- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Sanci kisiden kisiye degisir. Ben 6cm acikliga kadar hic sanci hissetmedim. Baska bir kadin geceden beri sanci cekiyormus ta 1cmde baslamis sancisi. Dogum olayi kisiye ozel bir seyPeki 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz? Birde 4/cm olana kadar çekilen sancı çok şiddetli mi? Epiduralden sonra hiç sancı hissetmediniz mi? Çok soru sordum :)
Yok yok çok soru olmadı sizi çok iyi anlıyorum . Benim doğumum şöyle başladı asında. Hiç açılmam yoktu . Normal doğum yapmak istediğim için doktor propas diye bi uygulamadan bahsetti . Rahim ağzına fitil gibi bişey yerleştiriyolar . Bu açılmayı sağlıyomuş . Saat dokuz bucuk gibi fitil yerleştirildi . Bir buçuk saat boyunca bişey yoktu . Daha sonra sanki ishal olmuşum gibi bi ağrı girmeye basladı ama çok sık bi şekilde . Nst ye bağlandığımda sancım 35-45 arasında 2-3 dk bir düzenli geliyordu . Bu sancılar beni zorladı açıkcası . Nstye bağlıyken suyum gelmeye başladı . Kontrol ettiler 2.5 cm açıklık olmuştu . Beni hazırladılar doğum haneye asansörle bes kat inene kadar 4 cm açılma olmuştu bile .belki de şanslıydım hemen açıldığı için :) hemen epidural yaptılar sancı falan kalmadı . Sadece karnınız top gibi kasılıyor onu hissettim acısı yok . Şarkı söyleye söyle gezindim doğum hanede . Dediğim gibi ıkınma da da problem yaşamadım . 4-4.5 saat gibi kusa sürede gercekleşti doğumumPeki 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz? Birde 4/cm olana kadar çekilen sancı çok şiddetli mi? Epiduralden sonra hiç sancı hissetmediniz mi? Çok soru sordum :)
Bu arada ben ilk dozu 11.30 gibi almıştım . Saat 2 de doğumum oldu . Sancı hissetmediğim için ikinci dozu vurmadılar . Belki de İlacın etkisi azaldığı için ıkınmada problem yaşamadım .Tekrar sancı hissedince kataterden yeni ilaç veriyoruz dedi doktor, size tekrar ilaç vermediler mi yoksa ilaç mı etki etmedi
Bende dışta iki dikiş vardı . Çok korkuyodum sizin gibi :) hatta doğumdan sonra ilk üç gün tuvalete girdiğimde elimi sürmedim bileBende ondan da çok korkuyorum. Ben hepsinden korkuyorum :)
Epiduralle normal doğum yaptım. Tabikide tavsiye ederim:)39 haftalık hamileyim. Normal doğum istiyorum ama sancılara dayanamayacağımı düşündüğümden epidural normal doğum (prenses doğum) istiyorum. Ancak küçük bir şehirde yaşıyorum ve burada sadece bir tane özel hastane var. Orada da bugüne kadar sadece bir tane epidural normal doğum yapan olmuş. Ama epidural sezeryan yapan çok. Epidural takılırken de anestezi hekiminin tecrübesi çok önemli olduğu için kararsız kaldım. Bir tane anestezi hekimi varmış, sezeryan epidurali çok takmış ama normal doğumda bir kere takılmış. İkisinin takılış biçimleri aynı mı? Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız? Birde epidural normal doğum yapanlar tavsiye eder misiniz? Bu arada epidural normal devlet hastanesinde yapmıyorlar. Sayın yöneticiler lütfen konum taşınmasın doğumuma çok az kaldı çok stresliyim.
Bana 6 cm de epidural taktılar. Takılıp odaya gelip yatana kadar 8 cm oldum. Sonra tekrar sancım başladı bir daha baktılar 10 cm olmuşum, o yüzden tekrar vermediler. Zaten suni sancı,epidural,doğum hepsi toplam iki-üç saate bitti. 7.30 dan 9.30 a kadar sancı 9.30 dan 9.50 ye kadar doğum. Kuzum 9.50 de koynumdaydı. Doğunca öyle bi rahatlıyorsun ki anlatamam.Tekrar sancı hissedince kataterden yeni ilaç veriyoruz dedi doktor, size tekrar ilaç vermediler mi yoksa ilaç mı etki etmedi
Bilemiyorum doktor degilim belki yoktur cati muayenesi diye bir sey,esasen kendi doktoruma guveniyordum cunku. O sebeple her karari kendisine biraktim,bugun olsa yine ayni seyi yapardim. Eger bir soru isareti varsa baska doktorlara da danismak en guzeli. Sadece israrla normal olsun,israrla sezeryan olsun dememek lazim gerektigini dusunuyorum.Iyide cati muayenesi diye birsey yok aslinda. Sadece Türkiyede var. Bebek gecip gecemedigi sadece dogumda belli olur cünkü o zaman cati genisliyor. Yani cogu doktor bunu bahane olarak kullaniyor. Senin doktorun aynisini yaptigini söylemiyorum ama Türkiye sartlarinda doktora güvenmek kolay olmuyor gibi geliyor bana.
Bilemiyorum doktor degilim belki yoktur cati muayenesi diye bir sey,esasen kendi doktoruma guveniyordum cunku. O sebeple her karari kendisine biraktim,bugun olsa yine ayni seyi yapardim. Eger bir soru isareti varsa baska doktorlara da danismak en guzeli. Sadece israrla normal olsun,israrla sezeryan olsun dememek lazim gerektigini dusunuyorum.
O acıdan sancıdan sonra hiç hissetmedim dikişi. Onda korkacak bir şey yok..Beni korkutan alttan dikiş atılma mevzusu
Peki 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz ve 4 cm olana kadar hissedilen sancı çok şiddetli mi? Doğuma yakın şiddetleniyor diyorlar ya
Hastaneye isin dusmesi basli basina zor zaten. Dogum olunca soz konusu olan sey,insanlar bir suru sey yaptiriyor dedigin gibi, suslemesi sekeri cart curt... yaptirmayana da deli gozuyle bakiyorlarElbette eger normal dogum olmuyorsa ve özelikle ya bebek ya anne tehlikedeyse, normal dogum tutturmak yanlistir. Ancak bir kadinin normal dogum istemesi ve bunun icin mücadele etmesi normaldir.
Bende vajinal dogum istemistim ve neredeyse 12 saat sancidan sonra mecburen sezeryan oldum. Yinede ben keyfi sezeryana karsiyim. Bu bir operasyondur ve bebek vajinal kanalda almasi gereken bakterileri almiyor. Üstelik Türkiyede cogu sezeryanlar 37 -38 haftada oluyor, hatta daha erken. Bebegin rahimde zamani tamamlamadan önce.
Artik bir endüstri oldu bu. Siparis üzerine bebek. Doktor rahat ve ekstra para aliyor. Gecenin köründe bir dogum pesine gitmek zorunda kalmiyor. Anne adayi oda süslüyor ve tam dogum tarihini biliyor. Ne biliyem, bana dogru gelmiyor.
Ve doktora güvenmek zor bence, yada paran cok olacak ve iyi bir doktora gideceksin. Yani ne anlatmak istedigini anliyorum ve hak veriyorum fakat burda okudugum kadari ile Türkiye sartlarinda zor birsey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?