Merhaba arkadaşlar :) Rabbim hepinizi hayırlısıyla kurtarsın inşallah. Öncelikle normal doğum yapabilmek için yaptığım tek şey bol bol yürümekti. Benim doğumdan iki gün önce yoğun bir şekilde kanlı akıntım gelmişti. Tam 40 haftam dolduğu gün sancılarım başladı. Gece 3 buçukta sancılarım sıklaştı ve hastaneye gittik. 4 cm açılmam vardı. Sancılarım başlamıştı ama bebek rahim kanalına girmediği için suni sancı verdiler ve sancı geldikçe ıkınmamı söylediler. Yaklaşık 7 saat sancıdan sonra nihayet beni doğuma aldılar. Doğum anında sağolsun dr ve ebeler çok yardımcı oldu. Zaten dr size ne yapmanız gerektiğini söylüyor. Benim doğumum zor bir doğumdu ama oğlumu kucağıma aldığım an hayatımın en güzel anıydı. Allah size kolay doğumlar nasip etsin inşallah. Bana da bu anı hayırlısıyla tekrar yaşamayı nasip etsin. Bir de şunu söyleyeyim bazı sebeplerden dolayı daha önce hiç gitmediğim bir dr da doğum yaptım.
canım hayırlı olsun öncelıkle darisi başıma İNŞALLAH banada 40 haftamı doldurmama 10 gün kaldı yalnız bugünden itibaren belime şiddetlı ağrılar girmeye başladı ve akıntım çok fazla sendede oldumu? ama kanlı akıntım yok... beline sancı girdiys doğumdan kaç gün önce oldu?
Doktorun normal dogum dediyse cok sanslisin. Bir kadinin yasayacagi en guzel olaylardan biri dogum. Fakat artik hicbir doktor buna yanasmiyor cunku normal dogum zaman ve efor gerektiren birsey. Sezaryen yapmak icin can atiyorlar.
Ben 42.haftaya kadar normal dogum yapmak icin bekledim fakat makat gelisli bebegim donmedigi icin sezaryen oldum. Doguma hazirlik kurslarina gidip bebegimi döndürmek icin pekcok caba sarfettim ama olmadi.
Bebek 38-42. Haftalar arasinda her an gelebilir. 1 aylik bir bekleme periyodu var. Hazirlik olarak panik ve korkudan uzaklasip dogal dogumun guzellikleri konusunda bilgi edinebilirsin. Pilates topu uzerinde dairesel hareketler cizerek kalca kemiklerinin acilmasini saglayabilirsin. Bol bol yuruyus ile nefesini doguma hazirlayabilirsin. Nefes tekniklerini ogrenip meditasyona yonelebilirsin. En onemlisi de bir ebe bulup dogumda sana destek olmasini isteyebilirsin.
canım hiç korkma bende normal doğurdum 40. haftada doğdu daha önce hiç sancım olmadı sadece doğacağı gün akşam 6 buçukda sancım başladı duş aldım evde bol bol yürüttü annem saat 11 de hastaneye gittik gece 2 buçuktada doğdu 3 kilo 600 gr dı oğluşum sana tavsiyem yürüyüşler yapman bana doktorumun tavsiyesiydi inşallah hayırlısıyla çocuğunu kucağına almayı nasip eder ALLAH
ben sezaryen doğum yaptım normal deil fakat nedne öcü gözüyle bakılıyr tuhaf yani asıl normal tuhaf ve zor norm oranı ne acaba..sadece doğurganlığı fazla ..ikiside zor tabi ama sezaryen en iyisi keslkle tavsiye ederm..sağlıklıymş vs kanmayın bunlara ALLAH kolaylık versin size..
Ben de çoook korkuyorum bayanlaarhem normal doğum istiyorum çocuğum sağlığı için, hem de acı eşiğim çok düşük. Daha bunları düşünmek için belki erken ama gün gelip ben de 7.5 ay sonra bunları yaşayacağım tırsmıyor değilim :) Bir de nisandan bahsedenler olmuş o nedir ki ben bilmiyorum suyun geldiğini biliyorum bir tek.
hiç gözünüz korkmasin epidural normal yaparsiniz çok rahat yani benim çok rahat geçmişti
özeldemisin devletetmi?özel yapıyr onlar kılıfına uyduryr merak etmeyin:) spinal anestezi iel yapıyrlr zatn artık çoğunluk..bend eöyle oldum.. normal olacaksanızda ALALH kolay kurtarsın bir avazda inş..korkmayın hertürlü cesur olun yeetr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?