- 29 Ağustos 2016
- 278
- 76
-
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
Merhabalar.Ben üniverstede okuyorum.2014 yılının nisan ayı gibi grup projemiz vardı.3 kişilik bir projeydi.Ben bu projede 2 erkekle aynı grupyaydım.Daha rahat iletişim kuarmak için hocalara kızların olduğu bir gruba geçmek istediğimis öyledim.Hocalar da beni iki kızın olduğu bir gruba verdiler.Kızların isimlerinin baş harfleri E ve G.Bu şekilde anlatmaya devam edeceğim.Ancak bu projeyi yapma sürecinde benim sorunlarım vardı,yapmaya çalışıyordum ama yapamıyordum.E,G'ye fısıltı şeklinde benim için hiçbir boka yaramıyor dedi,ama ben bunu duydum,bir şey demedim.Proje alanını gezerken E bana konuşmayacaksan,fikrini belirtmeyeceksen boşuna peşimizde dolanıp kendini yorma dedi,ben içine kapanıktım üniversiteye başladığım ilk zamanlar.Onda da bir şey demedim.Proje 3 hafta sürdü.Gnin yurdunda yapmaya devam ediyorduk.Sabaha kadar çalışıyorlardı,ben de yapmaya çalışıyordum ama bir şeyler çıkartsam da benim fikrimi beğenmediklerinden koymuyorlardı,ya da çıkartamıyordum.Bir şeyler çıkartmayacaksan neden uykundan feda ediyorsun dedi bana E.Biri ölüyor(kendisini kastediyor),biri çabalıyor(Gyi kastediyor),diğeri yatıyor(beni kastediyor) dedi E.Ben de keşke grubumu değiştirmeseydim de en azından bu kadar aşağılanmazdım dedim.Onlar bu söylediğimi çok taktılar.G,tamam abi anladık biz yaa dedi.Bu sözümden sonra 2 hafta boyunca beni azarladılar.E benimle bağıra bağıra konuşuyordu.Fakültenin önündeki masada otururken sana diyorum! diye bağırıyordu.Projenin teslim saati beşteydi.4te hala projeyi yapmaya devam ediyorlardı.Çıktı esnasında çok fazla sıra olduğundan bizim proje sona kalmıştı ve geç teslim oldu.Hocamız geç teslimleri kabul etmiyordu.Bu teslim kabul olmazsa bir dönemimiz uzayacaktı,etkisi büyüktü.E bana biz seni kurtaralım dedik,sen aldın bizi yanına çektin dedi.Git hocaya söyle,senin şeyini niye biz çekelim ki dedi.E bir yandan da bu 3 haftalık süreçte beni bir kenara çekip konuşmaya çalışıyordu,derdimi söylemem için.Teslimden sonra piknik yapıldı.Piknikte projenin kabul olup olmayacağı belli değildi.E belindeki ceketi çıkartıp benim üstüme silkti.Ben de o sırada tepki vermedim.Çok kötü bir psikolojideydim.Sonrasında hoca bu grup projesi olduğundan ben kimi cezalandırdığımı bilmiyorum dedi ve projeyi kabul etti.Proje kabul olduktan sonra E bana gülümsüyordu.Bu yaşadıklarım özellikle Enin ceketini benim üstüme silkmesi canımı çok acıtıyordu.E ve G ile can ciğer kuzu sarması olamazdım,çok yüz vermedim.E bana bizimle hiç konuşmuyorsun,birlikte kaç hafta geçirmiştik oysaki dedi.Bir keresinde okula giderken karşılaştık,naber,nasıl gidiyor falan dedi,ben de cevap verdim,konuştuk bir arkadaş gibi.Bir kere daha somuştu.Fakat 2017 yılında ceketini silkmesi hayvana bile yapılmayacak bir hareket olduğundan iyice soğumuştum.Artık E ile hiç konuşmamaya başladım.Bir şey sorduğunda cevap vermedim.E bunun farkındaydı yani onunla konuşmadığımın.Artık hiç konuşmuyorduk.Bir keresinde yolda gördüm,hemen karşı tarafa geçtim görmemiş gibi yapıp.O da bunun farkına vardı.Çünkü iyice soğumuştum.Bir derste sandalyemi ittirdi.Haziranda annem vefat etti.Annem yoğun bakımdayken dualara ihtiyacımız var diye instagrama yazmıştım.G de bu konularda çok aktif olduğundan bana mesaj atmış.Merhaba,nasılsın,sınıfın whatsapp gruvbuna yazıp sınıftakilere söyleyelim ve yasin toplayalım mı diye.Ben de tamam dedim.E,annem vefat edince bana değil de benim en yakın arkadaşıma mesaj atmış."Annesi mi vefat etti,çok üzüldüm gerçekten.Ne zaman oldu,benim şimdi haberim oluyor.H'YE(ben) destek olalım cenazede.Çok zor ya,Allah sabır versin ailesine falan demiş"Bana baş sağlığı dilemedi ama iki ay sonra doğum günümdü,doğum günümü kutlamış.Annemi kaybettim,acım çok büyük.Bu durumla alakalı konular açmıştım çok.Şimdi de bu konu aklıma takıldığı için atıyorum.Şimdi benim bir dahaki dönem başka okula yatay geçiş yapma ihtimalim var,bu dönem de okulu dondurdum.E'ye keşke bu şekilde tavır almasaydım diyorum bazen,konuşmak istiyorum aslında onunla.Ama aradan uzun bir süre geçtiğinden nasıl yapacağımı bilmiyorum.En yakın arkadaşım da "kızım sen keko musun,seni azarlyan,hayvanmışsın gibi ceketini üstüne silken biriyle mi konuşcaksın" diyor.Nasıl davranmalıyım?Konuşsam,sonrasında yanlış bir hareketi olursa ona göre mi tavır alsam?Bu arada E'nin içinde bulunduğu arkadaş grubu çok sevdiğim insanlardan oluşuyor ama E nedeniyle onlarla da iletişim kuramadım çok fazla.Nolursunuz fikir verin.Nasıl davranmalıyım?