Obsesif Komplsif olanlar...

benimde dini konularda takıntılarım oluyor....genelde hep gece yatarken öldükten sonra ne olacak sonsuz nasıl bişey,cennette sonsuz nasıl yaşıycaz diye sürekli düşünüp dururum bu düşünce beynimi uyuşturur ve genelde kalp çarpıntısı ve ağlamalarla sonuçlanır..düşünmek istemiyorum kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama bu düşünce dönüp dolaşıp yine beni buluyor ne zaman düşünmeye başladığımı farketmiyorum bile..doktora gitmedim hiç...

kompulsif obsejif çok zor tani takıntı bendede var ama bazı takıntıları yeniyorm bazı takıntıları yenemiyorm mesela benm en çok allahımın kelimelerini anıyorum yani tövbe estağfurallah kelimesini çok söylüyorum tamam insan bir defa veya iki defa söyler ben ise çok tekrarlıyorum bazen farkındayım bazen farkında değilim görenler çok söylediğimi duyanlar beni deli zannederler söylediğimde rahatlıyorm ama bn ne yapabilirimki

arkadaşlar her konuda olan takıntılarınız için Uz.Dr.Oğun TAN' ın TAKINTILAR isimli kitabını okumanızı şiddetle öneriyorum.bilginize a.s.

canım ben bir süre önce psikiyatri hastanesinde çalışıyordum.bu hastane bence konusunda en iyilerle çalışıyor.sana bir dr tavsiye etmek isterim ama bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum.yani sitede yeniyim dr adı vermemin bir sakıncası var mı bilmiyorum.

doktor ve hastane adı verebilirsiniz yazarsanız sevinirim eşiminde obsesyon rahatsızlığı var azaldı ama hala devam ediyor yardımcı olursanız sevinirim bursadayız ama gerekirse istanbula gidip gelicez

bu hastalıktan tamamen kurtulmak o kadar zorki.hatta imkansız gibi diyebilirim 5 sene oldu hala ugrasıyorum. zaman zaman şiddetinde değişimler oluyo ama tamamaen bitiremedim malesef.kendi evimde kendi düzenimdeyken daha rahatım ama dışarı çıktıgımda veya yatılı bi yere gittiğimde hala şiddetle devam ediyo. en acı yanıysa bütün beynimle yanlıs oldugunu düşündüklerimin imkansız oldugunu bildiğim halde bunu kendime anlatamamam.bu yaptıgım yanlıs dişyorum ama yapmaya devam ediyorum malesef.hepimize gecmiş olsun arkadaslar

Merhabalar
Ben de Obsesif Kompulsifim.
Dönüp ocak kontrol etmek kapı kontrol etmek insanı yoruyor biliyorum.
Uyguladığım birşeyi paylaşmak istiyorum.
Mesela Ocağı kapatırken yüksek sesle kendim duyabileceğim kadar"ocağı kapattım" diyorum.Böyle yaptığım taktirde dönüp bakma ihtiyacı hissettiğimde kapatmıştım diyebiliyorum.Yoksa dönüp dönüp bu işi tekrarlıyorum.
Belki sizde de işe yarar bir deneyin.
Sevgiler...

Merhabalar
Mesela Ocağı kapatırken yüksek sesle kendim duyabileceğim kadar"ocağı kapattım" diyorum.Böyle yaptığım taktirde dönüp bakma ihtiyacı hissettiğimde kapatmıştım diyebiliyorum.Yoksa dönüp dönüp bu işi tekrarlıyorum.
Sevgiler...

keşke bu konuda senin gibi kendimi geliştirmiş olabilseydim :) ben artık işi teknolojiye döktüm.ocagın resmini cep telefonuna ceşitli açılardan çekiyorum fisfisfis en azından bişey oldugunda elimde kanıtım var diyebileyim diye :sm_confused:
off bu yaptıgım tamamen delilik yaahihoyyyt

Merhabalar
Sevgiler...
yalnız bu yöntem de kompulsiyon gibi duruyo

adanada tavsiye edebileceğiniz bir hastane yada doktor varmı:uhm:tedavi olduktan sonra yenileme ihtimali varmı:uhm:

selam arkadaşlar bendede okb var çok el yıkıyorum onun için bu tekrarladığım işler bana çok zaman kaybettiriyor oyüzden tedaviye başladım ilaç alıyorum

merhaba bende de okb var ben sürekli tekrar sorunu yaşıyorum gördüğüm reklamı tekrar ediyorum sayıları tekrar ediyorum bazı şeyleri sürekli tekrar ediyorum mesela sigara içmeden sigarayı elimde 5 10 defa çeviriyorum yapmazsam uğursuz birşey olacak gibi geliyor artık herşey yavaşladı benim için şimdi ilaç kullanıyorum ve bir nebze rahatladım ama geçmedi 6 ay oldu ilaçlara başlayalı ama halen içimden tekrar etme sorunundan kurtulamadım bazen bir soru sorulduğunda içimden tekrar yapıyorsam tekrar bitene kadar cevap veremiyorum ve kötü durumlara düşüyorum bende okb yanında birde kabus sorunu var çok fazla kabus görüyorum dr. bunun içinde ilaç verdi ama eskisi kadar olmasada devam ediyor 2 3 günde bir kabus görüp bağırarak uyanıyorum bazen gecede 2 tane gördüğüm oluyor sizdede varmı kabus sorunu yaşıyan!

Benım sıze onerebılecegım tek kıtap PROF DR ERTUĞRUL KOROGLUNUN KAYGILAR KORKULARIMIZ kıtabı kızlar muthıs bı kıtap tekrar tekrar okuyabılırsınız

merhaba bende de okb var ben sürekli tekrar sorunu yaşıyorum gördüğüm reklamı tekrar ediyorum sayıları tekrar ediyorum bazı şeyleri sürekli tekrar ediyorum mesela sigara içmeden sigarayı elimde 5 10 defa çeviriyorum yapmazsam uğursuz birşey olacak gibi geliyor artık herşey yavaşladı benim için şimdi ilaç kullanıyorum ve bir nebze rahatladım ama geçmedi 6 ay oldu ilaçlara başlayalı ama halen içimden tekrar etme sorunundan kurtulamadım bazen bir soru sorulduğunda içimden tekrar yapıyorsam tekrar bitene kadar cevap veremiyorum ve kötü durumlara düşüyorum bende okb yanında birde kabus sorunu var çok fazla kabus görüyorum dr. bunun içinde ilaç verdi ama eskisi kadar olmasada devam ediyor 2 3 günde bir kabus görüp bağırarak uyanıyorum bazen gecede 2 tane gördüğüm oluyor sizdede varmı kabus sorunu yaşıyan!

Bende de var canım tekrarlama olayı ama mantıgım beynım sunu soyluyo yaparken bunları yapmadan once bu hastalık yokken nasıl yasıyordun sımdı de yasıyabılırsın sen onu teklalamazsan ne olacak sankı senın dusuncelerın bısılerın onune gecemez aklın oyun oynuyor dıyorum vazgecmeye calısıyorum gercekten de oyle kızlar o sıgarayı cevırmezsen ne olacak sankı eskıden cevırıyormuydun bunu dusun rakamları tekrar etmezsek ne olur sankı butun herkes tekrar mı edıyor onlar nasıl yasıyor bızde yasıyabılırız o kadar gucsuz dıılız asacagız bunları dıyelım

merhabalar
benim eşimde okb hastası ocak 2008 de tedavi görmeye başladı aynı ilaçları 2009 kadar kullandı fakat hastalığında çok az bir düzelme görüldü.2009 başında doktorumuzu değiştidik oda ilacı değiştirdi ve kullandığı ilaçla tedavi kendini göstermeye başladı.Eskisine göre güzel ilerlemeler var .
eşimin çok fazla unutkanlık sorunu vardı.İbrahim Saraçoğlunun havuç kürünü uygulamaya başladım.Eşim de bende bilemiyoruz bu havuç suyunu içmeye başladıktan sonra rahatsızlığı okadar azaldı ki; biz bile inanamıyoruz.Eşim bu kadar düzelmeyi hiç umut etmiyordu.Şu anda olduğu duruma kendisi inanamıyor.
Bilemiyoruz artık havuç suyundan mı yoksa ilaçtan mı.Ama şu var bu hızlı düzelmenin havuç syunun içilmeye başlanmasından sonra görünmesi gerçekten ilgi çekici.Bence bir bardak havuç suyunu yatmadan önce için hiçbir şey kaybetmezsiniz.
Biz hala şaşırmış durumdayız??????????????????

merhaba bende okb hastasıyım ama şuan çok iyiyim insanın hayatını zindan eden içini yakan ve çevresince anlaşılmayan yada komik bulunan bi hastalık çok şükür 10 aydan sonra şuan çok iim bakın group20996@groupsim.com adesini eklerseniz daha detaylı konuşabiliriz (ben merve)herkese çok geçmiş olsun

bende okb hastasıyım ama şuan çok iim çok zorlu bi süreç anlamak imkansız saçma mantıksız anlamsız zorlayıcı düşünceler(adresim mavibulut1997@windowslive.com konuşmak isterseniz ben merve)

Son düzenleme:
Merhaba herkese.
Ben de obsesifim. ama temizlikle alakalı değil benim ki pek. ciddi endişe durumları, kişilere hareketlere takmak,(birinin yanındayken olumsuz bişe olursa sonra onun yanındayken hep kötü bişe olacakmış gibi, ya da o anda üstümde hangi kıyafet varsa bi daha o kıyafete dokunursam yine kötü bişe olacakmış gibi) herşeyi defalarca kontrol etmek, düzen takıntısı gibi. En çok ta sürekli kötü bişe olacakmış hissi rahatsız ediyordu beni. ciddi panikler yaşıyordum ama zannedersem çok ileri safhalarda değil benim ki. Çünkü çok daha ilerisini yaşayanları da görmüştüm. iki yıl önce sekiz ay kadar ilaç tedavisi görmüştüm ama sonra ilaçları da doktorumu da bıraktım ama 4 ay önce bunun ne kadar yanlış olduğunu yine bir panik dönemiyle görünce yine tedavi olmaya başladım. yineleyen depresyonda var bende, mevsimsel ya da önemli olaylarla kendini yineleyen. Ama bi aydır falan iyi hissediyorum kendimi. Ama bu kez asla aynı hatayı yapıp ilaçlarımı bırakmayacağım...
Herkese geçmiş olsun...

X