• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum yapanlar bir bakın lütfen

oncelikle kimsenin hala aciyor, estetik durmuyor, genisledi gibi yorumlarina cok kafa yormaman lazim, her bunye farkli, genetigin cok buyuk etkisi var mesela.. burdaki hanimlardan cok direk 1. dereceden yakinlarinla konus, annene sor mesela yahut ablan varsa ona ,olmadi teyze de olur, ayni genetik mirasi tasidigin kim varsa kisacasi ona.. kisiler arasinda cok buyuk farkliliklar gosterir, doktorun ozenli dikis atmasiyla buyuk farklilik gosterir, tecrubeli bir doktor isinizi kolaylastirir, bebegin buyukluguyle cok alakalidir, buyuk bebek ilk dogumunuz olmasina ragmen , buyuk zarar verebilir...yasinizla yakindan alakalidir , genc yaslarda dogum hem daha kolaydir,cabuk gerceklesir, hem iyilesme suresi daha hizlidir , daha iyidir..... yani bir degil bir cok nedenden dolayi detayli arastirmaniz gerekebilir...

ben ilk bebegimi , su anda koskoca bi delikanli 13 yil once dunyaya getirdim, normal dogumdu ,epidurel icin gecte kalinmisti, baya catir catir dogurdum cok naturaldi yani:93: ve ilk dogum olmasi sebebi ile dikislerim fazlaydi..
bebek 3.50 gr m di 20 gun sonrasinda dikislerim dusmus iyilesmistim, doktor randevumda ise doktor hic dogurmamis gibi gorundugunu soylemisti, his olarakta hic cocuk dogurmus, bir kadinin ki gibi hissizlesmemisti ..
2. bebegimi ise 6 yil once dunyaya getirdim, yaklasik 6 kilo idi, doktorlar bebegin kilosu hakkinda yanildiklarindan, normal dogum yaptim, epidurel kullanildi, iyi ki kullanilmis oyle bir bebegi cikarmak mumkun degildi allah korusun masada kalma sansimiz cok fazlaydi ..:50:
tabi 6 kiloluk bebegin dikislerini tahmin edersiniz, boydan boya, ancak iyilesmem bu kez 30 gun kadar surdu, ve tabi ki artik arada bariz fark var, genislik olarak evet, dikis hissetme olarak evet, hissizlesme olarak evet, hatta idrar kesesinde sarkma oldugundan bile supheliyim ( cok ikinmaya bagli olarak) ..

bu arada ilk cocugumu ve ikinci cocugumun doktoru farkli .. bilmiyorum aradaki farki ne denli anlatabilmisimdir.. allah kolay dogum versin, cok takmayin kafaniza , zaten tum gelismeler son anda olup bitiyor, ve bazen o anda alinan kararlar uygulaniyor, allah saglikla bebeginize kavustursun, gerisi halledilir zaten..

ilk bebgim benim
2008 yilinda 19 yasinda 3500gr nrmal dogumla
dikissiz kesisiz yirtiksiz bi dogumum oldu
iliski konusuna gelince ben cok daaha iyiyim
ama biraz fark var elbett abartilacak kadar deil kesinlikle
bunu parmaginla kendinde deneyebilirsin ntte var nasil yapilcagi

mrb canım ben 1 ay önce normal dogum yaptım sezeryanla dogum yapan bir sürüde arkadaşım var dogum yapalı ayları bırak yıllar geçmesine ragmen hala agrılarının oldugunu söylüyorlar ben ise dogumdan bir gün sonra aykataydım dikiş agrılarımsa sadece bir hafta sürdü dikişleimde 20 gün sonra düştü görüntüsünde hiç bir değişiklik yok dikiş izi hiç belli değil ama sezeryanda ölemi karnını boydan boya kesip dikiyorlar ne bilim vajinada dikiş izi bile kalsa bu sadece seninle eşin arasında ama sezeryanla bir tatile gitsen bikini giydiğini düşün dikişler hep göz önünde genişleme olayına gelince daha kırkımın dolmasına 10 gün var bilmiyorum yani ama görünüştü geniş bir görüntü yok yani benim de tavsiyem normal dogum...

arkadaşlar temmuzda doğumum var inşallah ilk doğumum olacak doktorum geçen nasıl bir doğum düşündüğümü sordu bende epidural normal düşündüğümü söyledim o da bana şartları elinden geldiğince zorlayıp normal yaptıracağını söyledi ama bi kaç kişiyle konuştum ve biraz internetten baktım vajinanın doğumdan önceki haline bi daha dönemeyeceğini, genişlediğini, çok dikiş atılırsa ya da düzgün dikiş atılmazsa estetik problemlerin ortaya çıktığını öğrendim. siz bu doğum şeklini yaşamış olarak lütfen beni bilgilendirir misiniz? kafam çok karıştı.. :(

kesinlikle canım ben normal doğum yaptım çok fazla dikişim vardı(devlet hastanelerinde söylemiyolar)ayrıca makata kadar da kestiler.kızın 1,5 yaşında oldu ben rahatım bir sorunum yok.eşimede soruyorum eskisinden dsaha da dar olduğunu ve çok memnun olduğunu söylüyor.normal doğum yapmammı bile destekleyen oydu zaten.ikimiz içinde estetik yöndende bir sorunumuz yok.
sende rahat ol.

10 mayısta normal epidural doğum yaptım. doğumdan sonra yağa kalktım dikiş ağrım vardı elbet ama olucka o kdar. 4 5 adetti. fakat önerim KESİNLİKLE epidural yaptırmayın. ilk doğumumdu benim. ıkınmayı bilmedğim için çok zorlandım. nerdeyse vakum kullanıcaklardı. bana doktorum epidural çok rahat ıkınma anında biz seni yönlendiricez zaten kasılmalarını hissediceksin rahat ol dedi ama dediği gibi olmuyormuş. 2. doğumum olsa belki daha kolay olurdu ama cidden epidural gereksizmiş. normal doğumu tavsiye ederim ama epidurali asla

bu arada vajinada sarkma, cinsel tatminsizlik vs.. gibi sorunlar olsaydı türkiye'de normal doğum yapmış 1 tek evli çift kalmazdı sanırım. eskiden sezeryan mı vardı. kaç kg olursa olsun normal doğuruyorlardı. bu doğuranların 2. 3. çocukları oldu. herhalde sorun olsaydı gerisi gelmezdi :52:
:66:

Benimde doğumuma az kaldı sayılır. normal doğum istiyorum ama çokta korkuyorum. Doktoruma haftaya doğum esnasında kesi yapmamalarını istemeyide düşünüyorum. Burada yazılanları okudukça biraz rahatladım :)

Kaan Kocatepe halt etmiş :60: Yaşayan bilir bunu :1:

Ben hep şunu derim: Allahım bize çocuk doğurmak gibi kutsal ve zor bir görevi vermişken, karşılığını da genişleme ve sarkma gibi ceza olarak mı verir?

En güzeli doktorunla konuşmak haklısın
Ayrıca heyecanını ve teleşınıda anlıyorum çünkü aynı yoldan yeni geçtim ama sana tavsiyem hiiiiç bunları düşünme. Her şeyi akışına bırak.Bu güzel ve kutsal olayın tadını çıkar çünkü sonradan çok özlüyorsun hamileliğini...
Benim bir de en çok özlediğim şey ne biliyor musun? Doğum anı... Bebeğimin sesini duyduğum an...
Ya belki bana abartıyo diyeceksin ama sırf bu doğumu tekrar yaşamak için iki çocuk daha doğurucam :)) O kadar yani gerisini sen düşün...

ya çokk sağolun ya ilk doğum yapıcam o kadar korkuyorum ki,sizin gibi moral verenlerde olmasa tüm günümü ağlayarak geçircem,tekrar tekrar teşekkürler,sevgiler.

teşekkür ederim cevaplarınız için bakalım doktoruma bıraktım yöntemi 3500 kg ın üstünde olursa sezeryan yaparız dedi hayırlısı olsun artık

neden öyle bişey dedi acaba benim kızım 4 kilo normal doğdu..bence normal doğum yapmalısın en fazla 2 hafta acısını çekiyorsun vajinanda eski haline geliyor bence

Bende 8 aylık hamileyim ve inş. kısmetse normal doğum istiyorum.İlk çocuğum yani tecrübesizim.
Korkmuyorum diyebilirim çünkü sonuçta nasıl olsa çıkacak diyorum.Yürüyüş falan yapıyorum elimden geldiğince ama bebek iri dedi doktor geçen ay.

Doktorlar da bu konuda pek güvenilir değil,yani sezaryen daha kolay onlar için yada daha çok onu tercih ediyorlar.
Bende sezaryen istemiyorum asla ama bilmiyorum doktor tersine bir şey söylerse ne yapabilirim diye...Başka bir doktora daha gidebilirim belki.

Annemin üç doğumu da normal olduğu için bende normal yapabilirim diyorum ama kısmet inşallah en kolayından bir normal doğum olur.
Estetik olması yada genişlemesi diye bir kaygım yok. Herşey olacağına varır Rabbim hayırlısını versin.

Bende 8 aylık hamileyim ve inş. kısmetse normal doğum istiyorum.İlk çocuğum yani tecrübesizim.
Korkmuyorum diyebilirim çünkü sonuçta nasıl olsa çıkacak diyorum.Yürüyüş falan yapıyorum elimden geldiğince ama bebek iri dedi doktor geçen ay.

Doktorlar da bu konuda pek güvenilir değil,yani sezaryen daha kolay onlar için yada daha çok onu tercih ediyorlar.
Bende sezaryen istemiyorum asla ama bilmiyorum doktor tersine bir şey söylerse ne yapabilirim diye...Başka bir doktora daha gidebilirim belki.

Annemin üç doğumu da normal olduğu için bende normal yapabilirim diyorum ama kısmet inşallah en kolayından bir normal doğum olur.
Estetik olması yada genişlemesi diye bir kaygım yok. Herşey olacağına varır Rabbim hayırlısını versin.

ben 9 haftalık hamiş olmama rağmen bana bile sezeryan yapalım dedi doktor. seninde söylediğin gibi sezeryan onların kolayına geliyor o yüzden doğumda bir sorun olmadığı sürece normal doğumu öneririm. özellikle sezeryan videosu izledikten sonra bu kanıya vardım... normal doğumda 3-4 dikişile kurtuluyorsunuz ama sezeryan inanılmaz zor.

hakkında hayırlısı neyse o olsun inş. canım :)

neden öyle bişey dedi acaba benim kızım 4 kilo normal doğdu..bence normal doğum yapmalısın en fazla 2 hafta acısını çekiyorsun vajinanda eski haline geliyor bence

ben çocuk kilolu iri olursa hiç doğuramam dediğim için doktor da 3500 ün üzerinde olursa sezeryan yaparız dedi canım.bu arada 34+3 te kilomuz 2750 idi. sizce nasıl kızlar?

normal doğumda altınıza atılan kesik hiiiiiiiiiiiiiiiç hissedilmiyor korkunuz olmasın :) zaten kafa çıkım anında iyice geriliyor altınız ve kesi hissedilmesi imkansızlaşıyor

kızlar yaa kesim olurken canınız acımıyomu yaaa yoksa uyuşturuyolarmı

Eheheheh epiduralsiz dogurmak istersen , sancilarin yogunlugundan ve siddetinden nereni kestiklerini anlamiyosun bile, sinek isirigi gibi geliyo, tabiri caizse :))) ha edpidurlle zaten sifir his ! Iki durumda da en son dusunecegin sey kesilirken aciyacak mi sorusu olsun :D

Bu arada , yurt disinda hayati bir risk yoksa hic bir anne adayi, sezeryana alinmaz. Turkiyedeki gebelerin catir catir kesilmesinin tek sebebi bicak parasi denen olay, cunku boyle bir operasyindan para yiyen , calisan anastezi uzmani, ameliyat hemsiresi var... ameliyathaneyi mesgul ettiginiz icin ameliyathane parasi oduyorsunuz birde.. Son yillarda saglik sektorundeki bu dev buyume icin kendinize ve bebeklerinize tesekkur edebilirsiniz kisacasi..
Ayrica sezeryanla dogan bebeklerin agir sarilik gecirmeleride tesaduf degil elbette !
Doktorunuz sezeryan dediginde ne gibi bir gerekceyle size sezeryan onerdigini muhakkak sorun ! Ve size gecerli bir saglik sorunu sunmadigi surece, sirf kolay olsun diye asla kabul etmeyin, allah bos yere kadina vagina vermemis, suni hic bir yontem, doganin size bahsettigi kadar kolay olmaz unutmayin, daha kolayi olsaydi naturel olarak zaten ina sahip olurdunuz..!

kesinlikle normal doğum yapmanı tavsiye ederim suni sancıyla doğum yaptım doğum esnasında doktorum iyi gidiyosun kesmicem heralde dedi ama son anda kesmek zorunda kalmış ama çok az 1 yada 2 sayısını tam bilmiyorum hiç hisstmedim sabah 6 da doğum yaptım 1 buçuk saat yattım az bi yürüyüş yaptım doktor kontrol etti çok iyisin dedi gidebilirsin dedi yine o sabah 9 da evdeydim geldim hemen kendim duş aldım misafirler geldi onları karşıladım millet şok oldu ben bile:1:ve ne iz kaldı ne başka bişey aynı eski haline döndü hatta arada düşünüyorum fazla dikişmi attı acaba diye:9:

Son düzenleme:
ben çocuk kilolu iri olursa hiç doğuramam dediğim için doktor da 3500 ün üzerinde olursa sezeryan yaparız dedi canım.bu arada 34+3 te kilomuz 2750 idi. sizce nasıl kızlar?

özel mesajınıza özelden cevap yazamıyorum malesef mesaj kotam henüz dolmadığı için..cevabımı burdan vereyim,umarım okursunuz!

merhaba,hrs hiçbirşey vermiyor...doğumdan önce sizden bebeğin takımlarını istiyorlar,doğumdan sonra çocuğa giydiriyorlar sizin verdiklerinizi.şükran hanımın hastasıysanız ve umarım herşey sağlıklı sonuçlanırsa zaten 1 gece kalıyorsunuz hastanede..alacaklarınızı ona göre alın,fazla yük etmeyin derim ben.kendi doğumumda nette yazılanlara bakıp bir sürü şey götürmüştüm ama gerek yokmuş..bebek için 3 takım içli dışlı,şapka,battaniye,bebek bezi,bebeği omzunuza alırken teni üzerinize değmesin diye tülbent gibi ince bir bezde koyun valizinize,kendiniz içinde 2 takım gecelik yada pijama(geceliği öneririm),yüksek belli iç çamaşırı,terlik,çıkışta giyecek kıyafet, ped(hastanede veriyorlar pamuk+gazlı bez ama kendi pedinizin üzerine onu koyuyor hemşireler..)doğumum sezeryan oldu benim,ilk hastaneye geçtiğim anda bir süre nst ye bağladılar,serum takıp gerekli kontrolleride yaptıktan sonra ameliyathaneye indirdiler,orada epidural iğnesini vurmalarıyla başlayan süreç ve doğumun bitmesi tam 1 saat sürdü.şükran hanım gayet ilgiliydi ama okumuşsunuzdur,belki benim vücut yapımla alakalı bebeği çıkarırken bir zorlanma durumu oldu o sırada kaburgalarıma baskı uygulamışlar ertesi gün çok ağrıdı,bebeğiminde dizleri poposu mordu,ameliyathane çok serin mutlaka omuzlarınıza sıcak örtü isteyin ertesi gün ben onunda sıkıntısını yaşadım çünkü,beni kimse uyarmamıştı:(şükran hanımdan sizle ilgili herşeyi hatırlamasını beklemeyin,siz aklınıza takılanları direk ona sorun,biraz geçiştirici cevap verir ama genel olarak ilgili davranıyor,birazda reklamvari konuşmalarını dinliceksiniz hazırlıklı olun:))şükran hanım değilde hrs ile ilgili yazdıklarımı okumuşsunuzdur lütfen tedbirli olun;)aklınıza başka sorular takılırsa fırsat buldukça cevaplarım..şimdiden hayırlı doğumlar,sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş..

bu arada şükran hn bebeğin kilosunu biraz fazla ölçüyor sanırım bilginiz olsun,bana doğum öncesi söylenen kilo 3500 dü,doğum kilosu bebeğimin 3115..

Benim bebisin kilosu 34+1'de girdigimiz ayrintili ultrsonda 2600 gr cikti. Kafa gelisimi de 3 hafta onde cikti. Doktor da (Biliyorsun doktorumuz ayni kisi) bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini soyledi. Senin bebisin kafa gelisimi nasil peki? Bence haftasina gore iri bir bebek.

özel mesajınıza özelden cevap yazamıyorum malesef mesaj kotam henüz dolmadığı için..cevabımı burdan vereyim,umarım okursunuz!

merhaba,hrs hiçbirşey vermiyor...doğumdan önce sizden bebeğin takımlarını istiyorlar,doğumdan sonra çocuğa giydiriyorlar sizin verdiklerinizi.şükran hanımın hastasıysanız ve umarım herşey sağlıklı sonuçlanırsa zaten 1 gece kalıyorsunuz hastanede..alacaklarınızı ona göre alın,fazla yük etmeyin derim ben.kendi doğumumda nette yazılanlara bakıp bir sürü şey götürmüştüm ama gerek yokmuş..bebek için 3 takım içli dışlı,şapka,battaniye,bebek bezi,bebeği omzunuza alırken teni üzerinize değmesin diye tülbent gibi ince bir bezde koyun valizinize,kendiniz içinde 2 takım gecelik yada pijama(geceliği öneririm),yüksek belli iç çamaşırı,terlik,çıkışta giyecek kıyafet, ped(hastanede veriyorlar pamuk+gazlı bez ama kendi pedinizin üzerine onu koyuyor hemşireler..)doğumum sezeryan oldu benim,ilk hastaneye geçtiğim anda bir süre nst ye bağladılar,serum takıp gerekli kontrolleride yaptıktan sonra ameliyathaneye indirdiler,orada epidural iğnesini vurmalarıyla başlayan süreç ve doğumun bitmesi tam 1 saat sürdü.şükran hanım gayet ilgiliydi ama okumuşsunuzdur,belki benim vücut yapımla alakalı bebeği çıkarırken bir zorlanma durumu oldu o sırada kaburgalarıma baskı uygulamışlar ertesi gün çok ağrıdı,bebeğiminde dizleri poposu mordu,ameliyathane çok serin mutlaka omuzlarınıza sıcak örtü isteyin ertesi gün ben onunda sıkıntısını yaşadım çünkü,beni kimse uyarmamıştı:(şükran hanımdan sizle ilgili herşeyi hatırlamasını beklemeyin,siz aklınıza takılanları direk ona sorun,biraz geçiştirici cevap verir ama genel olarak ilgili davranıyor,birazda reklamvari konuşmalarını dinliceksiniz hazırlıklı olun:))şükran hanım değilde hrs ile ilgili yazdıklarımı okumuşsunuzdur lütfen tedbirli olun;)aklınıza başka sorular takılırsa fırsat buldukça cevaplarım..şimdiden hayırlı doğumlar,sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş..

bu arada şükran hn bebeğin kilosunu biraz fazla ölçüyor sanırım bilginiz olsun,bana doğum öncesi söylenen kilo 3500 dü,doğum kilosu bebeğimin 3115..

HRS hakkinda verdiginiz detayli bilgiler icin tesekkurler!

hayırlı doğumlar tatlımm...

20 nisanda suni sancı ve epidural olmadan doğum yaptım....oğlum 3000g 49cm di....kesi yaptı dr um...ve gayet güzel dikti....şimdi orjinalini aratmaz....sarkma vs..hiçbişey yok...

Back