• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafama takılıyor neden diyeee.. sezeryan ve normal doğumla ilgili bir yazı....

Normal Doğum Yapıp Çocuklarına Bakamayanları da Gördük Biz..:33:
Geçsinler Artık Bu Hikayeleri..:36::36::36:

Önemli Olan İyi Anne Olabilmek..:34:
Herkes Doğuruyor, Kediler de Köpekler de..:19:
Kedi Yavrusu İçin Köpeğe Saldırıyor, Annelik Bu İşte..:40:

Kedi Kadar Yüreği Olmayanlar Var O Çook Ayrı Mesele..:27:

Bu Arada Normal Doğumdan Çok Korkuyorum, :77: Bende Sezeryan Yapmak İstiyorum..
Keşke Korkmasam da Normal Doğum Yapsam Ama Çok Tırsıyorum..:77::77::77::77::77::77:

hangi devirdeyiz ya .böyle saçmalık mı olur.normal doğum yapmak iyi anne olmak mı marifetmi yani.önemli olan doğduktan sonra iyi anne olmak.normal doğum yapan ne kadın var,sokağa atıyoru çocuğunu.o şimdi normal doğum yaptı diye iyi mi yani.ben de sezeryan oldum.başka şansım da yoktu zaten.preeklampsi yani yüksek tansiyon hastasıydım.24-12 lerden aşağıda zor iniyordu tansiyonum.gebeliğimin başından doğuma kadar karnımdan iğne oldum ki ben iğneden tırsan biriydim.ilk gebeliğimde bebişimin kalbi durduğu için almışlardı.tüm hamileliğim boyunca ya yine olursa korkusuyla yaşadım.bunlarda marifet değil ama bu kadar şey yaşamışken sezeryanla doğum yaptım diye tam anne olamadım mı yani?valla spinalle oldum.normal doğum gibi bebişimin doğumunu yattığım yerden izledim.aynı gün ayağa kalktım.eve geldiğimde temizlik dahil kendi işimi kendim yaptım.bu da olağanüstülük falan değil ameliyatın başarısı ve bünyeyle alakalı.arkadaşım iki sene önce normal doğum yaptı.daha bu genç yaşında doğum nedeniyle rahim sarkması yaşıyor.her iki doğum şeklininde kendine göre artıları eksileri var.ama ben çok ama çok memnun kaldım doğumumdan.kardeşim de normal doğum yaptı,23 tane dikiş attılar 2 hafta oturamadı bile.
hakikaten böyle düşünenlerinki cahil aklı başka birşey değil.ne demek ya sezeryan bebeği geç tepki verirmiş.böyle bir mantıksızlık var mı.
popodaki morlukta mongon lekesi olabilir mi acaba? arkadaşımın bebişinde de var dr mongon lekesi bu zararsız 4-5 yaşında geçer demişti.şimdi 7 yaşında leke falan kalmadı.

işte yazmak istediklerim tam olarak bunlardı....
1. o sokağa çanta içinde bırakılan çocuklar, çöpe atılan çocuklar emin olun sezaryenle dünyaya gelmiyor :20: :20:
bu nedenle sezeryan yapan kötü anne normal doğum yapan iyi anne kıyaslamasını yapmaya hiç ama hiç kimsenin hakkı yoktur..
2. her iki doğumun artıları da eksileri de vardır. anne ve bebeği için en uygun hangisiyse o tercih edilmelidir bu doktorla (bilinçli bir doktordan bahsediyorum) beraber karar verilmelidir.
3. doğum sonrası ayağa kalkma tamamen bünye meselesidir....

Kendimden örnekler veriyim. Annem ortanca kardeşimi normal doğumla doğurdu ve iki normal doğum sonrası idrar torbaları sarktı . küçük kardeşim de sezeryanla doğum yaptı. O kadar acı çektiki çok korkmuştum sezeryan olmak zorunda kaldığımda. Dikiş yeri yıllarca sizladi.6 aydayim allaha şükür ağrım yok. Yengem rahmini aldırmak zorunda kaldı ama iki çocuğunu da normal doğurdu. Kızım sezeryanla doğmasına rağmen çok çabuk tepki verdi maaşallahı var. Bi de hastane var adamı pert eder , hastane var adamı ikinci gün ayaklandırır oğurdu. Kızım sezeryanla doğmasına rağmen çok çabuk tepki verdi maaşallahı var. Bi de hastane var adamı pert eder , hastane var adamı ikinci gün ayaklandırır

Canim bende normal dogum yapmis biriyim ve normal dogumdan yanayim.Ama kesinlikle sezeryan dogum yapanlari senin yazdigin sekilde gormuyorum. Ben kadnlarin kendi istegiyle sezeryan yapmalarin sasiriyorum, ve normal dogumu yapabilecege ragmen bisey uydurup sezeryan yapan doktorlara karsiyim. Gunumizde cok yasaniyor bunlar...malesef... bende senin gibi sezeryan yapabilirdim, bazi seyler bizim elimizde degil... senin yazdiklarini dusunen birileri varsa ben onlara cahil gozuyle bakarim ki eminim bende sezeryan olmus olsaydim bu laflari bende isitecektim.Boyle insanlar cok var etrafimizda:53:Allah cocuklarini anali babali buyutsun.

normal doğum tabi ki güzeldir ve en önce tercih edilmesi gereken durum diye düşünüyorum ama anne çoook korkuyorsa (psikolojisini etkileyecek kadar) ya da doğumuna engel bir durum varsa tabi ki tercih edebilir. normal doğumdan sonra toparlanmak ve dediğn gibi göbeğin gitmesi kolay oluyor ama bu demek değil ki sezeryanlılar ömürlerinin sonuna kadar kötü ve göbekli kalıyorlar :) yok böyle bişey. ben normal doğum yaptım 3. hafta mekik çekmeye başladım. göbeğim ancak bu yolla gider :D öyle doğumdan çıkar çıkmaz göbeğim 0 değildi. ben 3. hafta mekik çektim sezeryanlıda 3 ay sonra çeker. amannnnnnnnnnn nolmuş yaa. çok takılmayın. allah bebeğinize sağlık sıhhat versin yeterli.

Kızlar tamamen bünye meselesi ya. İki defa sezeryan oldum , kendi isteğimle hem de, asla da pişman değilim. Arkadaşım iki defa sezeryan oldu. Ne göbek kaldı ne kilo incecik. Ayrıca ilk doğumda sadece bir hafta kalkmakta zorlandım, ikinci doğumda 2 gece hastanede kaldım. Eve geldim bir daha da yatmadım. Sadece kayınvalidem gelenin gidenin nazarı değer yat kızım diye zorlayınca yattım.Hastaneden de çıktığım gece yanımda kimse yoktu eşimden başka, ben istemedim. Bebeğimi de emzirdim büyük kızıma da baktım, evimi de temizledim yardımsız. Normal doğum yapıp 1 hafta oturamayan, bebeğini tutamayan, bebeği 4 aylık olduğu halde hala dikişlerim acıyo diyen kuzenime hayret ediyorum. Sezeryan yapanın rahmi alınıyomuş, peki normal doğum yapanlarda ilerde idrar tutamama ve rahim sarkması yaşayanlar çoğunlukta ona ne demeli. Ve şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum öldüm öldüm dirildim diyenler neden öyle diyo acaba. Tamamen kişinin kendiyle alakalı bir durum, asla takmam böyle düşünenleri, anneliğime de laf söyletmem. Normal doğum yapan sancı çektiyse biz de ameliyat acısı çekiyoruz. Annelik doğurmakla olmaz. Doğurup çöpe atanlar da var hepsi sezeryanla mı doğum yapmış acaba onların.

aynen bende bundan 56 gün önce sezeryan oldum ameliyattan çıkınca 5 saat sonra ayaga kalktım bidahada yatamadım şükür iiki yatmamışım bukadar hızla ileşemezdim ozaman yatmadım çünkü bebegim küvezdeydi.bünye meselesi tamamen agrı eşigine baglı herkeste farklı.hastanede yan odada normal dogum yapan biri vardır 3 gün ayaga kalkamadı onunda bebegi küvezdeydi yürümekte bile zorluk çekiodu.normali sezeryanı deil kısmet bu bünye merselesi kim ister kesilmek ama mecbur kalınca oluo kimse kınamasın herkes her an hamile kalıp aynı dogum şeklini yaşayabilir:1:

yorumların hepsini okudum hepinize teşekkür ederim...içimi rahatlattı paylaşmak.
zaten dediğiniz gibi en önemlisi bebeklerimiz. nasıl dünya gelirlerse gelsinler sağlıklı ve mutlu olsunlar yeter...

Kızlar tamamen bünye meselesi ya. İki defa sezeryan oldum , kendi isteğimle hem de, asla da pişman değilim. Arkadaşım iki defa sezeryan oldu. Ne göbek kaldı ne kilo incecik. Ayrıca ilk doğumda sadece bir hafta kalkmakta zorlandım, ikinci doğumda 2 gece hastanede kaldım. Eve geldim bir daha da yatmadım. Sadece kayınvalidem gelenin gidenin nazarı değer yat kızım diye zorlayınca yattım.Hastaneden de çıktığım gece yanımda kimse yoktu eşimden başka, ben istemedim. Bebeğimi de emzirdim büyük kızıma da baktım, evimi de temizledim yardımsız. Normal doğum yapıp 1 hafta oturamayan, bebeğini tutamayan, bebeği 4 aylık olduğu halde hala dikişlerim acıyo diyen kuzenime hayret ediyorum. Sezeryan yapanın rahmi alınıyomuş, peki normal doğum yapanlarda ilerde idrar tutamama ve rahim sarkması yaşayanlar çoğunlukta ona ne demeli. Ve şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum öldüm öldüm dirildim diyenler neden öyle diyo acaba. Tamamen kişinin kendiyle alakalı bir durum, asla takmam böyle düşünenleri, anneliğime de laf söyletmem. Normal doğum yapan sancı çektiyse biz de ameliyat acısı çekiyoruz. Annelik doğurmakla olmaz. Doğurup çöpe atanlar da var hepsi sezeryanla mı doğum yapmış acaba onların.

Burda soyle bir sorun var, normal dogum yapanlar sezeryan yapanlari elestiriyor, sezeryan yapanlarda normal dogum yapanlari elestirmekle kalmiyor bide sezeryani savunuyor.Bu cok yanlis. Eger gercekten bir sorun varsa, hayati tehlikesi varsa tabiki sezeryan yapilmali ama korktum canim istedi diye bunu yapmak bana cok mantikli gelmiyor acikcasi. Bunu hamileler degil doktorlar belirlemeli bence. Eskiden bu secimi doktorlar yapardi, eger normal dogum icin bir sakinca yoksa kesinlikle sezeryan yapilmazdi. Simdi hersey degisti malesef, tamamen saglikli kadinlar bile sezeryan tercih eder oldu.Nedeni de cok basit dogum korkusu. Szeryanla uyuyorsun uyandiginda bebek kucaginda oluyor. Tekrar soyluyorum eger mecbur yapilan biseyse bana hicbirsey soylemek dusmez. Eskiden niye kimse sezeryana ihtiyac duymazdi herkes normal dogum yapardi.Adi ustunde normal cunku:49: Bende soyle bisey soyleyeyim sana.Normal dogum yaptiim. 3.670gr idi oglum. Hic birsekilde sanci cekmedim, kontrole gittigimde dogum yaptim.30 dakika icinde dogurdum cocugumu.En fazla 2 hafta dikislerim acidi. Ama bu cocuguma bakmaya engel degildi. Allah herkese bukadar kolay dogum nasip etsin.

sanırım olağanüstüyüm evet:)
bence bünyeden çok yapıan yöntemlede alakalı ben epidural sezeryan oldum
bünye olarakta dayanıklıyımdır şükür doğum yaptım hemen geçti anestezinin etkisi sadece ilk gece sürekli yattıgım için wc kalkrken başım döndü eşimden yardım istedim yatağımdanda kalkmıştım zaten
onun dışında kimseden yardımda almadım her işimi kendim gördüm
he her normal yapanda 40 gün sürünmüo bazıları hemen toparlanıo mesela annem
normal yapardı eve gelir bizim karnımızı doyururdu bize bakardı 4 kardeşiz küçüktük hepimiz bakacak kimse yok 1 gün yatak açıpta ayttıgını görmedim doğumdan sonra
benim demek istediğim şu nekadar zorda kolayda çocuk doğurmuş olsak çekilen bi 9 ay var
doğumun sorunsuz geçti ama doğuma kadar çektiklerimi bir ben bilirim birde iş arkadaşlarım:)
günde 18 kez kusarmı bi insan arkadaşlarım sayıolardı artık ve doğurana kadar bı böle devam etti
sancıları kanamaları hiç anlatmıorum bile
onun için hiç kimse karşıma geçipte sen kolay doğurdun annemi olursun böyle diyemez
diyenlerinde cesaretlerine şaşarım:) (sitedekilerden bahsetmiorum yanlış anlaşılmasın reel hayatta)

normal doğum tabiki bir sakıncası yoksa öncelikli tercih edilmeli.korktum ben, bayılıp ayılayım çocuğu kucağıma versinler mantığıyle sezeryanı tercih etmek de yanlış.ama benin gibi mecbur kalanlarında şansı yok.ben ya sezeryan olacaktım yada normal doğum yapıp kalkamayacaktım doğumhaneden.önceleri sezeryan yokmuş ama doğumda hayatını kaybeden anne sayısıda çokmuş.sezeryan tıbbi gereklilik varsa olmalı tabi.ama sezeryan doğum yapanlarada niye sezeryan yaptırdın diye hesap sormak yanlış.sezeryan oldum ama suyum geldi diye geceyarı hastaneye gittim.tansiyonum dengelenemdiği için sabaha kadar sancı da çektim.ama normal şansım sıfırdı.
çok da takılmamak lazım.herkesin kendi tercihi.önemli olan bebişleri sağlıkla kucağımza almak.

Burda soyle bir sorun var, normal dogum yapanlar sezeryan yapanlari elestiriyor, sezeryan yapanlarda normal dogum yapanlari elestirmekle kalmiyor bide sezeryani savunuyor.Bu cok yanlis. Eger gercekten bir sorun varsa, hayati tehlikesi varsa tabiki sezeryan yapilmali ama korktum canim istedi diye bunu yapmak bana cok mantikli gelmiyor acikcasi. Bunu hamileler degil doktorlar belirlemeli bence. Eskiden bu secimi doktorlar yapardi, eger normal dogum icin bir sakinca yoksa kesinlikle sezeryan yapilmazdi. Simdi hersey degisti malesef, tamamen saglikli kadinlar bile sezeryan tercih eder oldu.Nedeni de cok basit dogum korkusu. Szeryanla uyuyorsun uyandiginda bebek kucaginda oluyor. Tekrar soyluyorum eger mecbur yapilan biseyse bana hicbirsey soylemek dusmez. Eskiden niye kimse sezeryana ihtiyac duymazdi herkes normal dogum yapardi.Adi ustunde normal cunku:49: Bende soyle bisey soyleyeyim sana.Normal dogum yaptiim. 3.670gr idi oglum. Hic birsekilde sanci cekmedim, kontrole gittigimde dogum yaptim.30 dakika icinde dogurdum cocugumu.En fazla 2 hafta dikislerim acidi. Ama bu cocuguma bakmaya engel degildi. Allah herkese bukadar kolay dogum nasip etsin.

Hayır normal doğum yapanları eleştirmiyorum, sezeryanı da savunmuyorum. Tam tersine çevremdeki doğum yapacak olanlara normali tavsiye ediyorum. Şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum diyen bir çok arkadaşım var, ben onların söylediklerini yazdım. Uydurmuyorum. Evet normal doğumdan korktuğum için sezeryanı tercih ettim. herkesin seçim hakkı var. Bu da benim tercihim. Sen sancı çekmemişsin ne güzel. Ben çekenlerin anlattıklarından korktum zaten. Öyle bir anlatıyolar ki insan doğurmaktan vazgeçiyo nerdeyse. Anlatmak istedğim herkesin bünyesi farklı, senin doğumun kolay olmuş, bazısının zor oluyo. Ben de sezeryanda zorlanmadım, ama bazısı çok zor ayaklanıyo. İnsanlar tercihlerinden dolayı eleştirilmemeli, tabi ki herşeyin normali iyidir, ama herkes bunu seçmek zorunda değil.

Kısacası normal doğumdan aşırı derecede korkuyordum, ilk doğumun verdiği heyecanla da sezeryan istedim , oldum, Herkesin gözünde kötü de olsam,pişman değilim, hala normalden korkuyorum., Allah şükür ne kendimde ne çocuklarımda hiçbir problem yok, çocuklarım alnında bu sezeryan çocuğu diye yazmıyo, normal doğanlardan bir farkları yok. Zekalrında da bir problem yok şükürler olsun, hatta kızım yaşıtlarından bir adım önde gidiyo. Onlar için herşeyi de yaparım. Bu doğum şekliyle değil, insanın vicdanıyla alakalı, anneliğime kimse laf edemez. Allah herkesin çocuğuna hayırlı ömürler versin.

Hayır normal doğum yapanları eleştirmiyorum, sezeryanı da savunmuyorum. Tam tersine çevremdeki doğum yapacak olanlara normali tavsiye ediyorum. Şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum diyen bir çok arkadaşım var, ben onların söylediklerini yazdım. Uydurmuyorum. Evet normal doğumdan korktuğum için sezeryanı tercih ettim. herkesin seçim hakkı var. Bu da benim tercihim. Sen sancı çekmemişsin ne güzel. Ben çekenlerin anlattıklarından korktum zaten. Öyle bir anlatıyolar ki insan doğurmaktan vazgeçiyo nerdeyse. Anlatmak istedğim herkesin bünyesi farklı, senin doğumun kolay olmuş, bazısının zor oluyo. Ben de sezeryanda zorlanmadım, ama bazısı çok zor ayaklanıyo. İnsanlar tercihlerinden dolayı eleştirilmemeli, tabi ki herşeyin normali iyidir, ama herkes bunu seçmek zorunda değil.

elbette öncelikle her şeyin doğalı. ama insanları tercihlerinden dolay yargılamak bize düşmez. ben de mecburen sezaryan oldum. o gece çok ağladım neden normal doğuramadım diye ne saçmalıkmış. ama neden üzüldüm çevremdeki cahil insanların yüzünden. hamileliğimin 42. haftası suyum geldi ama ne ağrı ne açılma var. üstüne üstük 8 saat suni sancı da aldım ama bana mısın demedi, hala ağrı da yok açılma da. eşim çok korktu fikrimi bile sormadan ameliyathaneyi hazırlattı. neyse doğumu yaptım (bir çok insana göre doğum yapmış sayılmadım ama neyse) millet hala keşke daha bekleseydin demezler mi?
normali çok isterdim ama olmadı, ama dünyalar tatlısı sağlıklı bir oğlum var şükürler olsun ki.
ben bir konuya daha değinmek istiyorum. doğum sonrası anne sütü mama konusuna. ben oğlumu anne sütüyle besledim. ama çok yakın bir arkadaşım mama kullanmak zorunda kaldı, o psikolojiyle bir de o kadar laf işitti ki insanlarla görüşmek istemiyordu. yani sadece doğumla bitmiyor habire birileri eleştirecek bir şey buluyorlar. biz millet olarak destek değil köstek olmayı çok seviyoruz.
o yüzden bırakın arkadaşlar önemli olan siz ve yavrularınız, dış kapının gıcırtısını duymayın, çok gıcırdarsa da söküp atıp....

bende sezeryanla doğum yaptım

hamileyken sıkıntılarım olmadan önce tercihim sezeryandı çünkü ben panik bir insanım normal doğumda herşeyi tersine çevribelirdim dr umda bu tercihi bana bırakmıştı bu annenin özel tercihi diye

daha sonra çok ciddi sağlık sorunlarım çıktı normal doğuramazdım ardından bebekte hiç dönmedi üstelik dönse bile kafası büyük olduğu için takılıp vakum gerekebilirdi bunuda göze alamazdım zaten normal istesemde

sezeryanla doğum yaptım doğumdan sonra sütüm hemen geldi ve bol bol ilk 6 ay bebeğimi sadece anne sütüyle besledim 13 aylık hala emiyor

bebeğim yoğun bakımda kaldı ama bu sezeryanla değil benim hastalıklarım yüzünden oldu onun dışında genel sağlığı gelişimi çok iyi

benim ilk günlerim çok ağrılı geçti ama bebeğimi kucağıma alıp kendim getirdim eve

o özene bezene hazırladığım lohusa yatağımdada hiç yatmadım :)

kilo mevzusuna gelince ben hamile kalmadan önce 62 kiloydum 10 ay sonra 46 kiloya indim göbek falanda sıfır

bende çok gördüm bu karalamaları kimse benim anneliğimi tercihimden dolayı yargıyamaz

eğer amaç sıkıntı çekmekse ben herkesten çok anneyim o zaman

önemli olan bebeklerin sağlığı

Son düzenleme:
kızlar benim olum sekiz aylıkken sezeryanla alınmak zorunda kaldı çünkü bebek beslenemiyormuş içimde gelişimi durmuş almazsak ölür dedi doktor ilk önce sunni sancı verdiler bebek kaldıramadı on dk içinde beni ameliyata aldılır çok zor bir gündü hiç hazırlık yokken sadece kontrole gitmiştik ama o gün bebek dogdu.dogdugun da ise mosmormuş iki yaşında şuan ama hala bel ve kalça birleşiminde ki morluk geçmedi. kalıyo demekki böyle bir leke.

ben hiç katılmıyorum bu dogum ayrıcalıgı konusuna sezeryan olasa benim bebegim şidi kucagımda olayacaktı .. allahın bir lütfü oda insanlar icin bence..tabi keyfi olması taraftarı degilim...

bende sezeryan olanlardanım. doğuma gıttıgımız gün sancı çekenleri gördükçe hiç pişman olmuyorum.. üstelik birisi 24 saattir sancı çekiyormuşş. o kadar panık oldumki o psikojimi anlatamam. belkı ben kolay doğum yapacaktım bılemıyorum. belkıde daha kötü olacaktı bilinemez. herşeyin normali iyi ama olmayıncada olmuyor. o yüzden sağ solun söyledıklerıne hiç kulak vermeyelim. vermedımde zaten kimenekii. şükür sağlık problemi yaşamadık hiç yatmadım bebeğimi ilk ben gördümm sesini ben duydum.. en cok bunu istiyordum oda olduu.. küçük doğdu ama maaşallahı vardı.. sütümde 2. gün geldı uğrastık bayaa.. göbek kalıyormuşş kalmadı valla.. kalsada umrumda değil kime ne beğendirecemm:)) önemli olan sağlık bozulmasınn.. kızımın zekasıda kılosunda yemesıde cok ıyı maaşallah yasıtlarından ılerde.. Allah bağışlasın onları bizlereee

Cahil insanların söylediği ve söyleyebilceği şeyler bunlar.
İlla normal doğum mu yapmak gerekiyor anneliği anlamak öğrenmek için.Çok salakça ve cahilce.

Allahtan çevremdeki herkes sezeryan doğum yaptı (ben de öyle)bu yüzden böyle sorunum olmadı.ama biri normal yapaydı ne eleştirirdi diğerlerini buna da eminim.
biraz da normal doğum yapanlar kıskançlık yapıyor gibime geliyor.hani biz o kadar öldük dirildik bunlar kebap anne oldu diye.merak etmesinler bizde dikiş acısı çok çektik.
keza ben doğum sancımı da çektim 5 cmye kadar açıldıktan sonra sezeryana girdim.:78:

ben de çok duydum konu sahibinin bahsettiklerini.bebeğim 6 aylık olmak üzere,zorunlu sezeryan oldum.
doğumdan 20 gün sonra göbeğim dümdüz oldu.doktorum sporcu gibi fiziğin var,doğum yapmayan genç kızların birçoğunun böyle göbeği yok dedi.bunu kendimi övmek için söylemiyorum,birçok şey bünyeyle alakalı.ben ömrüm boyunca sadece hamileyken kilo aldım ve hemen verdim hiçbir çaba göstermeden.şu an hamile kaldığımdan daha düşük kilodayım.ha göbeğim çıktı sonradan,emzirme döneminde biraz kilo aldım,sonra verdim ama göbek çok az kaldı.tahta gibi dümdüz değil en azından.3 tane kuzen 2 ay içinde doğum yaptık,diğerleri hep normaldi.üçü de doğum yaptıkları kilonun da üstünde şimdi,onlara laf eden yok,çünkü onlar emziriyor,ben emzirmiyorum:(
geçen hafta bir yakınım normal doğum yaptı,başına gelmeyen kalmamaış,damarları patlamış falan filan.keşke sezeryan olsaymış dedim,yüzüme bön bön baktılar:53:
üfff,herkes nasıl isterse öyle doğursun:33:

Son düzenleme:
Back