Şuana kadar hep kendi kendime hamile kaldım hatta ultrasonda toplamda 7 folikül gördüklerinde amh kadar kötü değil bu değer demişlerdi ilk amh tahlilim bezmialemde yapılmıştı onun yanlış olduğunu düşündüm o yüzden. bu yıl tüp bebek için memoriala giderken son 6 aylık tahlille gelin dedikleri için yeniledim yenilediğimde 0,65 i görünce tabi yıkıldım 0,7 ye kadar tüp bebekte olumlu sonuç alma ihtimalin yüksek onun altı artık biraz şansı azaltıyor demişti bezmialemdeki doktorum, herneyse artık en sağlıklı embriyo seçiliyor diye tüp bebek yapmalı boş yere normal beklemenin anlamı yok dedim. Memorialda tedavi olan 2 kuzenim var biri 41 yaşındaydı 0,2 amh değeriyle 2 denemede tuttu tabi aylarca yumurta bulmak için uğraştılar havuz yaptılar, diğeri 38 yaşında 0,4 amh değeri 3 embriyo oluştu herşey mükemmel şimdilik genetik taramada 2 tanesi sağlıklı çıktı transferi yapılacak. Benim daha önce hiç tüp bebek aşılama deneyimim olmadı zaten kürtajdan sonra 3 ay bekledim sonra yine tuttu oda 6 haftlıkken düştü semra kahramanın ekibi ile ilgili çok olumlu yorumlar okudum bir kez bahçecide burçak erzikle görüştüm ama hiç memnun kalmadım yani bana hiç bir şey söylemedi düşüklerin tek nedeni embri kalitesizliğiymiş gibi genetk tarama yapıp sağlıklı olanı vereceğiz karar verdiğinizde başlayalım dedi. Semra hanımda ise önce 2 doktor tüm tahlillerimi düşüklerimde neler olduğunu sordu dosyamı doldurdu sonra muayene ettiler arkasından semra hanım geldi muayene etti rahimi 3 boyutlu inceledi kadın ilah gibi sakin insana huzur veriyor çok güvendim tabiki kaderimde kısmetimde varsa olacak ama bu doktor çok içime sindi. rahim filmimi açtı tek tek polipleri gösterdi rahimde kürtaj sonrası yapışma gördüğünü belirtti bunlar etmen dedi %100 bunlardan diyemeyiz ama her ihtimali değerlendirmeliyiz dedi insülin direncim için ilaç başlattı diyet tavsiye etti ufak bir akıntım varmış ilerlemesin diye ilaç yazdı tüm bunları ön gürüşme de yaptı o kadar ilgiliydi histeroskopi tavsiye etti rahim içi dokusundaki yapışıklıkları düzeltmek polipleri almak için dün yapıldı semra hanım yaptı ameliyatı bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için rahime çizik attı. Çok uzattım ama ben çok umutluyum şu 2 ayda kendi kendine belki de tutar umudu kapladı içimi :) tutmazsada zaten ufak tefek borçlarımız nisanda bitiyor nisanda semra hanımın yolunu tutacağım inşallah olumlu sonuçla çıkarız.Rabbim inşallah sana da bana da isteyen herkese en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder. İyi düşün iyi şeyler olsun :)