• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar bunaldım ki

O kadar bunaldım ki nasıl anlatıcam onu bile bilmiyorum. Şuan sinir krizi geçiriyo gibiyim. Kendimi durduramıyorum ağlamama engel olamıyorum. Birilerine anlatmazsam çıldıracak gibi hissediyorum.
Mesele annem. Hiç bi zaman aramamız iyi olmadı. Çocukken çok dayak yedim. Bi yaramazlık yaptığımda öyle bi patlatırdı ki suratıma. Kaç kez bu yüzden dudağımın patladığını bilirim. Soran oluncada düştüm bi yere vurdum derdim. Ne çocukluğumu çocukluk gibi yaşadım ne büyüklüğümü. Ne yapsam ne etsem yaranamadım sevdiremedim kendimi bu kadına. Ne yaparsam yapıyım görmüyo. Kardeşimin altını bile temizlerdim küçücük yaşımda yinede hiç bi işe yaramam ben.Yaptığım bişeyde illaki kusur arar. Bi ev süpürürüm titiz bi insanımdır üstelik tek tek halıları kontrol eder.Bi kusur buldu mu akşama kadar dinlerim lafını. 4 Sene kilometrelerce ötede başka bi şehirde tek başıma okudum. İnanın ölsem en son ailemin haberi olurdu. Bazen 1 aya yakın hiç aramadıklarını bilirim. Milletin ailesi günde iki kere arayıp nasılsın der bizimkiler ölsem en son duyarlar. Nişanlımın annesi bile daha çok düşünüyo beni.
Her sorunumu tek başıma halletmeye o kadar alışmışım ki nişanlım bile farketmiş. Bir şey iste benden diye yalvardı resmen geçen gün neredeyse.
Şu yaşıma geldim üni mezunuyum yaza evlenicem kardeşime kızdım diye elinde terlikle yine vurdu. patladım artık içimde ne varsa söyledim.Birde sürekli der sen niye bu kadar sinirli bi insansın diye. Kim sinir hastası etti beni. Adam gibi muamele mi gördüm sevgi mi gördüm ki. Çocuk sevmeyi bile beceremiyorum. Soğuksun der herkes sıcak nasıl davranılır bilmiyorum ki.
Sen sinir hastası ettin beni diyorum geber de kurtulayım diyo ya. Ben napıyım bilmiyorum ki atıyım mı şu pencereden kendimi napıyım ben. Nasıl yarancam bu kadına. Gülmicek mi benim yüzüm. Babamın evinde sığıntı gibiyim resmen. Evi süpürüp siliyorum mutfağını temizliyorum yinede bi halta yaramıyomuşum.

En çokta zoruma giden ne biliyo musunuz. Bana o kadar eziyet çektiren kadın 3 tane kardeşim var benim bi küçüğümüde dövmüştür hatırlarım ama diğerlerine fiske vurduğunu görmedim. Vurmasın zaten canım onlar benim. Kıskançlık değil ama madem vurmadan da oluyodu benim günahım neydi ya. Adam gibi davranmayı biliyodu sarılıp öpmeyi biliyodu benim günahım neydi.
Stresten bi deri bi kemik kaldım resmen. 4 senedir uzaktaydım 3 ay kalıp dönüyodum ya geri okula unutmuşum burdakileri. Okul bitti biteli 6 ay zehir oldu bana. Akşama kadar onunla tek başımayım dayanamıyorum artık laflarına. İş bulamadım bu zamana kadar para desen yok evlenicem ama çeyizime çöp almaya param yok napıcam hiç bilmiyorum.

İş başvurusu yaptığım bi yerden aradılar dün çağırmayı düşünüyolarmış beni. Nolur dua edin benim için. Hem evden bi kaç saatte olsa o kadar ihtiyacım var ki. Böyle beş parasız kapının önüne bile çıkamıyorum. Çeyizim için annemin eline bakmak istemiyorum..
Şakaklarım ağrıdan çatlıyo resmen off

benımde babam oyle hatta senın anenden 1o.ooo kat daha beterr senı anlıyorum hemde cokk ıyı bak ben markette calsıyorum kasıyerım ceyızlık bıseyler alcakdsan para bırıktırmek ıcın enraht ıs marketlerdır ;) ben calısırken cok kız gırdı ceyızını duzdu cıktı evlendı nerde oturuyosun

benımde babam oyle hatta senın anenden 1o.ooo kat daha beterr senı anlıyorum hemde cokk ıyı bak ben markette calsıyorum kasıyerım ceyızlık bıseyler alcakdsan para bırıktırmek ıcın enraht ıs marketlerdır ;) ben calısırken cok kız gırdı ceyızını duzdu cıktı evlendı nerde oturuyosun
Allah seninde yardımcın olsun ne diyim..
Bencede işin büyüğü küçüğü olmaz. Bana kalsa ben çoktan bi yerde kasiyer satış görevlisi olarak başlamıştım bile işe.
Ama ailem karşı çıkıyo. Bizim senin parana ihtiyacımız yok. çalışcaksan 4 sene okudun kendi işinle ilgili bi yerde çalışcaksın diyolar.(özelliklede babam)
Üstüne birde bünyesi çok sağlam bi insan değilim. Gücüm kuvvetim yerinde değil pek çabuk yorulurum falan o yüzdende izin vermiyolar.
Nişanlımda kıskanç bi adamdır sağlam bi yer olmadan çalışmanı istemiyorum diyo.
Elim kolum bağlandı o yüzden. Niişanlım yumuşadı ama baya evde durdukça strese girdiğimden, git çalış mutlu olman daha önemli demeye başladı. Babamı ikna edemiyorum ama..
Bi yerden haber geldi çağırabiliriz hazırlıklı olsun diye, onu bekliyorum. İnşallah olursa çok iyi olucak benim için..

allah kolaylık versin.... aklıma ilk gelen şey acaba üvey evlat olabilirmi düşüncesiydi..... ayrıca babanız hiç mi tepki vermiyor görmüyor olanları??

allah kolaylık versin.... aklıma ilk gelen şey acaba üvey evlat olabilirmi düşüncesiydi..... ayrıca babanız hiç mi tepki vermiyor görmüyor olanları??
Öz olduğum kesin.. Babam işkolik bi adam oldu çıktı. Babamın babalıktan anladığı eve para getirmek. Eskiden nasıldı pek hatırlamıyorum. Ama şimdi vurdumduymaz. Annem dırdır etmesin diye pek bişey söylemiyo. Söylese bile annem yokken boşver kızım hoş gör anneni diyo.
Öyle işte :)
Dışardan görenler babam için çocukları için herşeyi yapar diyolar. Evet herşeyi yapar.
Kendini paralar akşama kadar çalışır. Okuyalım ister.
Canım bişey çekti diyim pastane pastane dolaşır bulur getirir. Ama onun dışında genelde annemizin eline teslim durumdayız.
Yine Allah razı olsun çok çalışıyo ama keşke bi gün kızım iyi misin diye sorsa. Paran var mı sorusundan çok bunu duymaya ihtiyacım vardı benim.
Ama gönlüme göresi olmadı işte..

Benim babam öldügünde ilk defa cok sarilabilmistim ona, doya doya öpebilmistim oda morkdaydi, daha öncesi hic sarilmamiz olmamisti dogru dürüst.
Gözyaslarim babamin yüzüne damladiginda, sanki bana gülümsedigini zannetmistim. Sevgi/ nefret duygulariyla veda etmistim ona.
Annem ise baska dünyalardaydi. Ömrünü verdi oglu icin. Oglu icin fizana giderdi ama oglundan hayir yoktu ne yazikki, keske olsaydi bari biz kizlar bu kadar ezilmezdik.

Hala calismaz annemin emeklilik maasina göz dikmis vaziyette.
Böyle bir hayatdan sonra, evlendigimde, ben mutlu olacagim dedim kendime. Ben suna cok inanirim, hersey bizim elimizde sadece saglik konusunda tam degil, oysa saglik konusundada kendine iyi bakarsan, sporuna, yiyecegine falan önem verirsen yinede 80% saglikli kalirsin. Ama gerisi biz insanlarin elinde, yani mutlu olacagima öyle tapmistimki ve inanmistimki ve oluyorsunda.
Yani senin kaderin senin elinde ister hayatini güzel yasarsin, ister baskalari yüzünden mahv edebilirsin.
Neyi bekliyorsun, neden evlenmiyorsun hala?
Madem 4 senelik üni. bitmis?

Okul yeni bitti daha bir ay öncesinde nişanlandık. Nişanlımın ailesininde bizimde maddi açıdan beklememiz gerekiyor biraz. Ağustosta karar kıldık.. 8 ay kaldı işte..
Bende hep öyle diyorum. Ben böyle büyüdüm ama çocuklarımı böyle bi ortamda büyütmeye niyetim yok..

bütün yazılanları ağlıyarak okudum bende senin gbiyim artık bir meyve yada başka bişey uzatsalar elime yere düştüde ondanmı veriyo acaba dedim iyiliklerini bile şüpheyle bakıyorum

tek istediğim istediğim insanla evlenmek ailemden sadece beni insanlarn yanında mahçup etmemesini istiyorum o kadar bişey derler belki diye yemek bile yemek istemiyorum

onlar benim yanıma gelicekler oğulları bakmıcak onlara yine kapımı açarım onlara ama yaptıklarını da asla unutmucam

sabırlı olucaz inşallah evliliklerimiz çok iyi olur ben kurtuluş olarak bakmıyorum evliliğe çok korkuyorum evlilikten çok düşünerek mantığımla hareket etmeye çalışıyorum her yol onu gösteriyo bana inşallah hayırlısıyla olur hepimiz evlilikleri en azından eşimizin ailesinden kötülük görsek bile elin insanları deriz kendi ailemiz bize bunları yaşatınca o daha zorumuza gidiyo

bütün yazılanları ağlıyarak okudum bende senin gbiyim artık bir meyve yada başka bişey uzatsalar elime yere düştüde ondanmı veriyo acaba dedim iyiliklerini bile şüpheyle bakıyorum

tek istediğim istediğim insanla evlenmek ailemden sadece beni insanlarn yanında mahçup etmemesini istiyorum o kadar bişey derler belki diye yemek bile yemek istemiyorum

onlar benim yanıma gelicekler oğulları bakmıcak onlara yine kapımı açarım onlara ama yaptıklarını da asla unutmucam

sabırlı olucaz inşallah evliliklerimiz çok iyi olur ben kurtuluş olarak bakmıyorum evliliğe çok korkuyorum evlilikten çok düşünerek mantığımla hareket etmeye çalışıyorum her yol onu gösteriyo bana inşallah hayırlısıyla olur hepimiz evlilikleri en azından eşimizin ailesinden kötülük görsek bile elin insanları deriz kendi ailemiz bize bunları yaşatınca o daha zorumuza gidiyo
İnşallah güzel olur bundan sonrası bizim için..
Evlilik konusunda bende çok çekindim. Okuduğum şehirde çalışıp ev tutup tek başıma yaşıcaktım aslında.
Evlilik fikri olmasaydı da ben okula başladığım ilk sene kafama koymuştum bunu.
Sonra nişanlımla tanıştım işte. Hiç aklımda yokken o soktu evliliği aklıma o ikna etti beni. İyikide etmiş.
Aklımda onun sevgisine güvenine dair şüphe yok çok şükür. O yüzden şanslıyım sanıeım.7
Yarın nişanlımın ailesi davet etti onların evine gidicez. Ve şuan benim suratıma bile bakmıyo annem biliyo musunuz.
Orda da öyle yapcak kesin. Yüzüme bakmayı bırakın inşallah kötü bişey demez.
Dediğiniz gibi evin içinde yaşadığım bana yeter bi de onların yanında mahçup olmak istemiyorum.
Kaç gündür düşünmekten kafayı yicem napıcak orda diye.
Nişanlımı bi aydır görmüyorum onu görceğime bile sevinemiyorum şuan.
Bişey çıksada gitmesek diye dua ediyorum resmen..

hay Allah ya ağzım açık kalarak okudum yazdıklarını..çok üzüldüm adına inanki.Çok şanslı olduğumu birkez daha anladım..Allah anneni babanı ıslah etsin ne diyelim..Benim babam bi gün bana kızım yerine adımı demişti de ne bozulmuştum.
Yapacağın tek şey umursama, onlar masaya çağırmıyosa sen git otur. neden davet bekliyosun ki? Otursan da kaldırmaz heralde..sen inadına git madem, kendi bildiğini yap takma anneni, zaten baban bişey demiyormuş. İşin inşallah olur, para kazanırsın, evden uzak kalırsın iyi olur. Dua et üni.okutmuşlar seni o da olmasa ne yapardın. Bir de gerçekten istiyosan seviyosan evlen sırf evden kurtulmak için değil. Kendi anne babana dayanamazken, başkalarına hiç dayanamazsın inan..Birde herkesin dediği gibi çok bahsetme nişanlına inanki onlarda tutuyorlar içlerinde ve yeri gelince çat diye yapıştırıyorlar yüzüne en iyisi bile..

hay Allah ya ağzım açık kalarak okudum yazdıklarını..çok üzüldüm adına inanki.Çok şanslı olduğumu birkez daha anladım..Allah anneni babanı ıslah etsin ne diyelim..Benim babam bi gün bana kızım yerine adımı demişti de ne bozulmuştum.
Yapacağın tek şey umursama, onlar masaya çağırmıyosa sen git otur. neden davet bekliyosun ki? Otursan da kaldırmaz heralde..sen inadına git madem, kendi bildiğini yap takma anneni, zaten baban bişey demiyormuş. İşin inşallah olur, para kazanırsın, evden uzak kalırsın iyi olur. Dua et üni.okutmuşlar seni o da olmasa ne yapardın. Bir de gerçekten istiyosan seviyosan evlen sırf evden kurtulmak için değil. Kendi anne babana dayanamazken, başkalarına hiç dayanamazsın inan..Birde herkesin dediği gibi çok bahsetme nişanlına inanki onlarda tutuyorlar içlerinde ve yeri gelince çat diye yapıştırıyorlar yüzüne en iyisi bile..
Normalde yemeğe çağırmama gibi bişey olmaz. Ama işte o gün kavga ettik diye çağırmadı. Bense suratıma bile bakmayan birinin yaptığı yemeği yemeyi yediremedim kendime..
Çok büyük aile çapında bi kavga ettik bir kaç gün öncede. Annem küçük kardeşime vurmuş sinirlenip. Gidip kızdım babamın yanında dokunma o çocuğa diye, işler çığrından çıktı biraz.Söyledim ne düşünüyosam. Büyük kardeşimde konuştu. Duydu babam hepsini. Annem yine devam etti ne kadar kincisin. Ne biçim evlatsın falan filan demeye ama babam çok üzüldü duyduklarına. Kızdı anneme baya..
Sinir krizi geçirdim resmen. Kardeşlerimden biri beni sakinleştirmeye çalıştı. En küçüğümüz odanın birine kapattı kendini ağladı falan.. Babam işten güçten başını kaldırmadığı için, bizim nasıl bi ruh haline büründüğümüzü hiç anlamamış heralde. Çöktü resmen adam..
Babama çok kızıyorum vurdum duymaz diyorum ama manevi olarak hiç yanımda olamasada, okumamız için elinden gelen her şeyi yaptı. Halende kardeşlerim için yapmaya devam ediyo. Bişey istesek kızar falan ama kıyamaz yapar yine. Ama işte baba kız bağını kurup dert paylaşma olayına hiç giremediğimiz için, bizi anlamamıştı hiç. Tokat gibi çarptı o da yüzüne biraz..
Babamın ısrarıyla barıştık annemle. Teyzelerim falanda konuştular sanırım. Şuan üzerime gitmiyo karışmıyo, böyle yapmacık bi iyi tavrımız var evde.. Ben evlenene kadarda sürdürürüz umarım..
Yinede şükrediyorum elbet daha beterlerini de gördüm duydum..
Evliliği kesinlikle kaçış için yapmıyorum. Evlilik gibi bi durum olmasaydı annemlerin yanına hiç dönmicektim. İş bulup arkadaşımla okuduğum şehirde kalıcaktım. Evliliğe kesin emin olduktan sonra bu fikrimden vazgeçtim eve döndüm.
Nişanlımın ailesi de o kadar gönlüme göre ki anlatamam.. Ufak tefek fikir ayrılıkları elbet var ama bende yetinmeyi bilen biriyim onlarda. O yüzden sorun olacak şeyler değiller.. Ablası bana kendi kardeşiymişim gibi davranıyo. Kız kardeşine ne alırsa bana da alıyo mesela. Arıyo halimi hatrımı soruyo. Üzgün olduğumu farketmiş bi kere nişanlıma kızmış bir sürü sen mi üzdün diye.
Kayınvalidem de öyle.. Akrabalar arasında aile büyüğü sayılıyo anladığım kadarıyla. Derdi olan onun yanına gidiyo falan. Çok görmüş geçirmiş iyi bi kadın..
Ailemden görmediğim ilgiyi görüyorum şuan onlardan.. İnşallah böylede devam eder..
Yinede evdeki meseleleri anlatmıyorum kimseye.. Bi buraya yazdım işte biraz rahatlarım adına..

Back