normal doğum yapanlar bir bakın lütfen

ttaytt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
720
102
323
arkadaşlar temmuzda doğumum var inşallah ilk doğumum olacak doktorum geçen nasıl bir doğum düşündüğümü sordu bende epidural normal düşündüğümü söyledim o da bana şartları elinden geldiğince zorlayıp normal yaptıracağını söyledi ama bi kaç kişiyle konuştum ve biraz internetten baktım vajinanın doğumdan önceki haline bi daha dönemeyeceğini, genişlediğini, çok dikiş atılırsa ya da düzgün dikiş atılmazsa estetik problemlerin ortaya çıktığını öğrendim. siz bu doğum şeklini yaşamış olarak lütfen beni bilgilendirir misiniz? kafam çok karıştı..

doktorun doğru söylemiş estetik açıdan düşünüyorsan normal doğumu vajinana eskisi gibi olmuyo ve dikişlerin olduğu yerler zaman geçsede çok hassas oluyor 2007 de normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum

Ben daha once yazan arkadasa katilmiyorum. 10 yil once normal dogum yaptim ve bu dogumu da normal istiyorum. Dogum olduktan sonra en fazla 6 ay daha hissettim dikisleri. Ustelik dikisim de coktu (Ebeye dikerken sordugumda sayisini bile soylemedi. "Ben hic soylememeyim; cok derine gitmis" dedi; o kadar yani) Ilk zamanlar zordu(ilk 25 gun kadar), ama sonra hizli bir sekilde iyilesti. Ilk baslarda, genislemeyi hissediyorsun, ozellikle iliski sirasinda. Bu daha normal zaten, koskoca cocuk cikiyor oradan. Ama zamanla sıkılasmaya basliyor.
Bence kalan tek sey dikis izi. O da estetik yapiliyor zaten. Dikis aldirmaya bile gitmiyorsun; kendiliginden atiyor.
Sezaryende de dikis izi kaliyor. Sezaryen yapan bir arkadasimin cocugu 3 yasinda; hala dikislerinin zaman zaman acidigini, hissettigini soyluyor.
Sakin bunun icin normal dogumdan vazgecme.

2 yıl olmadı normal doğum yaptım bende.tabi dikişte var.
ama dikişin düzgün atılırsa sorun yok bence.hatta doktor dikerken hassas yer güzel dikeyimde sonra ilişki esnasında kulaklarımı çınlamasın diye dalga geçmişti ....
artık dikiş yeri belli bile değil yani.eski haliyle bir farkta kalmıyor...
bence kendini korkutma böyle şeyler düşünüp...hayırlısı ne ise öyle olsun inşallah...
normal doğum gibisi yokk...(eğer bi sorun yoksa)

teşekkür ederim cevaplarınız için bakalım doktoruma bıraktım yöntemi 3500 kg ın üstünde olursa sezeryan yaparız dedi hayırlısı olsun artık

teşekkür ederim cevaplarınız için bakalım doktoruma bıraktım yöntemi 3500 kg ın üstünde olursa sezeryan yaparız dedi hayırlısı olsun artık

canim bende 18 gun once normal dogum yaptim bebegim 4110 gr dogdu ve hic dikisim yok. ilk gunden beri bebegime ben bakiyorum. dogumdan hemen sonra banyomu kendim yaptim ve birkac saat sonra eve gonderildim. tavsiye ederim.

canim bende 18 gun once normal dogum yaptim bebegim 4110 gr dogdu ve hic dikisim yok. ilk gunden beri bebegime ben bakiyorum. dogumdan hemen sonra banyomu kendim yaptim ve birkac saat sonra eve gonderildim. tavsiye ederim.

dikişin olmamasını siz mi istediniz? benim doktorum normal dogumda bebek büyük küçük fark etmiyor kesiyoruz demıstı.ben 1 sene once normal dogum yaptım,rahat bır dogum oldu ama dıkısler ıglesırken bıraz can yakıcıydı.. merak ettım acaba kesılmeden de yapılırmıymıs, sız 4 kılo ustu bır bebegı bıle kesı olmadan dogurdugunuza gore demek olabılıyor.. bu arada yurtdısında mı yasıyorsunuz

ben gecen sene normal dogum yaptım epiduralle.. 15 dk da dogurdum cok ama cok rahat bır dogumdu. hatta ınsanların normal dogumdan bu kadar korkmasını anlamsız bulmaya basladım... bence doktorlarında hatası var, normal dogumun ne kadar muhtesem bırsey oldugunu uzun uzun anlatmaları lazım bız kadınlara. ben ıyıkı normal dogum yapmısım dıyorum hep. cok ozel bır an. bır kadın sartları el verıyorsa bu duyguyu yasamalı.. dıkıslerde 20 gune ıyılesıyor evet bıraz acıyor ama sezeryandada dıkıs var ve bence daha zor. en azından vajına oradan bır bebegın cıkabılıecegı sekılde yaratılmıs, ama sezeryanı dusunsenıze kac kat derı kesılıyor.. bence mumkun oldugunca normal doguma odaklanın..

dikişşiz olması ne güzel:)
doktorum bana mutlaka kesi atıyoruz.kontrolsüz yırtılma olmasın diye ayrıca doğumu 3-4 saat kısaltıyor dedi.hatta bunu dikerken söledi kestiğini bile duymadım yani...

dikişşiz olanını pek duymadım da .hatta bebeğinizde maşallah gayet iriymiş.ben doğura doğura 3 kg doğurdum :)

Son düzenleme:
bende normal doğum yaptım ilk doğumumdu hem çok güzel oldu hissetmedim bile on dk da doğdu hemde 3 dikişim vardı normal doğum gibisi yok evde istediğim gibi kalktım dikişler iyileşme aşamasında biraz ağrı oldu oda tuzu biberi canım çabuk iyileşiyor.

Canim benim kesi yok yani dikilecek birsey yoktu. Doktor ikinma esnasinda uyusturucu igne yapti belki kesiye gerek kalir filan diye. bana son kez ikin dedi bende guclu ikininca kesiye gerek kalmadi yirtikta olmadi. Bu arada evet yurtdisinda yasiyorum,

Canim herkesin catisi farkli sukurki benim cati darligim yokki kesi veya yirtilma soz konusu olmadi. Benim kaynanamin 10 tane cocugu var hepsini evde dogurdu dikissiz kesisiz. Bunu duyunca sasirmistim cunku bende kendimi kesiye hazirlamistim ama sukurki boyle oldu.

normal doğum adı üstünde normla olandır
yıllar önce kadınlar ka tane çocuğu bu yolla doğuruyorlardı
ben 3 yıl önce normal doğum yaptım hem de epüdral filan olmayanı
hiç bir şikayetim yok
dikişler 3gün içinde iyileşti
göbek kalmadı şu an eski kilomdayım
bebeğime de kendime de kimseye muhtaç olmadan bakabildim doğum yapar yapma ayağa kalkabiliyorsun
vajinamda ilk zamanlar sadece piskolojik olarak acı hissettim onun dışında hiç bir şikayetim olmadı
normal doğum bebeğin nefes almasını karaciğerinin gelişimini destekler

ben de normal doğum yapmıştım, ama daha bebek gelmeden kestiler ebeler, birsürü dikiş atıldı,
inan doğum olayı o kadar basit ki... asıl sıkıntı veren doğum sonrası dikişlerinin iyileşmesini beklemek oluyor.
şu an normal doğum yaptığıma çok memnunum göbek falan gb bi sıkıntım hiç olmadı, estetik bi sorunum da yok Allaha şükür.

kızlar cevaplarını için sağolun da zaten benim normal doğum yapmak için cesaretim var dikişlerden falan korkum da yok ben sadece size vajinada genişleme oluyor mu ya da dikişler iyileştiği zaman orası eskisi gibi oluyor mu bir yıl falan geçince doğumdan önceki haline dönüyor mu bunu öğremek istiyorum. bazen vajinal estetik geekebiliyormuş normal doğum sonucunda...

1. sayfada da yazmistim sana. Dogum olduktan sonra en fazla 6 ay daha hissediyorsun dikisleri. Ilk baslarda, genislemeyi hissediyorsun, ozellikle iliski sirasinda. Bu daha normal zaten, koskoca cocuk cikiyor oradan. Ama zamanla sıkılasmaya basliyor. En fazla 6 ay gerekiyor bence eski haline donmesi icin.
Bence kalan tek sey dikis izi. O da estetik yapiliyor zaten. dikis aldirmaya bile gitmiyorsun; kendiliginden atiyor. Bence buyuk bir yirtik falan soz konusu degilse, vajinal estetige gerek yok. Zaten hastanelerde yirtik olmasina izin vermeden kesi yapiyorlar zaten.

canım bunun çatı darlığı ile alakası varmı bilmiyorum.kesilen kısım en dışta çünkü içte değil.
doktorumun dediğine göre:bebeğin çıkışını kolaylaştırıyomuş.doğum süresini kısaltıyomuş.bana keseyimmi diye sormadı :) dikerken söyledi.en dışta tane dikiş işte.şu an varmı yokmu belli değil...

canım ebeler malesef öyle.bi arkadaşım doğum yaptı.hafta sonu diye doktoru gelip doğuma girmemiş(normal doğuma girmiyolarmış)ebeler sağolsun kızı resmen doğramışlar dikmişler.dikiş sayısı muamam yani....bu arada arkadaşım devlet hastanesinde doğum yaptı...
ben özel hastanede doğum yaptım.pazar olduğu halde doktorum doğuma geldi...dikişi falan kendi yaptı...3 tanecik dikiş oldu...
öle iyileşmeside pek zaman almadı benim

doğum yapmaktan çok korkuyorum.hatta bu yüzden psikolojik olarak hamile kalamıyorum sanırım. bu epidural doğum nasıl bişey anlatırmısınız

ayy su felaket tellalı ınsanlardan nefret edıorum ben hamıleykende yok su kadar dıkıs atıolarda bole acıyoda gecmıoda bılmem ne hepsı senaryo cok sukur normal dogum yaptıım hıc bı sorunum kusurum yok normal olan bu cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…