Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Okb şizofren panik atak vb
Bunların hepsinin şeytanların vesvesesi olduğunu düşünüyorum hatta eminim
Çünkü bir musallatlı ile bir şizofren hastasının sanrıları halüsünasyonları şaşırtıcı derecede örtüşüyor. Bu şeytanların özel isimleri bile var. Mesela suyu bol kullandırmak ve bir şeyin sterilliğinden seni şüpheye düşürmek için özel görevli şeytanlar var. Bunu araştırabilirsiniz.
Bunu keşfettikten sonra kendimi telkin etmeyi öğrendim.
Bende de parmakların dibini avuçlarıma bastırma isteği vardı.
Boş bol muhafızateyn yani nas felak okuyun
Bu sözüm müslümanlara tabi. 5 vakit namazı bilhassa sabahı asla bırakmayın. O zaman herşeyin süt liman olduğunu göreceksiniz. Ve özel dua ve sureler var bunlar için. Ayrıca en önemlilerinden biri de o his geldiğinde kulak vermemek takmamak. Belki aksini yapmak.
Rabbim şifa versin hepinize...

Ben de OKB hastasiydim tek yöntemi tamamen tersini yapmak, yani her ne yapiyorsan yapmamak... ne kadar korksanda ne kadar dusunsende... Cunku tam tersini yaptiginda yeni sinyaller gönderiliyor beyinde nöronlar degisiyor dedi psikolog. Bir de OKB hastasi olmasam da artik yine de birsuru dusunce ve duygularla ugrasiyorum o kadar arastirma yaptim ve artik ben de sebebinden eminim o yuzden sana katiliyorum S ssoulfly

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
bendede var arkadaslar.aklumda surekli goruntuler.cocukken korktugum seylerin goruntuleri..tanidigim ve olen insanlarin yuzu gelior.sevmedigim insanlarin yuzu.o anda ne yaptiysam tekrar yapiorum o goruntuyu silmeye calisarak.cok hosuma giden bisey alirken aklima gelio bisey onu almiyorum.dolabimi duzenlerken gelior tekrar giysileri katliorum tekrar tekrar .yeni bir recel kavanozunu acarken aklima gelio bisey o receli dokebiliorum engel olamadigim zamanlarda.suan dolapta mor lahana var gecenlerde arkadasim annesini kaybeetti tam keserken aklima geldi diye onu salata yapmadim.atacagim mesela.kafayi yemek uzereyim.sanki o lahanayi yersem kotu bisey olacak bende yasayacakmisim gibi korkular basior.kizlar ben gercekten delirdim galiba.ilacta kullanamiorum emzirdigim icin.ve bunlari kinseye anlatamiorum.suan yazi yazarkn bile aklima bisey gelse yazdigimii silip tekrar yaziorum.lutfeennn bisey soyleyin bana.bunu yasayan varmi lutfen varsa yaxsin.
Nasil oldunuz merak ettim bende emziriyorum

Ben geçen sene ; dünya üzerinde yazılmış , gelmiş geçmiş en iyi bibliyoterapi kitaplarından olan , David Burns ün İYİ HİSSETMEK isimli kitabını okumuştum ve çok iyi gelmişti . Gerçekten de iyi hissetmiştim . Tavsiye ederim ☺
Ayni kitabi bana da psikologum tavsiye etmisti gecen sene. Onu okuyarak iyilestim. Tabi ki okur okumaz degismedi her sey. Zaman aldi. Ama ordaki bakis acisini kazanmak cok onemliydi benim icin

okb hastalarının bırde yakınlarının ısı cok zor:KK43:(((benım oglum okb ...cocuklugundan berı benı tukettı bitirdi...rabbım herkesın sıfasını versin...hem madden hem manen cok zor...herduydugum pıskolaga her duydum psıkaytra goturdum...evlat...belkı bır care belkı bır umut...ama nasıl birsey anlamadım...bazen ogluma yavrum ıns sen kurtulursun ama ben ne yaparım bilmiyorum dıyorum:))cunku cok yıprandımmm.

okb hastalarının bırde yakınlarının ısı cok zor:KK43:(((benım oglum okb ...cocuklugundan berı benı tukettı bitirdi...rabbım herkesın sıfasını versin...hem madden hem manen cok zor...herduydugum pıskolaga her duydum psıkaytra goturdum...evlat...belkı bır care belkı bır umut...ama nasıl birsey anlamadım...bazen ogluma yavrum ıns sen kurtulursun ama ben ne yaparım bilmiyorum dıyorum:))cunku cok yıprandımmm.
oğlunuzda ne gibi hastalık belirtileri var mesela?

oğlunuzda ne gibi hastalık belirtileri var mesela?aynı seyı tekrar tekrar anlatma...herkonuda uzun uzun acıklama yapma...sacma oldugunu bildigi halde ısrarla aynı soruları sorma..cevabı aynı olsada...bır kapıyı actugı zaman bes altı yedı...sayısı herzmaan degişiyor acma kapama...uzerıne birşey giyerken en az yarımsaatt beklemesı...ıcı rahat edene kadar asla konusmayı kesmez...sayı sayma...bazı tıkler...zaman zaman degişiyor...

Kızlar benim de takıntı hastalığım var ama öyle temizlik , düzen vb değil
Olayları takıyorım kafama günlerce ve sinir yapıyo geçmiyo
Yardımcı olabilecek var mı
Bakın şimdi eşim izin alabilir misin işyerimden dedi 2 haftalık köye gidelim dedi
Ona belli etmiyorum ama takıp duruyorum
Büyük ihtimal izin vermicekler
Çünkü ben zabıt katibiyim duruşmalara çıkıyorum illa adli tatilde duruşma yokken izin veriyorlar çok takıyorım ve korkuyorum

X