aslinda aman aman cani çok tatlı bi insan degilim ama şunu söyleyim epidural olmasa normal yapamazdim sanirim
Hımm peki epiduralde riskler var mı ki? bazı yerlerde sakatlık riski var filan yazıyor ondan da korkmaya başladım o yüzdenSana gelmiş geçmiş olsun bu arada zor süreçleri atlatmışsın bebişini eline almışsın darısı biz yolun başındakilere :)
Ben de çoook korkuyorum bayanlaarhem normal doğum istiyorum çocuğum sağlığı için, hem de acı eşiğim çok düşük. Daha bunları düşünmek için belki erken ama gün gelip ben de 7.5 ay sonra bunları yaşayacağım tırsmıyor değilim :) Bir de nisandan bahsedenler olmuş o nedir ki ben bilmiyorum suyun geldiğini biliyorum bir tek.
Arkadasim nisan dedikleri sey sole oluyor bebisimizin bulundugu kesenin vakina tarafindaki cikisinda bir tipa var bi tipa sumugumsu bir yapive akinti renginde yada seffaf jole kivamli bisi. Bebisimiz pelvis kemigi yani bu dogum kanalina girerken orayi zorluyor ve o tipa denilen sey dusuyor genelde doguma 1 yada 2 gun varken oluyor bu olay. Bebis kemigi zorlarken kilcal damarlarda da kanama olabiliyor bu sebeple bu nisan bazen kanli bazen kahverengi bazende oldugu gibi seffaf geliyor. (Genelde kanli oluyor) o dustukten sonra bebisin dis dunyaya olan kapisi da acilmis oluyor ve kisa sure sonra arkasindan su da geliyor. Ama ben her tuvalete gittigimde nisanim geldimi scaba diye merakla gidip husranla donuyorum :)
özeldemisin devletetmi?özel yapıyr onlar kılıfına uyduryr merak etmeyin:) spinal anestezi iel yapıyrlr zatn artık çoğunluk..bend eöyle oldum.. normal olacaksanızda ALALH kolay kurtarsın bir avazda inş..korkmayın hertürlü cesur olun yeetr..
Nasildi dogumun arkadasim kolay oldumu
benimki kolay oldu suni sancı verdiler tabiki birkaç saat dayanılmaz sancıların oluyor ama bebeğin doğunca unutuyorsun alttan kesi de yaptılar sadece dikerken biraz acım oldu doğumdan sonra hemen ayağa kalkıp yürüdüm benim tek sıkıntım hamileliğimde ortaya çıkan basurdu doğumdan sonra hepsi dışarı çıktı tek sıkıntım oydu
38+4 oldum yarın yine doktora gidiyorum bu kez sabah erken gel dedi sanırım açılma varmı diye bakıcak açılma varsa suni sancımı verirler sizce
4 cm açılma varsa hastaneye yatırıyorlar.
Yaaa of bebisim dogsa artik son gunler gecmiyormus gercekten 9 ay bitti 1 hafta bitmiyor
Canım 38+2 de normal doğum yaptım. 3kg bir kız bebek:) 22 Nisan pazartesi evde misafir ağırladım. pasta vs hazırladım. gezdim, tozdum. Hiçbir belirti yok. 23 Nisan sabahı bir uyandım sancıyla. sanki ishal olmuşsun öyle düşün. ne kan ne nişan ne suyumun gelmesi... Hiçbir şey yok. sadece 5dk da bir tatlı sancı. Ben hastaneye gitmekte bile tereddütlüydüm yani bunların yalancı sancı olduğunu düşünürken annem dayanamadı ılık bir duşun ardından aldı götürdü beni hastaneye. açılmam 2cm di suni sancıyla 4 saatte doğum yaptım. acı eşiğim yüksektir ama doğum yapmak bu yani sancıyı elbette çekiyorsun ama ara ara gelen bir sancı olduğu için sancı yokken sızıp kalıyorsun. öyle tatlı bir uykuya dalıyorsun ki Rabbim çektiğin sıkıntı için seni dinlendiriyor. en sonunda da mucizen kollarına geliverdi mi "işte CENNETTEYİM" diyebilirsin. korkmayın anne adayları korkmayın normal doğumdan. sadece 9 ay boyunca nazlanıp sızlanıp yatmayın. hareket edin, mutlu olun, dans edin... eski topraklar gibi olun, annanelerimiz, babannelerimiz gibi... he ben hareketliydim sezeryan doğum yaptım da diyenler olur. Tenzih ederim. normal doğum yeğleyenlere sözüm. şimdiden Allahım bir avazda kurtarsın seni ve meleğini.....
Canim yaa saol anlattigin icin bende dusa girdim belki hizlanir diye 8 bucukta bekliyor doktor sanirim acilma varmi diye bakacak insallah senin gibi benimde uyandigimda gelir sancilarim ara ara geliyordu ama bugun hic gelmedi sancim
ah canım bol bol dua et ben şimdi ettim bile senin için:) pozitifi çağır. kolayca doğacak inş.
Ayy canimmmm cok tesekkur ederim cok tatlisin canim ya benim icin mi dua ettin insallah dedigin gibi olur canim Allah seninde sikintin varsa gidersin acil acil tez zamanda dualarini ksbul etsin cok saol
bu arada canım tavsiyem var. ben doğum sancısı çekerken bebeği bir türlü olayan en yakın arkadaşıma dua ettim bebeği olsun diye onca aşılama vs den sonra bebeğim daha bir haftalıkken kızın doğal yollarla hamile kaldığını öğrendim. uçtum sevinçten yine doğum sancısı çekerken yakın 2 kız arkadaşım atansın diye dua ettim o da kabul oldu:) ama bir sorun var kendim için atanayım diye dua etmedimseval atansın der misin lütfeen sancı çekerken:) çok sevinirim:)
evet canım Türkçeciyim atanamadım fiii tarihinden beriinş bu sene olacak:) Allah razı olsun yarın kucağında meleğinle olursun inşallaah:)
ayyy arkadasim rabbin tek nefesde kurtarsin yazilarinizi okudum sizler adina cok sevindim hamile kadinin ve dogum aninda dua eden kadinin dualari kabul olurmus bende 4 yildir anne olmayi bekliyorum
ayyy arkadasim rabbin tek nefesde kurtarsin yazilarinizi okudum sizler adina cok sevindim hamile kadinin ve dogum aninda dua eden kadinin dualari kabul olurmus bende 4 yildir anne olmayi bekliyorumne olur ALLAH rizasi icin benim icinde aklina gelirse dogumda dua edermisin hilalinde bebegi olsun dermisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?