• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O küçük cinnete bugün çok yaklaştım

Artık misafirlik kalmamış misafir dediğin 3 gün olur. Ev işine ortak olmalı kv. Sizde yapmayın. Ama burada ben suçu eşinizde buldum. Onun görevi sadece çalışmak mı. Başka bir görevi yok mu bu evde. Niye erkeğin eline deterjan yakışmaz onu zaten anlamadım. İnat ederim evi b.k götürür yinede temizlemem.

Ne nankorlugu? Yemek ve temizlik yaparim demis kadin ve yapiyormus da. Hosunuza gidip gitmemesi sizi baglar.

Soylenmeniz gereken kisi esinizken beklentilerinizi karsilamadi diye kadina haksizlik ediyorsunuz.
Ne mi nankörlüğü? Gelinim bize 4 bilezik verdi. Bir an önce para biriktirip de ödeyelim demek var. Bir de ipekyoldan alışveriş yapma derdine düşme, beni şehir şehir gezdir deyip oğlunun başının etini yemek var.

Kusura bakmayın da çok titizseniz haftada 1 gün (pazar) tuvalet yıkamak neyin nesi ?
Tuvalet yıkamak 10 dakika çalışmakla ne alaka ?
Ilginç.
Çoğu üyeye aynı şeyi yazdım. O tuvaleti sadece ben kullanmıyorum. Kullanıcılar haftada herhangi bir gün temizlese o tuvalet mis gibi olur. Tabi ki haftada 1 çok az. Buna kızıyorum zaten. Yapamama sebeplerim var. Yazdım.

Canım bu konuyu ilk açtığın zamanlar da söylendi sana keşke evine davet etmeseydin diye, şimdi yaptın bir iyilik bunu da kendini doldurup doldurup kötülüğe çevirme kaç zamandır çekiyorsun bitip gidecek diye düşün sabret yani yapacak bir şeyin yok senin bu durumu artık kabullenmem gerekmiyor mu 4 ay daha sizdeler nokta:) 40 gün görümcem ben de kaldı senin kv hesabı pis bırakırdı küvetin her tarafını kendi kendime geçecek der sabır çeker yapardım her defasında geçti gitti yani seninki de geçecek m:)(

Ne mi nankörlüğü? Gelinim bize 4 bilezik verdi. Bir an önce para biriktirip de ödeyelim demek var. Bir de ipekyoldan alışveriş yapma derdine düşme, beni şehir şehir gezdir deyip oğlunun başının etini yemek var.

Konuda boyle bir sey okumadim o yuzden degerlendiremem. Ama yemek-temizlik konusunda haksiz oldugunuzu dusunuyorum hala.

Daha onceki konularimda var. Ben haksiz oldugumu düşünmüyorum. Sonucta ben çalışıyorum ve o butun gun evde. Misafirlik 3 gun Olur. 1 yil az degil.

Ben zaten onceki konulariniza bakip yazdim, belki bakmasam size hak verirdim. Her neyse, bu 4 ay sizin icin cabucak gecer umarim.

Valla elin varsa başını kendin kasiyacaksin.. El insanın halinden anlamıyor.. Madem yorucu bir işin var bahane et yorgunum deyiver yapma hiçbirşey.. Benim canım tatlı imaji vermezsen afedersn eloğlu da elin karısı da her türlü muameleyi yapar.. Gerekirse edepsizlige umursamazliga vuracaksin.. Bak o zaman daha degerli oluyosun emin ol.. Biraz uyanık olun yahu.. Tamam iyilik yapmissin konu ne bilmiorm ama enayi de degilsin.. Hem caliscan para kazancan canin çıkacak hemde herkesin karnini doyurcan pisligini temizlicen.. Öyle bi dunya yok..

Bakin hanimlar maden kayinvalidelerinizi boyle eleştiriyorsunuz ilerde oglunuz evlendiginde de böyle kayinvalide olmayn.. Olmayn ki bu sorunlar kalmasn.. Bizler bilincli olursak iyi anne baba olabilirsek toplumdaki insan iliskilerimiz daha saglikli olur.. Lutfen ogullarinizi pişpişleyerek büyütmeyin.. Buyutmeyin ki aile dedigimiz kurum cabucak bozulmasn.

Öğrenci evindeki tartışmalara benzettim yok sen onu yapmadın yok bulaşık sırası sendeydi wc sendeydi gibi :) 4 ay dediğiniz nedirki idare edin bence temizlik yapıldığı kadar yapılsın yapılmayanı kalsın öğrenci evlerinde millet pislik içinde yaşıyor biraz pis kalsa eviniz kimse ölmez tek derdiniz bu olsun kafaya taktığınıza bile değmez

Daha onceki konularimda var. Ben haksiz oldugumu düşünmüyorum. Sonucta ben çalışıyorum ve o butun gun evde. Misafirlik 3 gun Olur. 1 yil az degil.
Tatlım benim de feministligim tuttu simdi. Evet doğru söylüyorsun. Evde olan insanın evin bakımı işlerini üstlenmesi beklenir. Yalnız o evde 4 yetişkin yaşıyor. Yemekler çabuk biter ve ev çabuk kirlenir. Senin yapman gereken o evin sahibi olarak çerçeve kurallar belirlemek. Mesela bu evde herkes iş bölümü yapar gibi. 4 kişinin yükünü kv tek başına çekemez. Siz de çekemezsin. Herkes kendi ağırlığını taşısın bir zahmet. Tasiyamuyorlarsa da o tuvalet haftada 2 mi 3 mu kaç kere temizlenmesi gerekiyorsa o kadar kadın tutarım bu hizmeti alırım. Evdeki fertler de bir zahmet bu maliyete ortak olur.

Madem bu kadar hastaydınız pasta yapmasaydınız. Temizliği siz yapın yemeği kv ve eşiniz ortak halletsin siz en fazla bi çorba yapın.

Tatlı, pasta vs. Eşiniz dışarıdan alsin. Azıcık naza çekin kendinizi yapamıyorsanız bi cinnet sizi tam olarak nereye taşır muamma.

Merhaba kk nın degerli kadınları. Başlığı boyle yazdim cunku hani hep deriz ya biz küçük bir cinnet herşeyi çözer diye.
Bugün cok doldum. Odama cekilip agladim 1 saat. Bu ev bana zindan olmaya basladi. 4 ay kaldi ama sabredemiyorum.
Bilenler biliyor kv ve kaynim ile yasiyorum. Sebebini merak edenler eski konularima bakabilir. Gecici bir durum.
Gelelim bu konuyu acmama sebep olan olaylara.
1 haftadir hastayim öksürüyorum ama ne hastalik. Oksururken ciğerlerim aciyor. Karın kaslarım ağrıyor kendimi kasıp sürekli oksurmekten. Tuvaleti her Pazar ben temizlerim. Haftasonu yemege gidecektik Pazar günü. Eger benim Pazar günleri isim olur da tuvaleti temizleyemezsem kv den rica ederim haftaici sen yapar misin diye. Çalışıyorum çünkü. Kv eşime dedi ki yemege pazar degil cumartesi gidelim degisiklik olur dedi. (Ben pazar günü evde olayim temizligi yapayim haftaici ona kalmasin diye) ben de güldüm gectim. Sanki pazar günü gidince degisiklik olmuyo :halay:Cumartesi günü yemekten sonra evde esime dedim ki. Hayatim biliyosun hastayim faranjitim de var. Camasir suyu iyi gelmiyo. Tuvaleti yarin sen temizler misin dedim. Esim nasil yapayim ben hayatim dedi. Ordan kv atladı. Aman kizim o erkek. Erkeğin elinde çamaşır suyunun ne isi var dedi. Ben de ne alaka bu islerin kadini erkegi var mi, bu tarz seyleri bir kadindan duymak ne kadar üzücü, bu zihniyet Turkiyeden 50 seneye anca silinir dedim. Esim de feministligi tuttu yine dedi. Velhasil kelam biri de cikip demedi ki sen hastasin bu hafta da ben yapayim demedi. Geldik bugune.
Sabah uyandim. Kahvaltimi yapip masayi kaldirdim. Bulasik makinesini calistirip cikanlari yerlestirdim. Camasir attim astim. Tuvaleti temizledim. Yemek yediler, masayı oylece birakmislar. Tabaklarini topladim, sudan gecirip makineye attim, masayi sildim. Pasta istediler onu yaptim. Dusa girecektim. Kuvetin ici sac teli dolu. Kv nin saclari, alma zahmetinde bulunmamış . Esime dedim ki hayatim annene dusa girecegini soyle kuvetin icini temizlesin ben alamam midem bulaniyo dedim. Midem hassastir benim. Esim soyledi. Kv dedi ki şakaya vurarak. HEE BENIM KILIM. ALAMAM SEN AL. esim de sadece giderde birikenleri almis. Kenarda köşede kalanlari da ben topladim ama nasil öğüre öğüre, midem bulana bulana. Oglunun eline camasir suyu vermeyen, oğluna kiyamayan, ben esimden bisey istedigim zaman muhalefet olan kv ogluna sac tellerini toplatti.
Duşumu da aldim aglaya aglaya giyindim saçımı kuruttum. Iceri geldim oturmaya. Kv ogullarina yarin ne yemek yapayim diye soruyo bana sormuyo. Evde hasta olan benim, oğluna oglum oran nasil buran nasil oldu felan dedi.
Bugun yasadiklarim bu kadar. Suan cok kötüyüm.
Simdi bana diyeceksiniz ki yapma niye yapiyosun. Ben yapmasam icim rahat etmez, titizim, burasi benim evim, ben yapmasam kimse yapmaz.
Hala o evde ne duruyosun derseniz de, su evden çıktığımda gidecek hicbir yerim yok. Ailem sehir dışında, işim burada, ayrı eve çıksam ev yok, köyde yaşıyoruz mesleğimiz geregi.
Kv ye ağzının payını ver diyenlere de şunu söyleyeyim. Onu da yaptım, duvara konuşuyorum, yap dedigimi yapmiyo, yapma dedigimi yapiyo, sidik yaristiriyo benle. Hemen alınıp ağlıyo, oğlunu üstüme salıyo. Bi sekilde hakli cikiyo yani.
Esime bu konulari acsam mi ayni buraya yazdığım gibi, yoksa hepsini kendi haline mi biraksam. Esim bana hak veriyo ama annesi aglayacak diye hicbisey yapmiyo. O da sıkıldı bunaldi farkındayım. Allahım 4 ay nasil gececek. Kalbim sıkışıyor, nefes alamiyorum, ellerim titriyor. Kv gibi ayılıp bayılma numaraları yapsam işe yarar mi acaba?
Ah annem, ah annem, sen olsaydin burda bana mis gibi bakar iyilestirir, her isimi de sen yapardin. Gurbetlerde vicdansizlarin merhametsizlerin, nankörlerin kahrını cekiyorum. :mad:
Önceki konuyu bulamadım ama 4 ay sizde kalacak olmaları çok saçma evleri nerede bunların yahu katlanılır şey değil oda bi kadın bende bütün gün evde olsam hadi yapayımda elin ayağın tutarken kendi pisliğini kendin temizle biraz de çıkış dünyanın sonu değil ezdirme kendini

Hastayım demişsiniz ama kalkmış iş yapmış.yetmemiş üstüne pasta yapmışsınız siz kendinize hasta gibi davranmamışsınız ki onlar niye davransın ben olsam yedikleri masayı kaldırmalarını söyler gider yatarım pasta falan yapmam yani hem yapıp hem söylenmeyin boşuna ciddiye alınmasınız

Ben sizi cok iyi anliyorum ancak tek cozumunuz yapmamak , biliyorum asiri rahatsiz olacaksiniz ama inanin onlar daha cok olacak
Sirf onlari sinir etmek icin bile yapmazdim hicbirsey , gider odama yan gelip yatarim
Aynen

Tel cozum bu

Yapmayin.

Hicnirsey yapmayin
Hastaligi abartin hatta.

Izleyin bakalim.nolcak?

Bu kadar hastayım hastayım diye bağırıp üstüne kalkıp o kadar ış yapmanız , ardından pasta yapmanız neden ?

Hastaysaniz gidip odada uyuyacaksiniz. Ne ıs bölümü yapın, ne de söyleyip durun, sadece uyuyun. Gerisini bırakın. Elbet o akşam kalkmazsa o masa ertesi gün kalkacak.

Banyoda haftada bir yikaniyorsa bir iki gün de yikanmayiversin. 7 gün dayanan , 9 günde dayanır.

Hasta insan gider yatar. Sofrayi toplayacak mecali bile olmaz. Siz hasta hasta evi temizliyorsaniz insanlar hastaliginiza inanmaz. Bir de ustune pasta yapmissiniz.
Hasta yatar dinlenir. Isterse evi b.k gotursun.
Ben olsam kendime bu eziyeti yapmak yerine haftada bir yardimci tutarim. Bu da kendinize yaptiginiz bir iyilik olur hem de degeriniz bilinir.

Back