur karıştırıp ocaktan alın.
  4. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz peyniri ve cevizi ilave edip harmanlayın.
  5. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek hemen servis edin.
Beyaz peynir yerine istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.

Çok teşekkürler :) Bir iki tarife daha baktım, kafamda aşağı yukarı oluştu bir şeyler.

Ne çabuk unuttun kız? 😒😒
Kaç gündür etiketliyorum ama nedense etiketler size gelmiyordu 🤷‍♀️

Ooo ne demek!!! sen bizim ustamızsın. Saygıyla selamlıyorum 🙋‍♀️
Kuzum geliyordur da bildirimlerin arasında kaybolmuştur kusura bakma 😊

Aa şekerle güzel oluyor mu? Karamelize etmiyorsunuz di mi direkt serpiyorsunuz. Elinize sağlık. :)
Yok canim karamelize etmiyoruz bu seklde biz cok seviyoruz yalniz eristeyi haslarken asiri haslanirsa hamur oluyor ozaman guzel olmuyor pisme suresine dikkat et insallah begenirsiniz

Arastrdim 4 video izledim cok cok kolay bi yemsk eristeyi pisiriyosun sonra o puserken bir cay bardagi suyundan al pisince süzuyosun iyice so ra tereyag eritiyoz o ayirdigin suyu o yagin icine koyuyoz sobra tabagin altina toz halindeki ceviz seriliyo uzerine tereyagli eriste uzerine tekrar ceviz vekalan yagi döktü cok basitmis :-) 🥰
Cok teşekkür ederiz
Yabanmersini14 Yabanmersini14 ve sana.
Yabanmersini14 Yabanmersini14 sayende güzel bir tarif öğrenmiş olduk.

Begendimi nisanliniz yemistr diye dusundum :KK70:

Erişteler birbirine yapıştı ya, hazır kullandığımdan mıdır nedir :/ Onun dışında tadı güzeldi bence, kendisi de güzel olmuş dedi ama kibarlıktan mı dedi anlamadım ehehe. Teşekkürler ilginiz için, çok naziksiniz. :)

Erişteler birbirine yapıştı ya, hazır kullandığımdan mıdır nedir :/ Onun dışında tadı güzeldi bence, kendisi de güzel olmuş dedi ama kibarlıktan mı dedi anlamadım ehehe. Teşekkürler ilginiz için, çok naziksiniz. :)
Olsun oldun bunu yapamayanlar da var ilk denemen de harikasin bnce ecet hazırlar yapisiyo bide suyuna tuz atmazsan ozaman da erir yapisir birbirine :-) rica ederim canim bnim ☺️😘

Bizde dün piknikteydik bugün de çiğ köfte vardı yanınada ayran tabikisi de:)) yarınıda köfte patates yapacağım büyük ihtimalle.. burda çorbalı tatlılı herşeyi tam menüleri görünce hepsinden yapmak istiyorum ama biz yiyemiyoruz o kadar çok çeşiti.. benim için iyi oluyor ama😊

Bizde dün piknikteydik bugün de çiğ köfte vardı yanınada ayran tabikisi de:)) yarınıda köfte patates yapacağım büyük ihtimalle.. burda çorbalı tatlılı herşeyi tam menüleri görünce hepsinden yapmak istiyorum ama biz yiyemiyoruz o kadar çok çeşiti.. benim için iyi oluyor ama😊
Afiyet olsun. ❤❤

X