Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Ilac kullanmiyorum :KK43: bu takintim beni mahvetti şizofreni korkum dunyadaki en buyuk korkumdu asla yenemem diyordum ta ki bu bipolar cikana kadar simdi bundan korkuyorum okudugum gune pişman oldum okudugumda hicbir belirti yoktu ama taktim ya olursam diye diye simdi belirti de yaşıyorum :KK43: hergun agliyorum

Benimde sürekli el yıkama takıntım var sağ elimle hiçbirşey yapamamaya çalışıyorum her şeyi sol elimle hallediyorum. otobüse mi bineceğim sol elimle tutuyorum paraya mümkün olduğunca dokunmuyorum dokunursam da onu da sol elimle halletmeye çalışıyorum kapı kollarını dirseğimle açıyorum tam manyağım anlayacağınız çok kötü bir durum Allah kimsenin balına vermesin.

Cok kotu bi durum okudum bipolar da dikkat eksikligi olurmus şimdi bende de oldu sanki dikkatimi biseye veremiyorum cok kötüyüm aglamak uzereyim bipolar mi oluyorum :KK43:

Psikiyatriste mi gittiniz Bilişsel Davranışçı Terapi için ? Ve bilinçaltı temizliği yapıldı mı? Gerçekten merak ettim. İyi olmanıza da ayrıca sevindim ☺
daha önce buraya da yazmıştım ilaç tedavisi de oldum bdt uygulayan bir doktora da gittim, en son 1 yıl önce 2. doğumumu yaptığımda hayata küstüm çocuklarıma dokunurken bile milyon kere düşünüyordum hastalık bulaştırır mıyım diye ki ben de bulaşıcı hiçbir hastalık yok, sonra bir çocukluk arkadaşım psikiyatrı doktoru yaşadığım şehirde göreve başlamış ona gitmeye başladım bana önce bir kitap önerdi müthiş TAKINTILARLA BAŞA ÇIKMA adlı çok güzel bir kitap onu okudum , daha sonra bana gün içinde beni sinir eden insanlar ile bu kişiler ailemden de olabilir işten de ne olursa olsun insanları olduğu gibi kabul et değiştirme ve yaptıklarına üzülme dedi. aklına kötü birşey veya bir takıntı geldiğinde seni mutlu eden güzel birşey düşün dedi, ilacı kesinlikle öneriyor ama ben kullanmak istemedim. inanın paxil kullandığım yıllardan çok daha iyi hissediyorum kendimi. OBSESYON BEYNİMİZDE YAŞAYAN BİR CANAVAR VE ONU TEK BESLEYEN TAKINTILI DÜŞÜNCE VE ZORLANTILAR . AKLINIZA GELECEK AMA YAPMAYACAKSINIZ , BİR ÜSRE SONRA O CANAVAR AÇ KALIP ÖLECEK AMA ARA ARA O TAKINTILAR AKIMIZA GELECEK. ben bu ödevleri harfiyen yapıyorum çok etkili.yazın konuşalım bundan kurtulun hayattaki en boş ve en zor hastalık.

Bir ara bu konuda doktorum Bütüncül Psikoterapi adlı bir kitap önermişti. Bir bak derim.
Bu arada tam nickime uygun bir başlığa denk gelmem... :)

Ben geçen sene ; dünya üzerinde yazılmış , gelmiş geçmiş en iyi bibliyoterapi kitaplarından olan , David Burns ün İYİ HİSSETMEK isimli kitabını okumuştum ve çok iyi gelmişti . Gerçekten de iyi hissetmiştim . Tavsiye ederim ☺

Ben geçen sene ; dünya üzerinde yazılmış , gelmiş geçmiş en iyi bibliyoterapi kitaplarından olan , David Burns ün İYİ HİSSETMEK isimli kitabını okumuştum ve çok iyi gelmişti . Gerçekten de iyi hissetmiştim . Tavsiye ederim ☺
Doktor tavsiyesi üzerine falan mı okudunuz yoksa kendiniz mi

Arkadaslar suan takintim zirvede kendimi o kadar kotu hissediyorum ki oglumla ilgili supheleniyorum onun otizm oldugunu dusunuyorum his oglumda bunu dusundurmek icin herseyi yapiyor ismine bakmiyor 11 aylik bazen hic bise yok deyip seviniyorum bazen de kesin biseyler var deyp kendi kendimi yiyorum esime de bise soyleyemiyorum takintim olsun diye dua ediyorum Allahim hayirlisiyla bi buyuseydi hic kimse beni anlamiyor biktim gercekten bu hastalik mahvetti hayatimi

Doktor tavsiyesi üzerine falan mı okudunuz yoksa kendiniz mi[/
İnternette araştırma yaparken bulmuştum . Okuyanların yorumlarını da inceledim , bir de burada bir arkadaşta tavsiye etmişti ve aklıma yattı ,bende aldım ☺

Ben suanda uyuyamama korkusuyla yüz yuzeyim dun gecede ondan oncede duzgunce uyumadim ne yapcam bilmiyorum psikiyatri ilaclari korkutuyor bağımlılık yaparsa ilac olmadan uyuyamazsam hic diye korkuyorum

Arkadaslar suan takintim zirvede kendimi o kadar kotu hissediyorum ki oglumla ilgili supheleniyorum onun otizm oldugunu dusunuyorum his oglumda bunu dusundurmek icin herseyi yapiyor ismine bakmiyor 11 aylik bazen hic bise yok deyip seviniyorum bazen de kesin biseyler var deyp kendi kendimi yiyorum esime de bise soyleyemiyorum takintim olsun diye dua ediyorum Allahim hayirlisiyla bi buyuseydi hic kimse beni anlamiyor biktim gercekten bu hastalik mahvetti hayatimi
canm Allah yardimcn olsn cok zor. ama bu fikirlerin cok sacma oldugunu kendne anlatman lazm dusunsene cocgunu durduk yere irdeleyip hastalik cikaryorsn. oncelikle hersyn Allahtan oldgunu dusunmelisin o ne yazdysa o olur hastalksa hastalik sagliksa saglik sen bebegn icin elinden geleni yapip gerisini Allah a birkcksn baska yapck bsy yok... evham yapma evham dualrni bol oku rahaylaran evelallah

canm Allah yardimcn olsn cok zor. ama bu fikirlerin cok sacma oldugunu kendne anlatman lazm dusunsene cocgunu durduk yere irdeleyip hastalik cikaryorsn. oncelikle hersyn Allahtan oldgunu dusunmelisin o ne yazdysa o olur hastalksa hastalik sagliksa saglik sen bebegn icin elinden geleni yapip gerisini Allah a birkcksn baska yapck bsy yok... evham yapma evham dualrni bol oku rahaylaran evelallah
Tesekkur ederim yardimci olmak istediginiz icin bu dusunceler bataklik gibi geldigi zaman icine cekiyor cirpinip duruyorum bi iyi oluyorum bi kotu Allah kimseye yasatmasin

Tesekkur ederim yardimci olmak istediginiz icin bu dusunceler bataklik gibi geldigi zaman icine cekiyor cirpinip duruyorum bi iyi oluyorum bi kotu Allah kimseye yasatmasin
anlyrm seni dusuncelerini dinleme o sikinti geldigi zaman amaaaan acaba beynim yne ne sacmalck de sen kons dur ben seni dinleymcm dersn bence cok taklmazsn.. birde dua dua evham varsa dua da var unutma 70 tane insirah suresi inanarak tabiki .

anlyrm seni dusuncelerini dinleme o sikinti geldigi zaman amaaaan acaba beynim yne ne sacmalck de sen kons dur ben seni dinleymcm dersn bence cok taklmazsn.. birde dua dua evham varsa dua da var unutma 70 tane insirah suresi inanarak tabiki .
Tm cok tesekkur ederim

Öncelikle kuruntunuzu gidermek için çocuğunuzu bir uzmana göstermenizi tabsiye ederim. Otizm kuruntu diyerek geçiştireceğiniz bir bozukluk değildir. Çok boyutludur seviyeleri vardır internetten bakarak tespitini yapamazsınız. Bulunduğunuz şehirde veya bulamıyosanız ankarada bildiğim uzmanalr var öncelikle bu konuda resmi kaynaktan kendinizi rahatlatmanızı öneririm

X