Normal doğumun acı tarifi

Ben pek bi aci hissetmedim. O insanin acı esiğiyle ve kendini acıya koşullandırmasıyla alakalı bence. Sadece dogmadan 10-15saniye once çok aşırı baski hissettim vajinal bölgede tek zor kısmı orasıydı o da çok sürmedi zaten. Ama hamileyken gebe eğitimlerine katılmıştım doğum esnasinda bana baya faydası oldu.
nasıl eğitimlerdi? hamile yogası ya da nefes egzersizleri mi?

Dimi ya 😄 vallah benim epidural zorla doğamazsın sen diyip yaptılar istemedim işlemi yaptılar ama zaten yana akmış bana işlememiş.. saat 5 de girdim gece 3 de çıktım.. doğumda canımdan can gitti halam bir yandan annem bir yandan elimden tutarak hatta iki gün kollarımı kasmaktan kollarım ağrıdı annemle halamında aynı şekilde 🤣 doğum anı rahatlıyor insan hele ki bebiş çıkınca kucağa verildi mi tamamdır yarın tekrar olsa tekrar doğarım dediğim an 🥺 hepsinden beterii dikişti benim için 🤣 ebe uyuşturdum diyo ama hart gurt vallah dikti iki saat bitmedi mi diyorum ben ustayım ustalar güzel yapar diyor başlarım ustalığına dik geç dedim 🤣🤣 yaniii her ne kadar canımdan can gitsede bebişimi kucağımı aldığım an güldü bile yüzüm 🥰🤗
Ay şaka yapiyosunuz demi🤣ben o dikişi de hissedeceksem hamile kaldığım an bayilayim doğurduktan sonra ayiltsinlar beni bence 🤣bu korkuyla dokuz ay yasayamam

Bnde baska kitaplarda almistim mesela ayse önerin de hamilelik dogum kitabi cok iyi herşeyi anlatıyor,
Evet canm pda da epidural gibi uyusturucu belden yapilan bir islem.Bende basima ne gelecegini blmeden gottm brazda cunku yaşayacağın duygulari.kimse sana öncesinde deneyimletemez,sen yasayip goreceksn onlari.Ama fiziksel seyler tabiki onemli.ve onceden provasını yapmak gerekiyor
Pda hastalık kısaltması genelde.

Epidural normal doğumda bı teknik
Spinal sezeryanda bı teknik
Peki sizin bize pda dediğiniz nedir bı aciklarmisiniz biz doktorlarımız dan duymadik

Son düzenleme:
U
Keşke banada insanlar normal doğumu daha detaylı anlatsaydı da baskının tamamen makata olduğunu bilseydim. Altıma yapacağım rezil olacağım korkusuyla geçirdim bütün süreci. Çocuğunu kucağına alınca acısı geçiyor veya bebek çıkınca yeniden doğmuş gibi oluyorsun cümlelerinin bende net geçersin olduğunu gördüm. Korkmayacaksan tüm detayları yazabilirim 22 gün önce normal doğum yaptım epiduralsiz ve 2 saate sancı doğum sürecim tamamlandı. Bu tamamen benim başarım ama gel bide bana sor çektiğimi😂
Yaaaz özelden valla süper olur😁

Ay şaka yapiyosunuz demi🤣ben o dikişi de hissedeceksem hamile kaldığım an bayilayim doğurduktan sonra ayiltsinlar beni bence 🤣bu korkuyla dokuz ay yasayamam
Yazdığıma pişman etme beni çatır çatır doğacaksın 🤣🤣 elalemin kızları küçücük başlarınla ne cahiller ne kişiler doğuyor sen mi doğamayacan 😂😂 bu arada kendimi de böyle teselli ediyordum 🤣

Pda hastalık kısaltması genelde.

Epidural normal doğumda bı teknik
Spinal sezeryanda bı teknik
Peki sizin bize pda dediğiniz nedir bı aciklarmisiniz biz doktorlarımız dan duymadik
Pda hastalik kisaltmasi degil,o da almancada epidural anestezi demek.Aliskanlik olmus o sekilde yazmisim

Icinden insan cikiyor sinek ısırığı kadar basit bir sey olmasini bekleyemeyiz di mi?

Ben en son kontrolumde dogumun basladigini nasil anlayacagim diye sorduğumda dogum sancisi uyutmaz oturtmaz dogumun basladigini anlamaman imkansiz dedi. Oyleymis de.. herkes belinin ağırldigini soylerdi benim sancim hep rahimdeydi hic belim agirmadi

Yapman gereken acinin siddetini ogrenmek degil dogum sancısıyla nasil başa çıkacağın

dogum oncesi egzersizler sanci aninda nefes kontrolü ikinma nasil olmali dogum yapacağın ortamin ışıkları yaninda kim olacak bunlara calisman gerek
Bende acaba doğum sancısını anlar mıyım ayırt edebilirmiyim korkusu var daha çok bazen su patlamaz Muş doktor tek damla da gelir diyor kanda gelir diyor ağrı da okur diyor ama kendimi şapşal gibi hissediyorum ya hiç anlamazsam bişeyi diyorum 😁

Yazdığıma pişman etme beni çatır çatır doğacaksın 🤣🤣 elalemin kızları küçücük başlarınla ne cahiller ne kişiler doğuyor sen mi doğamayacan 😂😂 bu arada kendimi de böyle teselli ediyordum 🤣
Bide bunun şey versiyonu var ninelerimiz köy sartlarinda 12 çocuk doguruyodu doguramasa onlar doguramazdi sana noluyo 🤣

Arkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Sancilar biraz zor evet ama kesinlikle o kadarda korkulacak gibi degil ,hamileligin tadini cikar ve cok sitres yapma gercekten unutuluyo dogum bittigi an geciyo hepsi bebisini görünce hele ☺️ ve kesinlikle büyütme kismina gelince yorulunca anliyosun ki dogum onlarin yaninda kolay kalirmis 🥴☺️

Arkadaşlar beni biri normal doğumun acısı konusunda aydınlatsın. Nasıl bir ağrı var, tarifini yapabilir miisiniz
Doktor çok önemli bu konuda ister istemez stres yapıyorsun korkuyorsun ama ağrısı bebeğini kucağına alınca unutuluyor gerçekten benim dikişlerim olmasına rağmen rahat geçti sancıyı evde çektim 5cm açılmayla gittim adet sancısının biraz daha fazlası ama kendini korkutma sonrası çok güzel geçiyor

Böyle araştırmalara girmeyin derim herkesin doğumu farklı her doğurduğu çocuk da bile farklı yaşıyorlar insanlar doğumu kafanızı bulandırmayın ben çok okur araştırırdım sonra doğum fobisi oluştu son haftalar gereksiz yere ağladım değmezmiş önemli olan sağlıkla birbirinize kavuşmanız ama vajinal doğum ama sezaryen

Hic normal dogum yapamadim maesef:( saglik sorunlarindan dolayi.. o nedenle burayi okuyup normal dogumu anlamaya calistim..

Oglum yani 2. Dogumumda kasilmalardan duramazdim. Cok kotuydu. Zaten doktorum fazla bekletmedi hemen sezeryana aldi yoksa kendiliginden dogurursun , o da senin icin risk faln dedi.. acaba o kasilmalarin ki onlar bile siddetliyken; daha fenasi bir aci mi ki?..

Bir de dusuk yaptigimda.. o minicik sey bile altima altima inen sanki poff diye patlayarak cikacakmis gibi sanci verdi ise.. normal dogum nasil olurdu ?.

Kendi kendime asla yasamadigim ve yasayamayacagim bir hissi tahayyul etmeye calisiyorum sadece..

Bende çok korkuyorum doğumdan en iyisi bilmemek o sancının nasıl birşey olduğunu 😔😔
Bende çok korkuyordum nasıl dogurcam nasıl olacak diye hamileliğimin ilk zamanlarında ama yaklaştıkça istiyodum ki evladimi sağlıkla kucağıma alayim sabırsızlanıyordum. Herkesin acı eşiği farklı. Illaki sancı zorluyor insanı ama gercekten de evladını kucağına aldığında bitiyor hepsi. Zaten kimse kendi yaşamamış bilemez başkasının anlatmasıyla sen evladını sağlıkla kucağına alacağına odaklan insaAllah. Gerçekten unutuluyor hepsi🤗 sağlıcakla al insaAllah kucağına yavrunu🤲🤲

Hic normal dogum yapamadim maesef:KK43: saglik sorunlarindan dolayi.. o nedenle burayi okuyup normal dogumu anlamaya calistim..

Oglum yani 2. Dogumumda kasilmalardan duramazdim. Cok kotuydu. Zaten doktorum fazla bekletmedi hemen sezeryana aldi yoksa kendiliginden dogurursun , o da senin icin risk faln dedi.. acaba o kasilmalarin ki onlar bile siddetliyken; daha fenasi bir aci mi ki?..

Bir de dusuk yaptigimda.. o minicik sey bile altima altima inen sanki poff diye patlayarak cikacakmis gibi sanci verdi ise.. normal dogum nasil olurdu ?.

Kendi kendime asla yasamadigim ve yasayamayacagim bir hissi tahayyul etmeye calisiyorum sadece..
Evlatlarin ve sen sağlıklı olun da doğumun hangisi olduğu onemli değil. Aslinda o sancılar 10 cm acilma olana kadar acilma olunca afedersiniz büyük tuvaletiniz gelirde baskı olur ya oyle bir his oluyor resmen çocuk ordana çıkacakmış gibi sonra zaten doğum oluyor. Bana suni sanci verdiler benim belim çok agirmisti annem hep masaj yapiyodu tabi herkesin farklı oluyor.Aslinda adet sancısı da değil çok farklı bir ağrı. Sanci geldiginde yatamiyordum oturamiyordum yürüyemiyordum. Ama hepsi geciyo.

Ben normal doğum yaptım bebeğin boynunda kordon vardı aşağı inip suyu patlatmamıştı . 4 cm açılmam vardı ama su ve hissettiğim sancı yoktu nst de 100 çıkıyordu sancım . Doktor suni sancı bağladı 6 cm de suyumu patlattı o zaman başladı sancım biraz 8 cm den sonra zor . Ama bence dayanılmayacak gibi değil . Sürekli pilates topunun üzerinde zıpladım o an gelen sancıları karşılamak çok daha kolay oldu yürümek istemedim zaten . Doktorum epidural bağlayalım demişti istememiştim doktor iyiki bağlamadım epiduralli gibisin demişti. Ağrı eşiği ile alakalı bir durum bence . Benimle aynı şekilde doğumu ilerleyen kadın yan odada çığlık çığlığa bağırıyordu ben sessizdim mesela . Kafada büyütürseniz daha zor olur ben hiç durup ya doğum nasıl olacak diye düşünmedim bile . Şimdi aradan 1 sene geçti unuttum ağrıyı filan

Valla hala merak ediyorum nasıl oldupunu. Benim ağrı eşiğim yüksek değil o yüzden korkuyorum

Back