- 14 Ekim 2018
- 114
- 43
- 33
-
- Konu Sahibi inciliboncuklu
Takılış şekli itibariyle aynıdır bence. Şimdiye kadar hiç farklı olduğunu düşünmedim.39 haftalık hamileyim. Normal doğum istiyorum ama sancılara dayanamayacağımı düşündüğümden epidural normal doğum (prenses doğum) istiyorum. Ancak küçük bir şehirde yaşıyorum ve burada sadece bir tane özel hastane var. Orada da bugüne kadar sadece bir tane epidural normal doğum yapan olmuş. Ama epidural sezeryan yapan çok. Epidural takılırken de anestezi hekiminin tecrübesi çok önemli olduğu için kararsız kaldım. Bir tane anestezi hekimi varmış, sezeryan epidurali çok takmış ama normal doğumda bir kere takılmış. İkisinin takılış biçimleri aynı mı? Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız? Bu arada epidural normal devlet hastanesinde yapmıyorlar. Sayın yöneticiler lütfen konum taşınmasın doğumuma çok az kaldı çok stresliyim.
Aynen benimde böyle oldu. Suni sancı verdiler kıvrandım epidural taksınlar diye yalvardım. Taktılar yarım saat geçti geçmedi tekrar sancılanmaya başlAdım. Meğer doğum başlamış. O yüzden akışına bırakın.Ben epidural normal doğum yaptım. Açılma 4 cm olunca epşdural yaptılar, belden takılıyor işte sezeryanla aynı zannediyorum. Yine de sancım oldu yani hiç hissetmiyor tamamen uyuşuyor olayı olmadı bende
Birçok hastanede yapıyorlar normal doğumda epidural. Sık yapılan bir şey aslında. Dayanamayacağımı şuradan biliyorum acı eşiğim çok düşük serum takılırken bile canım çok acıyor.Normal dogumda epidural pek yapmazlar. Cunku sanciyla ikinmaniz gerekiyor. Daha dogum baslamadan sancilara dayanamayacaginizi ne biliyorsunuz ki. Belki aci esiginiz yuksektir. Akisina birakin cok dusunmeyin
Takılış şekli de farklı mı yani ikisinin? Birde epidural normalden memnun kaldınız mı? Sanırım 4 cm açılma olunca takıyorlarmış. 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz?Ben ilk bebeğimde açılma geç olduğu için bir an önce açılma olsun diye epidural yaptılar. Aslında ilk doğumda epidural yapmıyorlarmış. Sezeryan epidurali farklı tek iğne. Normal doğum epidurali daha karmaşık ve tecrübe istiyor. Narkoz yok ağrı kesici var. Ama maalesef yine sezaryan oldum. Narkoz almadan ağrı kesici vurularak sezeryana girdim. Devlette epidural yapmıyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun. Başka merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.
Etkisi geçtikçe epiduralin kataterinden yeni ilaç veriliyor dedi doktorZamanlaması farklı diye biliyorum.
Normalde açılmanın derecesi hızı, bebeğin gelişi önemli..
Benim bildiğim epiduralin süresi 4 saat. O zaman içinde doğum olmazsa tekrar verilemez sonuçta.
Eşimin bir akrabası epidural almış ama "etkisi geçti yine çatır çatır doğurdum" dedi..
Sezaryen çok çabuk yapıldığı geriye sadece bir dikiş işlemi kaldığı için daha kolay uygulanıyor..
Normale dayanamam demeyin. Dayanırsınız. Her şey yolundaysa neden olmasın? Kadınların fizyolojisine en müsait doğum şekli bu..
Peki 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz ve 4 cm olana kadar hissedilen sancı çok şiddetli mi? Doğuma yakın şiddetleniyor diyorlar yaBen epidural normal doğum yaptım. Açılma 4 cm olunca epşdural yaptılar, belden takılıyor işte sezeryanla aynı zannediyorum. Yine de sancım oldu yani hiç hissetmiyor tamamen uyuşuyor olayı olmadı bende
Peki 4 cm olana kadar kaç saat sancı çektiniz? Birde 4/cm olana kadar çekilen sancı çok şiddetli mi? Epiduralden sonra hiç sancı hissetmediniz mi? Çok soru sordum :)Ben epidural normal doğum yaptım kesinlikle tavsiye ederim . Benim acı eşiğim düşükmüş tabi . Bu takılma mevzusu aynı mı bilmiyorum . Hastaneye sorsanız daha iyi bilgi alırsınız . Eğer aynıysa tecrübeli olurlar . Bu arada 4 cm açıklık olunca taktıkar bana epidural . Ayrıca ıkınmada hiç problem yaşamadım .