Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
on aylık oğlum yeni yeni yürümeye çalışıyor ellerinden tutup yürümeye çalışırken hep ayak uçlarına basarak yürüyor acaba normal mi?
bilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
Bence normal çünkü çok duydum yeni yürümeye başlayan çocuklarda bunu parmak ucuna basarak yürüme olayını 2 yaşına kadar ara ara yapmaları normal kabul ediliyor
o dönem benim de kızım aynı şekilde yürüyordu,tek başına yürümeye 13 aylıkken başladı. tek başına yürümeye başladığında normal basıyordu. itme hareketinden dolayı yürüteç kullanan çocuklarda daha sık görülüyor galiba ama geçici bir durum.
Yeni yürümeye başlayan bebekler geniş adımlarla, ayak ucuna basarak, zıplar gibi ve kolları yana açık olarak yürürlermiş . Kardeşimden biliyorum bende gayet normal :ecrin_bebek:
Bebeklerin yürümeye başladığında uçlara basmaları çok normalmiş. Eğer tabanına ağırlık veriyorsa bunda bi sorun var demekmiş. Böyle duymuştum. Ben yürütec kullanmıştım kızım elinden tutup yürüttüğümde uçlarına bastı 1-2 hafta sonra kendiliğinden düzeldi kendi başına yürüdü.
Bence de normal..
Benim oğlumda başta parmak uçlarında yürüyordu. yaklaşık 1 aydır normal basmaya başladı. Ama yürüteçe koyduğumda bazen yine parmak ucuna basıyor bazende kalkıp pıtır pıtır gidiyor. Zamanla düzelir merak etme...