dikişşiz olması ne güzel:)
doktorum bana mutlaka kesi atıyoruz.kontrolsüz yırtılma olmasın diye ayrıca doğumu 3-4 saat kısaltıyor dedi.hatta bunu dikerken söledi kestiğini bile duymadım yani...
dikişşiz olanını pek duymadım da .hatta bebeğinizde maşallah gayet iriymiş.ben doğura doğura 3 kg doğurdum :)
canım benim canım çok tatlıdır. 8 aralık 2010 da epidural normal doğum yaptım. dikiş yerleri evet hala hassas ama acı olarak rahatsızlık vermiyor. normale döndüm. herşeyi eskisi gibi normal yaşayabiliyorum. gevşeme konusuna gelince hiç öyle bişi yaşamadım. eskisinden daha sıkı oldu diyebilirim sana. bu kişiden kişiye değişen bir durum.
allah bagışlasın...peki epidural normal nasıl birşey yani anlatırmısınız biraz?birde ben bişey duydum acaba dogru mu gebe kalındıgında ilk 3 ay cinsel ilişki yasakmış öyle mi?
çatın dar olması dedikleri şey nedir acaba nasıl anlıcaz onu ?
Arkadaşım hiç korkmana gerek yok. Ben de çok korkuyordum ama boşunaymış. O kadar güzel bir şey ki. Dikişleri sadece ilk 15 gün hissediyorsun ondan sonra doğum yaptığını bile unutuyorsun.
O vajinanın genişlemesi falan 5-6 doğumdan sonra olan bişey. ben de hiç genişleme olmad, her şey doğumdan önceki gibi. Eşim de hiç rahatsız değil, hatta herşeyin aynı olduğunu söyleyen de o
Ben çikolata kisti ameliyatı da oldum açık yani sezeryan gibi. Onun acısını da biliyorum. hiiiiiç normal doğumu sezeryanla karşılaştırma bile çünkü normalde hiç sancın olmuyo ama aylarca karnındaki dikişerin acısını hissediyorsun.
doktor gebeliğin son ayında pelvik muayene yapıyor o zaman belli oluyor çatının dar olup olmadığı.ona göre de doğum şekli belirleniyor.
sağol cevabın için gerçekten çok güzel açıklamışsın ama kafam çok karışık netten araştırdım kağan kocatepe de bu konuyla ilgili videoda hiç bir zaman doğumdan önceki gibi olmaz diyor ben biraz estetik konusunda takıntılıyım o yüzde zaten böyle bir başlık açtım. ama sen yaşayan biri olarak bi sorun olmadı diyorsun demekki eski haline dönebiliyor. iki hafta sonra kontrolüm var doktorumla herşeyi açık açık konuşup bi karar vericez artık
Kaan Kocatepe halt etmişYaşayan bilir bunu
Ben hep şunu derim: Allahım bize çocuk doğurmak gibi kutsal ve zor bir görevi vermişken, karşılığını da genişleme ve sarkma gibi ceza olarak mı verir?
En güzeli doktorunla konuşmak haklısın
Ayrıca heyecanını ve teleşınıda anlıyorum çünkü aynı yoldan yeni geçtim ama sana tavsiyem hiiiiç bunları düşünme. Her şeyi akışına bırak.Bu güzel ve kutsal olayın tadını çıkar çünkü sonradan çok özlüyorsun hamileliğini...
Benim bir de en çok özlediğim şey ne biliyor musun? Doğum anı... Bebeğimin sesini duyduğum an...
Ya belki bana abartıyo diyeceksin ama sırf bu doğumu tekrar yaşamak için iki çocuk daha doğurucam :)) O kadar yani gerisini sen düşün...
allah bagışlasın...peki epidural normal nasıl birşey yani anlatırmısınız biraz?birde ben bişey duydum acaba dogru mu gebe kalındıgında ilk 3 ay cinsel ilişki yasakmış öyle mi?
ben de o anın hayalini bile kurunca çok duygulanıyorum içim bi garip oluyor eminim dünyada öyle bir duygu daha yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?