• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

Aycangülcüm hayıt toplarken foto bile çektrdim :d
konuyla alakası yok ama hem saçlarımıda göstermiş olurum :D
fotoraf1303.jpg

bugün saç bakım günü dimi:) peki hangi bakımları yapıcaksınız sinamekili olanmı yoksa zeytnyağmı

şifa olsun tatlım :)

bu akşam boya için uygun günlerden biri değildi ama olsun,bir sonrakine imkanın olursa uygun günleri tercih edersin :)

bu arada sayende boya tarihlerini vermediğimi farkettim..hemen ilave edeyim :)

hadi ya 7 sinde bida boyarım artık
bide bişey sorcam konuyla alakasız ama ben saçımı yeni boyadım bugün bakım yapsam yağla falan saçımın renginde bi değişme olurmu ki

Aycangülcüm hayıt toplarken foto bile çektrdim :d
konuyla alakası yok ama hem saçlarımıda göstermiş olurum :D
fotoraf1303.jpg

saçlar benim eski saçlarımı anımsattı..
canım hayıtıda direkt yol kenarından değil de iç kısımlardan toplamaya özen göster..
benim bulunduğum yerdede var hayıt.ama biraz şehir dışında kalıyor,gidip toplayamıyorum.arkadaşları kandırıp götüreyim derken de yaprakları tazeliğini yitirdi..
zaten artık benden ot çöp duymak istemiyorlarmış..benim de normal insanlar gibi yaşamamı istiyorlarmış :))

hadi ya 7 sinde bida boyarım artık
bide bişey sorcam konuyla alakasız ama ben saçımı yeni boyadım bugün bakım yapsam yağla falan saçımın renginde bi değişme olurmu ki

ben boyadan hemen sonra yapıyorum hayatım..şimdiye kadar pişman olmamı gerektirecek yada dikkatimi çekecek birşey olmadı..

bugün saç bakım günü dimi:) peki hangi bakımları yapıcaksınız sinamekili olanmı yoksa zeytnyağmı

ben küçülen ay fazında olduğumuz için bıraktım bakımı..çok uzun zamandır aralıksız yapıyordum.dinlensin biraz dedim.hem o hem ben :)
öneri de bulunabilirim ama..
ilk mesajıma ayrıntılı yazmıştım ama dikkatinden kaçmış sanırım.tarihlerin ardından hangi bakımların uygun olduğunu yazmıştım.bugün yağ bakımları için uygun..

canım hayıtıda direkt yol kenarından değil de iç kısımlardan toplamaya özen göster..
benim bulunduğum yerdede var hayıt.ama biraz şehir dışında kalıyor,gidip toplayamıyorum.arkadaşları kandırıp götüreyim derken de yaprakları tazeliğini yitirdi..
zaten artık benden ot çöp duymak istemiyorlarmış..benim de normal insanlar gibi yaşamamı istiyorlarmış :))

minecim sevgili arkadaşım ne işin var senin burda :oklava: şaka bir yana saçların nefis :nazar::nazar: bu arada hayıt kullanıyormusun ve faydasını görüyormusun ben yeni başladımda..PCOS hastasıyım.. :çok üzgünüm:

Kocaeli''nin Gebze İlçesi''ne bağlı Çayırova Beldesi''nde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi''nin (ASM) Dermatoloji Bölümü''nde görevli Dr. Esra Özgüroğlu, sağlıklı saçlara sahip olmak için, sağlıklı, dengeli ve doğru beslenmek gerektiğini, her gün yıkananan saçların yıprandığını söyledi.

ASM Dermatoloji Bölümü''nden Dr. Esra Özgüroğlu, insanların dış görünüşünde saçların çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek, sağlıklı saçlara sahip olmak için bazı kurallara uyulmasının yeterli olacağını söyledi. Sağlıklı saçlara sahip olmanın herkesin arzusu olduğunu vurgulayan Dr. Özgüroğlu, “Saçın esas maddesi keratin denilen bir proteindir.

Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsak, unutulmaması gereken en önemli nokta, saçın sadece kökünden beslenebileceğidir. Saç sadece kökünden beslenir. Bu kural hiç unutulmamalıdır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için, sağlıklı, dengeli ve doğru beslenmeliyiz. Dışarıdan lokal olarak uygulanan preparatlar, saçlarımıza sağlık getirmez.

Bu tür uygulamalar, saçların yıpranmış görüntüsüne, kısa süreli değişmeler dışında yarar sağlamaz. Saçlarımız için gerekli olan besin maddeleri, saçlarımıza, sadece kan yoluyla ulaşabilir.

Yeterli protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içeren beslenme şekli, saçlarımız için çok önemlidir” dedi. Saç boyası, renk açıcılar, jöle ve köpük gibi kimyasal maddelerin günümüzde çok sık kullanıldığının da altını çizen Dr. Özgüroğlu, “Bu maddeler doğru kullanıldığında, nadiren saçlara zarar verir.

Çok sık ve uzun süreli uygulamalar, saçların zaman içinde zayıflamasına ve kırılmalara sebep olur. Sık şampuanlama saçların yıpranmasına sebep olur. Gün aşırı yıkama, saç sağlığı açısından uygun gözükmektedir.

Saçlar ıslak iken daha kırılgandır. Islak saçlar yumuşak havlularla ve düşük ayarlı kurutma makineleriyle kurutulmalıdır. Aynı şekilde kaba ve sert fırçalama, saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmelerine neden olmaktadır. Kimyasal içeriği az olan bakım ürünleri kullanmalıyız. Örneğin ammoniyum lauryl sülfat ya da silikon içeren ürünler, saçlarımızı aşırı kurutarak daha kolay kırılmalarına yol açmaktadır.

Sıkı toplanmış saçlar, at kuyrukları, topuzlar ve örgüler saçların köklerini zayıflatmaktadır. Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinden, sıkı ve gergin toplamalar sorumludur” diye konuştu.

Saçların kestirilmesinin, saçlara sağlık açısından bir katkıda bulunmadığını söyleyen Dr. Esra Özgüroğlu, “Saç sağlığı için en önemli olan diyetin içeriğidir. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider.

(Alinti)

Ya doktorlar bu tip açıklamaları,halk okuyup bilinçsizce yapılan kürlerden korunsun diye yapıyorlar genelde.Herşey dozunda önemlidir nitekim.Elbette beslenmemize dikkat edicez,sağlıklı olursa saçımız uzar ama bunun yanında aparatif şeylerde kullanmakta sorun görmüyorum ben.

Yol kenarı ama hani sadece toprak bi yol var yannda dere var fln yani duman altı bi yer değğil :D bnmde artık sıyırdığımı düşünüyo herkess

minecim sevgili arkadaşım ne işin var senin burda :oklava: şaka bir yana saçların nefis :nazar::nazar: bu arada hayıt kullanıyormusun ve faydasını görüyormusun ben yeni başladımda..PCOS hastasıyım.. :çok üzgünüm:

Oklavayı görünce tırstım lülülülülülü çok saol cnm opuyorumnanaktan 1.5 2 aydır kullanıorum hayıtı göğüslerimi büyütmesi için başşlamıştım ama adet için olunca dahada bi heveslendim ve uzun süredir beklio olmama rağmen içmemn 15 gnünde hastalandım ve ağrısız geçti hesapladm nrmal olarak ikinci ay gne hastalanadm bakalım üçncüyüde hastalanırsam dycemki mucize bu çnkü hapta kullanmama rağmen düzene girmemişti

aycangül edit butonu kaldırıldı ilk sayfaya nasıl ekleyeceksin tarihleri
mecburen sona ekleyeceksin aralarda kaybolacak :(

farkında olmadan saçlarmın kuru dye zeytn yağı susam yağı badem yağını ısıtıp sürdüm 3 ünde umuşack oldu arındı o yine bakm gnüymüş :D

Back
X