Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Benim de öyle sanat felan pek bir bilgim yok, resimlerden de anlamıyom hiç üstüne okuma da yapmadım ama bence yani sanat da değil her şey, tam bilgim yok ama işte içimden öyle geçiyor sanat değil ya, öyle hissediyorum bilemedim.
asdfghjk

Bakın, tablo incelemesi böyle yapılmaz.
Tablonun yapıldığı yüzyıla, o döneme ait sanat akımlarına, sanatçı hakkında bilgiye ve daha birçok şeye hakim olmanız gerekir anlamlandırabilmek için.
Seçilen renkler, kullanılan teknik, resmin yapılanması gibi birçok unsurla alt metni çıkarabilirsiniz.
Vazo değildir tablo, güzelmiş alayım diyemezsiniz.
Kitap gibi okumak, fırça ve spatula izlerinin sertliğine kadar incelemek gerekir.
O kadar kolay değil, baktım ve güzel demek.
yanii..

Bakın, tablo incelemesi böyle yapılmaz.
Tablonun yapıldığı yüzyıla, o döneme ait sanat akımlarına, sanatçı hakkında bilgiye ve daha birçok şeye hakim olmanız gerekir anlamlandırabilmek için.
Seçilen renkler, kullanılan teknik, resmin yapılanması gibi birçok unsurla alt metni çıkarabilirsiniz.
Vazo değildir tablo, baktınız güzelmiş alayım diyemezsiniz.
Kitap gibi okumak, fırça ve spatula izlerinin sertliğine kadar incelemek gerekir.
O kadar kolay değil, baktım ve güzel demek.
ne dediğinizi anlıyorum ama bu resim nedir neyi anlatmaya çalışıyor siz okulunu okumuşsunuz fırça darbelerinin sertliği hangi resimde var yok elbet bilirsiniz. ve haklısınızda benim dediğim bu resim yapılmış ve sonrada sanat denmiş işte bu.. kimler bu tarz resimlere sanat demişş..

ne dediğinizi anlıyorum ama bu resim nedir neyi anlatmaya çalışıyor siz okulunu okumuşsunuz fırça darbelerinin sertliği hangi resimde var yok elbet bilirsiniz. ve haklısınızda benim dediğim bu resim yapılmış ve sonrada sanat denmiş işte bu.. kimler bu tarz resimlere sanat demişş..
off kakao. Alahaşkına anlatıyor işte. yine neden sanat denmiş diyorsun. pes ya

PIC%20-%201303%20--%201965%20L%27aubade.jpg

hele buu biri bunu anlatsın sanat diye bunu al eve as

bunu anlayan beri gelsin ..
tumblr_l5b4j2PyNj1qabjb4o1_500.jpg

yelpazeli kadınmış kimse kusura bakmasında daha çok cin çarpmışa benziyor..
Kakao resme baktım da yelpazeyi senin yazını okuduktan sonra seçtim ama kadının uvuzlarını seçemedim.
Nasıl müzik bilgisi olmayan notayı görünce anlamazsa bizim için de bu resim çok şey ifade etmiyor olabilir. Ama resim eleştirmenleri falan çok beğenebilir.Ben de bir yerde görsem alıp da para vermem şuna mesela.

off kakao. Alahaşkına anlatıyor işte. yine neden sanat denmiş diyorsun. pes ya
ben resmin içeriğinden bahsediyorum fırça darbelerinden değil oky.. sertliğinden değil resim içeriğinden milyonlarca para dönüyor bu tablolara bu kadar değerli olmalarını kim sağlıyor.

bu konunuz uzmanları. bilir kişiler.. sanat eleştirmenleri,sanattan resimden anlayanlar.
sıradan halk değil tabii
ben resmin içeriğinden bahsediyorum fırça darbelerinden değil oky.. sertliğinden değil resim içeriğinden milyonlarca para dönüyor bu tablolara bu kadar değerli olmalarını kim sağlıyor.

Kakao resme baktım da yelpazeyi senin yazını okuduktan sonra seçtim ama kadının uvuzlarını seçemedim.
Nasıl müzik bilgisi olmayan notayı görünce anlamazsa bizim için de bu resim çok şey ifade etmiyor olabilir. Ama resim eleştirmenleri falan çok beğenebilir.Ben de bir yerde görsem alıp da para vermem şuna mesela.
hayatım anlar tabi anlamalarıda lazım o fırça darbelerini ,spatulanın sertliğini ben orda değilim ben bu resimlere kim SANAT demiş oradayım..

Pek çok ünlü ressam mesela fırça kullanmamıştır, bunun yerine ellerini ya da o dönemlerde bıçaklarını kullanmıştır.
Kimi burjuvazi karşıtı olarak soylu tablolarında onu fırça kullanacak kadar değerli görmemiş ve benliğini yansıtmıştır kimi nefretini keskin hatlar vererek spatula izlerini apaçık bırakmıştır.
Yüzyıllardır sanatın ne olduğu ve kimin için olduğu tartışılır, hatta çok komik bir argüman vardır klozet kapağı ve *ok ile ilgili.
Onu buraya yazıp, yeni bir tartışma çıkarmak istemiyorum, kendiniz araştırabilirsiniz.
Sonuç olarak, beğenip beğenmeme imkanınız elinizde var ama sanat değil demek ancak ve ancak bu konunun uzmanlığını aldıktan, çeşitli araştırmalar yaptıktan sonra pekçok sanat tarihçi ve eleştirmenin ortak kanaatiyle alınbilecek bir karardır.
Belirteyim sanat tarihçi ya da bilimci değilim ama dediğiniz gibi eğitimimin büyük bir bölümünde özellikle görsel sanatların pek çoğunu 'okumak' ve öğrenmek durumunda kaldım.
Bir şeyin derinlerine inmek, inanın bakış açınızı değiştiriyor, size de tavsiye ederim.

hayatım anlar tabi anlamalarıda lazım o fırça darbelerini ,spatulanın sertliğini ben orda değilim ben bu resimlere kim SANAT demiş oradayım..

Benim resim bilgim hiç yok. Nefret ederdim resim derslerinden. Cetvelle bile çizgiyi zor çizerim. Resim farklı bir şey. Tarihe bakarsak eğer geçmiş zamanda kaybolan tabloların falan kimin tarafından yapıldığı bulunmuş. Herhangi bir belirti olmaksızın. Demek ki fırça darbesi gibi şeyler kişisel olabiliyor.

Mesela ölmeden önce sanat eseri olduğunu bilmeyen pek çok ressamın eserleri öldükten sonra değer kazanmıştır.

Yoksa Vinci falan ölüp gitmiş insanlar neden onun tabloları yüceltilsin ki?

Hayır söylüyorum çıplak birini canlı görsem de bakamam. Soyunamam da. Her yaz başında bikinimi yadırgarım bile . He 3 gün sonra geçer. Ama başta sıkılırım. Ben o tabloyu estetik bulurum çıplaklığı değil. Beğenmesem de emeğe saygımdan ağzımı açıp kötü bir şey diyemem.

Yani karşılıklı baskı var şurda. Beğenin beğenmeyin diye. Birilernin beğendiği bir şeye tükürmek. Ya da türkiyede uygulanmaması gerektiğini söylemek kimin haddine? Çıplaklık nü tablolar ile normalleşecek olsaydı şu an yazın işe giderken istediğimi giyerdim kıyafet kıstasımız olmazdı :)

Ben de bunu soyluyirum.

Benim icin de ciplaklik tabudur. Fazla muhafazakalar ya da dindarlar gibi ocuymus gibi bakmam ama tabu yani de... Tabi bu yine de ortama ve nedene gore de degisir. Tek basima iken herseye bakabilirim ama yanimda ailem varken bircok seye bakamam. Ausencia Ausencia nin bahsettigi de bu zaten. Yani o kaddar da normal degil. Sarki, dans... vs aileyle izler hatta yapar bir cok insan. Ama ciplaklik oyle cok normal birsey degil. Herkes ailesiyle ciplakliga cok normal bakamaz. Hatta mesela game of thrones, spartacus fln bunlari bile ailemle oturup izlemem, net.

Ben de bunu soyluyirum.

Benim icin de ciplaklik tabudur. Fazla muhafazakalar ya da dindarlar gibi ocuymus gibi bakmam ama tabu yani de... Tabi bu yine de ortama ve nedene gore de degisir. Tek basima iken herseye bakabilirim ama yanimda ailem varken bircok seye bakamam. Ausencia Ausencia nin bahsettigi de bu zaten. Yani o kaddar da normal degil. Sarki, dans... vs aileyle izler hatta yapar bir cok insan. Ama ciplaklik oyle cok normal birsey degil. Herkes ailesiyle ciplakliga cok normal bakamaz. Hatta mesela game of thrones, spartacus fln bunlari bile ailemle oturup izlemem, net.
Benim ailemde hacı bir üyemiz var ve salonumuzda nü bir kadın tablosu var.
Yıllardır da orada durur, hiçbirimizin aklına 'aaa salonumuzda cıbıl var' demek gelmedi.
Tablo ve sanattan öte bakmadık o resime.
Bu algıyı oluşturabilmek mesele.

Ben de bunu soyluyirum.

Zaten bizler tv öpüşme sahnesi cikinca kanal degistirilen bir toplumda büyümedik mi canım mujde ar zamanimda ne kadar yargilanmisti ailelerce.

bu konunuz uzmanları. bilir kişiler.. sanat eleştirmenleri,sanattan resimden anlayanlar.
sıradan halk değil tabii
sanattan resimden anlayanlar diyorsun sıradan halk değil diyorsun eee o zaman bu tabloları kime yapıyor bu insanlar sıradan halk anlamayıp almıyacaksa..o_Oo_O

sanattan resimden anlayanlar diyorsun sıradan halk değil diyorsun eee o zaman bu tabloları kime yapıyor bu insanlar sıradan halk anlamayıp almıyacaksa..o_Oo_O
sanat sanat için yapılır çoğu zaman kakao. sanatı toplum için yapanlarda var. ama bu sorduğun şey,
sanatçı eserini halk anlasın diye yapmaz zaten. sanatı sanat için yapanlardır. halk anlasın diye değil.
bu bir birikimdir dışavurumdur. duygularını yıorumunu katar esere. halk onu anlamayabilir. bıuda o sanatçının umurunda değildir çoğu zaman

sanat sanat için yapılır çoğu zaman kakao. sanatı toplum için yapanlarda var. ama bu sorduğun şey,
sanatçı eserini halk anlasın diye yapmaz zaten. sanatı sanat için yapanlardır. halk anlasın diye değil.
hımm o yüzden ressamlar ölünce kıymetli oluyoro_O.. halk anlamadığı için satamıyor bir film izlemiştim craminal trt 1 de genç tablolar yapıyor galeriye götürüyor kullandığı boya insan kanı ve yakalandığı zamanda şunu diyor ben bir sanatçıyım ve resimlerimde ne kastetdiğimi anlamanızı istemiştim.. ne etkilenmiştim o filimden..doğrudur oky bir çoğu sanatı sanat için yapıyorlar..sonradan değeri biliniyor..:KK43:

X