Normal doğum yapanlar acil

Herkesin özgür iradesine saygım var ama bu durumun bir seçenek olması tuhafıma gidiyor.

İki bebeğimde normal doğum. İlki suni sancı artı epidural. Bende suni sancı çok kötü dedikler için epidural istedim. İkinci bebeğim spontane. hiç bir yerimde de bir şey yok. Bebeğimi hemen aldım kucağıma emzirdim. Emzirir emzirmez ayağa kalktım tuvalete gittim, eve döndüm yine sürekli ayaktaydım. Dikişlerim oldu tabi ki ikisinde de, ama hemen iyileşiyorlar. Ayağa kalkmanızı engelleyecek bir durum değil. İki bebeğimde de 3 haftalıkken uçak seyahati yaptım; aktarmalı olarak Türkiye'ye döndüm.

Evet sancılar ağrılı ama doğum yapar yapmaz unutuyorsunuz. Bebek çıkarken hiç bir şekilde acımıyor, ağrı veren sadece sancı. İkinci bebeğim 4 kilonun üzerindeydi. Doğal bir süreç olarak bakın. Korkmayın. Nefesinize hakim olun.
Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah🤲🏻

Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var mi😄 doktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
Ben sezeryan yaptım.hic pişman değilim.iyi ki olmuşum çünkü özel bölgemdeki dikişlere dayanamadım.heralde sans işi o bölgende az dikiş olması dr iyi olacak yoksa 16 18 dikiş belden aşağı uyusturuldum.tabinsen bilirsin ama ben kendim tercih ettim

İki sezeryanım vardı normal doğum yapamadım diye çok üzülüyordum. Yaşadığım tüm zorlukları sezeryana bağlıyordum. Sezeryanda tam anlamıyla iyileşmem on günü buluyordu.ilk sezeryanım beş sene oldu ve hiçbir zaman dikişim acıdı zorlandım gibi bir durum yaşamadım. Ama etrafımda ay dikişim sızladı of dikişim ağrıdı diye çok sızlanan arkadaşım var. Ve on gün önce üçüncü çocuğumu normal doğum yaptım,normal doğum yapıp doğumhaneden yürüyerek çıktım hikayeleri gibi olmadı bende.doğumhaneden tekerlekli sandalyede çıktım yürümeye dermanım da kalmamıştı yürüyecek bir alt takım da kalmamıştı :KK70: beş dikişim vardı alttan,kesme anını dikme anını ve doğum anını anlamadım o aşama kolaydı.sancılar çok yormuştu sadece. Tabi odaya geldikten sonra kalktım da yürüdüm de bebekle ilgilenmem daha kolay oldu bu bi gerçek ama sorsan şu an ikisinin de zorluğu eşit gibi geldi bana. Normal doğumda da tam olarak iyileşmem on günü buldu. Herkesin doğumu, iyileşmesi bir olmuyor. Sezeryan yine de tavsiye etmem arkadaşın dediği gibi bu bir seçenek olmamalı. Sezeryan kurtarıcı bir operasyon ve gerekli olunca buna doktor karar verir.

İlki evet sızısını hissederim ama ikincisi hayır.
Diyorum ya şans, benim toplam 13 14 dikişim vardı doğumda, sezaryen gibi ama vajinada yani bayağı zorlu oldu o kısım😂
Ama temmuz sıcağı mevsimsel dezavanaj, kanama var sürekli dikişler kurumuyor, dolayısıyla düşmüyor falan.
İkincide yaşamadım öyle bir sorun
Teşekkür ederim 🤗

Ben sezeryan yaptım.hic pişman değilim.iyi ki olmuşum çünkü özel bölgemdeki dikişlere dayanamadım.heralde sans işi o bölgende az dikiş olması dr iyi olacak yoksa 16 18 dikiş belden aşağı uyusturuldum.tabinsen bilirsin ama ben kendim tercih ettim
Hem normal hem sezeryan mi oldumuz

Bu çok kişiye göre bir karar.. ilkini normal ikinciyi sezaryen yaptım. İkisi de zor. Yine olsa sezaryen yaparım.
normalin verdiği haz evet paha biçilemez ama çok zor belden epidural almama rağmen zorlandım. Benim çocuk 4 kiloydu onun da etkisi var. Rahim Yırtıldı basurlar fışkırdı..
sezaryen olalı 6 ay oldu, benim sonrası rahattı ama yaram hala arada kaşınıyor..

Bu çok kişiye göre bir karar.. ilkini normal ikinciyi sezaryen yaptım. İkisi de zor. Yine olsa sezaryen yaparım.
normalin verdiği haz evet paha biçilemez ama çok zor belden epidural almama rağmen zorlandım. Benim çocuk 4 kiloydu onun da etkisi var. Rahim Yırtıldı basurlar fışkırdı..
sezaryen olalı 6 ay oldu, benim sonrası rahattı ama yaram hala arada kaşınıyor..
Komple anne olmak kadin zor aslında

Epidural olmadı mi sizin? Ben dikiş acısından değil de estetik olarak sonradan kötü olur mu diyorum. Size çatıniz genis demis miydi doktorr. Ben normal olursa da epidural istiyorum ama bakalimm

Epidural olmadı. Dikiş yerim belli değil. Vajinam değişmedi eskisi gibi. Sıkıntı yok yani.

Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var mi😄 doktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
kuzum aramızda 1 hafta var bende ilişkide vs zorluk yasıyorum çatı muaynesi nasıldı çok mu acıdı haftaya da benim var 😭

Ben sırf korkularımdan dolayı kendi isteğimle sezaryen oldum ama keşke keşke normal doğum için çaba gosterseydim Sezaryen sonrası o kadar zordu ki bir aya yakın yatamadım , oturarak uyudum Allahım şu yatağa yattigim günü görecek miyim diye ağlardım Bebeği bile ilk üç gün kucağıma alamamıştım..
Yine de hakkında hayırlısı tabi sonradan belki bebek için bu daha iyi oldu diye teselli ettim kendimi

Herseyin normali guzeldir. Rabbim yaradilisimizda zaten normal dogumu vermis. Ama herhangi bir durum olur tip gelismis sikintida sezeryan alternatiftir ki bilmiyorum sezeryani... Normal oldu ilk bebegim kesinlikle dua ve Allhin yardimi baska birsey degil... Guzel gecti cok sukur gene oyle olmasini isterim. Ama cokta diretmemek lazim. Sezeryan da olacaksa en guzel sekilde olsun... Bir annenin kendini ve bebegini rahatlatmasi lazim.. gerginlik stres olunca zor oluyor.. Rabbim tum isteyenlere hayirlisi ile annelik duygusunu yasatsin...

acik bi soru sorsam 🤭görüntüde bir bozulma ya da cinsel hayatinizda bi problem yaratti mi
Yani goruntu az bisey etkileniyor ama cok.goze batacak kadar degil hayir cinsel hayati asla etkilemiyor

Back
X