Erken menopoz Amh düşük lh, fsh, estradiol normal

Dün özel bir hastane laboratuvarına amh için kan vermiştim ve sonuç 0,18
Bir buçuk ayda bu değer bu kadar düşebiliyor mu, bilginiz var mı?
Ben 0. 20 ile gebe kaldim 1 yil uğraştım yaş 33.ters rahimde vardı bende ondan mı bilmiyorum. Hsg çektirdim ve gebe kaldım beslenme şekli de önemli bol yürüyüş ile temiz beslendim bu süreçte.

Ben 0. 20 ile gebe kaldim 1 yil uğraştım yaş 33.ters rahimde vardı bende ondan mı bilmiyorum. Hsg çektirdim ve gebe kaldım beslenme şekli de önemli bol yürüyüş ile temiz beslendim bu süreçte.
Yani doğal yollarla mı hamile kaldınız hsg sonrası? Hsg nin mi etkili olduğunu düşünüyorsunuz?

Aynı şeyleri yaşamışız aynı psikolojiye bürünmüşüz bende sizin gibi daha 31 yasindayim diye surekli agliyorum ailemde hic yok ne gebe kalamayan ne de erkenden menapoza giren 1 kişi bile yokken ben 😢 Nasıl bi yol izleyeceğini de bilmediğim için ne yapacağımı bilemiyorum sadece şu an perşembeyi bekliorum doktor bi ne diyecekse desin belki yönlendirme yapar (insallah doğru yönlendirme yapar) ona gore devam edicem surece
Sürec devam ediyormu canum doktor ne dedi

Sürec devam ediyormu canum doktor ne dedi
Canım gittim doktora doktor bana değerlerimin çok yüksek olduğunu söyledi bu değerlerle normal yoldan hamile kalmamın imkansız olduğunu mümkün olmadığını söyledi. Acilen tüp bebek için tüp bebek merkezine gitmemiz önerdi. Başka da bişey söylemedi zaten. Ben bunları duyunca odadan nasıl çıktım Allah bilir. Odadan çıkmamla ağlamam bir oldu. Onun dışında kıstım hemorajik kistmis ilaç verdi doğum kontrol hapı onunla bi kaç aya gideceğini söyledi. Ameliyatlık bi kist değilmiş

26 yaşındayım 1yildir evliyim 4 yıllık sevgililik dönemim oldu o sürede stres vs falan nolmal kontrol amaçlı gitmiştim 2 sene önce falan bendede kist var di ama şuan yok bazen doktorlarda birşey bilmiyor ben her bebek videosu gördüğümde agliyirum 4 ay rezillik cektim bana doktor kağıt veriyor bununla adet olunca gel demiyor 5 gün sonra adet olucaktim bilseydim giderdim o ay öyle gitti boşa 1 ay sonra adet oldigumda randevu hiç yok yune öyle bosa gitti 3. Ay gittim hormon testi yapıldı amh verildi birdahakine gel dedi 4 ay oldu gittim amh 0.04 ilaç tedavisine başlarız dedi sevindim geri hormon testi istedi verdim bekleidm ilaç verecek derken ultarsinla baktı hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek yap dedi ben bunu nasıl eşime diyecektim izin verm3zler bile yaaa o psikoloji bir yandan çocuğum olmicak bir yandan bazı sorunlardaimda var herşeyin başı stres Ankara'ya gidicem annemlere orada doktor araştırdım tanıdık vasitasiyla bakalım nolucak bu arada stresden uzak dur zaten ne geldiyse stresden geldi hicbirsey senden kıymetli değil bide sağlıklı beslen egzezsriz harekt yap

1 yıl çocuğumuz olmayınca baktırmıştım ve amh ‘km 1.0 çıkmıştı diğerleri normal ve ultrasonda folukül sayımda gayet iyiydi . 1.0 oldugunu duyunca bende çok telaşa kapılmıştım baya bi beslenmemi düzenledim aylarca vitaminler vs tekrar özel bir laboratuvarda yaptırdım 2.60 civarında çıktı tüp bebek yapılmadan önce tekrar bakıldı 1.0 çıktı yine amh hangisi doğru bilmiyorum .

14 ay bebeğimiz olmayınca eşimde de bazı sorunlar olunca tüp bebek denedik.
8 yumurta toplandı hepsi dolu çıktı 11 mm olanlar bile 6 sı döllendi 5 tanesi 5.güne geldi hepsi iyi kalite kızım şuan 16 aylık şükürler olsun.
Hiç moralinizi bozmayın, beslenmenizi araştırın yumurta kalitenizi artırıcı şeyler tüketin tüp bebek deneyebilirsiniz 🙏🏻

Horman değerleriniz normal bence hemen olumsuz olmayın amh değeri düşük olup hamile kalan çok arkadaş var burda bendeki durumda hormanlar normal ama amh 5 polikistik over olduğumu öğrendim düzenli adet ve yumurtlama olduğu halde üzüldüm çok hatta öğrendiğim ayda sulu ultrason çekildim bu hsg benzer bı teknik bu arada ve o ay hamile kaldım hsg sonrası hamile kalanda var epey inşallah hiç yorulmadan hamilelik elde edersiniz. Allahım zor işinizi kolaylaştırsın inşallah 🤲

26 yaşındayım 1yildir evliyim 4 yıllık sevgililik dönemim oldu o sürede stres vs falan nolmal kontrol amaçlı gitmiştim 2 sene önce falan bendede kist var di ama şuan yok bazen doktorlarda birşey bilmiyor ben her bebek videosu gördüğümde agliyirum 4 ay rezillik cektim bana doktor kağıt veriyor bununla adet olunca gel demiyor 5 gün sonra adet olucaktim bilseydim giderdim o ay öyle gitti boşa 1 ay sonra adet oldigumda randevu hiç yok yune öyle bosa gitti 3. Ay gittim hormon testi yapıldı amh verildi birdahakine gel dedi 4 ay oldu gittim amh 0.04 ilaç tedavisine başlarız dedi sevindim geri hormon testi istedi verdim bekleidm ilaç verecek derken ultarsinla baktı hsg cektir 1 ay dene olmazsa tüp bebek yap dedi ben bunu nasıl eşime diyecektim izin verm3zler bile yaaa o psikoloji bir yandan çocuğum olmicak bir yandan bazı sorunlardaimda var herşeyin başı stres Ankara'ya gidicem annemlere orada doktor araştırdım tanıdık vasitasiyla bakalım nolucak bu arada stresden uzak dur zaten ne geldiyse stresden geldi hicbirsey senden kıymetli değil bide sağlıklı beslen egzezsriz harekt yap
Ankarada hangi doktora gideceksiniz ? Bana direk tüp bebek denildi amh bile ölçülmeden. Çok zor bi durum Allah yardımcımız olsun hepimizin

Ankarada hangi doktora gideceksiniz ? Bana direk tüp bebek denildi amh bile ölçülmeden. Çok zor bi durum Allah yardımcımız olsun hepimizin
Amh ölculmesi gerekiyor yani yumurtalık rezervine bakılması gerekiyordu 15 günde çıkıyor sonuç serdar oral diye biri komsumuzun çocuğu olmadı 10 yil sonra bu doktkra gidiyor 2 tane evladı oluyor sosyal medyaya baktım nasıl video vs ama yok genelde sesiz sadece işini yapan birisi sosyal medyaya video atım uğraşım demiyor yaşlı birisi ama bende güvenmek istiyorum oda komsumuzdan dolayı bide Zahide küçük var soayal mwdyadan bakabilirsin tüp bebek dedi doktor bana ilk bu adama gorünucem sonra tıp bebek bakicam zaten eşim tüp bebeğe karşı 😏

Amh ölculmesi gerekiyor yani yumurtalık rezervine bakılması gerekiyordu 15 günde çıkıyor sonuç serdar oral diye biri komsumuzun çocuğu olmadı 10 yil sonra bu doktkra gidiyor 2 tane evladı oluyor sosyal medyaya baktım nasıl video vs ama yok genelde sesiz sadece işini yapan birisi sosyal medyaya video atım uğraşım demiyor yaşlı birisi ama bende güvenmek istiyorum oda komsumuzdan dolayı bide Zahide küçük var soayal mwdyadan bakabilirsin tüp bebek dedi doktor bana ilk bu adama gorünucem sonra tıp bebek bakicam zaten eşim tüp bebeğe karşı 😏
Hemen demesi bence başka doktorada git hsg cektirdinmi

1 yıl çocuğumuz olmayınca baktırmıştım ve amh ‘km 1.0 çıkmıştı diğerleri normal ve ultrasonda folukül sayımda gayet iyiydi . 1.0 oldugunu duyunca bende çok telaşa kapılmıştım baya bi beslenmemi düzenledim aylarca vitaminler vs tekrar özel bir laboratuvarda yaptırdım 2.60 civarında çıktı tüp bebek yapılmadan önce tekrar bakıldı 1.0 çıktı yine amh hangisi doğru bilmiyorum .

14 ay bebeğimiz olmayınca eşimde de bazı sorunlar olunca tüp bebek denedik.
8 yumurta toplandı hepsi dolu çıktı 11 mm olanlar bile 6 sı döllendi 5 tanesi 5.güne geldi hepsi iyi kalite kızım şuan 16 aylık şükürler olsun.
Hiç moralinizi bozmayın, beslenmenizi araştırın yumurta kalitenizi artırıcı şeyler tüketin tüp bebek deneyebilirsiniz 🙏🏻
merhaba beslenmeyi nasıl düzenlediniz ve kullandığınız takviyeler neler aceba?

Eğer bu testi adet görürken yaptırdıysanız estradiol değeriniz yüksek. 50 nin altında olmalı. Yüksek estradiol fsh ı baskılıyor. Düzgün bir yumurtlama da olmuyor belki bu yüzden. Yüksek
estradiol azalmış yumurta rezervi göstergesidir.
Buna cok şaşırdım. Benim 33 çıkmıştı. Ozel bi klinikte baska bi sebebten kadin dogum uzmanina gitmistim kan sonuclarima da bakabilecegini soyledi. Devlet hastanesinde yeni yaptirdigim kan sonucumu gösterdim. Estradiol sınırda dedi yukselmek lazim östrojen hormonu bu dedi. Lh fsh oranim falan cok iyiydi. Lh fshdan düşüktü. Bana estradiol yukselt diye dul avrat otu tableti önerdi. Baya populer bi markanin var. Ben de malesef inanip aldim. Asiri sivilcelenme ve saç dokulmesi başladı. Korkup kan tahlili yaptirdim. Estradiol 62 çıktı fakat diger hormonlarimin dengesi degisti. Lh asiri yukselmis durumda ve prolaktin hormonum artmis. Bilseydim hic kullanmazdim moralimi cok bozdu halbuki duzenli hale getirene kadar cok ugrasmistim. Bidaha hic bi doktora guvenip ilac kullanmam galiba :KK43:

Merhabalar. Düzensiz adet ve gebe kalamama şikayeti ile doktora gittim ve hormon testimin sonucu olarak amh değerim düşük çıktı. Daha önce de aynı şikayetle doktora gittiğimde bu testi yapmamışlardı. Amh'nin ne olduğunu öğrenince de dünyam başıma yıkıldı. Yaşım henüz 35. Gebe kalamamaktan daha çok erken menopoz korkutuyor beni. Araştırma hastanesine gittiğim için tüm tetkiklerden sonra tekrar doktora görüneceğim. Hsg sonucunun çıkmasını bekliyorum ama hsg sırasında normal göründüğünü söylemişlerdi.
Değerlerimi buraya yazıyorum. Anlayan olursa yardımcı olmanız beni çok mutlu eder.

Amh: 0,32
Fsh: 5,5
Lh: 3,41
Estradiol e2: 127

Araştırdığım kadarıyla amh haricindeki değerlerim normal aralıkta ve menopoz ile alakasız.
Gebe kalamamamın nedeni amh mi? Tüm değerleri ele alınca erken menopoz ihtimali mi görünüyor?

Şimdiden çok teşekkürler..
Merhaba benimde amh değerim düşüktü, yumurta görünmüyordu. Sonrasında ise estradiolüm hızla düştü ve diğerleri yükseldi. Değerleriniz kötüleşmeden önlem alın

Horman değerleriniz normal bence hemen olumsuz olmayın amh değeri düşük olup hamile kalan çok arkadaş var burda bendeki durumda hormanlar normal ama amh 5 polikistik over olduğumu öğrendim düzenli adet ve yumurtlama olduğu halde üzüldüm çok hatta öğrendiğim ayda sulu ultrason çekildim bu hsg benzer bı teknik bu arada ve o ay hamile kaldım hsg sonrası hamile kalanda var epey inşallah hiç yorulmadan hamilelik elde edersiniz. Allahım zor işinizi kolaylaştırsın inşallah 🤲
Sulu ultrason zor oluyormu agrilimi bende pazartesi cekilcem

Temmuz ayında verdiğim tahlilde amh 0.32ydi, fsh 5.5, lh 3.41, e2 127.

Bir hafta önce verdiğim tahlilde amh 0.06ya düşmüş. Fsh 3.5, lh 5.54 ve e2 56

Fsh menopoza girme sürecinde artan bir hormon diye anladım. Yumurta rezervini de gösteriyor anladığım kadarıyla. Ancak benim yükselmediği gibi amh değerim düşmesine rağmen fsh yükselmemiş düşmüş.

Bu hormon değerlerini yorumlayabilecek olan var mı? Zaman aleyhime işliyor. Menopoz durumum nedir? Menopoza girme süremin uzamasının bir yolu var mıdır?

Eğer bu testi adet görürken yaptırdıysanız estradiol değeriniz yüksek. 50 nin altında olmalı. Yüksek estradiol fsh ı baskılıyor. Düzgün bir yumurtlama da olmuyor belki bu yüzden. Yüksek
estradiol azalmış yumurta rezervi göstergesidir.

Değerlerimi yorumlama imkanınız var mı acaba?

Fsh düşmesi iyi bir şey mi? Menapozdan biraz olsun uzaklaştığım ya da yumurta kalitesinin artışı gibi bir anlama gelir mi sizce?

Değerlerimi yorumlama imkanınız var mı acaba?

Fsh düşmesi iyi bir şey mi? Menapozdan biraz olsun uzaklaştığım ya da yumurta kalitesinin artışı gibi bir anlama gelir mi sizce?
Amh yumurta rezervi oluyor ve çok düşmüş ve e2 de fazla

X