• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum yapanlar bir bakın lütfen

dikişşiz olması ne güzel:)
doktorum bana mutlaka kesi atıyoruz.kontrolsüz yırtılma olmasın diye ayrıca doğumu 3-4 saat kısaltıyor dedi.hatta bunu dikerken söledi kestiğini bile duymadım yani...

dikişşiz olanını pek duymadım da .hatta bebeğinizde maşallah gayet iriymiş.ben doğura doğura 3 kg doğurdum :)

atarlar tabıı canı yanan sensın
atsınlar ok ama 3 dıkısı gecmeseya .....
drum benı normal dogurtamadayı hem ıcım ıcımı yıyor ...:30:

selam bayanlar bende 2008 yılında normal dogum yaptım oglumda 3.750 dogdu dogum da kestiler ama anlamadım bile çok dikişim vardı ama abarttıkları kadar zor birşey degil yine olsa yine normal isterim arkadaşlar hamile bayanları korkutmayın lütfen yok şöyle kestiler bilmem ne diye bana da öyle feci şeyler anlatmışlardı ki pisikolojim bozulmustu 9 aylık hamile iken ama rabbim kolaylıgını veriyo anlatılanlar kadar korkunç degil hiç birşey genişlemeye gelince bebegini bol bol emzirirsen kısa sürede daralıp tparlanıyo vajina sen hiç birşey düşünme doktoruna bırak herşeyi insanlar sadece saglık için ne kesiler ameliyatlar geçiriyo hamilelik ve dogum ise mucizevi bir şey dogum sancılarının bile tadını çıkar sonuc herşeye deger

Arkadaşım hiç korkmana gerek yok. Ben de çok korkuyordum ama boşunaymış. O kadar güzel bir şey ki. Dikişleri sadece ilk 15 gün hissediyorsun ondan sonra doğum yaptığını bile unutuyorsun.
O vajinanın genişlemesi falan 5-6 doğumdan sonra olan bişey. ben de hiç genişleme olmad, her şey doğumdan önceki gibi. Eşim de hiç rahatsız değil, hatta herşeyin aynı olduğunu söyleyen de o :1:
Ben çikolata kisti ameliyatı da oldum açık yani sezeryan gibi. Onun acısını da biliyorum. hiiiiiç normal doğumu sezeryanla karşılaştırma bile çünkü normalde hiç sancın olmuyo ama aylarca karnındaki dikişerin acısını hissediyorsun.

çok meraklı bir yapım ve daha bekarken birçok evli arkadaşım oldugu için onlara sorardım araştırırdım.şimdi bebiş düşünüyorum ama sanırım bilinç altıma yerleşmiş bazı duydugum şeyler.şimdi zaman zaman aklıma takılıyor hala.korkuyorum ama sanırım o bebişi karnımda hissedince ona bi an önce kavuşmak için hiçbişeyi gözüm görmeyecek.öyle mi oluyor ki sonuçta annelik duygusu yani demi siz daha iyi bilirsiniz...

Allah bütün hamişlere hayırlı doğumlar versin.yardımcısı olsun.
öle yada böyle bi şekilde döğuyor bebeişler.en güzeli bence normal doğum.dikiş mikiş olsada.çookk çabuk iyileşiyor.bebeğinle daha kolay ilgilene biliyosun kendinde olduğun için...
ne kadar zor yada kolayda olsa o dünyalar güzeli yüzü görüp kucağına alınca herşey bitiyor...
bence her acıya değer anne olmak..allah olamayan herkesede bu duyguyu tattırsın inşallah...

Son düzenleme:
canım benim canım çok tatlıdır. 8 aralık 2010 da epidural normal doğum yaptım. dikiş yerleri evet hala hassas ama acı olarak rahatsızlık vermiyor. normale döndüm. herşeyi eskisi gibi normal yaşayabiliyorum. gevşeme konusuna gelince hiç öyle bişi yaşamadım. eskisinden daha sıkı oldu diyebilirim sana. bu kişiden kişiye değişen bir durum.

canım benim canım çok tatlıdır. 8 aralık 2010 da epidural normal doğum yaptım. dikiş yerleri evet hala hassas ama acı olarak rahatsızlık vermiyor. normale döndüm. herşeyi eskisi gibi normal yaşayabiliyorum. gevşeme konusuna gelince hiç öyle bişi yaşamadım. eskisinden daha sıkı oldu diyebilirim sana. bu kişiden kişiye değişen bir durum.

allah bagışlasın...peki epidural normal nasıl birşey yani anlatırmısınız biraz?birde ben bişey duydum acaba dogru mu gebe kalındıgında ilk 3 ay cinsel ilişki yasakmış öyle mi?

allah bagışlasın...peki epidural normal nasıl birşey yani anlatırmısınız biraz?birde ben bişey duydum acaba dogru mu gebe kalındıgında ilk 3 ay cinsel ilişki yasakmış öyle mi?

gebe kalındığında ilk 3 ay ilişki yasak diye birşey yok eğer düşük riskiniz varsa doktorunuz o zaman yasaklıyor zaten doktorunuz bu konuda sizi uyarıyor ilişkinin olmaması gereken bir durum olursa

çatın dar olması dedikleri şey nedir acaba nasıl anlıcaz onu ?

doktor gebeliğin son ayında pelvik muayene yapıyor o zaman belli oluyor çatının dar olup olmadığı.ona göre de doğum şekli belirleniyor.

Arkadaşım hiç korkmana gerek yok. Ben de çok korkuyordum ama boşunaymış. O kadar güzel bir şey ki. Dikişleri sadece ilk 15 gün hissediyorsun ondan sonra doğum yaptığını bile unutuyorsun.
O vajinanın genişlemesi falan 5-6 doğumdan sonra olan bişey. ben de hiç genişleme olmad, her şey doğumdan önceki gibi. Eşim de hiç rahatsız değil, hatta herşeyin aynı olduğunu söyleyen de o :1:
Ben çikolata kisti ameliyatı da oldum açık yani sezeryan gibi. Onun acısını da biliyorum. hiiiiiç normal doğumu sezeryanla karşılaştırma bile çünkü normalde hiç sancın olmuyo ama aylarca karnındaki dikişerin acısını hissediyorsun.

sağol cevabın için gerçekten çok güzel açıklamışsın ama kafam çok karışık netten araştırdım kağan kocatepe de bu konuyla ilgili videoda hiç bir zaman doğumdan önceki gibi olmaz diyor ben biraz estetik konusunda takıntılıyım o yüzde zaten böyle bir başlık açtım. ama sen yaşayan biri olarak bi sorun olmadı diyorsun demekki eski haline dönebiliyor. iki hafta sonra kontrolüm var doktorumla herşeyi açık açık konuşup bi karar vericez artık

doktor gebeliğin son ayında pelvik muayene yapıyor o zaman belli oluyor çatının dar olup olmadığı.ona göre de doğum şekli belirleniyor.

bende 2 yıl önce normal doğum yaptım.ama doktorum beni çatı darlığı için hiç muayene etmedi.hep normal doğum olacak dedi ama muayene etmedi.bende normal doğum yaptım bi sorun yaşamadım..neye göre karar verdi doktorum acaba :52:

sağol cevabın için gerçekten çok güzel açıklamışsın ama kafam çok karışık netten araştırdım kağan kocatepe de bu konuyla ilgili videoda hiç bir zaman doğumdan önceki gibi olmaz diyor ben biraz estetik konusunda takıntılıyım o yüzde zaten böyle bir başlık açtım. ama sen yaşayan biri olarak bi sorun olmadı diyorsun demekki eski haline dönebiliyor. iki hafta sonra kontrolüm var doktorumla herşeyi açık açık konuşup bi karar vericez artık

Kaan Kocatepe halt etmiş :60: Yaşayan bilir bunu :1:

Ben hep şunu derim: Allahım bize çocuk doğurmak gibi kutsal ve zor bir görevi vermişken, karşılığını da genişleme ve sarkma gibi ceza olarak mı verir?

En güzeli doktorunla konuşmak haklısın
Ayrıca heyecanını ve teleşınıda anlıyorum çünkü aynı yoldan yeni geçtim ama sana tavsiyem hiiiiç bunları düşünme. Her şeyi akışına bırak.Bu güzel ve kutsal olayın tadını çıkar çünkü sonradan çok özlüyorsun hamileliğini...
Benim bir de en çok özlediğim şey ne biliyor musun? Doğum anı... Bebeğimin sesini duyduğum an...
Ya belki bana abartıyo diyeceksin ama sırf bu doğumu tekrar yaşamak için iki çocuk daha doğurucam :)) O kadar yani gerisini sen düşün...

Kaan Kocatepe halt etmiş :60: Yaşayan bilir bunu :1:

Ben hep şunu derim: Allahım bize çocuk doğurmak gibi kutsal ve zor bir görevi vermişken, karşılığını da genişleme ve sarkma gibi ceza olarak mı verir?

En güzeli doktorunla konuşmak haklısın
Ayrıca heyecanını ve teleşınıda anlıyorum çünkü aynı yoldan yeni geçtim ama sana tavsiyem hiiiiç bunları düşünme. Her şeyi akışına bırak.Bu güzel ve kutsal olayın tadını çıkar çünkü sonradan çok özlüyorsun hamileliğini...
Benim bir de en çok özlediğim şey ne biliyor musun? Doğum anı... Bebeğimin sesini duyduğum an...
Ya belki bana abartıyo diyeceksin ama sırf bu doğumu tekrar yaşamak için iki çocuk daha doğurucam :)) O kadar yani gerisini sen düşün...

:D :D ben de o anın hayalini bile kurunca çok duygulanıyorum içim bi garip oluyor eminim dünyada öyle bir duygu daha yoktur.

canım ilk 3 ay yasak diye birşey yok. eğer gebeliğin normal ilerliyorsa yasak olmaz. düşük tehliken varsa yada başka bi sorun bilemiyorum ozaman yasaklanıyor. epidural normal doğum bele katater yerleştiriliyor ordan ara ara ağrı kesici veriliyor. bu şekilde. çok rahat tavsiye ederim.

normal doğumda rahim eski haline tam anlamıyla dönüyormu bilmiyorum ama dikişlein evet hassas oluyor bende 6 ay oldu geçeli hala bazen acıyor.....ama normal doğum en sağlıklısı

:D :D ben de o anın hayalini bile kurunca çok duygulanıyorum içim bi garip oluyor eminim dünyada öyle bir duygu daha yoktur.

Normal doğumdan sonra veya her halükarda yaş ilerledikçe kegel egzersizleriyle eski hale dönmek mümkün. Ama disiplinli olmak aksatmamak gerekiyor.
Bir komplikasyon yoksa epiduralli normal doğumu tavsiye ederim.

2 tane normal doğum yaptım. Henüz lohusa olduğum için hiç ilişkiyi denemedim ama ilkinden biliyorum cinsel anlamda bir fark varsa da olumlu olmuştur. Eskisinden daha sıkıydı. Kağan Kocatepe'yi ben de dinlemiştim. Açıkçası yaşayan biri olarak dediklerine çok anlam veremedim. Dikişlerim de ilk 1 hafta acıdı sonra birden iyileşti. Hatta bir kabartı, iz bile kalmadı. Bir de sezeryanla da doğursan o çatı genişlemesi olacaksa oluyor. Doğum şekli pek birşey değiştirmiyormuş.

hep söylüyorum, adı üstünde "normal" doğum. ben de normal doğurduğum için kendimi şanslı hissediyorum. kesiden korkuyordum ama malesef dikişsiz olmadı doğumum. yine de korktuğum gibi değilmiş. dikilirken zaten hissetmedim. doğumum kolaydı zaten, çünkü kararlıydım. benim doktorum da direkt sezeryanı anlattı bana, spinal yaparız falan dedi. ben normal istiyorum diyince bozuldu, şaşırdı, anlam verememiştim ama söylediğine göre beni denemiş. kararsız görseymiş normal yaptırmayacakmış!

6 ay olmak üzere, dikiş izleri tamamen geçti diyebilirim. evet ilişkide bir farklılık hissediyorsun ama doğumun bazı sonuçları olacak tabi. psikolojik olarak olmazsa, o rahatsızlık da geçiyor zamanla. sezeryanla doğum yapıp cinsel hayatı biten insanlar tanıyorum. önemli olan bence kaygı yapıp gerçek bir sorun haline getirmemek.

Mehaba kizlar bende aralik 2010 da normal dogum yaptim ve yirtilma ve kesik olmadi, hatta agri kesici yada epiduralde olmadim. cok rahatti. bebek dogdu ve acilar bitti, eskisi gibiydim cok rahat tavsiye ederim herkese. aciomu derseniz tabiki acio ama degio bence.

Ben bu doktorlarin sezeryan sevdasini anlamdim gitti, bide kesik mutlaka atariz demesini cok tuhaf buldum. Her kadin yirtilcak die bisi yokki, sen neden beklemeden yapiosun.

Burda ( almanyada) kesigi en son care atiolar, kendiliginden yirtilmasini da tercih ediolar, iyilesmesi daha kolay oluormus. Allah yardimciniz olsun kizlar!!! Doktorlar böyle pesin pesin cellat gibi kesik atarlarsa daha cok anneler dogumdan sonra aci ceker.

Allah herkesi bi avazda kurtarsin insallah:16:

Back