• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar bunaldım ki

Sakuura

Oluruna bırak...
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
1.091
321
128
Ankara
O kadar bunaldım ki nasıl anlatıcam onu bile bilmiyorum. Şuan sinir krizi geçiriyo gibiyim. Kendimi durduramıyorum ağlamama engel olamıyorum. Birilerine anlatmazsam çıldıracak gibi hissediyorum.
Mesele annem. Hiç bi zaman aramamız iyi olmadı. Çocukken çok dayak yedim. Bi yaramazlık yaptığımda öyle bi patlatırdı ki suratıma. Kaç kez bu yüzden dudağımın patladığını bilirim. Soran oluncada düştüm bi yere vurdum derdim. Ne çocukluğumu çocukluk gibi yaşadım ne büyüklüğümü. Ne yapsam ne etsem yaranamadım sevdiremedim kendimi bu kadına. Ne yaparsam yapıyım görmüyo. Kardeşimin altını bile temizlerdim küçücük yaşımda yinede hiç bi işe yaramam ben.Yaptığım bişeyde illaki kusur arar. Bi ev süpürürüm titiz bi insanımdır üstelik tek tek halıları kontrol eder.Bi kusur buldu mu akşama kadar dinlerim lafını. 4 Sene kilometrelerce ötede başka bi şehirde tek başıma okudum. İnanın ölsem en son ailemin haberi olurdu. Bazen 1 aya yakın hiç aramadıklarını bilirim. Milletin ailesi günde iki kere arayıp nasılsın der bizimkiler ölsem en son duyarlar. Nişanlımın annesi bile daha çok düşünüyo beni.
Her sorunumu tek başıma halletmeye o kadar alışmışım ki nişanlım bile farketmiş. Bir şey iste benden diye yalvardı resmen geçen gün neredeyse.
Şu yaşıma geldim üni mezunuyum yaza evlenicem kardeşime kızdım diye elinde terlikle yine vurdu. patladım artık içimde ne varsa söyledim.Birde sürekli der sen niye bu kadar sinirli bi insansın diye. Kim sinir hastası etti beni. Adam gibi muamele mi gördüm sevgi mi gördüm ki. Çocuk sevmeyi bile beceremiyorum. Soğuksun der herkes sıcak nasıl davranılır bilmiyorum ki.
Sen sinir hastası ettin beni diyorum geber de kurtulayım diyo ya. Ben napıyım bilmiyorum ki atıyım mı şu pencereden kendimi napıyım ben. Nasıl yarancam bu kadına. Gülmicek mi benim yüzüm. Babamın evinde sığıntı gibiyim resmen. Evi süpürüp siliyorum mutfağını temizliyorum yinede bi halta yaramıyomuşum.

En çokta zoruma giden ne biliyo musunuz. Bana o kadar eziyet çektiren kadın 3 tane kardeşim var benim bi küçüğümüde dövmüştür hatırlarım ama diğerlerine fiske vurduğunu görmedim. Vurmasın zaten canım onlar benim. Kıskançlık değil ama madem vurmadan da oluyodu benim günahım neydi ya. Adam gibi davranmayı biliyodu sarılıp öpmeyi biliyodu benim günahım neydi.
Stresten bi deri bi kemik kaldım resmen. 4 senedir uzaktaydım 3 ay kalıp dönüyodum ya geri okula unutmuşum burdakileri. Okul bitti biteli 6 ay zehir oldu bana. Akşama kadar onunla tek başımayım dayanamıyorum artık laflarına. İş bulamadım bu zamana kadar para desen yok evlenicem ama çeyizime çöp almaya param yok napıcam hiç bilmiyorum.

İş başvurusu yaptığım bi yerden aradılar dün çağırmayı düşünüyolarmış beni. Nolur dua edin benim için. Hem evden bi kaç saatte olsa o kadar ihtiyacım var ki. Böyle beş parasız kapının önüne bile çıkamıyorum. Çeyizim için annemin eline bakmak istemiyorum..
Şakaklarım ağrıdan çatlıyo resmen off

O kadar bunaldım ki nasıl anlatıcam onu bile bilmiyorum. Şuan sinir krizi geçiriyo gibiyim. Kendimi durduramıyorum ağlamama engel olamıyorum. Birilerine anlatmazsam çıldıracak gibi hissediyorum.
Mesele annem. Hiç bi zaman aramamız iyi olmadı. Çocukken çok dayak yedim. Bi yaramazlık yaptığımda öyle bi patlatırdı ki suratıma. Kaç kez bu yüzden dudağımın patladığını bilirim. Soran oluncada düştüm bi yere vurdum derdim. Ne çocukluğumu çocukluk gibi yaşadım ne büyüklüğümü. Ne yapsam ne etsem yaranamadım sevdiremedim kendimi bu kadına. Ne yaparsam yapıyım görmüyo. Kardeşimin altını bile temizlerdim küçücük yaşımda yinede hiç bi işe yaramam ben.Yaptığım bişeyde illaki kusur arar. Bi ev süpürürüm titiz bi insanımdır üstelik tek tek halıları kontrol eder.Bi kusur buldu mu akşama kadar dinlerim lafını. 4 Sene kilometrelerce ötede başka bi şehirde tek başıma okudum. İnanın ölsem en son ailemin haberi olurdu. Bazen 1 aya yakın hiç aramadıklarını bilirim. Milletin ailesi günde iki kere arayıp nasılsın der bizimkiler ölsem en son duyarlar. Nişanlımın annesi bile daha çok düşünüyo beni.
Her sorunumu tek başıma halletmeye o kadar alışmışım ki nişanlım bile farketmiş. Bir şey iste benden diye yalvardı resmen geçen gün neredeyse.
Şu yaşıma geldim üni mezunuyum yaza evlenicem kardeşime kızdım diye elinde terlikle yine vurdu. patladım artık içimde ne varsa söyledim.Birde sürekli der sen niye bu kadar sinirli bi insansın diye. Kim sinir hastası etti beni. Adam gibi muamele mi gördüm sevgi mi gördüm ki. Çocuk sevmeyi bile beceremiyorum. Soğuksun der herkes sıcak nasıl davranılır bilmiyorum ki.
Sen sinir hastası ettin beni diyorum geber de kurtulayım diyo ya. Ben napıyım bilmiyorum ki atıyım mı şu pencereden kendimi napıyım ben. Nasıl yarancam bu kadına. Gülmicek mi benim yüzüm. Babamın evinde sığıntı gibiyim resmen. Evi süpürüp siliyorum mutfağını temizliyorum yinede bi halta yaramıyomuşum.

En çokta zoruma giden ne biliyo musunuz. Bana o kadar eziyet çektiren kadın 3 tane kardeşim var benim bi küçüğümüde dövmüştür hatırlarım ama diğerlerine fiske vurduğunu görmedim. Vurmasın zaten canım onlar benim. Kıskançlık değil ama madem vurmadan da oluyodu benim günahım neydi ya. Adam gibi davranmayı biliyodu sarılıp öpmeyi biliyodu benim günahım neydi.
Stresten bi deri bi kemik kaldım resmen. 4 senedir uzaktaydım 3 ay kalıp dönüyodum ya geri okula unutmuşum burdakileri. Okul bitti biteli 6 ay zehir oldu bana. Akşama kadar onunla tek başımayım dayanamıyorum artık laflarına. İş bulamadım bu zamana kadar para desen yok evlenicem ama çeyizime çöp almaya param yok napıcam hiç bilmiyorum.

İş başvurusu yaptığım bi yerden aradılar dün çağırmayı düşünüyolarmış beni. Nolur dua edin benim için. Hem evden bi kaç saatte olsa o kadar ihtiyacım var ki. Böyle beş parasız kapının önüne bile çıkamıyorum. Çeyizim için annemin eline bakmak istemiyorum..

Canım öncelikle dileğim en yakın zamanda bir iş sahibi bulman yönünde. Allahtan umudunu kesme sürekli bir arayış içinde ol.
sonrasında ise evet annen gerçekten haksızlık yapmış ama ne bileyim ne diyeceğimi bilemedim..
fakat tek bir öneride bulunabilirim annene 'o kadın' diye hitap etme olur mu? neticede canın,cennetin o senin..

Canım öncelikle dileğim en yakın zamanda bir iş sahibi bulman yönünde. Allahtan umudunu kesme sürekli bir arayış içinde ol.
sonrasında ise evet annen gerçekten haksızlık yapmış ama ne bileyim ne diyeceğimi bilemedim..
fakat tek bir öneride bulunabilirim annene 'o kadın' diye hitap etme olur mu? neticede canın,cennetin o senin..
Haklısınız yazmam demem öyle şeyler normalde nasıl yazdığım ne halde yazdım yukarıdakini hiç bilmiyorum zaten ama. Ağzıma yakıştıramadığımdan demem. Canım cennetim falan değil benim. Sinirini stresini aldığı bi stres topuyum ben sadece. Evlat böyle yetiştirilmez anne böyle olunmaz.
O kadar kin birikti ki içimde artık güzel bişey yapsada altından kötü bişey arıyorum.
Evde benim adım var mesela kızına kızım oğluna oğlum der bana adımla hitap edilir.
En çokta babama kızıyorum ama. Eve para getirmeyi babalık sanıyo annemin hiç bi hareketine dur demiyo ya en çok ona kızıyorum..

Bazı kadınlar anne olamaz, sadece çocuk doğurur o kadar.
Anne olmak demek karnında taşıyıp dünyaya getirmek demek değildir.
Anne olmak evladını sevgiyle saran, büyüten demektir.
O yüzden ben sizin annenize "ANNE" diyemiyorum..
:19:

neden annen sana üvey evlat muamelesi yapıyor anlamış değilim. açık açık konuştun mu sakince? neden böyle davrandığını sordun mu?
Üvey olmadığım kesin. Kendime yüzlerce kez sordum ama ona sormaya cesaretim yok. Ne dicekki sevmiyorum seni mi?
Bu gün dedim ilk defa dövmesinden nefret ettiğimi. Hoş bunu söylememe gerek bile yok kim hoşlanır ki bundan.
Psikolojim bozuk benim der hep babannemden yakınır. Ondan sinirliydim der. Şimdide sinirli. Şimdide babannem var şimdide psikolojisi bozuk.
Ama istmediğinde şiddete başvurmayabiliyomuş. Bana psikologa git dedi bi de:) İhtiyacım var cidden...

Kıyamam canım ya çok üzüldüm sende kendimi gördüm sanki okul bitti sığıntı oldun şimdi evlenincede eşinin ailesi senin ailenin ilgisiziğinden dolayı seni takmamaya başlayacaklar ........... böyle sıkıntılar devam eder gider ama bende yaşayan bir ablan olarak sana diyorumki kimseyi kafaya takmamaya çalış yoksa daha çok hasta oluyorsun seni senden daha çok kimse düşünemez ve insanın en büyük düşmanı kendidir unutma
sen kendini düşüneceksin öncelikler kim ne derse desin keyfini bozmamaya çalışacaksın , inş işinde olursa evlenir kendi düzenini kurarsın
ama sakın eşine ve eşinin ailesine kendi ailenin seni sevmediğini falan anlatma onlarda seni bir süre sonra ezmeye başlarlar , onlara karşı kendini hep mutlu arkanda seni destekleyen bir ailen varmış gibi göster ALLAH yardımcın olsun

Canım ya, üzülmemek elde değil.

Sana en iyi gelecek şey iş, acilen işe girmen lazım.
Annene yorum yapmak istemiyorum, yaparsam fena yaparım çünkü, en iyisi hiç girişmeyim o işe.
Ben sana odaklanıyorum.
Bak ne güzel her şeyin bilincinde birisin, kendi işini kendin halledecek yapıdasın. Kimileri bunu yapamaz.
Artı yönlerini gör.
Sevmeyi bilirsin elbet, yoksa kardeşinin altını değiştirmek nerden aklına gelecek.
Kıskanç veya çekemeyen biri olsan yüzlerine bile bakmazdın.

Annen tam bi ruh hastası, boşver onu. Düzelme ihtimali bile 0.
Baban da buna müdahale etmediğine göre pek etkisinden söz edilen bi varlık değil galiba.
Dominant olan annen.

İnşallah görüşmen iyi geçer ve alınırsın işe.
Dua edicem senin için.

Yazını tek tek adım adım okudum. İstenmeyen çocuk olabilirsin, es kaza doğmuş olabilir, o kadın annen olmayabilir, bişeye kızıp sana yükleniyor olabilir yani ses etmiyosun aman iyi olalım, aman huzur olsun diyerek düşündükçe o daha da baskı yapıyordur elbette. Bence dna testi yaptır. Hiç bir anne bukadar katı olamaz ya. Doğurmak analık değil ki! Her ailenin sorunları olabilir ama anne olmak apayrı biseydir bence. Akıl mantık almaz dövmek, zorla yaptırmaya çalışmak, vurarak anlaşma sağlamak. Sen artık gençsin gururunu da düşünmeyen bi kadın annen olamaz ya!?

Babam geç saatlere kadar çalışır. Göremiyorum doğru dürüst. Zaten ondanda anladığım annemle tartışmaktan bıkmış artık. Bişey desek idare edin diyo geçiyo.En çok ona kızıyorum zaten..
Benim umudum falan yok zaten düzelmez bu durum. 24 dile kolay dünyayı önüme serse unutmam yaptıklarını.
Sadece bazen dayanamayacak noktaya geliyorum patlıyorum kendimi sıka sıka. Bu günde o günlerden biri işte..
Çok şükür rabbim yüzüme güldü çok sevdiğim bi adam var çok güzel bi ailesi var. Acaba diyorum bazen kendi ailem benimle hiç ilgilenmedi de o yüzden mi böyle bi aileye gelin gidiyorum.
O kadar zoruma gidiyo ki bazı şeyler..

Babam geç saatlere kadar çalışır. Göremiyorum doğru dürüst. Zaten ondanda anladığım annemle tartışmaktan bıkmış artık. Bişey desek idare edin diyo geçiyo.En çok ona kızıyorum zaten..
Benim umudum falan yok zaten düzelmez bu durum. 24 dile kolay dünyayı önüme serse unutmam yaptıklarını.
Sadece bazen dayanamayacak noktaya geliyorum patlıyorum kendimi sıka sıka. Bu günde o günlerden biri işte..
Çok şükür rabbim yüzüme güldü çok sevdiğim bi adam var çok güzel bi ailesi var. Acaba diyorum bazen kendi ailem benimle hiç ilgilenmedi de o yüzden mi böyle bi aileye gelin gidiyorum.
O kadar zoruma gidiyo ki bazı şeyler..

Canım ailende göremediğin mutluluğu eşinle ailesiyle görürsün
böyle annelere çok kızıyorum bende anneyim çocuğuma kızsam biel çok üzülüyorum insan elindekinin değerini kaybedince anlarmış ,annende sen evlenince senin değerini anlar bak görürsün

Yazını tek tek adım adım okudum. İstenmeyen çocuk olabilirsin, es kaza doğmuş olabilir, o kadın annen olmayabilir, bişeye kızıp sana yükleniyor olabilir yani ses etmiyosun aman iyi olalım, aman huzur olsun diyerek düşündükçe o daha da baskı yapıyordur elbette. Bence dna testi yaptır. Hiç bir anne bukadar katı olamaz ya. Doğurmak analık değil ki! Her ailenin sorunları olabilir ama anne olmak apayrı biseydir bence. Akıl mantık almaz dövmek, zorla yaptırmaya çalışmak, vurarak anlaşma sağlamak. Sen artık gençsin gururunu da düşünmeyen bi kadın annen olamaz ya!?
Yok öz evlat olduğum kesin. Çok benziyoruz annemle çünkü hatta bazı benlerimiz bile aynı yerlerde aynı büyüklükte falan. Ama bilmiyorum evet çok kötü davrandı bana belki bilincinde değildi sonrada düzeltemedi. Hoş düzeltmeye kalksa bile hiç itimadım kalmadı duyduğu annelik sevgisine. Bazen öğretici programlar olur ya çocuk nasıl yetiştirilir anlatır uzmanlar oturur onları izler. Küçük kardeşimize kızdığımızda sesimizi yükselttiğimizde falan onları der hemen çocuklara şöyle davranmayın böyle böyle olur falan diye. Gülerim kendi kendime diyecek bişey bulamıyorum çünkü. Ben harcandım biraz ama bari ufaklıklar kurtulsun ne diyim..
Çok şükür yapı olarak temkinli aklı başında biriyim yerimde başkası olsa çok başka eğilimlere giderdi..

Canım ailende göremediğin mutluluğu eşinle ailesiyle görürsün
böyle annelere çok kızıyorum bende anneyim çocuğuma kızsam biel çok üzülüyorum insan elindekinin değerini kaybedince anlarmış ,annende sen evlenince senin değerini anlar bak görürsün
Rabbimden en çok istediğim şey anneme benzememek..

canım öncelikle ne kadar mantıklı ve sabırlısın allah kolaylık versin
bende pek annemle anlaşamazdım kaç defa banyoya kitledim kendimi
sinirlenince oda beddua edebiliyodu ama hiç vurmadı
bi kere tokat attı erkek arkadaşımla aramızda yüzük taktık diye
işte ben sabırsız bi insanım o tokadı ona bi güzel yedirdim

şimdi iyiyiz ve hep diyo sen bana saygısızlık etmedin ben seni hiç dinlemedim diyo
hiç bi sırrımı vermemişimdir ona çünkü babam anneme çok düşkündür ben bişi diyince kötü oluyodum.

ama hepsi geride kaldı inş. seninde öyle olur sen kendine odaklan boşver kim ne yapmış nasıl davranmış boşver bi anlıkta olsa kendi yuvanı düşün nişanlını ve ailesini düşün zaten evlenince kayınvaliden yakın olucak sana annende pişman olur belki o zaman. o evden gelinlikle çıktığında annene tek birşey söyle bugüne kadar dövsende vursanda seni anne bildim hiç reddetmedim inş ben olmadığımda o çok aradığın huzura erersin de..
o işe de inşallah kabul edilceksin ben inanıyorummm..

canım allah yardımcın olsun ama buşiddet olaylarını nişanlınla paylaşma yoksa ilerde yüzüne vurur iş içinde bol şans:)

Yok öz evlat olduğum kesin. Çok benziyoruz annemle çünkü hatta bazı benlerimiz bile aynı yerlerde aynı büyüklükte falan. Ama bilmiyorum evet çok kötü davrandı bana belki bilincinde değildi sonrada düzeltemedi. Hoş düzeltmeye kalksa bile hiç itimadım kalmadı duyduğu annelik sevgisine. Bazen öğretici programlar olur ya çocuk nasıl yetiştirilir anlatır uzmanlar oturur onları izler. Küçük kardeşimize kızdığımızda sesimizi yükselttiğimizde falan onları der hemen çocuklara şöyle davranmayın böyle böyle olur falan diye. Gülerim kendi kendime diyecek bişey bulamıyorum çünkü. Ben harcandım biraz ama bari ufaklıklar kurtulsun ne diyim..
Çok şükür yapı olarak temkinli aklı başında biriyim yerimde başkası olsa çok başka eğilimlere giderdi..

Benin aynı ama genin aynı değil. Öyle anne olmaz olsun. " Sen bana iyi davrandın mı, saçımı okşadın mı hadi onuda geçtim gülümsedin mi de onlara yok iyi davranın , yok şöyle olun diyosun! " demek zor geliyor belliki.. Bilmiyorum çok tuhaf.. :/

Kendini üzmemeye çalış güzel arkadaşım.
Herkesin imtihanı farklı,senin imtihanın annen galiba.
Aile sevgisizliği çok zordur,bi ömür geçmez.Yaşarsın,büyürsün,seversin,evlenirsin anne olursun,yaşlanırsın ama geçmez o yara aynı tazeliğinde kalır.
Değişmez de kimse.Sen öyle kabullen.Çok düşünme neden dedikçe dahada boğulursun sorunların içinde.
Umarım işin olur uzaklaşırsın kafan dinlenir.
Ve sana güzel bir annelik nasip eder.Ne varsa yaşayamadığın kendi çocuğunla sararsın.

Back