• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

*Saçtaki kırıklara karşı jojoba yağı ile dört damla kekik esansını karıştırmak ve
şampuandan önce saçta tutmak çok iyi gelir.
*Saçlarınızın çabuk uzaması için bir dilim taze zencefili blender”dan geçirin ve kaynatın. Sonra da suyu ile masaj yapın. 15 dakika sonra saçlarınızı sabunlayabilirsiniz.
ahanda bunları buldum şimdi netten,bilgi bilgidir faydalanmak lazım:))))bu arada taze zencefili nerden bulcaz ki:S

belki buları biliyosunuz arkadaşlarım ama yine de fayda olur diye paylaşıyorum:
saç bakımı doğru yanlışlar……

Yanlış: Saçları uçlarından sık sık kestirmek daha hızlı uzamasını sağlar.
Doğru: Saçlar kestirseniz de kestirmeseniz de yaklaşık olarak 1,5 cm uzar. Saçlar yazın belki daha çok uzayabilir ama bunun makasla değil hormonlarla ilgisi vardır. Saçlarınızı uçlarından aldırmak sadece daha iyi bir görünüm sağlar.

Yanlış: Stres saçlarınızı dökebilir!
Doğru: Saçlarınız hemen hemen her zaman günde 50 ila 120 tel arasında dökülür. Boşanma, işinizi kaybetme, sağlıkta bozulma gibi büyük stres faktörleri belki birkaç tel daha saç kaybetmenize neen olabilir. Dökülmeye neden olan diğer etkenler ise hamilelik veya antibiyotiklerdir. Dökülen saçların yerine yenirleri birkaç hafta sonra kesinli kle yeniden çıkacaktır.

Yanlış: Şampuanı değiştirmek saçlarınızı daha sağlıklı yapar!
Doğru: Bu tez gerçekçi gelse de uzmanlar sadece buna güler. Hiçbir ürün saç telleri arasındaki farklılıkları gideremez.
Favori şampuanınız saçlarınızda her zaman aynı etkiyi gösterir. Eğer yağlı saçlarınız varsa veya çabuk kirlenen saçlarınız varsa, iki haftada bir bunu gideren şampuanlar kullanabilirsiniz.

Yanlış: Eğer beyaz bir saçı kopartırsanız o bölgede daha çok beyaz saç oluşur.
Doğru: Bu doğru değildir ancak beyaz saçı kopartmak da kötü bir alışkanlıktır. Saç köklerine zarar verebilir, enfeksiyona neden olabilir veya iz bırakabilir.

Yanlış: Saçlarına fön çekmezsen veya sarmazsan daha sağlıklı olur.
Doğru: Bigudiler 5 dakika içinde saçlarınızı şekillendirir ve hareketlendirir. Şimdilerde saçı koruyan şekillendirme yöntemleri oldukça yaygın.

Yanlış: Gerçekten temiz saçlara sahip olmak için; Saçlarını iyice köpürtmen, durulaman ve tekrar etmen gerekir.
Doğru: Bir kez yıkamak saçınızın yeterince temiz olmasını sağlar.

Yanlış: Saçlarınızı soğuk suyla köpürterek yıkamak saç tellerinize parlaklık verir.
Doğru: Bu sizi uyandırabilir ama saçlarınızın daha parlak görünmesine faydası olmaz.

Yanlış: Saç boyatmak büyük zararlara neden olabilir.
Doğru: Evde veya güzellik salonlarında kullanılan bugünün ürünleri, saçları zayıflatmaz. Önemli olan saçlarınızı iyi boyayabilecek veya perma yapabilecek profesyonel biri tarafından uygulanmasıdır.

Yanlış: Bazı cilt bakım ürünleriyle saçlarınızı dipten uca iyileştirebilirsiniz..
Doğru: Çatlaklar için olan ürünler sadece çatlak için kullanılır. Balmumu veya silikon içeren bu ürünlerin faydası yoktur. Saçlarınızın sadece daha kolay şekil almasını sağlar ve yumuşatır.

Yanlış: Her gün saçlarınızı en az 100 kere fırçalamalısınız.
Doğru: Saçlarınızı sadece şekillendirmek için fırçalayın. Fazla fırçalamak saç tellerinizin zayıflamasına neden olabilir…….

kızlar antibiyotik kısmı kesinlikle doğru..ben bu ara çok kullandım biliyorsunuz..o kadar bakıma rağmen keçe gibi oldular..üstelik radyasyonda aynı etkiyi yapıyormuş.MR çekilmişti bana mesela nisan sonu falandı.hatta tekrar edildiği için normalden uzun kalmıştım.demekki doğruluk payı var..

*Saçtaki kırıklara karşı jojoba yağı ile dört damla kekik esansını karıştırmak ve
şampuandan önce saçta tutmak çok iyi gelir.
*Saçlarınızın çabuk uzaması için bir dilim taze zencefili blender”dan geçirin ve kaynatın. Sonra da suyu ile masaj yapın. 15 dakika sonra saçlarınızı sabunlayabilirsiniz.
ahanda bunları buldum şimdi netten,bilgi bilgidir faydalanmak lazım:))))bu arada taze zencefili nerden bulcaz ki:S

taze zencefil migrosta var canim ben ordan aliyorum...

aa yeri gelmisken yazayim unutmusum ben sacima 3 kere de bu zencefil kurunu yaptim
aynen burda yazildigi sekliyle yaptim
icine de kabuk tarcin attim mis gibi bayanssulusmile
ama ben yikamadim sacimda kaldi

zencefili yaptigim tarihler ise soyleymis
15- 18- 23 temmuz yine saatler gece 12 civari yaklasik

evet poset cay olandan
markasi arifoglu canim

bir ara ender saraç tv de bu poşet çaylardan bahsetmişti.bazı markalar var ki aktardan açık paketlerden almaktansa bu markaların çaylarını alın demişti.çünkü kaliteli markalar bitkileri özel yetiştiriyormuş..malum aktardan aldıklarımız nerden ve hangi koşullarda toplanıyor bilmek mümkün değil.
sanırım lipton yada doğadan gibi markalatı kastediyordur.bunların sitelerine girip bir bakmak lazım.

hatta ben mail atayım..şu gün toplayın ,şu gün toplamayın diye :)))

bir de sac uclarindaki kuruluga saglam bir formul arayisindayim..
bulunca da burda paylasacagim :3:

ben dün ne yaptım biliyormusun.dolapta mineralli suyum vardı.aldım onu elsevin boşalan günlük bakım spreyinin içine boşalttım.200 ml lik şişe tam doldu.ağız kısmındaki küçücük boşluğuda gliserinle tamamladım. acayip gaz yaptı ve şişenin altı dışarı doğru esnedi :)))

banyodan sonra saçımın nemini aldım ve bir güzel bu sudan sıktım.saçlarım yumuşacık oldu.uçları yine kötü görünüyor diye sadece at kuyruğuma bugün yine sıktım.
şimdi daha az tülerik duruyor..süper birşey oldu..ben bunu sade su ve gülsuyuylada denemiştim daha önce.ama bu çok hoşuma gitti.

ben dün ne yaptım biliyormusun.dolapta mineralli suyum vardı.aldım onu elsevin boşalan günlük bakım spreyinin içine boşalttım.200 ml lik şişe tam doldu.ağız kısmındaki küçücük boşluğuda gliserinle tamamladım. acayip gaz yaptı ve şişenin altı dışarı doğru esnedi :)))

banyodan sonra saçımın nemini aldım ve bir güzel bu sudan sıktım.saçlarım yumuşacık oldu.uçları yine kötü görünüyor diye sadece at kuyruğuma bugün yine sıktım.
şimdi daha az tülerik duruyor..süper birşey oldu..ben bunu sade su ve gülsuyuylada denemiştim daha önce.ama bu çok hoşuma gitti.

bunu denemeliyim o zaman
kuruluk var uclarda bu kurulugun da gitmesi, sac uclarimizin nemlenmesi lazim
serum kullandim uzun zamandir ama nafile sonuc alamadim
artik sampuanin disindaki butun bakimi kendim hazirlayip yapmayi dusunuyorum ..
gliserin iyi fikir yerimseniben
bircok sac maskesinin, bakim urunlerinin vs. icine girdigini biliyoruz.
sanirim eczaneden tedarik ediyoruz degil mi?

bunu denemeliyim o zaman
kuruluk var uclarda bu kurulugun da gitmesi, sac uclarimizin nemlenmesi lazim
serum kullandim uzun zamandir ama nafile sonuc alamadim
artik sampuanin disindaki butun bakimi kendim hazirlayip yapmayi dusunuyorum ..
gliserin iyi fikir yerimseniben
bircok sac maskesinin, bakim urunlerinin vs. icine girdigini biliyoruz.
sanirim eczaneden tedarik ediyoruz degil mi?

evet eczaneden almışım ben 500 ml lik.kaç yıldır bitmedi :))

mutlaka mineralli suyla dene..ben içmek için almıştım da içememiştim.böyle daha çok işime yaradı :)

kızla çok alemsiniz yaa cadı öyle mi kaydirigubbakcemile4 süper :roflol: bende yabancı bir site buldum buraya site ismi yazmak yasak mı bilmiyorum o yüzden yazmıyorum değilse söyleyin yazarım,orda bitkisel herşey var ve uygun sayılır fiyatları tr ye kargosu da 13 $ yani birkaç arkadaş toplanıp alışveriş yapınca kargo bölüşülebilir..neyse ben orda jojoba yağı sertifikalı organik,badem yağı ve e vitamini yağı aldım dün fısfıslı bir şişenin içine doldurdum azcık,içine de bemix kırdım.çalkaladım sonra bi güzel sıktım saçlarımın her yerine gece de öyle yattım sabah yıkadım.bunu da ben uydurdum kafamdan işe yarar mı bilemiyorum bilmiyorumkismile aycangül kız sen bilirsin :1hug: saçlarım püfür püfür oldu baya yumuşadı ama uzamaya etkisi nolur bilmiyorum.şimdi sabah arkadaşımda ısırgan getirmiş bana annesi toplayıp kurutmuş.onu da pazar falan yapıcam çünkü bu ot yağ karışımları çok hoşuma gitti fena abarttım saçlar yorulacak :olmaz: gliserini ise blackmagic ve baş cadı aycangül!kaydirigubbakcemile4 bitkiselmi kullanıyosunuz,ben araştırdığımda mutlaka bitkisel olmalı yazıyodu.eczacıya bitkisel gliserin deyince bana bön bön baktı bitkiselimi olurmuş bunun diye,bahsettiğim sitede bitkisel gliserin diye cam şişenin içinde 3$ a satılıyor..eğer fark yoksa burdan alayım varsa siteden söyliyeyim...birde şu avonun yeşil şişedeki serumuda bana iyi gelmişti bir ara,ama şimdi kullanmak istemiyorum çünkü bitkisel diye tutturdum,avon çok kimyasal geliyor bana,ama eğer benim için farketmez diyen varsa evde hiç açılmamış 1 şişe duruyor,kargoyla yollayabilirim tabiki bedelsiz :1hug:

tatlım ben de burda öğrenmiştim ayrıca youtube ta hair mask yazınca direk zeytinyağı ve bal maskesi yazıyo..uzatma etkisi varmı bilmiyorum ama uçları yumuşatıyo hem bal besler derler ben 4-5 kez yaptım memnun kaldım hem parlatıyo da..tarifi kafama göre uydurdum ben 2-3 kaşık zeytinyağı yine 2-3 kaşık da bal koydumbunu mikrodalgada ısıttım azıcık 1-2 saat beklettim kafamda

peki bu bal gerçek balmı yani markası ne marketlerden aldığımız herhangi bi bal olurmu çünkü balların saflığını koruduğu muammaaklinialirimsmile
annem kafamı karıştırdı gerçek bal olması gerekir dedi ama ben denemeyi çok istiyorum saçlarım uzadı sinemaki kürüyle ama uçlar kuru kestircem yine kıyamıyorummmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

peki bu bal gerçek balmı yani markası ne marketlerden aldığımız herhangi bi bal olurmu çünkü balların saflığını koruduğu muammaaklinialirimsmile
annem kafamı karıştırdı gerçek bal olması gerekir dedi ama ben denemeyi çok istiyorum saçlarım uzadı sinemaki kürüyle ama uçlar kuru kestircem yine kıyamıyorummmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

valla ben balparmak kullanıyorum zaten üzerinde doğaldır yazıyo artık bilemiyorum doğrudur heralde

walla ben saç uçlarına gliss onarıcı durulanmayan saç bakım sprey sıkıyorum süper oldular,hem de kısa sürede toparlıyor,tavsiye ederim şiddetle,öptüm bu arada hepinizi:enbuyukkk:

ben de kullanmıştım saçlarım uzunken iyi gelmişti ama böyle yağlı yağlı kalmıştı pis gibi duruyodu -tatlicadiarzu-

kızlar şöyle bir bilgi vereyim yararlı olacağına inanıyorum,sengözlerimebaksanab 6 ay önce eczanede saç analizi yaptırmıştım saç diplerim tıkalı ve dipten gelenler ince görünüyodu :oklava: şimdi bu öğlen aynı yere gittim ve dipler çılmış tıkalı değil ama yağlı,ayrıca dipten gelenler kalınlaşmaya başlamış.bu da biotinin etkisi sanırım! tıkalı dipleri ise gnc nin biotinli şampuanını kullandım uzun süre o açmış olabilir,lacinia kullandım peeling etkisi vardı belki o açmıştır.ayrıca dediki zaten dipleriniz yağlı sakın yağ bakımı yapmayın :olmaz: gene tıkarsınız dedi.ben bundan sonra eğer yağ sürersem sadece uçlara sürücem.yanımda ki arkadaşım da baktırdı onun dipleri tıkanmış görünüyodu.market şampuanlarından kullanıyor.bence elimizden geldiğince bitkisel içerikli şampuanlar kullanalım.market şampuanları daha ucuz olabilir ama gnc yi ben 325 ml şampuanını indirimden 12 liraya almıştım kıyaslayınca aynı oluyor.ya da eczaneden alacağınız herhangi bitkisel şampuan çok pahalı olmayanını seçebilirsiniz naçizane tavsiyemmmmm a.s.

Back