• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

Aycangülcüm saçlarımda son 2-3 günde öyle değişimler var ki.
Son zamanlarda saçım çok karışıyordu duştan çıkınca.
Yarım saat uğraşırdım açmak için.
Bir de normalde dümdüz olan saçlarım o yana bu yana bükülmeye başlamışlardı.
Saçımı kestirdim önce kefir kullandım, çok güzel parıldadı.
Bugün de kil maskesi yaptım. Kil bal ve sütten.
Birden nasıl öyle değişti bilmiyorum ama o kadar rahat tarandı ki bugün.
Üstüne üstlük eskisi gibi kendiliğinden fönlü gibi duruyor ..

şimdi mesajını gördümde kefir kil bal ve sutten maske yaptm demıssın ya bı anlatırmısın zahmet olmazsa :/

şimdi mesajını gördümde kefir kil bal ve sutten maske yaptm demıssın ya bı anlatırmısın zahmet olmazsa :/

Kefiri tek başına farklı bir günde kullandım.
Sürdüm 40 dakika sonra falan yıkadım.

Diğerinde ise 1 tatlı kaşığı bal kullandım kil ve sütün ölçüsü göz kararı oldu güzelce karıştırdım saçlarımın köklerine güzelce masaj yaparak sürdüm kalanını da yüzüme.
Yarım saat sonra da yıkadım ..

Kefiri tek başına farklı bir günde kullandım.
Sürdüm 40 dakika sonra falan yıkadım.

Diğerinde ise 1 tatlı kaşığı bal kullandım kil ve sütün ölçüsü göz kararı oldu güzelce karıştırdım saçlarımın köklerine güzelce masaj yaparak sürdüm kalanını da yüzüme.
Yarım saat sonra da yıkadım ..

Bildiğimiz kil dmi cnm cok saol :) ama kilin ölçüsünü nasıl ayarladnkı .s

Bildiğimiz kil dmi cnm cok saol :) ama kilin ölçüsünü nasıl ayarladnkı .s

Yeşil kil kullandım ben, bildiğimiz kil yani ..
Bayadan beri yaptığımdan kil maskelerini ( bu şekilde yapmıyordum ama ) Alıştım denk gele döküyorum ama sanırım 3 yemek kaşığı falandır diye tahmin ediyorum
.

şifa olsun masalım,maşallah kırkbir kere :nazar:
hep böyle güzel haberleriniz gelsin inşallah:)

canımcım sürdüğüm yağ karışımı var evet ama hüüüüüp diye çekiyor uçlar..ama argan ı hiç denemedim hayatımda..fazla pahalı geldi..yoksa kaçırmazdım aycangül bilir :9: eskiden platin sarıyken daha beterdi..şimdi boyaya 2 yıl ara verdim, geçen ay boyattım ama amonyaksız.. şampuanlarım yine 2 yıldır bitkisel..ama saç bir kere küsünce düzelmesi çokkk zor..yoksa eskiden o kadar güzel saçlarım vardıki, hem rengi hem cinsi.. :43: rengiyle çok oynadım. bir koyu bir sarı..ama o zamanlarda dipleri hep yağlıydı şimdi hatırladım! :47:

Uçlardaki saç pulcukları açılmış o zaman, yağı çok hızlı çekiyor ve diplere göre çok kuruysa. Onun tamamen düzelmesi çok zor, fakat yağlar yine de nemlendirir. Hindistan cevizi argana göre daha ucuz, veya yağ karışımın ne bilmiyorum ama mutlaka faydalı yağlar içeriyordur canım sen onu yapmayı bırakma

Uçlardaki saç pulcukları açılmış o zaman, yağı çok hızlı çekiyor ve diplere göre çok kuruysa. Onun tamamen düzelmesi çok zor, fakat yağlar yine de nemlendirir. Hindistan cevizi argana göre daha ucuz, veya yağ karışımın ne bilmiyorum ama mutlaka faydalı yağlar içeriyordur canım sen onu yapmayı bırakma

hindistan cevizi yağı aktarlarda bulunan birşeymi,ben bir de havai cevizi yağı duydum..macadamia oil diye geçiyor...hiç bilgin var mı??

hindistan cevizi yağı aktarlarda bulunan birşeymi,ben bir de havai cevizi yağı duydum..macadamia oil diye geçiyor...hiç bilgin var mı??

A buradaymışsın tesadüf olmuş :) Evet duydum ama kullanmadım. Saçın yapısına bağlanan yağlardan biriydi çok kullanan vardı.
Bazı yağlar sadece yüzeyde kalıyor ve pek faydası olmuyor. Bazıları ise saça bağlanıyor keratin molekülüne ve gerçekten faydası oluyor. Bahsettiğin yağ da bunlardan biri sanırım ama Tr de var mı bilmiyorum.

Saça en çok bağlanan yağlar hindistan cevizi, hint, zeytin, kamelya ve avokado yağlarıymış

Bu arada aktarlarda bulunanların hepsi gerçek değil canım. Katı olanı gerçektir hindistan cevizi yağının, onu sorup almalısın kullanmak istersen

Sıvı olanını bunu bilmeden önce aldım, saçıma iyi geldi gibi ama ellerimi eskisinden kötü etti

A buradaymışsın tesadüf olmuş :) Evet duydum ama kullanmadım. Saçın yapısına bağlanan yağlardan biriydi çok kullanan vardı.
Bazı yağlar sadece yüzeyde kalıyor ve pek faydası olmuyor. Bazıları ise saça bağlanıyor keratin molekülüne ve gerçekten faydası oluyor. Bahsettiğin yağ da bunlardan biri sanırım ama Tr de var mı bilmiyorum.

Saça en çok bağlanan yağlar hindistan cevizi, hint, zeytin, kamelya ve avokado yağlarıymış

hmm bak yeni birşey daha öğrendim :) havai cevizi yağını bulmalıyım acilennn :)) satan bir yer bulan bana da söylesinnnn :)

Bu arada aktarlarda bulunanların hepsi gerçek değil canım. Katı olanı gerçektir hindistan cevizi yağının, onu sorup almalısın kullanmak istersen

Sıvı olanını bunu bilmeden önce aldım, saçıma iyi geldi gibi ama ellerimi eskisinden kötü etti

a-aaa katı olanını ilk kez duyuyorummm :53:

Macadamia Yağı içeriğinde % 22 oranında Palmitoleic Asit bulunduğundan cilt bakımı ve kozmetikte kullanılıyor.

Bunun dışında Avustralya’da yapılan bir araştırma sonucunda kolestrolü düşürdüğü de gözlemlenmiş.

Macadamia yağı, özel bir nemlendirici yağdır. Cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir.

Yaşlandıkça cildiniz Palmitoleic asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı dışında hiç bir bitki bu asidi içermiyor.

alıntıdır.

:44: bulmam lazımmmm

Macadamia Yağı içeriğinde % 22 oranında Palmitoleic Asit bulunduğundan cilt bakımı ve kozmetikte kullanılıyor.

Bunun dışında Avustralya’da yapılan bir araştırma sonucunda kolestrolü düşürdüğü de gözlemlenmiş.

Macadamia yağı, özel bir nemlendirici yağdır. Cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir.

Yaşlandıkça cildiniz Palmitoleic asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı dışında hiç bir bitki bu asidi içermiyor.

alıntıdır.

:44: bulmam lazımmmm

hııhh gene başladık :96: :95:

yeni bir ürün keşfedince acayip heyecanlanıyorum, napiyim? :19:

Doğru olabilir ama pazarlama taktiği de olabilir. Ben artık hiçbir şeyden heyecanlanıp mucize beklemiyorum. Çünkü mucize diye sattıklarının içeriğine baktığında daha hesaplı olup normalde kullandıklarımızın hemen hemen aynı. Yağlarda farklı olabilir tabi belki gerçekten kıymetli bir yağdır bilemiyorum, ama benzer faydayı görebileceğin daha ucuz yağlar da vardır bence

Doğru olabilir ama pazarlama taktiği de olabilir. Ben artık hiçbir şeyden heyecanlanıp mucize beklemiyorum. Çünkü mucize diye sattıklarının içeriğine baktığında daha hesaplı olup normalde kullandıklarımızın hemen hemen aynı. Yağlarda farklı olabilir tabi belki gerçekten kıymetli bir yağdır bilemiyorum, ama benzer faydayı görebileceğin daha ucuz yağlar da vardır bence

çok ama çok haklısın..şimdiye kadar kullandığım ürünleri buraya yazsam sayfa yetmez o derece diyim..ve hep pahalı ve bitkisel,mucize yaratır diye düşündüren ürünler..malesef hiçbiri çözüm olmadı..market şampuanı ve saç kremi kullanma taraftarı değilim ama hem bitkisel hem de hesaplı ürünler çok var piyasada artık onlara döndüm..ve memnunum..ama yağ konusu tabi biraz değişik..yani bu asidik yapının hiçbir kozmetikte ya da yağda olmadığı yazıyor..bilemiyorum..aktara soracağım,eğer uçuk bir rakam söylerse almam tabii..akıllandım artık,çok para dökmüyorum eskisi gibi..

ben gibi özellikle bakım yaptığı zamanlarda saç dipleri ağrıyan başka kimsecikler var mı ? :26:
Bende de oluyor , ama her zaman değil.

kızlar yaaa :(( bıktım...saçlarım o kadar yağlı ki...ama gel gelelim uçlar kıtır kıtır :(( her gün yıkamay yıkarım yani o kadar yağlı,ama bu sefer hışır hışır oluyo uçlar iyice..napsam yaaa,dipleri yağlı uçları kuru saçlar için bir çözüm önerisi olan var mıdır yaa??? yıllardır aynı sorun...uzamaması bir yana,bir de böyle bir sorunum var yıllardır yaaa...

Bende de benzer sorun var,sendeki kadar ciddi olmasa da, gliserin , bebe yağı ve su karışımı vardı ondan hazırlayıp kullanmayı düşünüyorum. Uygun bir fısfıs hala bulamadım ama...

Bir de benim uçlarda hem çatallaşma hem de kırılıp kopma var, onun için ne yapmalıyım ki, uçlarımı sürekli elime alıp gözlemlerim ve gördükçe makasla alıyorum. Geçen ki kesim gününde baya hallettim. Ama hala var tabi.

Son düzenleme:
aycangülüm ya ben pazar günü saçlarımı kestirip boyatacaktım,adet olunca kaldı,ben de sevindiğimle kaldım.Şubat tarihlerinden birinde hem kestirip hem boyatıcam inşallah öyle bi tarih denk gelirse.Zaman yakın mıdır yoksa yine ay sonuna doğru mu?:44:Biliyorum 1-2 gün sonra tarihleri güncellersin ama çok sabırsızlanıyorum.

Back