Kizlar uzun zamandir bu topige girmemistim bir bakayim dedim ama yazilanlari okuyunca cok uzuldum.
Ben gecen sene bir cok tup bebek merkezini arastirdim. Bir cogu on gorusmeye bile ucret istedi ( dusunun ne kadar ticarete doktuklerini ) sonra birkac arkadasim nova arti tavsiye etti. Tanidigim bildigim iki kisi orada tedavi olmus ve bebeklerini kucaklarina almislardi. On gorusmeye gittim. Mehmet hoca ultrasonla bakti nasil bir yol izlememiz gerektigini soyledi ve ben orada bu merkezde karar kildim.
Yasim 35, ilk denememdi ama inanirmisiniz ne o ignelerden korktum nede merkeze gitmekten ki cogu kez tek basima kontrollere gittim geldim. Cunku Mehmet hocanin o yaklasimi, ses tonu beni yalniz hissettirmiyordu. İlk denememde Allaha sukur pozitif oldu. Esimde bende orta halli bir aileyiz hani oyle aman aman paramizda yok. Gebelik olusunca mehmet hoca devam edip etmeyecegimi sordu. Onun muayenehanesine verecegim para bile gozumde degildi cunku bir tek dr olarak ona guvenebilirdim. 8 ay boyunca yeri geldi her hafta yeri geldi iki haftada bir muayeneye cagirdi ki benimki riskli gebelikti ve hakkini yiyemem en ufak kanamamda hep gaziye yatisimi yapti, ozel ilgilendi. Hic bir aksi durumu riske atmadi gecenin 3 u de olsa telefonla ulasip gaziye yonlendirdi beni. Gazide de zaten ozel ilgilendiler.
Hamileligimin her asamasinda yeri geldi gazide butun tetkiklerimi yaptirdi yeri geldi kendi ilgilendi. Ben onun kontrolundeyken kendimi cok guvende hissettim. Dogumumu da o yapsin isterdim ama bir takim aksilikler yuzunden olmadi.
Merkezin performansi bence oldukca iyi cunku benimle beraber yumurta toplama ve transfer islemlerini yaptiran cogu arkadasim da bebeklerini kucaklarina aldilar hatta ilk bebeklerini burada yaptirip aradan yillar gecip ikinci bebekleri icin de gelenler vardi.
Merkeze dair yada mehmet hocaya dair ticarete dokme, para isi aklimin ucunda dahi gelmedi cunku hicbir zaman oyle bir izlenim uyanmadi bende ki bircok merkezde transferden sonra hatta transferde bile esas hoca degil de baska doktorlar giriyor hocayi sadece bir iki kez goruyorsunuz ama burada hocalar bire bir kendileri ilgileniyorlar. Yasamis ve deneyimlemis biri olarak size bunu anlatmak istedim umarim herkes saglikla bebeklerini kucaklarina alirlar.