O Hayat Benim setini yemek yeniyor diye bastılar!

Seriat geliyor kacin :) duygulariniza tercuman oluyim dedim ama korkmayin seriat bu degil..
Ah akp hep sen cesaret verdin bunlara dini kullanan sen..Kafalarina yildirim duşse akp dini kullandi ondan dicekler ...

Hmmmm hoşgörü diyorum ya, su makineleri hadi diyelim uydurma ama bu değildir, yer bildiğim bir yer, Beykoz muhafazakardır, hiiççç itiraz kabul etmem zira benim doğup büyüdüğüm yerleri, 40 yıl Yaşadığım yerleri bana anlatmasınlar.

14-15 yaşındayken cehennemde yanacaksın diye gırtlağıma sarıldıkları yerdir Beykoz, Kadınları sokakta görünce ağzı sulananların, dedikoduların kaynadığı, kahvehanelerinde milletin Karısının kızının dedikodusunun yapıldığı, 2 kadın bir araya gelince kültürlerini geliştirecek aktiviteler yerine kimin evine kimler gelmiş, ne giymiş çekiştirilen yerdir.

Oruç tutmazsan Kıyametin koptuğu, yargılayıcı ifadelerle bakılan yerdir, orucunu tutarsın pide almaya giderken deden yaşındaki adamların yavruummm nereye diye sulandığı yerdir.

Şimdilerde iyice bozulmuş, eskiden en azından gün görmüş bir yerli halkı vardı, onların bir kısmı vefat etti, bir kısmı çekip gitti, iyi de ettiler.

Tek güzel yeri vardır, orda da çok mutlu günlerim oldu, tam bir Karadeniz köyü gibiydi, Doğa, Şahane Karadeniz insanları, kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir yerdi, birgün yeniden oralarda yaşamaya karar verirsem tek gideceğim yerde orasıdır.

Esefle kınıyorum sizleri, gelişeceğinize neler yapıyorsunuz, dizilere evleri dükkanları aylık bilmem kaç bin liraya verirken iyi oluyordu ama, o evleri satarken X dizisi burda Çekildi diyerek 100 liralık evlerinizi 400 liraya satmaya çalışırken oruç vs aklınıza gelmiyordu değil mi?
Dilerim dizi sektörü artık oralardan çeker elini eteğini

Hımm beyaz atlet krem şalvar he
ilginç bi kombinasyon
Saçmalığın daniskası
Reklam için yalanlarınıza mübarek Ramazan ıda alet ettimizya
Allah sizi bildiği gibi yapsın

Seriat geliyor kacin :) duygulariniza tercuman oluyim dedim ama korkmayin seriat bu degil..
Ah akp hep sen cesaret verdin bunlara dini kullanan sen..Kafalarina yildirim duşse akp dini kullandi ondan dicekler ...

Yoksa kim bu cesareti verdi insanlara? Kim dini kullanarak kaç yildir iktidar? Ya Erdogan durmadan baska dinlere, mezheplere nefret kusuyor. Alevilere "Alisiz Aleviler" felan diyor. Sivas katliamin zaman asimasina ogranmasina resmen "hayirli ugurlu" olsun diyen bir adam. Mitinglere kuran ile çikan bir adam!!

Elbette bu adam bu tip insanlara cesaret veriyor çünkü ayni düsüncedeler!

Simdi bu adamlara ceza verilecek mi? Birsey olacak mi? Asla! Bak polis bile geç gelmis. Bu zihniyette ikinci bir Sivasin yasanilmasi ne yazikki an meselesi

Evt canim dindar insana kin kusan bir düsman kişi daha.. dindar olmak dini kullanmak size gore.. keşke ALlahin indirdigiyle hukmeden olsa onlara oy verebilsek bende boyle dusunuyorum asil din uzerinden saldiran carsaflari cikarip attiran guya secim reklami medeniyeti soyunmak zanneden falan falan vs..
Yeter artik rahat birakin dini dindari nedir bu arkadas yahu neresindem cvp verecen heryeri elimde kaliyor bu nasil bir kafadir..
Saygi diyorsunuz sizler saygi duyun oruclu insana saygi karsisinda yemek yemekmidir..saygi nedir acaba...bi kac kendini bilmezin yaptigi sey uzerinden bu yargi insaflimi sizce..
Allah kimseyi insafiniza birakmasin..

tabii dışarda yemek yiyor diye saldırmaktır değilmi olması gereken.
siz rahat bırakın insanları isterseniz.
insanlar ister tutar ister tutmaz..istey
en dışarda yer isteyen yemez. nedir bu baskı

Vay be, tebrik ediyorum, yazdiklarima hiç bir sekilde cevap vermeden, dogru hakarete basvurmusun.

Bundan dolayi senin ile tartismayacagim, beni tanimadan bana din düsmani diyen biri ile konusacak hiçbirseyim yoktur, sadece polemige gider olay.

Bu arada hakaretinden dolayi kibliyorum seni.

ha ayrıca o yorumda ne kin ,nede nefret vardı. provakasyon yapmayın ,isterseniz.

tabii dışarda yemek yiyor diye saldırmaktır değilmi olması gereken.
siz rahat bırakın insanları isterseniz.
insanlar ister tutar ister tutmaz..istey
en dışarda yer isteyen yemez. nedir bu baskı
Benim dinim oruc tutmuyor diye kimseye saldirmaktan bahsetmez elestirdiginiz kisiler hangi dine mensup hangi dini kullaniyor bi dikkat edin

Elinde kuran tutan kisiye dini kullanan deyip rahatsiz olan bir kisiyi nasil tanimaliyim..
Sivas olaylari alevilik karisik mesele..herkes diledigi gibi yorumlar sonucta kendi halkini katleden insanla dostluk gorusmesine giden partinin partizanlariyla muhatabiz ..sen alevilik diyorsun..

Sizin o bir kaç kendini bilmez dediğiniz, it sürüsü gibi çoğalıyor..
Şeriat kişinin kendisini ilgilendirir, devleti değil..
Amel defteri kişiye özeldir, devlete özel değil..

"şeriatı uygulayabilen" cümlesi fazlasıyla ütopiktir..Dünya üzerinde şeriatı uygulayabilen devlet yoktur.

Son olarak, iman, oruç tutmaktan, namaz kılmaktan, kapanmaktan ibaret değildir..
Oruç tutarken, karşınızda yemek yiyen ya da su içen, siz çarşaf giyerken yanınızdan mini etekle geçen insanlar için içinizden geçirdiğiniz her duygunun, onlara baktığınız her gözün hesabı da sorulacaktır, dindarsınız ya, bilginiz olsun..

Müslümanım, devamlı "din, dindar, çarşaf, oruç, namaz v.s.." diye diye müslümanlığını perçinleyen insanlardan gına geldi..

Bir dindar sizsiniz çünkü..

Burada eleştirilen islam değil, kendine müslüman diyenler..
Sapla samanı karıştırmayın o yüzden..

Bir de çarşafınızı üzerinizden kim çekip çıkardı onu merak ettim?

Bence tez elden dava etmelisiniz kimse

It surusu gibi cogalmiyor hep vardilar hepte olacaklar bunun uzerinden dindar kisilerin yaptigi siyasetin lafin buralara cekilmesi manidar degilmi !!nedir dertleri acaba din mi dindar insan mi nevrimiz dondu artik hep ayniseyleri okuyoruz..
Seriatin uygulanmasi utopik degildir uygulandigi donemlerde dinsizide hiristiyanida vs ozgurce yasamistir...namaz oruc bunlar birkimsenin musluman oldugunun nisanesidir ama bunlari yapmayan musluman degildir mi dedik mini etek giyen dinsiz mi dedik ama saniyorlarki biz boyle dusunuyoruz .Bizim zihniyetimiz belli onlara gore onlardan nefret ediyoruz bilakis uzulurum oda bana kalsin.
neyse ramazanda kimseyi kirmak istemiyorum kirdiysam afven...

İşte dindarın siyasetle işi olmaz..Çevrenizde gerçekten hiç gerçek manada dindar yok mu?
Benim var..Sofu bir abim..Keşke islamı herkes ondan öğrense, ondan dinlese, onun gibi yaşasa derim hep kendi kendime..

Bahsi geçen ve dini tüm çirkin emellerine kalkan yapan, boğazına kadar kul hakkına batmış şahsiyet, müslümanım diyorsa bize laf düşmez elbet..Fakat din ve imanla zerre ilgisi olmadığı aşikar..O arkadaş ta demek ki böyle düşünenlerden ki o şekilde bir cümle kurdu..

Bir de mini etekliye, oruç tutmayana dinsizsin dediniz demedim, böyle bir hakkınız zaten yok..
Bu insanlara karşı İçinizden geçen her duygunun hesabı da verilecek dedim..İyi veya kötü..

Lütfen sakin olabilir miyiz? Burda konu dizi setinde olanlar, ne bunu herkese mal edebiliriz ne de olmamıştır diyebiliriz, mevki olarak gayet bildiğim yerler olduğundan bu tip olayların olma ihtimali yüksek bir yerdir Beykoz.

Kabahatin en büyüğü bende, siyaset içerikli konularda zaten yeterince kavga kıyamet kopuyor, işin içine birde böyle haberler girince herşey iyice içinden çıkılmaz hale geliyor.
Kapat konuları olsun bitsin ama yok belki bir Ümit saygı çerçevesinde yorumlar olur diye düşünüp kapatmıyorum ya cidden suçluyum.

Daha 2 gün oldu Ramazan ayını karşılayalı, 2 günde her oruçla ilgili haberde olmadık yorumlar yapılıyor.

Bizi ilgilendirmez demeyi öğrenemedik, ibadetini yapana yapmayana herkesin kendi hayat görüşü demeyi bilemiyoruz.

Vurayım derken öldürüyoruz resmen, ya tüm herkesi içine alan genellemeler yapıyoruz ya da bir alaycılık bir aşağılama.

Din konusunda maalesef bir arpa boyu ilerleyemedik, illa herkes bizim gibi düşünecek, bizim gibi yaşayacak, eleştirmeyecek, eleştirirse de mutlaka bizim gibi eleştirecek istiyoruz.

Ve çok yazık ki bunun yansımalarını görüyoruz, göreceğiz etrafta, dini kullanarak birtakım terör eylemleri yapanlara karşı aslında İslam o değil, bu diye anlatamayacağız böyle anlık fevri eylemler yüzünden, hep karşımıza çıkacak ama işte bakın setlere Baskın yapıyorlar, sigara içene yemek yiyene neler yapılıyor diyecekler. Bu konuda suçlayabilir miyim? Hayır, zira oluyor maalesef, canlı canlı Şahit olduğum vakalar var.

Ne yazık ki ibadetimizi yaparken biz ne yaptığımızı, karşımızdakilerde bizim neye inandığımızı bilmiyor sanırım, üzülüyorum doğrusu.
Gerçekten üzülüyorum, yani bunun böyle al klavyeyi eline, bir iki birşey karala'yla alakası yok.
Lakin şunu görüyorum ki ben ömrümü heba etsem hiçbirşeyi anlatamayacağım, çünkü ibadetine sıkıca sarılanlara göre sözde müslümanım, öyle yaftalandım, diğerlerine göre de neyim bilmiyorum.

Allah herkese selamet versin, ne diyeyim. Umarım birgün Islah oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…