Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Ben suanda uyuyamama korkusuyla yüz yuzeyim dun gecede ondan oncede duzgunce uyumadim ne yapcam bilmiyorum psikiyatri ilaclari korkutuyor bağımlılık yaparsa ilac olmadan uyuyamazsam hic diye korkuyorum
Psikiyatri ilaçları sanıldığı gibi insanı bağımlı yapan ve hayatını etkisiz hale getiren şeyler değildir. Uzmanlar bunları sadece gerekli olduğu durumlarda kullanıt. Halk arasındaki yaygın inançların sebebi yanlış ilaç kullanımıdır. Her ilacın vücuda alışma dönemi farklıdır. Bazı ilaçlar 6 ayda etkisini gösterir kişi bu süreçte ilacı bırakırsa beklenmedik yan etkiler förülür bu şekilde de bana bir faydası olmadı diye düşünür. Bu sebeple toplumda bu yaygın yanlış inanışlar oluşmuştur. Öncelikle bir uzmana giderek uykusuzluğunuzun sebebini öğrenmelisiniz ilaç kullanıp kullanmayacağınıza birlikte karar verebilirsiniz

Öncelikle kuruntunuzu gidermek için çocuğunuzu bir uzmana göstermenizi tabsiye ederim. Otizm kuruntu diyerek geçiştireceğiniz bir bozukluk değildir. Çok boyutludur seviyeleri vardır internetten bakarak tespitini yapamazsınız. Bulunduğunuz şehirde veya bulamıyosanız ankarada bildiğim uzmanalr var öncelikle bu konuda resmi kaynaktan kendinizi rahatlatmanızı öneririm
8 aylikken goturdum doktor biseyi yok dedi bu ismine bakmamasina taktim 1 yasina gelince yine goturcm yine yok derse psikologa gidecem tesekkur ederm yardimci olmk istediginiz icn

Psikiyatri ilaçları sanıldığı gibi insanı bağımlı yapan ve hayatını etkisiz hale getiren şeyler değildir. Uzmanlar bunları sadece gerekli olduğu durumlarda kullanıt. Halk arasındaki yaygın inançların sebebi yanlış ilaç kullanımıdır. Her ilacın vücuda alışma dönemi farklıdır. Bazı ilaçlar 6 ayda etkisini gösterir kişi bu süreçte ilacı bırakırsa beklenmedik yan etkiler förülür bu şekilde de bana bir faydası olmadı diye düşünür. Bu sebeple toplumda bu yaygın yanlış inanışlar oluşmuştur. Öncelikle bir uzmana giderek uykusuzluğunuzun sebebini öğrenmelisiniz ilaç kullanıp kullanmayacağınıza birlikte karar verebilirsiniz
Devam ederse gitmeyi düşünüyorum ama aklıma şu takılıyor bir daha ilaç kullanmadan uyuyamazsam eğer diye korkuyorum

ben de temizlik takıntısı var. dışarıdan bu nasıl yansıyo bılemıyorum, cok acı cekıyorum, insanlar rahat rahat hareket ederken ben ay soyle ay böyle bı suru seyı kafama takıyorum ve uyku uyuyamıyorum. maalesef bu calısma hayatını da etkılıyor. bunun genetık olduğunu düşünüyorum ve cok zorluyor benı. eskıden daha kotuydum fakat aman umursamayacağım dedım ve yendım suan tamamen geçmese bıle var. maalesef cok hassas bı ınsanım, ınsanlara cok değer verıyorum ve herseyı kafama takıyorum. suan delıksız dusuncesız uykuya hasretım resmen. bu kadar ınce düşünecek ve kendımı yıpratacak ne var bılmıyorum, en ufak uzuntude nuksedıyor. hepınıze acil sıfa dılıyorum, umarım en kısa zamanda atlatırsınız...

Ya arkadaslar gecen oglum rahatsizlandi dr zaturre dedi ama degilmis. Takinti hastaligim bayaa gecmisti. Bir anda yineledi ve elim ayagim bosaldi beynim sorularla doldu kendimi zor telkin ettim ama baska iyi bir dr bronsit baslangici dedi sukrettim. Ama o an gitti ya kafam, iki gundur arada yuksek sesten beynim elektrik carpiyor gibi oluyor. Cok streslenince onceden de olurdu simdi daha cok. Ustune birde dr dayken esime basim uyustu dedim bos bulundu salak "hee oluceksin" dedi sakasina onuda taktim anam olecem de adama mi malum oldu diye. Suan bitik durumdayim hic ilac kullanmamistim ama ilacsiz olmayacak bu sefer gibi. Temizlik yaptim gayet iyiydim ne agri ne sizi. Ortam sessizlesti beynim basladi konusmaya. İlaca baslasam mi

Serex hakkinda bilginiz varmi doktor bugun verdi kullansammi kullanmasammi bilemiyorum

Serex hakkinda bilginiz varmi doktor bugun verdi kullansammi kullanmasammi bilemiyorum
Doktorunuz verdiyse elbetteki kullanan. Bunu değerlendirmek doktorun işidir. Tam olarak ne için bu ilacı kullanacaksınjz bilmiyorum ama eğer kaygılarınız varda rahatlatır. Rahat uyumanızı sağlar depresif ruh halinizi geçirir

Doktorunuz verdiyse elbetteki kullanan. Bunu değerlendirmek doktorun işidir. Tam olarak ne için bu ilacı kullanacaksınjz bilmiyorum ama eğer kaygılarınız varda rahatlatır. Rahat uyumanızı sağlar depresif ruh halinizi geçirir
ankisiyete icin verdi

Anksiyete ilaçlarında hedef kaygıyı rahat iletişim kurulabilecek düzeye çekerek terapiye hazır hale getirmektir. İlacınızı kullanıp artı olarak da bir psikologtan bilişsel davranışçı terapi almanızı tavsiye ederim

bende okb liyim .babami ksybedince basladi mikrop takintisiyla.dusunce takintilarim var.havuc alirken bile aklima bisey gelir belli kelimlr var hep aklimda burak yeni havuc sl tekrar birak baskasini al.hadi havuc birsuru var ya bir giysiden sadece bir adet kalmissa ve cok begenmissem
iste bu mutsuzluk ve kendime kufretmkle bitior.ya cok lazimsa ya dugunde giyeceksem .peki alsam basima o dusunceden gelirse...iste bunlsr beni yiyip bitirdi artik dayanamiyorum bazen atasim gelior kendimi cok gunaha giriyorum ama gunluk hayatim felc

bende okb liyim .babami ksybedince basladi mikrop takintisiyla.dusunce takintilarim var.havuc alirken bile aklima bisey gelir belli kelimlr var hep aklimda burak yeni havuc sl tekrar birak baskasini al.hadi havuc birsuru var ya bir giysiden sadece bir adet kalmissa ve cok begenmissem
iste bu mutsuzluk ve kendime kufretmkle bitior.ya cok lazimsa ya dugunde giyeceksem .peki alsam basima o dusunceden gelirse...iste bunlsr beni yiyip bitirdi artik dayanamiyorum bazen atasim gelior kendimi cok gunaha giriyorum ama gunluk hayatim felc
peki olaylara takılma oluyor mu sizde? böyle insanların dediklerinden çok çabuk alınma ve söylenen şeylere saplanıp kalma oluyor mu?

o kadar cok takmiorum insanlari tabiki bazen oluyor ama onu astim ben onceden daha fazlaydi.benim dedigim gibi bi goruntuye yada bir kelimeye takilip herseye yaprken onlarin aklima gelme olayi var.o takildiklarim gelince ne alabiliorum ne biseyi yapabiliorum.en basiti nevresim takimi secerken bile hepsini elime alip birakiorum mutlaka aklima bi goruntu grlir bi kelime gelir.birakirim baskasini alirim.

o kadar cok takmiorum insanlari tabiki bazen oluyor ama onu astim ben onceden daha fazlaydi.benim dedigim gibi bi goruntuye yada bir kelimeye takilip herseye yaprken onlarin aklima gelme olayi var.o takildiklarim gelince ne alabiliorum ne biseyi yapabiliorum.en basiti nevresim takimi secerken bile hepsini elime alip birakiorum mutlaka aklima bi goruntu grlir bi kelime gelir.birakirim baskasini alirim.
o zaman rahatsızlıklarımız farklı sanırım. bende o tür şeyler olmuyor.

Bir okb hastası olarak söylüyorum düzeliosun ama okb nin türüne bağlı değişio örn bende düşünce takıntısı vardı yasadıgım kötü olaylara takılı kalıodum kuruyodum olayları iyice büyütüodum.en iyi denilen bikaç osikatra gittim ilaçlar kullandım kilo aldım gecmedi son 5 aydır başka doktor ve ilaç kullanıyorum gecti ilaçları bırakmadım koruma için kullanıyorum dogru ilaç doğru teşhis düzenli kullanım ve inanmak sonucu gecer
Hangi ilaç kullandınız?

Aslında bende OKB’liyim ama bunun nedeni eski hayran olduğum bir şarkıcı yüzünden. Resmen beynimi bozdu ve 1 senedir ondan kurtulmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Sonuç psikoloğa gittim ve bana Prozac verdi ilk önce şurupla başladım daha sonra doktor hapa çevirdi dozu arttırdı şimdi 6 kutuluk ilacın son kutularını içiyorum. Yeter ya. Ondan kurtulmak istiyorum..

Aslında bende OKB’liyim ama bunun nedeni eski hayran olduğum bir şarkıcı yüzünden. Resmen beynimi bozdu ve 1 senedir ondan kurtulmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Sonuç psikoloğa gittim ve bana Prozac verdi ilk önce şurupla başladım daha sonra doktor hapa çevirdi dozu arttırdı şimdi 6 kutuluk ilacın son kutularını içiyorum. Yeter ya. Ondan kurtulmak istiyorum..
Bu şarkıcının kim olduğunu bizimle paylaşır mısınız mahzuru yoksa?

X