arkadaşlar temmuzda doğumum var inşallah ilk doğumum olacak doktorum geçen nasıl bir doğum düşündüğümü sordu bende epidural normal düşündüğümü söyledim o da bana şartları elinden geldiğince zorlayıp normal yaptıracağını söyledi ama bi kaç kişiyle konuştum ve biraz internetten baktım vajinanın doğumdan önceki haline bi daha dönemeyeceğini, genişlediğini, çok dikiş atılırsa ya da düzgün dikiş atılmazsa estetik problemlerin ortaya çıktığını öğrendim. siz bu doğum şeklini yaşamış olarak lütfen beni bilgilendirir misiniz? kafam çok karıştı..
Kaan Kocatepe halt etmişYaşayan bilir bunu
Ben hep şunu derim: Allahım bize çocuk doğurmak gibi kutsal ve zor bir görevi vermişken, karşılığını da genişleme ve sarkma gibi ceza olarak mı verir?
En güzeli doktorunla konuşmak haklısın
Ayrıca heyecanını ve teleşınıda anlıyorum çünkü aynı yoldan yeni geçtim ama sana tavsiyem hiiiiç bunları düşünme. Her şeyi akışına bırak.Bu güzel ve kutsal olayın tadını çıkar çünkü sonradan çok özlüyorsun hamileliğini...
Benim bir de en çok özlediğim şey ne biliyor musun? Doğum anı... Bebeğimin sesini duyduğum an...
Ya belki bana abartıyo diyeceksin ama sırf bu doğumu tekrar yaşamak için iki çocuk daha doğurucam :)) O kadar yani gerisini sen düşün...
teşekkür ederim cevaplarınız için bakalım doktoruma bıraktım yöntemi 3500 kg ın üstünde olursa sezeryan yaparız dedi hayırlısı olsun artık
Bende 8 aylık hamileyim ve inş. kısmetse normal doğum istiyorum.İlk çocuğum yani tecrübesizim.
Korkmuyorum diyebilirim çünkü sonuçta nasıl olsa çıkacak diyorum.Yürüyüş falan yapıyorum elimden geldiğince ama bebek iri dedi doktor geçen ay.
Doktorlar da bu konuda pek güvenilir değil,yani sezaryen daha kolay onlar için yada daha çok onu tercih ediyorlar.
Bende sezaryen istemiyorum asla ama bilmiyorum doktor tersine bir şey söylerse ne yapabilirim diye...Başka bir doktora daha gidebilirim belki.
Annemin üç doğumu da normal olduğu için bende normal yapabilirim diyorum ama kısmet inşallah en kolayından bir normal doğum olur.
Estetik olması yada genişlemesi diye bir kaygım yok. Herşey olacağına varır Rabbim hayırlısını versin.
neden öyle bişey dedi acaba benim kızım 4 kilo normal doğdu..bence normal doğum yapmalısın en fazla 2 hafta acısını çekiyorsun vajinanda eski haline geliyor bence
kızlar yaa kesim olurken canınız acımıyomu yaaa yoksa uyuşturuyolarmı
ben çocuk kilolu iri olursa hiç doğuramam dediğim için doktor da 3500 ün üzerinde olursa sezeryan yaparız dedi canım.bu arada 34+3 te kilomuz 2750 idi. sizce nasıl kızlar?
ben çocuk kilolu iri olursa hiç doğuramam dediğim için doktor da 3500 ün üzerinde olursa sezeryan yaparız dedi canım.bu arada 34+3 te kilomuz 2750 idi. sizce nasıl kızlar?
özel mesajınıza özelden cevap yazamıyorum malesef mesaj kotam henüz dolmadığı için..cevabımı burdan vereyim,umarım okursunuz!
merhaba,hrs hiçbirşey vermiyor...doğumdan önce sizden bebeğin takımlarını istiyorlar,doğumdan sonra çocuğa giydiriyorlar sizin verdiklerinizi.şükran hanımın hastasıysanız ve umarım herşey sağlıklı sonuçlanırsa zaten 1 gece kalıyorsunuz hastanede..alacaklarınızı ona göre alın,fazla yük etmeyin derim ben.kendi doğumumda nette yazılanlara bakıp bir sürü şey götürmüştüm ama gerek yokmuş..bebek için 3 takım içli dışlı,şapka,battaniye,bebek bezi,bebeği omzunuza alırken teni üzerinize değmesin diye tülbent gibi ince bir bezde koyun valizinize,kendiniz içinde 2 takım gecelik yada pijama(geceliği öneririm),yüksek belli iç çamaşırı,terlik,çıkışta giyecek kıyafet, ped(hastanede veriyorlar pamuk+gazlı bez ama kendi pedinizin üzerine onu koyuyor hemşireler..)doğumum sezeryan oldu benim,ilk hastaneye geçtiğim anda bir süre nst ye bağladılar,serum takıp gerekli kontrolleride yaptıktan sonra ameliyathaneye indirdiler,orada epidural iğnesini vurmalarıyla başlayan süreç ve doğumun bitmesi tam 1 saat sürdü.şükran hanım gayet ilgiliydi ama okumuşsunuzdur,belki benim vücut yapımla alakalı bebeği çıkarırken bir zorlanma durumu oldu o sırada kaburgalarıma baskı uygulamışlar ertesi gün çok ağrıdı,bebeğiminde dizleri poposu mordu,ameliyathane çok serin mutlaka omuzlarınıza sıcak örtü isteyin ertesi gün ben onunda sıkıntısını yaşadım çünkü,beni kimse uyarmamıştışükran hanımdan sizle ilgili herşeyi hatırlamasını beklemeyin,siz aklınıza takılanları direk ona sorun,biraz geçiştirici cevap verir ama genel olarak ilgili davranıyor,birazda reklamvari konuşmalarını dinliceksiniz hazırlıklı olun:))şükran hanım değilde hrs ile ilgili yazdıklarımı okumuşsunuzdur lütfen tedbirli olun aklınıza başka sorular takılırsa fırsat buldukça cevaplarım..şimdiden hayırlı doğumlar,sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş..
bu arada şükran hn bebeğin kilosunu biraz fazla ölçüyor sanırım bilginiz olsun,bana doğum öncesi söylenen kilo 3500 dü,doğum kilosu bebeğimin 3115..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?