Kızlar gerçekten bazen hepimiz aynı bunalıma giriyoruz belli günler de , hepimiz aynı yollardan geçip aynı şeyleri yaşıyoruz hiçbirimiz bu yolda yalnız değiliz.Birbirimizden destek alalım , çevremizde üzerine ceket atılınca hamile kalan tiplere değilde birbirimize bakalım.Biz bazı insanlar kadar şanslı değiliz evet ama bu bigün anne olamayacağımız anlamına gelmiyor.Böyle konuşsam da bazen banada öyle geliyor evet, sanki her günüm bir yıl gibi geçiyor bu süreçte, bi bunalım içindeyim anne olamayacağım düşünceleri hep kafamın içini oyuyor. Ama bunlar gerçekçi düşünceler değiller, duygudurumumuzu kontrol altına almak zorundayız.Özellikle bu süreçte biraz rahatlamaya ve başka şeylere yönelmeye ihtiyacımız var.Anne olamama problemimize birde stres faktörünü eklemeyelim.Bu fikri kafanızdan atın demiyorum , bende yapamıyorum çünkü ama en azından gün içinde bu konuyla ilgili düşünceleriniz yoğunlaştığında hemen oyalanıcak başka bişi bulun. Ben şuan psikolojimi düzeltmeye yardımcı bir kitap okuyorum örneğin , zaten gün içinde çalıştığım için akşam ne zaman kafamın içine bebek fikri gelmeye başlasa hemen kitabımı açıyorum, akşam da iyice uykum gelmeden yatağa girmiyorum, hamile olan veya bu olayla ilgili sürekli soru soran arkadaş veya tanıdıklarımla hamilelik sürecime kadar görüşmeyeceğim.ama onun dışında bize iyi gelen insanlara çok ihtiyacımız var , onlara çıkın gezin sosyal aktiviteler , zamanınızın nasıl geçtiğini anlamayacağınız olaylar içinde bulunmanız sizi biraz hafifletecektir.Birde en önemlisi pozitif düşünce.Tüp bebek şansın çok arttığı ve bize anneliği tattıracak bir uygulama olacak inşallah. Ama 1. ama 2. ama 3. sefer.. ama bigün mutlaka..Birde sizlere önerim lütfen kan pıhtılaşma testlerinizi yaptırın tüp bebek sürecinden önce , doktor gerek yok desede mutlaka isteyin.