arkadaşlar temmuzda doğumum var inşallah ilk doğumum olacak doktorum geçen nasıl bir doğum düşündüğümü sordu bende epidural normal düşündüğümü söyledim o da bana şartları elinden geldiğince zorlayıp normal yaptıracağını söyledi ama bi kaç kişiyle konuştum ve biraz internetten baktım vajinanın doğumdan önceki haline bi daha dönemeyeceğini, genişlediğini, çok dikiş atılırsa ya da düzgün dikiş atılmazsa estetik problemlerin ortaya çıktığını öğrendim. siz bu doğum şeklini yaşamış olarak lütfen beni bilgilendirir misiniz? kafam çok karıştı..
teşekkür ederim cevaplarınız için bakalım doktoruma bıraktım yöntemi 3500 kg ın üstünde olursa sezeryan yaparız dedi hayırlısı olsun artık
canim bende 18 gun once normal dogum yaptim bebegim 4110 gr dogdu ve hic dikisim yok. ilk gunden beri bebegime ben bakiyorum. dogumdan hemen sonra banyomu kendim yaptim ve birkac saat sonra eve gonderildim. tavsiye ederim.
canim bende 18 gun once normal dogum yaptim bebegim 4110 gr dogdu ve hic dikisim yok. ilk gunden beri bebegime ben bakiyorum. dogumdan hemen sonra banyomu kendim yaptim ve birkac saat sonra eve gonderildim. tavsiye ederim.
dikişin olmamasını siz mi istediniz? benim doktorum normal dogumda bebek büyük küçük fark etmiyor kesiyoruz demıstı.ben 1 sene once normal dogum yaptım,rahat bır dogum oldu ama dıkısler ıglesırken bıraz can yakıcıydı.. merak ettım acaba kesılmeden de yapılırmıymıs, sız 4 kılo ustu bır bebegı bıle kesı olmadan dogurdugunuza gore demek olabılıyor.. bu arada yurtdısında mı yasıyorsunuz
dikişşiz olması ne güzel:)
doktorum bana mutlaka kesi atıyoruz.kontrolsüz yırtılma olmasın diye ayrıca doğumu 3-4 saat kısaltıyor dedi.hatta bunu dikerken söledi kestiğini bile duymadım yani...
dikişşiz olanını pek duymadım da .hatta bebeğinizde maşallah gayet iriymiş.ben doğura doğura 3 kg doğurdum :)
kızlar cevaplarını için sağolun da zaten benim normal doğum yapmak için cesaretim var dikişlerden falan korkum da yok ben sadece size vajinada genişleme oluyor mu ya da dikişler iyileştiği zaman orası eskisi gibi oluyor mu bir yıl falan geçince doğumdan önceki haline dönüyor mu bunu öğremek istiyorum. bazen vajinal estetik geekebiliyormuş normal doğum sonucunda...
Canim herkesin catisi farkli sukurki benim cati darligim yokki kesi veya yirtilma soz konusu olmadi. Benim kaynanamin 10 tane cocugu var hepsini evde dogurdu dikissiz kesisiz. Bunu duyunca sasirmistim cunku bende kendimi kesiye hazirlamistim ama sukurki boyle oldu.
ben de normal doğum yapmıştım, ama daha bebek gelmeden kestiler ebeler, birsürü dikiş atıldı,
inan doğum olayı o kadar basit ki... asıl sıkıntı veren doğum sonrası dikişlerinin iyileşmesini beklemek oluyor.
şu an normal doğum yaptığıma çok memnunum göbek falan gb bi sıkıntım hiç olmadı, estetik bi sorunum da yok Allaha şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?