Normal Doğum Yapan Anneler Kaç Saat Sancı Çektiniz.

Canım 8 saat çektim sonra epidural takıldı.Aslında dahada kısa sürebilirdi bu süre ama ben korkaklığım yüzünden uzattım, nefes alıp vermeyi beceremedim:69:

bende apuduralle oldum canım 1 saat sancı çektim 1 saatte doğurmaya uğraştım bol bol dua et allah yardımcın olsun. bana kayınbabanın duası çok iyi gelir dediler her gün arar dua et baba derdim oda sağolsun duasını iyi niyetini eksik etmedi.

Ben 6 saat sancı çektim, 10 dakika da doğum sürdü, epidural de yapılmadı, son dakikalar hariç sancılar o kadar dayanılmayacak gibi değildi.
Allah sağlıkla kolaylıkla kurtarsın sizi de inş.

5 saat sancı çektim son 1 saatinde sancilarım şiddetlendi.
en çok korktuğum şey doğum anıydı ama doğumda hiçbir acı hissetmedim.

gece 1de başladı 4de doğdum sancılar zordu ama doğunca herşey bitiyor.Allah yardımcın olsun..

benimde 6 saat kadar sürdü ama son 1 saat harici sohbet muhabbetle geçti zor kısmı son 1 saatti doğum ise çok kolaydı nasıl oldu bitti anlamadım.allah bi avazda kurtarsın sağlıcakla bebeğine kavuştursun inşl.

valla kızlar anlaşılan doğumunuz kolay olmuş.benm çevremde 10-15 saat sancı çekenler var onları dinleyince endişelenyrm.inşallah benm ki de sizler gibi kısa sürer.

bu arada iyi dileklernz için teşekkr ederm

hiç korkma tatlım.bnm çevremde hep böyle hikayelerle doluydu en baştada annem vardı hepsi bnm doğumuma çok şaşırdı nsl bu kadar çbk ve kolay oldu die.eskiden sezeryan pek kullanılmadığı için kordon dolanması gibi problemlerle doğum uzuyomuş sanırım dolayısıylada sancılar şimdi allah koruusun bi problem anında hemen sezeryana alıyolar ztn.sana tek tavsiyem bol bol yürü hareketli ol ve bence doğumuna yakın sıcak suya oturma banyosunu dene açılmaya yardımcı oluyor

doğum sancıları evet tahammül edilmeyecek gibi değil aslında son anları hariç. ama benim sancılarım biraz uzun sürdü akşam 12 de başladı ertesi öğlen 12 de doğum oldu. son bir saate kadar annem kayınvalidem ve eşim hep yanımdaydı birlikte koridorda yürüdük sürekli.gülerek sohbet ederek geçti o zamanlar. ben doğum anından korkuyodum bebeğimin kafası biraz büyük olduğu için biraz zorladı ama herşeye değiyor inan. onun o ilk ağlamasını duyduktan sonra herşeyi unutuyosun...

benimde merak ettiğim doğum öncesi rahim ağzı açıklığına nasıl bakıldığı?gözle mi alle açarak mı spekulum kullanılıyo mu?yada ne bilim doğuma gitmezden önce evde eşin kontrolüyle falan açıklık belli olur mu ki?

benim 40 haftanın bittiği gün doğum oldu.gece 3 te hafif hafif sancı giriyo.sadece tuvaletin geliyo.sabaha kadar tuvaletten çıkmadım ben.birazda doğum anında kötü bişey olmasın diyede tuvalete gittim ben:))....sabah 7 de hastaneye gittik.sancı girdiğinde hiçbişeyi düşünecek dermanın kalmıyo ama sancı geçtikten sonra normale dönüyosun.9,45 te bana sunni sancı verdiler.10,15 te bebeğim doğdu.hiç bağırmadım.allaha yalvardım.sağ salim kurtar ikimizide dedim.yardım et dedim.bide doğumdan önce ben çok fazla yürüdüm ve egzersiz yaptım.egzersizlerin dehşet faydası oldu.seninde yapmanı tavsiye ederim...2 3 ıkınmada bebek hemen doğdu.yürüyüş ve egzersizler çatıyı açıyomuş.böylece kolay doğum gerç.ekleşiyomuş.şimdiden hayırlı olsun.allahım bi avazda kurtarmayı nasip etsin....(bunun ne demek olduğunu hep düşünüyodum.doğum sırasında anladım.inş bi avazda kurtulursun canım:)))) )

benim sorumun cevabı?kızlar çok merak ediyorum hani son anda evde olup açıklık iyice gerçekleşince hastaneye gitmek daha mantıklı geliyo ama nasıl anlıycaz açıklık oluştuğunu gözle görülebiliyo mu ki?yada ne bilim ebe yada dr.baktığında acı hissi oluşuyo mu?

evden çıkmak için ne kadar açıklık olduduğun değil sancıların sıklığı önemli.ben sancılar 5 dk ya düştüğünde evden çıkmayı düşünüyorum.sende gebesin herhalde.

eğerki eşin cesaretliyse seni muayene edebilir.2 parmağını içeri girdirip kaç cm açık olduğunu anlayabilir.ama tabi bilmeyen biri belkide yapamaz...sancıların sıklaşana kadar hastaneye gitme.psikolojik olarak kötü oluyosun.ben evde çektim sancıyı.hastaneye gittiğimde 4 cm açıklık vardı ve 1 2 saat içinde hemen 9 cm oldu.bide şu var.çok fazla bağırmayın.herkes sancı çekiyo ama bazıları hastaneyi yıkacak gibi çığlıklar atıyo.allaha yalvarınve dua edin

teşekkür ederim sevimli çirkin..35.haftamdayım evde sancı çekmek daha mantıklı geliyoda çok açıklık olurda ya sancıyı hissetmezsem dr.a gidene kadar doğurur muyum diye korkuyorum :17:
eşimin halası 2 gün önce doğum yaptı bebek 2 hafta erken geldi ve kadın hastaneye ulaştığında 8 cm açıklıkla girip hemen doğum yaptı bende dedim ne güzel diye o da dediki hastanede çekmek daha iyi falan..

açıklık olup olmadığını anlamıyosun sen..sadece sancıların sıklığını kontrol edeceksin.ben sana doğum sancısını kısaca tarif ediyim.kabız olduysan az çok bilirsin.büyük tuvaletinin geldiğini ve yapamadığını düşün.hepsi bu:)))....bende çok korkuyodum.acaba doğum sırasında tuvaletimi tutamazsam falan diyodum...gece sancım başladı ve ben sabaha kadar tuvaletten çıkmadım.her sancı geldiğinde tuvalete gidip az olsa yaptım.şükür hiçbişey olmadı.hoş, olsada onlar anlayışlı insanlar hiçbi sorun olmaz.korkmana gerek yok.ben bile normal doğurduysam herkes doğurur emin ol.ben bi kan aldırırken bile ayyy ayyy diye yıkarım ortalığı:DDD...sancıların sıklığını sıkı takip et.5 dk nın altına düştüğü zaman vakit kaybetmeden hastaneye git.

Back