5 Aşılama 1 kimyasal
tüp bebek 1 de doğal yolla olan bebeğimin 2 aylıkken kalp atışları durunca artık genetik test yaptırmaya karar verdik yaptırdık da nitekim de sonuç bende mozaik turner sendromu çıktı 100 metafazda 6 metafazda problem çıktı %6 gibi bir oranla mozaik turner çıktı.Hastane genetikçisi pgt öneririm yapılırsa iyi olur sonuçta %6 gibi bir oranda var yok sayamayız dedi.Tabi moral sıfıra indi bende araştırmaya devam farklı bir hastanenin genetikçisi ile görüştük elimizdeki sonuçlar ile o da bence böyle denmiş ama neden 100 bakılmış neden 20 de değil senin bu sendromu taşıman için belirtileri olması lazım (adet düzensizliği, aile de bu genetik rahatsızlık, belli yüz tipi, kendiliğinden asla doğal yoldan gebe kalamama)hiç biri bende yoktu bunu kesin anlamanın koldan bir doku alıp teste yollamamız gerek buda acı verici ve sana hiçte gerek duymuyorum dedi.Genetik lab.doktoru ise bal gibi mozaik turner sendromu var bu sonuçlara göre var dedi.Şuan başka bir hastanenin genetiginde daha tekrar yaptırmak istiyorum bu testleri.Son denememde benden 17 tane yumurta toplandı sadece 5 i döllendi 2 si 5.güne çıktı o 2 tane de pgt gitti hergün telefon çaldıkça yüregim ağzımda idi labaratuvardan arıyorlar acaba kötü sonuç mu diyecekler diye.o stres de çok kötü neyseki biri sağlam çıktı o zamana kadar da 3.kalite oldu.yani demem o ki kurcaladıkça daha da zorlaşıyor sanki bu süreç.zaten yeteri kadar yıpratıcı.Bende bazen diyorum Allah'ın dediği olur bırakalım akışına bazen de sanki zaman aleyhimize işliyor ne duruyoruz .yani kafam allak bullak.(baya bir uzun oldu kusura bakmayın)