• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

bugün tüy alma günü diye kaşlarımla burun üstü tüylerimi aldırdım az önce kuzenime. gece daha yararlı olur dediğin için gece olmasını bekledim üstelik : )

az sonrada diğer temizliklerimi yapıcam ve bol bol meyve tüketiyorum : )

bakım için hangi günler uygundu canım ?

şimdiden sağollll : )))

oohh ne güzel.bende dolunaydan kalmaları temizleyecektim ama regl oldum erkenden :(
keşke üşenmeyip o zaman kalanları alsaymışım..
bu arada bir aydır bıyıksızım -tatlicadiarzu- iki gündür uzadılar biraz.sanırım reglin etkisiyle..toplasam olurdu bugün ama vazgeçtim regl oldum diye...uzadı dediğime bakma,yinede aynanın büyüteçli tarafıyla pancere önünde incelemeden görünmüyorlar..ne büyük rahatlıkmış anlatamam..keşke yıllar önce keşfetseydim ayın etkilerini..

bakım günlerini de ilk sayfaya eklemeye başlayayım yavaş yavaş olur mu :)

oohh ne güzel.bende dolunaydan kalmaları temizleyecektim ama regl oldum erkenden :(
keşke üşenmeyip o zaman kalanları alsaymışım..
bu arada bir aydır bıyıksızım -tatlicadiarzu- iki gündür uzadılar biraz.sanırım reglin etkisiyle..toplasam olurdu bugün ama vazgeçtim regl oldum diye...uzadı dediğime bakma,yinede aynanın büyüteçli tarafıyla pancere önünde incelemeden görünmüyorlar..ne büyük rahatlıkmış anlatamam..keşke yıllar önce keşfetseydim ayın etkilerini..

bakım günlerini de ilk sayfaya eklemeye başlayayım yavaş yavaş olur mu :)

olmaz mı hemde süper olur : ))

adına üzüldüm canım ya hemde tam gününde :((
olsun ama günler bizim tabi daha çok ay günümüz var sayendee : )

ayın dünya ve canlılar üzerindeki etkileri neredeyse herkes tarafından biliniyor artık.hatta MÖ sine dayanmakta bu bilgiler.tabi bu etkiler insanlar içinde geçerli.dolayısıyla saçlarımız içinde.
ay bazı günlerde yaptığımız bakımların daha etkili olmasını sağlarken bazı günlerde de bu etkiyi azaltabiliyor.
ay ve saç bakımı ile ilgili kritik tarihleri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar..
deeğerlendirmeniz ve fayda sağlamanız dileğiyle..
sevgilerimle..

AYRINTILARI MESAJLARIMDA VERıYORUM.

ARKADAŞLAR EYLÜL AYI SAÇ BAKIM TARİHLERİ :

10-11-19-20 eylül:saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar ve uzatmak isteyenler için)
ayrıca büyüyen ay fazına kadar ara vermek istemiyorsanız 2-3-6-7 eylülü değerlendirebilirsiniz.özellikle 6-7 eylül de ay aslan burcunda olacak..

bakıma ara vermek isteyenler 23 eylülden 7 eylüle kadar ara verebilir.çünkü küçülen ay fazında zaten saç çok fazla uzamaz.yani yaptığımız bakımlar büyüyen ay fazındaki kadar etkili olmaz.bu arayı da böyle değerlendirebilirsiniz.

1-16-17-18 eylül günlerinde yüzünüze ya da saçınıza kil maskesi uygulayabilirsiniz.
ayrıca bu tarihlerde boyayabilirsiniz.

10-11-14-15-19-20 eylül saç kesimi için uygun.

ayrıca 8-23 eylül arası mayalı sütleri ihmal etmeyin.hatta mümkünse 1-2 diş sarmısağı soyup bütün olarak suyla yutun.(böylece koku olmayacaktır.) DİKKAT:tansiyon sorunu olanlar yutmasın çünkü tansiyonu düşürür.
bu tarihte saça faydalı her türlü besini ağız yoluyla da almak çok faydalı olacaktır.dolaşım yoluyla saçlara taşınacağı için masajda faydalı olacaktır.

24-25 eylül protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesini uygulayabilirsiniz.köklere yatırım yapmış olursunuz özellikle.

26-27-28 eylülde herbi yerinize killi bakımlar uygulayabilirsiniz.mineral ve tuz günleridir çünkü.((aynı zamanda tüylerinizi almanız için verdiğim ara tarihlerdir bunlar .))

Birde beslenme kılavuzu yapayım size arkadaşlar, kıyağım olsun yerimseniben

cokacimcoook
1-8-9-16-17-18-26-27-28 eylül: besin kalitesi tuz ve mineraldir..ayrıca kök bitkiler tüketmek yada çayını içmek çok yaralı olacaktır.çünkü 2 kat etkili.DİKKAT: tansiyon hastaları tuza dikkat etmeli.çünkü dediğim gibi 2 kat etkili.

2-3-10-11-19-20-29-30 eylül: yağ günleridir..yağ tüketimine dikkat..kilo yapabilir :) saça sürmek serbest.ayrıca çiçek bitkileri tüketebilirsiniz.örneğin brokoli,karnabahar,enginar gibi.vee ıhlamur,papatya gibi çiçek çayları..

4-5-12-13-21-22-23 eylül: karbonhidrat ve yaprak günleri..aynı şekilde aşırıya kaçmazsak bu besinler de bu günlerde her zamankinden daha faydalı olacaktır bedenimize..tüm yeşilliklerden mis gibi bir salata yapıp yiyebilirsiniz.bol limonla da demir desteğini tavana vurdurabilirsiniz :içelim: yada ıspanak,semizlik gibi yaprak bitkilerin yemeğini de yiyebilirsiniz..

6-7-14-15-24-25 eylül : protein ve meyve günleri.. gelsin mayalı sütler :teytey: protein içeren gıdaları ve meyveyi bugünlerde tüketmeye çalışın..çünkü diğer günlerden daha etkili..

Eğer bahçeniz varsa ve kendiniz meyve yada sebze yetiştirebiliyorsanız bahsi geçen bitkileri kendi günlerinde taze taze kopartmanız ne kadar iyi olur bilemezsiniz.

ÖNEMLİ: burada yazdıklarımı abartarak kullanmayın.2 kat etkili olduklarını unutmayın lütfen.kaş yapmak isterken göz çıkarmayalım !!!

hepinizi seviyorum, :1hug: güle güle kullanın a.s.

oyyy ellerine sağlık canımm Şeniz

çok çok güzel olmuş bu , yihuu kaydirigubbakcemile4

evet kızlar ilk sayfa bir kez daha güncellenmiştir..hayırlı uğurlu olsun :)

ellerine sağlık aycanım a.s. sayende hayatımıza renk geldi! hihoyyyt aynen kılavuz gibi ben bunu buzdolabına asıcam akşam eve gidince :sm_cool: yalnız ben hiç meyve yemem :çok üzgünüm: meyve yiyin fln yazmışsın ya,acaba ondanmı uzamıyor benim saçlar :uhm:

sebze, meyva, et, süt, yumurta bunlar cok önemli gidalar olmazsa olmazlar hayatimizda ama bende meyva yemem :( sebzeylede pek aram yoktur, ete bayilirim :kedi:
ama meyva yemiyorum diyede saclarim uzamiyor degil uzuyor..
demek istedigim meyva yenmiyor diye saclar uzamaz diye birsey yok.
saglikli beslenmek tek sac icin degil tüm vücudumuz icin önemli ama bence sacin dostu b-vitaminini aldiktan sonra sac birseyden mahrum kalmiyor.

sebze, meyva, et, süt, yumurta bunlar cok önemli gidalar olmazsa olmazlar hayatimizda ama bende meyva yemem :( sebzeylede pek aram yoktur, ete bayilirim :kedi:
ama meyva yemiyorum diyede saclarim uzamiyor degil uzuyor..
demek istedigim meyva yenmiyor diye saclar uzamaz diye birsey yok.
saglikli beslenmek tek sac icin degil tüm vücudumuz icin önemli ama bence sacin dostu b-vitaminini aldiktan sonra sac birseyden mahrum kalmiyor.

öyle dimi oohh beee hihoyyyt ama doğru diyosun yemek lazım faydası çok.bari aycangülün söylediği tarihlerde meyve yiyelim 2 katı fayda etsin ne uyanığım dimi :jeyyar:

Back
X