anlamayan öyle der.:)anlat diye eklemiyorum bana göre her sanat denilene sanat denmez..
yanii..Bakın, tablo incelemesi böyle yapılmaz.
Tablonun yapıldığı yüzyıla, o döneme ait sanat akımlarına, sanatçı hakkında bilgiye ve daha birçok şeye hakim olmanız gerekir anlamlandırabilmek için.
Seçilen renkler, kullanılan teknik, resmin yapılanması gibi birçok unsurla alt metni çıkarabilirsiniz.
Vazo değildir tablo, güzelmiş alayım diyemezsiniz.
Kitap gibi okumak, fırça ve spatula izlerinin sertliğine kadar incelemek gerekir.
O kadar kolay değil, baktım ve güzel demek.
ne dediğinizi anlıyorum ama bu resim nedir neyi anlatmaya çalışıyor siz okulunu okumuşsunuz fırça darbelerinin sertliği hangi resimde var yok elbet bilirsiniz. ve haklısınızda benim dediğim bu resim yapılmış ve sonrada sanat denmiş işte bu.. kimler bu tarz resimlere sanat demişş..Bakın, tablo incelemesi böyle yapılmaz.
Tablonun yapıldığı yüzyıla, o döneme ait sanat akımlarına, sanatçı hakkında bilgiye ve daha birçok şeye hakim olmanız gerekir anlamlandırabilmek için.
Seçilen renkler, kullanılan teknik, resmin yapılanması gibi birçok unsurla alt metni çıkarabilirsiniz.
Vazo değildir tablo, baktınız güzelmiş alayım diyemezsiniz.
Kitap gibi okumak, fırça ve spatula izlerinin sertliğine kadar incelemek gerekir.
O kadar kolay değil, baktım ve güzel demek.
off kakao. Alahaşkına anlatıyor işte. yine neden sanat denmiş diyorsun. pes yane dediğinizi anlıyorum ama bu resim nedir neyi anlatmaya çalışıyor siz okulunu okumuşsunuz fırça darbelerinin sertliği hangi resimde var yok elbet bilirsiniz. ve haklısınızda benim dediğim bu resim yapılmış ve sonrada sanat denmiş işte bu.. kimler bu tarz resimlere sanat demişş..
Kakao resme baktım da yelpazeyi senin yazını okuduktan sonra seçtim ama kadının uvuzlarını seçemedim.bunu anlayan beri gelsin ..
yelpazeli kadınmış kimse kusura bakmasında daha çok cin çarpmışa benziyor..
ben resmin içeriğinden bahsediyorum fırça darbelerinden değil oky.. sertliğinden değil resim içeriğinden milyonlarca para dönüyor bu tablolara bu kadar değerli olmalarını kim sağlıyor.off kakao. Alahaşkına anlatıyor işte. yine neden sanat denmiş diyorsun. pes ya
ben resmin içeriğinden bahsediyorum fırça darbelerinden değil oky.. sertliğinden değil resim içeriğinden milyonlarca para dönüyor bu tablolara bu kadar değerli olmalarını kim sağlıyor.
Zevk var zevk var işte..Ben görsem dönüp bakmam ama belkide milyon dolarlar ediyordurhele buu biri bunu anlatsın sanat diye bunu al eve as
hayatım anlar tabi anlamalarıda lazım o fırça darbelerini ,spatulanın sertliğini ben orda değilim ben bu resimlere kim SANAT demiş oradayım..Kakao resme baktım da yelpazeyi senin yazını okuduktan sonra seçtim ama kadının uvuzlarını seçemedim.
Nasıl müzik bilgisi olmayan notayı görünce anlamazsa bizim için de bu resim çok şey ifade etmiyor olabilir. Ama resim eleştirmenleri falan çok beğenebilir.Ben de bir yerde görsem alıp da para vermem şuna mesela.
Pek çok ünlü ressam mesela fırça kullanmamıştır, bunun yerine ellerini ya da o dönemlerde bıçaklarını kullanmıştır.ne dediğinizi anlıyorum ama bu resim nedir neyi anlatmaya çalışıyor siz okulunu okumuşsunuz fırça darbelerinin sertliği hangi resimde var yok elbet bilirsiniz. ve haklısınızda benim dediğim bu resim yapılmış ve sonrada sanat denmiş işte bu.. kimler bu tarz resimlere sanat demişş..
hayatım anlar tabi anlamalarıda lazım o fırça darbelerini ,spatulanın sertliğini ben orda değilim ben bu resimlere kim SANAT demiş oradayım..
Hayır söylüyorum çıplak birini canlı görsem de bakamam. Soyunamam da. Her yaz başında bikinimi yadırgarım bile . He 3 gün sonra geçer. Ama başta sıkılırım. Ben o tabloyu estetik bulurum çıplaklığı değil. Beğenmesem de emeğe saygımdan ağzımı açıp kötü bir şey diyemem.
Yani karşılıklı baskı var şurda. Beğenin beğenmeyin diye. Birilernin beğendiği bir şeye tükürmek. Ya da türkiyede uygulanmaması gerektiğini söylemek kimin haddine? Çıplaklık nü tablolar ile normalleşecek olsaydı şu an yazın işe giderken istediğimi giyerdim kıyafet kıstasımız olmazdı :)
Benim ailemde hacı bir üyemiz var ve salonumuzda nü bir kadın tablosu var.Ben de bunu soyluyirum.
Benim icin de ciplaklik tabudur. Fazla muhafazakalar ya da dindarlar gibi ocuymus gibi bakmam ama tabu yani de... Tabi bu yine de ortama ve nedene gore de degisir. Tek basima iken herseye bakabilirim ama yanimda ailem varken bircok seye bakamam.Ausencia nin bahsettigi de bu zaten. Yani o kaddar da normal degil. Sarki, dans... vs aileyle izler hatta yapar bir cok insan. Ama ciplaklik oyle cok normal birsey degil. Herkes ailesiyle ciplakliga cok normal bakamaz. Hatta mesela game of thrones, spartacus fln bunlari bile ailemle oturup izlemem, net.
Zaten bizler tv öpüşme sahnesi cikinca kanal degistirilen bir toplumda büyümedik mi canım mujde ar zamanimda ne kadar yargilanmisti ailelerce.Ben de bunu soyluyirum.
Benim icin de ciplaklik tabudur. Fazla muhafazakalar ya da dindarlar gibi ocuymus gibi bakmam ama tabu yani de... Tabi bu yine de ortama ve nedene gore de degisir. Tek basima iken herseye bakabilirim ama yanimda ailem varken bircok seye bakamam.Ausencia nin bahsettigi de bu zaten. Yani o kaddar da normal degil. Sarki, dans... vs aileyle izler hatta yapar bir cok insan. Ama ciplaklik oyle cok normal birsey degil. Herkes ailesiyle ciplakliga cok normal bakamaz. Hatta mesela game of thrones, spartacus fln bunlari bile ailemle oturup izlemem, net.
sanattan resimden anlayanlar diyorsun sıradan halk değil diyorsun eee o zaman bu tabloları kime yapıyor bu insanlar sıradan halk anlamayıp almıyacaksa..bu konunuz uzmanları. bilir kişiler.. sanat eleştirmenleri,sanattan resimden anlayanlar.
sıradan halk değil tabii
sanat sanat için yapılır çoğu zaman kakao. sanatı toplum için yapanlarda var. ama bu sorduğun şey,sanattan resimden anlayanlar diyorsun sıradan halk değil diyorsun eee o zaman bu tabloları kime yapıyor bu insanlar sıradan halk anlamayıp almıyacaksa..
hımm o yüzden ressamlar ölünce kıymetli oluyorsanat sanat için yapılır çoğu zaman kakao. sanatı toplum için yapanlarda var. ama bu sorduğun şey,
sanatçı eserini halk anlasın diye yapmaz zaten. sanatı sanat için yapanlardır. halk anlasın diye değil.