normal doğum yapanlar keserken uyuşturuyorlar mı lütfen yazın çok stresliyim

ertesigxuxn

doğa'nın annesi
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2007
916
2
96
Bursa
arkadaşlar beni aydınlatırsanız çok sevinirim çünkü zaman yaklaştıkça doğumdan korkmaya ve hergece rüyamda görmeye başladım lütfen aydınlatırsanız neler yaşadıklarınızı yazarsanız çok sevinirim :1shok:

merhaba canım ben sezeryan dogum yaptım ama doktorumun baska bi hastası normal doğum yapmıstı.o anlattı uyusturmalarını istemiş igne yapıp uyusturmus doktor da.sen doktorunla konus nasıl istiyorsan söyle.ama sonucta dikiş yerleri doğumdan sonra acıyormuş bir süre.insallah cok sıkıntı cekmezsin.allah yardım eder merak etme.sen bebişini görünce unutursun.

canım benim en büyük korkumdu benimde kesmeleri ama sana bişey diyeyim mi doğum yaparken kesmeyi hissetmiyorsun inan ki bak bana yengem söylemişti inanmamıştım fazla ama çok doğruymuş.. zaten iğnede yapıyorlar ve dikerkende iste bir tane daha iğne yapsınlar hiç hissetmezsin zaten diksinde bebişime kavusayım die bekliorsun o an:))) Allah yardımcın olsun..

sağol canım ALLAH bebeğini size bağışlasın şimdiden çok panik yapıyorum elim ayağım titriyor aklıma gelince çok korkuyorum

teşekkür ederim canım umarım hissetmem bazılarından duyuyuorumda 3 dikiş attılar on kere doğurmuş kadar felan oldumdiyorlar korkuyor insan

kesiyolar canım ama hissetmiyosun çünkü uyuşturuyolar ama çatır çatır dikiyolar benim canım çok acıdı.iğnenin etkisi geçiyolar çünkü.

zaten canım şu hamile insanları korkutanları hiç anlamıyorum zaten korkuları kendilerine yetiyor.. ama sen doktoruna söyle dikmeye başlamadan bir iğne daha yapsın bana doktorum 3 tane yapmıştı ve hiç acımadı.. korkutma kendini doğumun daha zor olur bak... doğum bir kaç saatlik bişey ama hamileyken cektiğimiz ağrılar günlerce sürüyor öyle düşün canım benim...

uyusturmuyorlar ama hic hissetmiyorsun o an ama dikerken biraz canın yanabilir
dikissiz dogum icin perine bolgesini bitkisel yaglarla ovarak masaj yap
boylece esneklik kazanır ben yapmadım cok pşsmanım dogumdan sonra dikislerim on gün canımı yaktı

birde sanırım o an insaflı bir ebenin eline düşmek önemli galiba arkadaşlar gerçekten hastalık derecesine varan bi panik yaşıyorum doktorumla konuşurken bile ağladım yapamıycakmışım gibi geliyor ben sezeryan olmak istiyorum dedim herşeyin normalken neden diye kızdı inşallah biranönce atlatırım daha zaman var ama korku bana yetiyor

merhaba canım öncelikle Allah yardım etsin.bende doktor seçerken bile baya ugraştım ama en önemlisi Allah ve senin çaban.bende çok korkuyodum senin korkmanda cok dogal çunku bi ilk yaşıyosun.ama sonunda göreceksin korktugum kadar yokmus dıyeceksın bızede yazarsın artık.bebeğini kucagında gorunce ne kadar mukemmel bi iş basardıgını goreceksın.saglıkla bebegıne kavusman dılegıyle

canım iğne yapıyorlar ama o an hissetmiyorsun zaten bebegın dogacagına yakın kesıyorlar sonra bebiş doguyor zaten dikerkende uyusturuyorlar bende cok korkmustum cok kolay değil tabii ama güzel bir durum sonucta stres yapma hepsi geciyor

valla kimden duyduysam keserken o sancıyla hiçbir şey hissetmiyorsun diyorlar zaten sancı arasında iğne yapıyolarmış anlamazsın yani ben erken doğum yaptım 4 saat suni sancı çektim offf o herşeye bedel o yüzden kesik mesik vız gelir emin ol... ama güzelliği çocuk çıktığı anda ağrın biticek.. tabi benim bebeğim doğduğunda asıl acılarım başlamıştı :((

canım hiç kendini sıkma bunun için gerçekten hiç hissetmiyosun iğne yapıyorlar ama ben onu da hissetmedim kesmelerinide.
bende hftalar öncesinden ben normal doguramıycam diye sterss oldum sezeryen olmaya çalıştım ama nasip kısmet normal oldu.çok da güzel oldu şimdi şaşıyorum nasıl dogurdum diye bi de bakıyorum ki olmuş bitmiş de 4 ay geçmiş.
inşallah sağlıcakla kucaklarsın bebişini.
o tatlı melekler herşeye bedel inan ki.

birde sanırım o an insaflı bir ebenin eline düşmek önemli galiba arkadaşlar gerçekten hastalık derecesine varan bi panik yaşıyorum doktorumla konuşurken bile ağladım yapamıycakmışım gibi geliyor ben sezeryan olmak istiyorum dedim herşeyin normalken neden diye kızdı inşallah biranönce atlatırım daha zaman var ama korku bana yetiyor

merhaba canım sana kolay doğumlar diliyorum normal doğumda dikiş atılırken uyuşturucu iğne yapılıyor ve zaten sancı çekildiği için o an dikişi hissetmiyorsun fakat sende panik derecesinde korku varsa doktorunla ayrıntılı olarak konuşup ya kendini buna iyice hazırlamanı sezaryeni de düşünmeni öneririm

canım bende çocuğum dünyaya gelene kadar doğuramayacakmışım gibi geldi. ama korkma .kendini yıpratırsın.dikişlerse ben hiç hissetmedim zaten uyuşturuyorlar merak etme

korkusuzca gitmelisin doğuma.. normal doğum yaparken iş doktordan çok sende. buna hazır olmalısın. o gelmek için hazır olduğunda ona yardım etmek zorundasın. nefes almana bile dikkat edeceksin. bu bir ekip çalışması olacak, senle bebeğin arasında. ilk hayat mücadeleniz. korkup kendini düşünmektense sürekli onu hissedeceksin. onun ilk çığlıklarından hemen önce ılık bi rahatlama duyacaksın. sonra da dikişin olacak ama sen hemen emzirmek isteyeceksin. o aç ve sana muhtaç. sarılık olmasın diye de sık sık emzir. sütün az gelecek önceleri ama o da çok küçük zaten ihtiyacı kadar alacaktır merak etme! bu arada canın elbette yanacak. bi süre oturup kalkman bile zor olacak. ama o hep 1 numara olacak.. ve kendinle gurur duyacaksın.. senin odaklandığın yer hatalı. acılara odaklanma canım. bebeğine odaklan. hepsi geçici. acılarında geçici olacak..

arkadaşlar desteğiniz için çok çok teşekkür ederim birazda olsa içim rahatladı annemin doğumları zor olmuş ablamda 38 tane dikiş atmışlar ama makattan doğmuş çünkü o dikişin üzerine 2 sene sonra ben 5,250 doğmuşum annemde ölüncek kadar olsaydı o kadar dikişe seni doğururmuydum diyor

canım merhabalar,
2 ay önce suni sancıyla normal doğum yapmış bir anne olarak korktuğun kadar zor olmadığını söylemek istiyorum, ben doğuma gitmeden beni nekadar korkuttuklarını anlatamam sana ama o kadar da zor değil, beni doktorum hiç uyuşturmadan kesti ve dikti inan bana o anki sevinçle hissetmedim bile... sadece doğumdan sonraki 10 gün dikkatli olacak pansumanlarını ihmal etmeyeceksin sonra bir bakacaksın ki zaman su misali akmış geçmişşşşşşşşş..........
rabbim hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebeişini versin inşallah....

Back