Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

ben aşırı şüpheciyim ve bişeyi yüz kez kontrol ederim kafayı yedırtıyo bu bana atlatamıyorum

Cok üzüldüm Allah şifa versin insan istedikten sonra düzelir diye düşünüyorum ama biyolojik etkenler de olabilir beyinle ilgi herhangi birsey. Çocuğuna da cok üzüldüm inşallah düzgün bir geleceği olur

ben aşırı şüpheciyim ve bişeyi yüz kez kontrol ederim kafayı yedırtıyo bu bana atlatamıyorum
Hayatimin özeti. Son günlerde ben şunu deniyorum işe yaradı bende. Mesela ocağı kontrol ettim sesli şekilde ocak kapalı ketil kapalı klima da tamam dediğim zaman dediğimi unutmuyorum hem işi yaparken daha odaklanmış oluyorum biraz içim rahatlıyor.

Merhaba. Grçen ay saçlarım kuaför faciası yüzünden uçları yandı ve saçlarım yıprandı. Bi kaç ay uzamasını bekliyorum ama çok mutsuzum şuanki halinden ve görüntüsünden. Ama normal insanlar gibi takmak değil benimki kusucsk gibiyim aşıeı üzülüyorum dünyanın sonu gelmiş gibi İlaç kullanıyorum ama çok hafif düzgün bi ilaç kullansam düzelirmiyim

Hayatım boyunca kaygılı bir insandım,titizdim ama hastalık boyutunda değildi.Beni rahatsız etmiyordu .Pandemi hayatımda milat oldu. Hasta olacağım korkusu ile evin içinde bile yüzüme gözüme elleyemedim dışarı çıkacakken mide bulantıları yaşadım ,insanlardan tiksindim. Mecburen iki yıl içinde maruz kaldım korkularıma ne kadar korksamda alış veriş yaptım, bir yıl sonunda (öğretmenim) işe gidip gelmeye mecburen de olsa kalabalığa girmeye başladım .Bir buçuk yıldır ağrıyan dişimi tedavi ettirebildim vs vs. Maruz kalmak iyi geldi ama geçti mi hayır.Hala insanların evine giremiyorum kimseyi evime alamiyorum.Evden dışarı çıktığımda yıkanmadan evde oturamiyorum.Eve girer girmez anahtarima kadar yıkıyorum.Artik hastahaneye de girebilirim güveni gelince psikiyatr'a gittim.OKB tanısı aldım.Zedprex verdi ikinci kutuya başladım.İlac bana huzur verdi.Davranislarimda değişiklik yok.Yine yıkıyorum ,yine tiksiniyorum ama endişelerim söndü.Okulda pozitif vaka eksik olmuyor hiç .Ya bana geçtiyse endişem yok oldu; ilaç öncesi hep pozitif olduğumu düşünüyordum kesin bulaştı diye hep kendimi dinliyordum.Bu huzur bile yetti.

Keşke daha önce gitseydim diyorum şimdi.Benzer sıkıntılar yaşayanlara gecikmemelerini tavsiye ederim nitekim doktorum da keşke daha önce gelseydiniz süreç uzadıkça bu davranışlardan kurtulmak da zaman alıyor dedi.

OKB teşhisi alan arkadaşlara şunu danışmak istiyorum aslında benim sayma tekrarlama gibi davranışlarım hiç olmadı sadece temizlemem gerekiyor.Belli sayısı yok bazen bir defada temiz olduğunu düşünüyorum bazen iki bazen üç.Bu şekilde başlayıp sonra mi saymaya dönüşüyor yada benim gibi olan da var mı aramizda?

ilaçların bir etkisi yok bence sadece bağımlılık yapıyor gecebilecek bir şey değil gibi bu

12 yıldır kronik mide bulantım vardı teşhisi okb idi hangi ilacı iyi geldiğini bulmak için 13 farklı ilaç kullandım pendikte 3 farklı hastane ayrıca şişlide bi profun özel muayanesine gittim en son 2 farklı ilaca karar verdik birinde 2 tane diğerinden 3 tane içiyordum mide bulantılarım kronik hale gelmişti ve midem bulantım hafiflediği halde hiç geçmemişti kuzenimin vasıtası ile bi bioenerji uzmanı ile tanıştım 5 6 seansda bütün mide bulantılarımı geçirdi günde 2 3 defa bulanan midem kuru bulantım 4 aydır kapıma uğramıyor rabbime şükürler olsun emetefobi vardı bende hat safhada fobimide geçirdi yani demem şu arkadaşlar içinize karamsar olan biri varsa lütfen umudunu kaybetmesin derdi veren rabbim dermanını veriyor yeterki iyi olmak isteyin ve çaresinizi her yerde arayın daha analtağım bi çok şey lakin reklam gibi algılanmak istemem kul hakkınıda girmek istemem dua edin ve çarenizi arayın

Bende de var 5 kere abdest almayınca o tek abdest asla yeterli gelmiyor garantiye alıyorum negatif düşünceleri estagfirullah diyerek kovuyorum ergenlikte birsuru doktor birsuru ilaç kullandım hiçbiri İslamiyet şuuru kadar rahatlatamadı açığım baya açığım hemde ama bolca namaz zikir yaptığım hayırlarla ruhum ferahlıyor tavsiye ederim

buna asla katılmıyorum. Hic bir psikolojik travmaya terapisiz atlatmanizin imkanı yok. muhtemelen bastırıyorsunuz. bir gun daha zor biçimde ortaya çıkabilir aman dikkat.

Nasıl oldunuz acaba

25 yıl yaşadım bu hastalıkla, tecrübelerle doluyum..

13 yaşında uğurlu uğursuz saymayla başlayan 9 yıldır beni bitiren hastalık 19 yaşına kadar aslında bu kadar küçük başladığının farkında değildim
Allah düşmanımın başına vermesin
ilaç kullandığım dönemler de iyiyim ama bırakırsam hak getire çözümü yok beynin kanseri yoruldum hayat kalitem 0 gençliğim elden gidiyor normalde iyidim ama şu son 1 hafta berbat haldeyim bide üstüne diş ağrısı çekiyorum

Bravo. Kutluyorum sizi.

Destek al kızım.
Benim de el yıkama takıntım var , hala geçiremedim .Diğer takıntılarım geçti gibi bir şey ama el yıkama takıntımı yıllardır yenemiyorum .
Destek aldın mı. Almadıydan al kızım

Destek al kızım.
Aynen öyle. başta biri kendi üstüne giderek yenmiş. Sizde deneyin. Paragöz ler. Hiç acımıyor lar.

Destek al kızım.
Hangi ilavi kullanmistiniz acaba ??
İlaç ismi vermeyin lütfen
Bir obsesif kompalsif hastası olarak diyebilirim ki ne kadar ilaç kullanırsan kullan asla düzelmiyorsun
Olur mu. Kızım düzeldi. Hem ilaç. Hem bilişsel terapi aldı. Çok şükür.

Abilifi.... KIZIMA çok ağır geldi onu kullanma. Titredi mahvetti. Kullanmadı. Evde bakara suresini aç kendi Kendine çalsın. Hacı hoca değilim. Çok iyi geldiğini duydum. Defne ile tütsü yap bütün eve gezdir. Cam açık olsun. Boş durma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…