Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
caresini bulursan banada cvp yaz canım ocak tüp vanası ketil fişi vs artık esim yapıyor en iyi yol buYaklaşık 2 yıldır var bende. Evden çıkmak çok fazla zamanımı alıyor herşeyi tekrar tekrar kontrol ediyorm. Evdekiler bu alışkanlığımdan bıktı ama elimde değil. Bu konuda kendi kendini tedavi eden var mı acaba
düşünsel takıntısı olan varmı?mesela kont birse gece vakti çay bitse takıntı oluyo ulaşmak istiyorum hemen gece vakti gidip almak istiyorum alamayıncada takıntı oluyo hatta panik atak gibi bişey oluyo daraltı huzursuzluk geliyo.görüştüğüm konuştuğum birileri olunca karşı cinsten yine heptakıntı ya ansızın giderse ulaşamazssam şüphe ve kuruntular kafaya taktığım her durum beni hayattan koparıyo sadece oraya odaklanıyorum ileri safhalarda iştahsızlık uykusuzlk ve baş ağrısı buna eşlik ediyo yapmam gerekn hiç bir işi yapamıyoru takıntı olunca
benm temizlşik takıntım yok ama diğer dediklerin aynen varBen de daha düşük seviyede yaşıyorum bu hali, bir şey satın almak istediğimde en iyisini, en uygun fiyatlısını bulmak için günlerce araştırıyorum, bütün saatlerimi ona harcıyorum, bir an evvel de almak istiyorum, artık düşüncelerim ona odaklanmış oluyor ancak istediğimi bulamazsam vazgeçiyorum, bir müddet sonra başka bir takıntı başlıyor.
Beni en çok rahatsız eden takıntım, temizlik! Sürekli ellerimi yıkıyorum, daha önceden pis olduğuna şahit olduğum bir şeyi temizlemediysem veya temizlediğim bir eşyaya başkası dokunduysa elimi yıkıyorum, ellerim çok yıprandı yaşlı kadın eli gibi
Peki o anlar nasıl geçip bitiyor, düşünmemeye çalışarak mı atlatıyorsun?benm temizlşik takıntım yok ama diğer dediklerin aynen var
geçmiyo taki istediğime ulaşana kadar muhakkak ulaşmmam lazım ulaşmayana kadfar o takıntyı devAM EDİYOPeki o anlar nasıl geçip bitiyor, düşünmemeye çalışarak mı atlatıyorsun?
Okb Olan Varmi Aranizda Ve Bu Sorununuzu Nasil Aştiniz.yada Asabildinizmi.lütfen Paylasin Benimle
Bende kanserdim ama 20 sene geçti:)Boşveeer:)Kızlar selam.bende galiba takıntı hastalığı var.alerji hastayım.20 gün önce yine alerji yüzünden doktora gittim.ilaç falan verdi geçti.sonra boğaz ağrısı başladı bende.kafaya taktım nete baktım boğaz kanseri vb şeyleri okuyunc iyice psikolojim bozuldu.nezaman bir yakınım hasta olsa yada ben hasta olsam kanser olucağımı düşünüyorum ve çok kafaya takıyorum.psikiyatra gidip ilaç kullanmak istemiyoum.yokmu kurtulmanın başka yolları ya
merhaba arkadaşlar ben de okb hastasıyım ama geçmişimde farklı hastalıklar da yaşadım bunlar sırasıyla panik atak (2 yıl) ve anksiyete bozukluğu (bir yıl ) ve son olarakta okb 8 aylık bir süredir yalnız benim takıntılarım bir temizlik hastası gibi değil çok daha farklı ben sürekli içimden konuşuyorum korktuğum endişe duyduğum bir kelime onu tekrarlamaktan çekindiğim bir sözü belkide gün içerisinde yüzlerce defa içimden sayıklıyorum bu benim hayat düzenimi öylesine etkilemişti ki artık insanlarla bağlarımı tamamen koparmış depresif hiçbirseyden zevk alamayan yaşamak istemeyen bir insan halini almiştim daha sonra psikiyatrist kontrolünde bir ilaca basladım bir nebze olsun takıntılarımı azaltmıstı fakat gün içerisinde bazı zamanlar okadar artıyodu ki artık içimdeki sesi dinlemekten yoruluyordum anlatmakla bitmeyecek cok uzun bi dönem insanda dilerim Rabbim böyle bir hastalığı kimseye yaşatmaz cok agır bir imtihan süreci... yalnız size asıl bahsetmek istediğim sey suan 3 aylık evliyim ve bir buçuk aylıkta hamileyim Rabbim bu zor günlerimde okadar güzel bir mucize gönderdi ki bana gebeliğimi öğrendikten sonra ilaclarımı biranda bırakmak zorunda kaldım fakat arkadaslar inanın bana ben okb ile yasamayı öğrendim hayata tekrar baglanmayı da bu bizim sınavımız güçlü durmak zorundayız cünkü bana ihtiyacı olan bir bebeğim ve eşim var eminim sizleri de hayata bağlayan farklı faktörler vardır onlar için savaşmaktan asla vazgecmeyin. biliyorum bu hastalık hiçbirzaman son bulmayacak fakat beni de hayattan koparamayacak onu en az seviyelere indirgemek bizlerin elinde umudunuzu asla kaybetmeyin umarım hepimize Rabbim acil şifalar nasip etsin