- 27 Nisan 2010
- 355
- 14
- 98
- Konu Sahibi ASDElmaliSekerim
bende normal doğum yapmak istiyorum allah nasip ederse
bende çok istiyorum normal olsun,rabbim kolaylıkla kucağımıza almamızı nasip eder inş.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende normal doğum yapmak istiyorum allah nasip ederse
kolay olur tabi...bu normal doğuran ünlüler hamileliklerinde kilo alcaz diye ödleri kopuyor. ondan sonrada hap kadar çocuk doğuruyorlar.
ünlülerin doğumlarını okurken aynı şeyi düşündüm biz bu şekilde pohpohlanmayız. Doktorumla henüz doğum meselesini konuşmadım ama normal doğum düşüncemi açıklayınca ilgisi azalacaktır hatta doğum zamanım gelince bulamam bile belkide kendisini.
Hamileliğimde yazdığım bu yorumumu okudum da çok on yargılı davranmisim. Normal dogum istiyorum dedim zaten seninki normal görünüyor dedi doğumum gece 02:30 gibi başladı hastaneye aradığımız anda geldi 05:00 de bebegim dogdu. doğumumda çok yardımcı oldu ve çok hızlı bir sekilde bebeği aldı.açılmam hastaneye vardığımda zaten epey olmuştu ama yinede doktorumun doğumumda çok etkisi oldu hakkını yiyemem.
mrb canım.tebrik ederim Allah analı babalı buyutsun.cok merak ettiğim bişey var normal doğumda kac dikişin oldu ve kac gunde iyilesti.ben cok korkuyorum o dikişlerden.doktorum bana da normal doğuma uygunsun dedi ama o dikişler yuzunden epey bi çeken anneler duydum.seninki nasıl oldu ve genişleme vs. baska bi sorun oldu mu merak ediyorum.gerci kac gun olmuş doğum yapalı bilmiyorum belki doğumun yeni olmuştur
Teşekkür ederim darısı basına olur inşallah öncelikle sunu söyleyim normal ve kolay bir dogum istiyorsanız son haftalarda bol bol yürüyüş yapın.merdiven inip çıktım yürüdüm bunlar açılmamı artırdı hatta dogum yaptıgım günde yürüyüşden gelmiştim sancılarımı evde çektim sonra hastaneye gittim daha dogrusu bunu bilinçli yapmadım çünkü bir anda oldu. Bende en çok dikişlerden korkuyordum bebeğimi gördüğümde plesantanin çıkışını farketmedigim gibi dikişlerde çok korkutucu olmadı dikilirken refleks olarak bacaklarımı sürekli kapamaya çalıştığım için biraz uzun sürdü. İkinci gün yataktan kalktım hatta esimle bebeğimizin nüfus cüzdanını çıkarmaya gittim.dikislerimdeki acı bir hafta hissettirdi ama normal hayatıma dönmeme engel olacak bir acı degildi.
Bu arada ne hamilelik ne dogum asıl sıkıntı bebeğin bir haftayı doldurduktan sonra başlıyor çok uykusuzum su an bir andan bebeğimi sallıyorum acım yorgunum
mrb canım.tebrik ederim Allah analı babalı buyutsun.cok merak ettiğim bişey var normal doğumda kac dikişin oldu ve kac gunde iyilesti.ben cok korkuyorum o dikişlerden.doktorum bana da normal doğuma uygunsun dedi ama o dikişler yuzunden epey bi çeken anneler duydum.seninki nasıl oldu ve genişleme vs. baska bi sorun oldu mu merak ediyorum.gerci kac gun olmuş doğum yapalı bilmiyorum belki doğumun yeni olmuştur
Merhaba, ben dar kalcali olmama ve 4 kilo bebek doğurmama ragmen kesiğim olmadı, dr'um sürekli eliyle masaj yaparak sancılardan dolayı olusan kasilmalari ve sertleşmeleri engelledi...yıllarca ABD'de çalışmış biri, orada kesik cok nadir yapılıyormuş...dogum yolunda tırtılların olmuş doğal olarak, onları dikerken hissetmedim bile. Hayırlı, kolay doğumlar dilerim...
Merhaba, ben dar kalcali olmama ve 4 kilo bebek doğurmama ragmen kesiğim olmadı, dr'um sürekli eliyle masaj yaparak sancılardan dolayı olusan kasilmalari ve sertleşmeleri engelledi...yıllarca ABD'de çalışmış biri, orada kesik cok nadir yapılıyormuş...dogum yolunda tırtılların olmuş doğal olarak, onları dikerken hissetmedim bile. Hayırlı, kolay doğumlar dilerim...
ne güzel canım.benim doktorum basından dikiş kesin oluyo dedi.ben de sonrasında cok cekmekten korkuyorum.kiminin fazla dikişi oluyomuş iyileşmesi zaman alıyomuş.hatta forumda bi başlık acılmış bu konuyla ilgili bisürü kişi şikayetciydi 2 ayı gecip hala iyileşmeyenler oluyo galiba :18: cok tesekkür ederim cvbın için
Sanırım eskilerde de böyle bir yöntem var, bundan 30 sene önce dayımın eşi hastaneye yetişememiş eve ebe çağırmak zorunda kalmışlar, ebe zeytinyağıyla sürekli masaj yaparak açıklığın sabit ve yumuşak kalmasını sağlamış, onun da hiç kesiği falan olmamış...ama malesef herkesin yaptıgı bisey degil...kesiğin bulunduğu yer itibariyle enfeksiyon kapma ihtimali cok yuksek tabi, yanlız söyle bir konu var; benim açıklığım 10 cm'e gelipte dogumhaneye indirdiklerinde dr'um ben ikinmaya başlamadan önce dogum yolunu 2-3 enjektorluk bir siviyla bebeği enfeksiyonlara karsı korumak amacıyla yıkadı, hatta dogum bitip benim iç dikislerimi atacağı zamanda yine aynı siviyla yikayip dikişleri öyle attı...ben bunu rutin bi uygulama sandığım için onun icinde ne var falan diye sormadım, gecen gün arkadaşlarla konuşurken rutin bı uygulama olmadıgı ortaya çıktı...bu da yine dikişlerin sağlıklı kapanması için iyi bir uygulama sanırım...
Kızlarrr 3 gun once normal dogum yapmıs bırı olarak kesınlıkleee ıstıosanız korkmayınnn cok guzel bır duygu benım gunum gectı sunı sancıyla baslattık dogumu epıdrl de oldu gerckten cok buyuk rahatlık sabah 1 bucukta sancı vermeye basladılr aksm 10da oglumu kucagıma aldım etkılı sancıyı 6 dan sonra hıssettım dayanılmıck gıbı degıl gercekten cok muthıs bır duyguu ALLAH ısteyen herkese nasıp etsın sımdı gelen mısafırleree hızmet edecek kadr ayaktyım hersey cok guzel:))) Veee tabıkı dr cok onemlı onuda soylıyeyımm ben 39. haftamda dr bana sen doguramazsn catın dar kemık yapın musaıt degıl cocugun bası cok buyuk coook zor bır dogum olur dedı dıye dr degstırdım ALLAH ondn razı olsun ınanılmaz motıve ettı benıı okdr rahatlattıkı dogumhanede harıka bır doktr 10 gunde dogurttu benı:))) Drlr sezryna yonlendırıo benı hıc sebepsız yere amelıyt etcektı o bası buyuk dedıgı bebegımı kesı olmadn dogurdummm sımdı gıdıp cocugu gosterıp al sana buyuk kafaa al sanaa zor dogumm osurur gıbı cıkarttım cocgumuuu pıs kadınnn beeeee
Arkadaslarim, lutfen normal dogumunu kolaylikla gecirenler dr larinin adini ve hastaneleri yazabilir mi...buna cok ihtiyacim var....